Zvýšení RP od roku 2020
Zdravím holky, mám na vás dotaz. Jsem na RD na tři roky. Letos v červnu mi RD končí. Jelikož jsem zjistila, že od 1.ledna 2020 se zvyšuje RP a jelikož mému dítěti ještě nebudou 4 roky. Měla bych po zažádání nárok. Ale ..... Musím si tedy prodloužit RD na 4 roky. Nechci ale aby mi ten zbytek peněz rozpočítali ještě na rok. Můžu si jít prodlouzit RD na 4 roky třeba měsíc předem než mi RD na tři roky skončí? Nevím zda li to píšu srozumitelně. Děkuji moc za rady
@sudylichozrout díky za lichotku, ale PR fakt ne, jsem obyčejná mamča, mrkni do profilu. A dnes už se bez uz odvzdušnit ať tě nemáme na svědomí a neskončis na nemocenské a nepobiras dávky - nemocenskou a nebereš státu peníze.
@lisianne Tak kdybys mela alespon trochu tucha, o cem pises, vedela bys, ze osvc na nemocenskou nechodi, dokud stoji na nohach. Lepsi si platit soukrome pojisteni.
Jinak jeste doplnim k tve otazce. Nejsem podomni krejcova z vesnice mezi poli, spolupracuji s velkymi firmami, takze odpoved zni, prijmy priznavam vsechny, na vse vystavuji faktury. Opravdu si nehodlam znicit jmeno tim, ze pojedu bez papiru.
@sudylichozrout však jo, potřebuješ snížit daně, abys mohla hrabat ještě více, když si neplatis ani nadstandard zdravotní, uvažovala jsi, co by bylo kdybys měla vážně onemocneni a třeba půl roku nemohla dělat? Asi spoléhás, že budeš mít nadstandardně nahrabano proto chceš snížit dane, tak good luck a praci zdar!
@lisianne coze? To fakt myslis vazne? Jinak zdravotni dobrovolne si platim. Hrle, vol si Babise, vol si klidne i komunisty, je mi to fuk. Ale bud tak laskava a debatuj slusne. Takhle jsi vrcholne nechutna.
@sudylichozrout zdravotní si platíš asi základní, když tvrdíš, že OSVČ nechodí na nemocenské 😀 Nenapsala jsem nic neslušného, ale šlápla jsem ti na kuří oko? 😂
@lisianne neslapla jsi mi na nic. Platim si dobrovolne nemocenske, platim zdravotni pojistni a platim si soukrome pojisteni. Presto jsem nikdy na nemocenske z duvodu nemoci nebyla. Pracuji z domova, nepotrebuji to. Velikost boty mam 39 a velikost prsou 3. Jeste neco potrebujes vedet?
@sudylichozrout a ještě jsi sdílna, paráda. Co ještě povíš?
@lisianne to, ze trolly uz dal nekrmim. Takze si najdi jinou obet. Ciao, "mamYnko".
@sudylichozrout Takto to vypadá, když lichozrout sudy musí mít poslední slovo.Krasa nesmírná.
Jsem rada ze se rodicovsky prispevek zvysuje..za 10 let je stejny..vse jde nahoru...takze si myslim ze je to v poradku. Pri dnesnich cenach zivit deti bez prijmu rozhodne jednoduche neni. O politice se tady dohadovat nebudu. Kazdy at si dela jak mu to vyhovuje...ale naparovat se tady...dohadovat a kritizovat...
@sudylichozrout predpokladam, ze jako osvč odvadis ty nejnizsi dane, co odvadet jdou (jako vsichni ostatni osvč)...to bude krasny duchodek... 😃😝
@alcar ja nevim, mam obcas pocit, ze snad tohle ani neni mozny, ze vas nekdo musel nakreslit. Vyse meho (a vlastne vsech) duchodu NEMA preci co delat s vysi odvedenych dani, ale s vysi (meho) duchodoveho pojisteni (aka odvodu na socialni pojisteni). To uz je treti bota za mene nez 24 hodin. Porad verim, ze to je proste jen nahoda, tak uz se prosim vic soustred, nez zacnes psat. Jinak o muj duchod nemusis mit peci. Myslim, ze na stari jsme a budeme i nadale zajisteni slusne.
@sudylichozrout ano, spletla jsem se. Nechtela jsem psat dane, ale socialni pojisteni. Tohle byla bota, mas pravdu (o tech dalsich dvou teda nic nevim, to je nejaka tvoje pseudodedukce). 🤪😃 Takze sorry no. Jeste nizke dane a osvč budou happy, protoze uz nebudou platit s takovou nic. A vsadim se, ze ty budes prvni, ktera bude vykrikovat, jak ma nizky duchod a jak pritom cely zivot pracovala. Tobe se totiz nelibi vubec nic, vecne nespokojena se vsim. Dam ti radu...co se takhle odstehovat do jine zeme? Nebo jeste lepe stat se ministryní financí?
