Co vám pomohlo na akné?
Ahoj. Prosim co vam pomohlo na aknozni plet...nevim, jake odlicovani je setrne a co pomaha....posledni dobou vypadam jak pubertacka... diky za prispevky
Jinak co se tyče značek, je třeba zkoušet, každému sedne něco jiného...já se třeba totálně osypala z Mixa, Bioderma na mě neměla efekt, Garnier celkem ok, naposledy jsem zašla do Douglas a tam si nechala poradit, teď mám přímo od nich vše, mají speciální řádu na problematickou pleť
@jitulka87 kompletně mám kosmetiku od La roche posay ... a k tomu mě teda přišlo ze nejvíc pomáhal Avene Triacneal... ale stejně kosmetika a pece mě nikdy nevytrhla ... největší efekt měli retinoidy (určeno na léčbu těžkého akné ... a pak porod 🤣)
Me pomohla kosmetika La roche possay, rada effaclar. Treba v nekterych lekarnach dr. Max maji dermoporadkyni, ktera ti udela rozbor pleti a doporuci vhodnou kosmetiku. Jinak samozrejme kozni. A krome toho cistit, cistit, cistit, rano a vecer pouzivam Skinoren (volne v lekarne), la roche ma i makeup a pudry primo na aknozni plet.
Dik vsem...snad neco zabere...neni to jeste zak tragicky. Ale nemuzu se toho zbavit. Jeden pupinek zmizi, druhy se objevi...
Já teď používám čistící gel od Ives Rocher z kolekce hydra vegetal, konjakovou houbu na odlíčení a krém od Mixa. V DM to mají za 130 korun a je to přímo na aknózní pleť. Na to kolik krémů a za jaké ceny jsem vyzkoušela a pak je prakticky plné házela do koše se mi tento fakt osvědčil. A hodně mažu, víc než míň, protože suchá pleť produkuje více mazu a občas si dám tu černou masku na tečky. A hlavně, chce to teda velkou dávku odhodlání, ale nerýpat každou tečku a malý pupínek, který člověk najde 😁 já jsem na to byla expert, rozvítit světlo a půl hodiny stát u zrcadla a nípat všechno co šlo i to co nešlo a pak jsem druhý den nemohla vylézt z domu pomalu 🙈
Mě pomohly volné prodejné léky Acnevac a vždy jsem si všimla ještě většího zlepšení když jsem omezila cukr. Pak když jsem otěhotněla tak jsem je musela vysadit a zase se to vrátilo ale už ne tak hrozně jako předtím. Měla jsem těžké hormonální akné z tělíska Kyleena, vážně hrůza a trvalo to rok. Na pleť jsem vyzkoušela všem možné ale nakonec jsem se smířila s tím že příčina je uvnitř těla nikoli na povrchu pleti, takže jsem nakonec zůstala u obyč kosmetiky vhodné pro mastnou pleť, pravidelně čistit ale nevysušovat (to jsem dělala chybně zezačátku a jen to bylo horší) a dostatečně hydratovat ale ne těžké krémy. Super jsou lehká séra s kyselinou hyaluronovou.
Četla jsem hodně recenzí na kosmetiku od LR, řada microsilver, že to hodně holkám pomohlo. Sama ozkoušeno nemám.
Prý doooost pomáhá celerový detox třeba 14dní pít celerové šťávy a zkus masku jen z kurkumy a medu...doporučeno od Evinatora👍🏼
Méně cukru, čokolády (blba rada na Vánoce 🤣) a drazdivych potravin. Zobat zinek, vit. E. Nepouzivat micelarky, hodně hodně hydratovat pleť
U me pomaha jedine strava. Hodne pomuze protikvasinkova dieta - vyradit cukr, mlecne vyrobky, hodne zelene zeleniny, pit rooibos, plus kdyz beru pravidelne Hylak forte jsem prakticky bez.
Úprava stravy, nejíst sladký a mastný!
@jitulka87 Pomohla mi prirodni kosmetika, nejvic znacka 100 % pure a ceska Biorythme. Vsechny, co jsem mela z drogerie nebo lekarny, mi pupinky sice vysusovaly, ale i s nimi i plet a ta se pak mastila a horsila. Zmenila jsem komplet i sampon a sminky. A pak teda nepit alkohol a brat vitaminy nebo probiotika.
Rozhodně bio levandulová voda.
@jitulka87 Jestli to máš na spodní části obličeje, tak může být na vině i rouška.
Jinak moje zkušenost: je dobré začít zevnitř - ubrat cukry, užívat selen se zinkem, případně tinkturu s lichořeřišnice.
Zevně na mytí pomáhá trochu zvláštní věc - gel na intimní hygienu. A na mazání krém Krásná slečna od Havlíka nebo Korekční krém s konopím Ryoru.
nezkoušela jsi ,,ženské vitaminy,, ? je to kombinace selenu, zinku a výpniku. Taky jsem je jednu chvíli brala a docela mne pomohly
Jak píšou holky upravit jídelníček a vynechat čokoládu. Za sebe můžu doporučit kosmetiku od Ryoru, konkrétně mi pomohla řada na aknozni pleť. Jen upozorním, že na vůni je potřeba si zvyknout, přišla mi opravdu intenzivní.

V podstatě nic 😭 nicméně zlepšení nastalo po vysazení laktózy, pomáhá také důkladná péče ráno a večer a pravidelně chodit na kosmetiku...ale úplně mi nezmizelo nikdy a samozřejmě někdy je to lepší a někdy horší 🤷♀️ Asi budu poďobaná až do smrti 😂😂🤦♀️