Žádost o RP. Proč to tak dlouho trvá?
Podala jsem online žádost přes Jendu, do jejich lhuty pro vyreseni zbyva 5 dní. Proč jim to tak trvá? Nebo jsem něco měla doložit? Měl to někdo taky tak? Ostrava.
Pokud by si měla něco doložit, ukázalo by se ti to v Jendovi🙂
Nevím, co přesně děláš, ale doporučuji si jít sednout ke kompu na takový úřad. Uvidíš, co jim trvá. To spíš nechceš. Mají ještě pět dní...
@berenika39 Takže jsi taky čekala třicet dní a litovala neznámé pracovnice, jak to mají v životě těžké?
Zakonna lhuta je 30 dni. Pak mas taky ruzne moznosti,jak se s uradem spojit a overit si,jestli je vse v poradku. Tam ti reknou,"proc to tak treba trva". My tady ne.
Ano měla měla jsem to stejně. Úředníci se totiž zabývají žádostmi, kterým uplyne zákonná lhůta před tebou. Naprosto běžný postup. 🤷
@vendulis ano je to normální, pokud se ti něco nezdá, není nic jednoduššího než zvednout telefon, k tvé žádosti ti nikdo, krom příslušného úřadu, nic neřekne a není výjimkou, že ta lhůta je překročena, protože nestíhají, není tam jen tvoje žádost a neřeší jen rodičáky
@vendulis koukám ty máš 2 měsíční mimčo, tak máš čas ne? teď pobíráš mateřskou, nebo ne?
@moudivlacek může mít do konce 6 nedělí neschopenku a pak rovnou RP, pokud nemá nárok na PPM.
@veroniquecz těžko radit, když víc neuvedla, i tak, pokud podám zavčas, tak nejsem přeci bez peněz, moc nechápu to divení se autorky, prostě je na to 30 dní, v práci když je výplata např. k 15., tak se nemůžu 1. shánět po penězích ...
Minule jsem u dcery žádost podávala asi 2 měsíce předem. Paní u přepážky se divila, že jsem jedna z mála, která to dává zavčas s takovým předstihem.
Říkala jsem si, že na to právě mají 30 dní + ještě kdyby náhodou, tak abych stihla ještě cokoli doložit nebo vyřešit, kdyby byl nějaký problém.
Mají na to 30 dní a 5 dní ještě zbývá, fakt nevím, kde je problém. Urgovala bych je až pár dní po termínu a hlavně to řešila s úřadem a ne na netu.
Jo a ne sice rodičák, ale řešila jsem mateřskou. Na začátku listopadu předáno zaměstnavateli a ani v lednu jsem neměla peníze. Psala jsem jim a oni mi druhý den odpověděli s vysvětlením a do týdne došly peníze. 😉
@moudivlacek jasně, s tím souhlasím. Ty lhůty jsou jasně dané. A ty práce je tam opravdu hodně.
@hennrietta to je hrozné
@vendulis Naštěstí mi to až tak, co se týče financí nevadilo, ale musela jsem prostě napsat, no... 🙂
@hennrietta tak ono když to vezmeme, tak jasně, byli ve zpoždění, ale zas ne tak hruznem, neb pokud jsi to davala zacatkem listopadu do prace, tak pocitam nastup nekdy v listopaku, tedy od konce listopadu je 30 dnu do konce prosince...
@j.a.n.i no na takovy urad nejsem proste zvykla, pojistovna mi vrati v ramci zdravi do tri dnu penize, zamestnavatel vzdy pred terminem apod.....rodicak je bezna suma, na kterou ma narok kazda a je sakra dulezita, podporu jsem mela driv od UP hned vyresenou, tak nechapu toto.
@j.a.n.i Měla jsem nástup na začátku listopadu a 10. mi personální říkala, že to řešila ještě s jinými těhotnými. Takže jsem si myslela, že by mi peníze mohly přijít už v prosinci za listopad. No a když nepřišly v lednu, tak mi to bylo divný. 🙂
@hennrietta Jasně, mohli, vetsinou maji PPM vyřízenou za tyden, ale reálně tu zakonnou lhutu meli az do konce prosince. A bylo ti to divny správně 😉
Nechápu, o co ti jde. zákonná lhůta na vyřízení podání je 30 dní, nejsi jediná, kdo podal nějakou žádost, tak asi nejdřív zpracovávají žádosti podané před tebou. Kdyby to bylo po lhůtě, tak si stěžuj.

Proc jim to tak trva? Treba proto,ze nejsi jedina?🙈