icon

Chrápání - operace. Byl někdo? Jaké to je po ní?

bublinkakocicka
2. kvě 2021

Ahoj chtěla bych se zeptat byl nějaký u vás muz s chrapanim na operaci?rika se že se dá to změnit i bez operace nějaké léky spreje shubnout a tak ale nepomáhá to. Muz má 36let 180cm a váží 100kg když jsme se poznali spali jsme spolu ale s podstupem času se to už nedalo vydržet tak spíme oddělene.musime se přeci vyspat já muz i dítě.tak jsem chtěla aby šel na operaci jak to vypada po ni?dekuji vam

ploutvicka59
2. kvě 2021

@bublinkakocicka tady si prisednu.Uplne to stejný mám doma...Spí na sedačce v obýváku,protože to se prostě nedá 🙄

lucinka_16
2. kvě 2021

Taky si počkám na nějaký tip 😉

flegicka
2. kvě 2021

Tohle jsme doma prožívali úplně stejně,jen s tím rozdílem,že jsem chrápala já.Manžel defakto odstěhovaný na gauči,protože vedle mě se to nedalo vydržet.Když jsem u televize usnula na gauči já a on mohl jít do ložnice,tak byly zase nevyspalé děti.Protože jsem přechrápala i zeď do pokojíčku.Za ty léta jsem vyzkoušela všemožné i nemožné spreje a olejíčky.Něco na chvíli,jakože na pár nocí zafungovalo,ale po čase jsem byla na svým.Až mi kamarádka doporučila spánkovou poradnu.Prošla jsem kolečko ORL vyšetření a absolvovala jsem jedno vyspání ve spánkovce,kde mi v noci monitorovali průběh chrápání.Pan doktor mi řekl,že existují možnosti operací jakože laserem zkrátí čípek a různé jiné výkony,ale že z jeho zkušností to nemá valný účinek.Výsledek byl,že v noci x krát na malé chvíle přestávám dýchat a potřebuju přístroj na spaní.Proběhlo kolečko schvalování pojišťovnou a už třetím rokem spím se svým "Funidlem".Je to můj nejvíc nejlepší kamarád,od té doby jsem krásně vyspalá a chrápání prostě není.

flegicka
2. kvě 2021

Ještě něco málo omáčky okolo.Jsem zdravotní sestra,momentálně na plicní klinice.Je k nám přidružená právě ta spánková poradna.Po celý rok si k nám chodí na tu jednu noc lehnout jeden až dva pacienti se stejným problémem.Překvapilo mě,kolik lidí bojuje s tím samým.

bublinkakocicka
autor
2. kvě 2021

@flegicka jezisi a stim jako dokazete usnout?ja bych to teda nedala neco mit na ksichte to je humus.ale ptala jsem se na operaci u muzu.koukam ze jste asi starsi kolik je vam?

palja
2. kvě 2021

@flegicka děkuji za zkušenost. Teď jsem našla tuto diskuzi. Manžel taky strašně chrápe, i přes zeď. Někdy se ve spánku dusí. Chrápe jak pusou tak nosem. Byl na Orl, kde mu doporučili jít na jednu noc do té spánkové laboratoře. Dál jsme se zatím nedostali. Já s ním nespím. Spím už 3 roky s dcerou v pokojíčku. Nedovedu si představit se vrátit do ložnice.
Jedna známá mi právě říkala, že její muž dostal tu masku na spaní, od té doby nechápe.

flegicka
2. kvě 2021

@bublinkakocicka Domů jsem si ho přivedla v mých čerstvých 36ti.

flegicka
2. kvě 2021

@bublinkakocicka On ale vůbec není rozdíl jestli je to chlap nebo ženská.Případné výkony se provádí stejné.

bublinkakocicka
autor
2. kvě 2021

@flegicka jezisi ve 36letech se lecit s chrapanim.ja nechrapu proto se ptam na muze a hlavne ne tu masku ale operaci.ale je to fakt mazec mate asi deti co oni na to?

jjasmina
2. kvě 2021

u nás se to srovnalo, když můj chlap zhubnul

drep
2. kvě 2021

Předně chrápání bývá velmi často sdružené se syndromem spánkové apnoe a to není úplně banalita o nemožnosti spaní v jednom pokoji, ale závažné systémové onemocnění, které ovlivňuje kvalitu i délku života. Režimová opatření je redukce váhy, striktní abstinence alkoholu a sedativ (neurol, lexaurin atd) před spaním. Domácí cpap (ten aparátek, co tu má výše vyfocený @flegicka) je další možný krok, pacientovi obvykle dramaticky zvýší kvalitu života. Měla jsem kolegu, co běžně krátce usínal na sále nad pacientem (anesteziolog), cpap si pak bral i do služeb a říkal, že to z něj udělalo nového člověka. Výsledky chirurgie jsou na můj vkus relativně rozporuplné

kocila
2. kvě 2021

@bublinkakocicka kolega v praci 2x zkraceny cipek,vypalene cele mekke patro-bez tkane,ale na chrapani mu to nepomohlo,spi v oddelene loznici..

gracinka7
2. kvě 2021

@bublinkakocicka muž byl ve spánkové laboratoři. Dostal masku přes nos i pusu. Dělá to kravál jak blázen, takže pro mě je úplně jedno, jestli mě budí chrápání nebo tohle. Navíc manžela ta maska tlačí jednou měl nos odřený až do krve. Říkal to v nemocnici a poslali ho do haje, že nic jineho mu nedají. Takže masku nenosí i když by měl.
A operace prý nemusí být úspěšná.

me_druhe_ja
2. kvě 2021

Taky máme ten samej problém. :/ Nemůžem spát v jedné místnosti...Já mám ultra lehkej spánek a nespim ani se spuntama do uší. :( On to nijak řešit nechce....:/ A to má nadváhu, loni prodělal menší mozkovou mrtvici.... Aspoň kouřit přestal...Je mi jasný, že má ty apnoe taky, ale jak ho mám sakra donutit ho to řešit. Jde mi hlavně o jeho zdraví, ale na druhou stranu bych ho měla i řada v posteli.

eva267
2. kvě 2021

Tak já mám za sebou plastiku měkkého patra a odstranění mandlí a pomohlo mi to. Je to už 10 let a stále dobré. Chrápu jen při rýmě. Asi jsem teda měla štěstí.

qistyna
2. kvě 2021

@bublinkakocicka na bezne chrapani podle meho Uvuloplastika pomuze, me pomohla. Predchazi ji spani s pristrojem, ktery nahrava zvuk a lekar pak vyhodnoti zda se jedna o bezne chrapani nebo vetsi problem. Podle toho se pak domluvize nebo nedomluvite na zakroku. Sice to stoji nejake penize, ale za to to stoji, zakrok kratky a bolest po nem jako pri angine. Ale je to opravdu pro bezne chrapani. Ted chrapu max kdyz jsem opila nebo pri ryme a ani to uz tolik ne