Antihistaminikum, co neuspává. Existuje?

cilkat
30. kvě 2023

Ahoj holky, po porodu se mi rozjela pylová alergie - na nějaký druh trávy. Kvete teď (v Praze). Tím, že ji mám čtyři roky a jen měsíc v roce, tak s tím vůbec neumím. Byla jsme zvyklá mít u sebe Zirtec, kvůli alergii na včely. Jenže když si vezmu ten, jsem tři dny úplně nepoužitelná. A dneska v Sokole jsem si blbec sedla na trávník a málem nedojela domů, protože to hrozně chytly oči... PO sprše doma podstatně lepší, ale prostě nemůžu letět do sprchy po každejch dvaceti minutách venku. Nemáte typ na volně prodejné léky na alergii, které neuspávají? (samozřejmě, že položím stejný dotaz v lékárně, ale chtěla bych mít předem trošku přehled.)
Díky za zkušenosti.

bertap
30. kvě 2023

@cilkat Ahoj, doporučuju Xados. Byl jen na RCP, ale už ho uvolnili. Stačí jedna tbl denně a opravdu neuspává. Ať je lépe!

konidana
30. kvě 2023

@bertap hmm, já nevím zda to zkoušet. Mám podobný problém jako zakladatelka, beru léky na alergii pár dní v roce a po všech jsem unavená, nebo mne bolí hlava ještě víc jak z tý alergie. Zyrtec jakž takž ok. Nevím už co jsem před pár lety zkoušela od kolegyně, ale to byl brutál. Po tom jsem úplně odpadla bolestí hlavy. Možná to byl i ten xados. Ten má v příbaláku taky, že nejčastejší vedlejší účinky jsou bolest hlavy a ospalost. KOlegyně mi ho vychválila jak je super a já po něm mrtvá🙈

20190418
30. kvě 2023

Taky mi přijde Xados nejméně uspávací...mám jarní pyly a opravdu extrém. I po prášku jedu min dva balíčky kapesníků za den, oči jak angorák a furt pčíkám, takže to tělo je přirozeně unavené z toho. Nicméně bez prášku je to ještě větší peklo a když jsem si jednou na víkend prášky zapomněla vzít, tak padly dva kartony kapesníků a já byla fakt zralá na to skočit pod vlak....

jana_a_jan
30. kvě 2023

@cilkat xados opravdu neuspava jak ostatní léky

petulkadodo
30. kvě 2023

@cilkat Já mám dobrou zkušenost s claritinem. Mě neuspává, beru taky nen občas při potížích.

ada22
30. kvě 2023

Ono to bude individuální. Jednou mi něco stiplo, kamarád mi dal nějaký prášek, že s tím v pohodě chodí do práce a já o sobě nevěděla další 4 hodiny

ivivi
30. kvě 2023

Ja mam Xyzal, ale myslim, ze je na predpis. Ten me neuspava. Ale to, ze nekoho neuspava, tak to neznamena, ze nebude tebe.

kakamila12
30. kvě 2023

Mám to stejně jako @petulkadodo , claritin mě neuspává 🙂

janedv
30. kvě 2023

Ja jsem team Xados 🙂

efa1
30. kvě 2023

@cilkat Opravdu asi vyzkoušet, po Zyrtecu jsem byla ko, Analergin je v pohodě.

martulka88
30. kvě 2023

@cilkat Já mám na předpis xyzal a cezeru - tu dokonce beru denně několik let a nikdy jsem po nich nebyla unavená 😊

leymea
30. kvě 2023

Mam odzkousenej jen Analergin a uplne v pohode. Neuspava.

snahnah
30. kvě 2023

Xyzal je i bez předpisu, jen lze koupit menší balení. Zkus něco z 3.generace antihistaminik, mají nejméně vedlejších účinků. Třeba s účinnou látkou levocetirizin, což je právě Xyzal, Analergin, Dr. Max Levocetirizin. Nebo se poraď v lékárně 😉

lani1
30. kvě 2023

Analergin na me neucinkuje. Cezera neni tak hrozna, jako doma mi to tak nevadi( na materske) ale minule jsem si ji dala a sla s dcerou 2km na hriste a zpet a na hristi se mi moc nechtelo ji asistovat🙂) kazdopadne i obvodak posle recept sms( ja mam cezeru od obvodaka)

cilkat
autor
30. kvě 2023

Díky holky. zkusím zítra ulovit ten Xyzal a vyzkouším.

normalnimatka
30. kvě 2023

Pokud to máš jen takhle krátko v roce, stálo by za to to i zkusit nějak alternativně... jsou i přírodní antihistaminika, např. šišák bajkalskej, kopřiva, černucha, nápomocnej může bejt i sléz maurskej... většinou je potřeba to užívat dlouhodobějc, tudíž už před sezónou 🙂 buď čaje, nebo tinktury, nebo jsou i kapsle, kde máš velkou dávku nasušený byliny.

ninive211
30. kvě 2023

Beru Cezeru (je na předpis), je vcelku v poho, předtím Dasselta a právě mě totálně odrovnávala, mentálně jsem v práci byla mimo, neschopná přemýšlet. Zyrtec jsem brala ještě předtím, než jsem chodila pravidelnými na alergo a taky mě trochu tlumil,ale ne extrémně

konidana
31. kvě 2023

@normalnimatka ja jsem na tohle asi lina🙈 pul roku pravidelne pit bylinkovy caje nebo neco zobat je opruz. To si asi radsi ten tyden nebo dva vezmu leky.

No a k tomu vyzkouset neco jinyho... da mi nekdo vzorky napr po 2 tabletach? Protoze brat si nekolik baleni jen na vyzkouseni, se mi prici, ze to pak nevyuziji a vyhodim. No a kazdy rok zkouset neco jinyho... to si jednak nebudu pamatovat, co jsem brala loni, a druhak by to bylo na X let😅.

normalnimatka
31. kvě 2023

@konidana tak to je každýho volba🙂... já se radši za každou cenu vždycky vyhnu chemickejm sračkám, který kromě toho, že nějak "zabíraj", tak někde jinde tělu škoděj.
myslim si, že dát si každej den kapsli bylinek po dobu třeba dvou měsíců fakt není žádná hrůza. A takovýhle věci nevyhodíš, protože se hoděj zas na x jinejch věcí.
Vzorek po dvou tabletách by ti byl zrovna tady k ničemu - vždyť píšu, že by se to mělo užívat dlouhodoběc i před sezónou. Ale údajně např. silnej kopřivovej čaj funguje protialergicky i "akutně". Sléz zase čistí dýchací cesty celkově, takže se ten alergen rychlejc odplaví z těla, takže tam teoreticky je účinek taky rychlejší.

konidana
31. kvě 2023

@normalnimatka ty vzorky jsem myslela ty antihistaminika

normalnimatka
31. kvě 2023

@konidana jo tak...njn...páč je to všecko sračka, a ty jen zkoušíš, co tvý tělo snáší líp v tom smyslu, že ti to nedá hnedka najevo...:D
ale u bylin taky kolikrát musíš zkoušet, co sedne konkrétnímu člověku🙂 ale je výhoda, že spoustu z toho můžeš pořídit zadarmo, nebo za málo peněz.