icon

Těhotenství během RD, můžu hned na PN a pobírat i RP?

looolinka
3. črc 2015

Holky,chci se zeptat,jsem na rodičáku,který mi končí 31.8.2015 a slyšela jsem,že pokud do té doby otěhotním,můžu hned jít na nemocenskou a pobírat i rodičák.Nevíte o tom něco?

mysonek
3. črc 2015

No a do kdy máš u zaměstnavatele hlášenou rodičovskou dovolenou? Pokud jsi na RD tak nemůžeš pobírat nemocenskou. Rodičovský příspěvek a nemocenskou pobírat současně můžeš, ale pokud jsi do konce srpna na RD, tak pochybuji, že Ti jí zaměstnavatel ukončí jen proto, abys mohla nastoupit na nemocenskou.

ronyx
3. črc 2015

O tom teda nic nevím.Já to měla právě tak,že mi končila rodičovská a zjistila jsem,že čekáme druhé mimi,takže jsem rovnou z rodičkovské nastupovala na nemocenskou,ale samozřejmě až po ukončení rodičovské dovolené.Dřív fakt ne

looolinka
autor
3. črc 2015

Mám ji hlášenou do 31.8.právě...

glimmer
3. črc 2015

já měla nemocenskou + RP 2 měsíčně současně. Mě končila RD (hlášená u zaměstnavatele) 1.3.2015 ... od 2.3.2015 jsem v PN a RP mi přišel za březen a duben zbytek do vyčerpání těch 220 tis. Záleží jak to máš hlášené u zaměstnavatele.

glimmer
3. črc 2015

@looolinka tak od 1.9.2015 můžeš nastoupit na PN ... a RP čerpat dál.

looolinka
autor
3. črc 2015

@ronyx Já to právě slyšela,tak mě to zajímalo,jestli to tak jde ...tak asi ne 🙂

looolinka
autor
3. črc 2015

@glimmer rodičák mám právě jen do 31.8.2015

glimmer
3. črc 2015

@looolinka tak si nech od 1.9.2015 vystavit PN a RP budeš brát dál. Protože PN máš místo toho, že nechodíš do práce, já to takhle měla 2 měsíce a ptala jsem se na to na UP

mysonek
3. črc 2015

@looolinka no tak pokud máš RD do 31.8, tak na PN můžeš nastoupit až potom. Teoreticky bys mohla ukončit RD dřív, ale pochybuji, že by na to zaměstnavatel přistoupil. A je také otázkou zda by Ti dal gynekolog neschopenku hned když bys zjistila pozitivní test. Těhotenství není nemoc.