Žádost o RP. Proč to tak dlouho trvá?
Podala jsem online žádost přes Jendu, do jejich lhuty pro vyreseni zbyva 5 dní. Proč jim to tak trvá? Nebo jsem něco měla doložit? Měl to někdo taky tak? Ostrava.
@vendulis Ale ty nebudeš dostávat peníze od žádné firmy, ale státu ... máš dvě možnosti, buď počkáš, nebo si tam zavoláš a zjistíš, v čem je problém, ono ve finále třeba nemusí být potíž na jejich straně, tak si to ověř a budeš mít jistotu.
Ono ve finále, kdyby ti tady všechny psaly, jak jim to přišlo do dvou dnů, tvůj problém to stejně nevyřeší. Neříkám, že nedodržení lhůt je OK, ale prostě vítej v ČR ;)
@moudivlacek ano prave mam obavy, jestli jsem neco nedolozila ja..... uvidime....
@vendulis Stalo se mi u nejmladší dcery, že mi zpracování žádosti trvalo skoro 3 měsíce - chyba byla na straně ÚP. Tenkrát slučovali pobočky a měli bordel v elektronicky zaslaných žádostech. To jsem urgovala, nakonec zaslali omluvu a rodičák začal chodit s tříměsíčním zpožděním 😀. Ale pořád lepší, než PPM u čtvrté dcery, kde to chybou účetní v tehdejším zaměstnání plus souběhu prací, kde si PSSZ nebyla schopna vytáhnout data z OSSZ Brno, trvalo skoro 6 měsíců, než mi uznali nárok ze všech 3 pracovních smluv a peníze poslali 😀
@somalicats to je strašné☹.
Kdyby to někoho zajímalo, paní se na mě vybodla a převzala to jiná s omluvou🤔🤔. Vyřešeno za dvě hodiny po emailu.
@vendulis hele zajímat to musí v první řadě tebe, jde o tvoje peníze ... ono vždy je lepší hned při pochybnosti na úřad zavolat, než řešit na netu, tak hlavně, že se věci daly do pohybu ... ale vůbec mě to nepřekvapuje, takto, bohužel, české úřady fungují ... čest výjimkám

@ninive211😀 no po lhute to ssamozrejme bude kdyz zbyvaji jen dva dny, a takto se chovaji jen nekorektni firmy pri reklamaci, a vsichni maji stzjnou lhutu 30 dní. Zarazi me spise chovzni nekterych osob tady.