icon

Zvýšení RP od roku 2020

anachsi
14. led 2019

Zdravím holky, mám na vás dotaz. Jsem na RD na tři roky. Letos v červnu mi RD končí. Jelikož jsem zjistila, že od 1.ledna 2020 se zvyšuje RP a jelikož mému dítěti ještě nebudou 4 roky. Měla bych po zažádání nárok. Ale ..... Musím si tedy prodloužit RD na 4 roky. Nechci ale aby mi ten zbytek peněz rozpočítali ještě na rok. Můžu si jít prodlouzit RD na 4 roky třeba měsíc předem než mi RD na tři roky skončí? Nevím zda li to píšu srozumitelně. Děkuji moc za rady

Strana
z6
sudylichozrout
15. led 2019

@alcar nejsem jimi postizena, ani mi (vetsina z nich) v zaludku nelezi. Jen vidim, i diky sve profesi, jiste rozdily. Tot vse, nehledej v tom nic sloziteho.

fifina86
15. led 2019

@alcar ale pobiram, proc bych nepobirala. Ja jen rikam, ze by ty penize sly vyuzit lepe, treba podpora mikrojesli, danove ulevy pro zamestnavatele, co nabizeji zkracene uvazky apod. Jsem za to, at zustane 3RD, ale at se muze volil k tomu flexibilne.

alcar
15. led 2019

@fifina86 tak v tom pripade te moc nechapu. 😃

veselaopicka
15. led 2019

@matire a nebo se taky muze stat ze to zrusej a nebude se pridavat nic..nebudou nejake volby???😃

fifina86
15. led 2019

@alcar a co nechapes? Nemuzu rict, ze bych penize, ktere se daji na zvyseni RP vyuzila jinak? Ze bych byla radeji, pokud by v nasem meste byly mikrojesle a ja mohla na nekolik hodin do prace, ze bych tohle uvitala radeji nez jednorazove navyseni? Ze by to byl bonus i pro stat, mel by dalsiho ekonomicky aktivniho cloveka?

alcar
15. led 2019

@sudylichozrout na me jsi moc samoliby a povyseny clovek. Porad nechapu, kam me chces s temahle kecama dostat nebo co tim, ze se vyjadrujes jak asketa (a pritom se tak vubec nechovas) vlastne sledujes a co si tim dokazujes. Diskuze s tebou mne nic nedava ani me nicim neobohacuje, tohle me nebavi, takze hezky vecer...

lastovenka
15. led 2019

Já jsem nečetla úplně celou tu diskuzi tady, a možná jsem nepochopila prvotní dotaz nicméně opravdu by si byl někdo byl schopný prodloužit RD o rok jen kvůli tomu dorovnání 80tis????

fifina86
15. led 2019

@lastovenka jasne, pro by nebyl? Ony podminky cerpani RP jsou velmi benevoletni, takze to protaze pro tebe neznamena zadna omezeni.

alcar
15. led 2019

@lastovenka RD ne, ale RP urcite, pokud bude v podminkach, ze mi to navysi, jen pokud jej budu stale pobirat.

alcar
15. led 2019

@fifina86 nechapu to, ze mas proti tomu namitky a hrajes si na mravokarce, ale rada tu rucicku natahnes.

fifina86
15. led 2019

@alcar ale ja nikoho nekaram, proste rikam svuj nazor/pohled na vec. Ja po tobe nechci, abys me za nej placala po ramenou. Zkus respektovat, ze pohledy lidi se mohou lisit a nemusi to byt problem.

sudylichozrout
15. led 2019

@alcar a) nejsem ani samoliby, ani povyseny clovek, jen operuji s lety zkusenosti v oboru, ve kterem potkavam stovky lidi. b) nevyjadruji se jako asketa, vyjadruji se naprosto normalne, pritom kultivovane, chovam se velmi podobne. c) je skoda, ze se ani na vterinu nezamyslis nad tim, zda nahodou na tom nasem nazoru neni alespon procento pravdy. Ale rovnou napises, ze ti nic nedavame. Vidim v tom spis vystrilene naboje, ono se na vecne argumenty da s tvymi postoji blbe reagovat.

alcar
15. led 2019

@sudylichozrout tvuj prispevek hovori za vse. Proste stale ten stejny povysenecky postoj. A opet jsi neopomenula upozornit na svou praci. 😀 Ono se s takovym clovekem, ktery se v kazdem prispevku povysuje nad ostatni a neustale upozornuje na sve vlastni JÁ a dela z ostatnich neinteligenty celkem spatne komunikuje o beznych vecech, o kterych nemas ani paru, protoze ty jsi proste ten nekdo...

alcar
15. led 2019

@fifina86 nejak se v tom ztracim, mam dojem, ze svuj nazor tady hodne vnucujes. Zkus na me uz nereagovat a mozna me presvedcis o opaku. 😉

fifina86
15. led 2019

@alcar vstoupila jsem do aktivni diskuze mezi tebou a @sudylichozrout, napsala svuj nazor vam obema a ty jsi muj pohled na vec zacala resit dal ;)

sudylichozrout
15. led 2019

@alcar tak mi prosim porad nejakou komunikacni cestu, kterou ti mam sdelit, kde jsem ty zkusenosti nabrala. Jako muzu klidne psat morseovkou, muzu pouzit jiny jazyk, ale stejne budu muset slovo prace pouzit. Vidim to jinak. Zkusenosti zamenujes za aroganci, muj pohled nasvet za povysenectvi, a to jen proto, ze se mnou nesouhlasis. Kdybych ti psala, ze delam socialni praci s maminkami v nouzi a kopala za zvysovani RP a davek a davala k dobru historky z praxe, tleskala bys mi. Tak se chyt za nos a priznej si to.