Ale to uz jsme naprosto mimo tema.🤪😃
@alcar Pletes se, ja odvadim na socialko dost nad limit zakladu. Fakt nevim, jak jsi prisla na to, ze budu mit nizky duchod. Budu ho mit dobry, pokud se neco jeste stokrat nezmění. Krom toho si i platim do soukromeho sporeni. Prosim zahod tu kristalovou kouli, je vadna 🙂 Jinak jsem tu spokojena, miluju svou zem a vlast, jen me proste stvou lidi, kteri se chovaji stylem "po nas potopa". Ministryni financi byt nechci, nemam duvod chodit do statniho sektoru. Jsem spokojena tak, jak to mam 🙂
@sudylichozrout prave ze mi spokojena moc neprijdes, jinak bys tu tak nenadavala kvuli “par tisicovkam” na cely sektor statnich financi v cele s Babisem (toho jsi zminila asi 15x a vsechny obvinila z jeho zvoleni), pricemz tech “par tisicovek” ted urcite pobiras.
@alcar no vidis. Ono je ale dilezitejsi, jak to citim ja a ne, jak se to zda tobe 🙂 Babis je pro me ztelesnenim toho nejhorsiho, co se v bxznysu a politice za poslednich 30 let objevilo. Bezpaterni podvodnik, komunista a estebak. Clovek, ktery likviduje konkurenci, ovlivnuje media a blbne lidem hlavy, aby dosahl toho, co chce. Bohuzel nam dela premiera a dela to dle meho nazoru navic spatne. Coz ovlivnuje profesni ziti nejen moje, ale hromady z nas. Ale ne tem, co pracuji ve statnim, proto to treba tak nevidis. Nezazlivam ti to, to vubec, nechodis v nasich botach, nemuzes to vedet.
Kazfopadne ta debata je uz uplne mimo tema, nevim, proc se tady zase strhl armageddon jen proto, ze jsem si dovolila zapochybovat o smysluplnosti navyseni RP. Jdu domu z cviceni a uz se zas budu muset venovat jinym vecem. Takze se loucim. Hoj.
@alcar ja s @sudylichozrout spuhlasim v tom, ze rodiny jdou podporit lepe nez tim, ze zvednes vysi RP, v tom ma pravdu. To rozhodnuti je ciste populisticke, stejne jako treb proplaceni prvnich 3dni nemocenske. Rozhodnuti predchozi a soucasne vlady nejsou vubec ekonomicky ok, coz cas ukaze ...
@sudylichozrout ja o Babisovi nikde nic nepsala. Jeho volic ani podporovatel nejsem.
@alcar ale vlada preci nemuze pridat finance v soukromem sektoru. Jezisi Kriste, to je fakt jak u blbejch na dvorecku. Vlada muze akorat zvysit podpory a zvysit platy ve verejnem sektoru, cili zaseknout sekeru do rozpoctu. To, kolik berou lide ve firmach, je na konsenzu zamestnavatel a zamestnanec. A znovu opakuji, kazdou diru, kterou vlady do rozpoctu udelaji, zaplati zase vsichni v soukromem sektoru na danich. Statni zamestnanec take dane odvadi, ale ten jen vraci cast toho, co mu stat dal, takze se nemuzeme bavit o tom, ze skutecne generuje nejake finance.
Manzelova maminka byla cely zivot ve statnim a ma obcas podobne nazory jako ty. Je to vase optika, vy jste na rozdavacnych vladach zavisli, protoze se vas tyka vladni narizeni o navysovani platu. Ale ani ona, ani ty si pri techto debatach vubec neuvedomujete, kde se ty penize berou. A ze neuvazene pridani matkam, duchodcum, zdravotnim sestram a ja nevim, komu jeste, odsere sektor soukromy mnohonasobne vice. Uz ted je median platu vyssi nez median mezd. A to je divne.
@fifina86 presne, stejne nekoncepcni blbiny. Nejlepsi bylo v tomto asi pastelkovne, to jsem si uz hodne tukala na celo.
@sudylichozrout ty jsi fakt postizena, statni zamestnanci ti hodne lezi v zaludku, ze? 😂 Pritom by sis bez nich ani neprdla. Porad ta stejna pisnicka...mas tam neco jineho?

@zuzineckah to je dobre.