CRP. Zabírají antibiotika a bude crp nižší?

emma00
25. pro 2020

Dobrý den,
včera jsem byla v nemocnici a dělali mi CRP, mam nejspíš zánět ledvin, antibiotika jsem včera brala druhým dnem, měla jsem vyšší hodnoty než v pondělí u obvodní, chtěli si mě tam nechat ale nakonec ultrazvuk dopadl dobře, tak mě pustili domů, myslíte, že když už horečky nemám a bolest v boku ustupuje, tak zabírají antibiotika a příští pondělí budu mít CRP nižší?? Včera jsem měla 98. Mám z toho celkem strach.
Děkuji předem za odpovědi.

lv
25. pro 2020

Atb zabiraji po 48 (-72h) takže bych rekla, ze zabiraji, crp pujde dolu urcite

andrasce
25. pro 2020

Vzestup hladiny CTR je pozvolný, jeden den je nízký, za 48.hodin může být 100, zas pak.pomaleji klesá. Takže záleží na trendu, pokud by přes to, že užíváš ATB více jak 48hodin CRP neklesalo, může být problém.v citlivosti bakterií na ATB. ATB zabírají.za cca 48-72 hodin, jak píše @iv,.takže obojí trochu trvá. Hlavní je vždy aktuální zdravotní stav, pokud se lepší a cítíš se lépe, to.je to.nejdulezitejsi...

alcar
25. pro 2020

@emma00 jak uz tady bylo receno, pokud ti zacina byt lepe, je to dobre a je to znamka toho, ze atb zabiraji. CRP 98 je takova “klasika” pri zanetu. Neni to malo, ale ani ne zadna katastrofa. Treba pac. pri septickych stavech mivaji CRP 200-300. Moje dcera pri zanetu str. ucha mela 150. Dej tomu cas, urcite pujde dolu a atb ti zaberou. Pokud by to nebylo ok treba jeste za 3 dny, tak zase k dr.