alcar
15. led 2019

@fifina86 dobre, tak v tom pripade povazuji diskuzi s tebou za bezpredmetnou, protoze mi bohate staci vyzivna masaz od lichozroutky.

sudylichozrout
15. led 2019

@fifina86 koukej jak jsem dopadla ja. Nazorum pani Alcar se nesmi oponovat 🙂 Jinak to ten nebohy chudak s jinym pohledem na vec slizne az do tretiho kolene 😀

alcar
15. led 2019

@sudylichozrout stacilo mi precist si tvuj vylev na profilu o tom, jak s muzem desne pracujete a asi uz nemam slov. 😅

alcar
15. led 2019

@sudylichozrout bez radsi pracovat a prohlubovat zkusenosti. 😊

fifina86
15. led 2019

@sudylichozrout ja nazory druhym neberu, muzou vychazet z jine zivotni zkusenosti, svych potreb, ale mam rada to, ze se navzajem lidi toleruji ;) Coz v teto diskuzi necitim po case ani od tebe ani od
@alcar

alcar
15. led 2019

@fifina86 promin, ale kdyz se nekdo v diskuzi povysuje hned v prvnim prispevku (a to dela lichozroutka temer ve vsech diskuzich), pak se rada do diskuze zapojim a nenechavaji me tyhle nazory v klidu.
Tobe se omlouvam, nechala jsem se unest.

sudylichozrout
15. led 2019

@alcar ale my opravdu desne pracujeme. Nase prace jsou nasimi konicky, zakazek je dost. Osvc vetsinou pracuje vic nez bezny zamestnanec, protoze je placen za hotovou zakazku,, kterou si musi sam aktivne sehnat (pripadne spolehat na doporuceni). To, co ti napisu, neber jako vychloubani, ale kdyz je treba, sedime oba u kompu dlpuho do noci, oba delame kreativu, kazdy v jinem oboru, ale kdyz je velka zakazka, tak ji odbavit muze klidne trvat i pul roku a musis mit soucinnost s jinymi obory, takze se fakt nemuzes flakat. Tak to proste je. U nas neni 5/8h. Ale zase si muzeme vzit dobcu, kdy uzname za vhodne a odjet relaxovat do pryc.

alcar
15. led 2019

@sudylichozrout napsala bych ti rada neco i o sve velmi narocne a zodpovedne praci, ale nejak to nemam zapotrebi. 😉

sudylichozrout
15. led 2019

@fifina86 jo, uz je to krapst mimo ode vsech. To vis, diskuze na webu. Presto mam potrebu se obhajit, i kdyz by mi to mohlo byt sumak. Protoze mam povit, ze mi alcar krivdi. Tak tu zabredavame do bahna. Ale stihla jsem se u toho naveceret, tak dobry 🙂

fifina86
15. led 2019

@alcar v pohode, ja ten pohled mam proste jiny nez ty, jsem s tim ok. Ale chapu i @sudylichozrout, jen ma primocarejsi vyjadrovani, ktere ostatni muze “drazdit.

sudylichozrout
15. led 2019

@alcar ale jo, klidne napis, ja s tim fakt nemam problem. Na rozdil od zdejsich dam nevnimam informace o dosazenem vzdelani, praci a tak za vychloubani. Je to pro me normalni cast konverzace, potrebuju vedet, s kym se bavim, kdyz ho nevidim. A uprimne, proc se nepochvalit? 🙂 Tsk se taky pochval, at muzu pochopit, proc mas treba nejake nazory. Jen tim, ze mi napises sve zkusenosti, argumentujes vecne.

fifina86
15. led 2019

@sudylichozrout ja s tvym pohledem na vec souhlasim, o tom zadna. Jen vrele doporucuji nebyt tak urputna, zbytecne to bere energii, kterou jiste vyuzijes nekde jinde ;) A s prispevkem uvidime, co parlament a prezident prinesou ;)

sudylichozrout
15. led 2019

@fifina86 ano, ja si moc servitek neberu, obzvlaste v takovych debatach, kdy klofu neco na mobiluv rychlosti. Nemam rada tanecky kolem horke kase. A paradoxne jsem radeji, kdyz mi nekdo japise, ze jsem blba, nez kdyz mi rika, jak tohlea tamto... Mam v tomhle vic muzske mysleni.

alcar
15. led 2019

Devcata, ja za sebe hazim rucnik do ringu a preji hezkou noc.

@sudylichozrout jsem sestra - VOŠ ARO, JIP pred materskou prace ve fakultni nemocnici na specializovane JIP (jedno ze tri pracovist v ČR...specifikovat radsi nebudu, ale nedavno bylo v tv v souvislosti s tragickou kauzou).

Strana
z6