Zvýšení RP od roku 2020
Zdravím holky, mám na vás dotaz. Jsem na RD na tři roky. Letos v červnu mi RD končí. Jelikož jsem zjistila, že od 1.ledna 2020 se zvyšuje RP a jelikož mému dítěti ještě nebudou 4 roky. Měla bych po zažádání nárok. Ale ..... Musím si tedy prodloužit RD na 4 roky. Nechci ale aby mi ten zbytek peněz rozpočítali ještě na rok. Můžu si jít prodlouzit RD na 4 roky třeba měsíc předem než mi RD na tři roky skončí? Nevím zda li to píšu srozumitelně. Děkuji moc za rady
Necetla jsem komentare, ale jestli si nekdo mysli, ze dostane celou částku treba naraz, tak ani nahodou. Rekla bych, ze mesicne vam nevyplati vyssi částku nez byla MD 😉 Takze jedine rozpocitat. Ono to tak snadny nebude jak se zda
Podle informací, které jsem četla, by měla být maximální výše rodičáku v roce 2020 přes 32 tisíc měsíčně. Samozřejmě záleží na platu před mateřskou. Pěkně sepsané jsem to našla tady - https://www.kojenecke-obleceni.eu/materska-dovolena-x31265 . Asi je dobře, že to nějakou částkou omezí. Návrh na zvýšení rodičovského příspěvku zatím prošlo druhým čtením při schvalování. Snad to projde a rodičák zvýší. Nic tedy zatím není úplně jisté.

ale což to jooo, ale jestli ji poběží rodičák, respektive rodičovská dovolená, i když vybere příspěvek , to už by měli vědět i teď. 🙂 že doplatky nejsou potvrzené, vím, také se mne to bude týkat u druhého dítěte 🙂