Hemoroidy. Je to normální?

dududamart
5. kvě 2021

Dobrý den, po porodu jsem měla problém s vnějším hemoroidem. Od té doby mám občas při tuhé stolici krev na toaletním papíře. Ale teď už dva dny i když jdu jen na malou, tak mám krev na papíře. Je to normální? Nebo to může být něco jiného?
Děkuji 🙂

lidija1234
5. kvě 2021

není, zajdi si k lékaři 🙂 vím, že se na to bere detralex ale ten je na předpis

rnika
5. kvě 2021

@dududamart Muzou to byt vnitrni. Ja s tim mam problemy uz nekolik let. Je lepsi kontrola u lekare. Predepise cipky. Me ale pomahaly kratkodobe. Ted zkousim lecbu laserem. Uvidim jak bude ucinna.

dududamart
autor
5. kvě 2021

@rnika A měla jsi taky krev i bez stolice? Už mi začíná zase šrotovat v hlavě rakovina a podobně 😏

dududamart
autor
5. kvě 2021

@lidija1234 a stačí obvoďák nebo rovnou nějaký specialista?

candat
5. kvě 2021

@dududamart zajdi za obvoďákem, ten tě může poslat dále. Já měla dlouho problém s hemeroidy. Pak jsem měla i krev v záchodě. Měla jsem strach z rakoviny, mamka měla rak. střev. Poslal mě na kolonoskopii a odstranili mi tam nějaké polypy. Od té doby mám klid i s hemeroidy. Detralex jsem taky dostala, ale pomohl mi krátkodobě. Ale já se s hem.trápila už hodně let. Neměj strach a hlavně před tím nestrkat hlavu do písku 🙂

dududamart
autor
5. kvě 2021

@candat děda právě zemřel na rakovinu tlustého střeva a mamka byla minulý rok na kolonoskopii a taky ji odstraňovali nějaké polypy. Tak jsem z toho nervózní.

luhana
5. kvě 2021

@rnika Muzu otazku... jak takova lecba laserem probiha? A je bezbolestna?

dududamart
autor
5. kvě 2021

Tak doktorka mi jen poslala nějaký e-recept

lidija1234
5. kvě 2021

@dududamart jestli ti doktorka dala pouze recept bez vyšetření našla bych si přímo specialistu. Já obvoďákům moc nevěřím, nemám s směni dobrou zkušenost vše řeším v nemocnici ale pracujeme mi tam známá. Podle mě by se taková záležitost měla řešit vyšetřením a né jen napsaním léků kor když máš rakovinu v rodině.

pampeliska1313
5. kvě 2021

Já jsem takhle měla chronickou vnitřní trhlinu… a teda původně jsem myslela, že půjde o hemeroidy, protože stolice byl čím dál větší problém, krev... -_- Ale šla jsem rovnou na gastro.

dududamart
autor
5. kvě 2021

@lidija1234 já jsem se jí právě ptala na tu rakovinu, tak říkala, že teď to musíme zaléčit. A potom když budu chtít, tak mě pošle na nějaké vyšetření.
17. ji tam ponesu výsledky z jiného vyšetření, tak se s ní hned domluvím na dalším postupu.

dududamart
autor
5. kvě 2021

@pampeliska1313 já jsem právě měla krev, jen občas, když to šlo těžko. Až teď poslední dva dny, je to jiné 🤔 uvidím, kam mě potom pošle. Říkala něco o endoskopii 🤔

pampeliska1313
5. kvě 2021

@dududamart tak já to taky neměla jako pravidelně, ale často. A jen na papíře, ne ve stolici jako takový. Ale uvidíte, oni na to přijdou.🙂

rnika
5. kvě 2021

@dududamart Jo... právě čím dál víc a už jsem to psych. nevydržela... za poslední měsíce to bylo 6 dní ze 7 ( taky jsem měla v hlavě černé scénáře).

rnika
5. kvě 2021

@luhana Léčka je bezbolestná, rychlá... ambulantní ( jen má člověk pocit tlaku na konečník asi hodinku potom). Jen teda chodím na soukromou kliniku kde si člověk vše musí hradit a je to celkem pálka, ale zas jsme si říkala, že už jsem vyhodila peníze za větší kraviny...

luhana
6. kvě 2021

@rnika
Ano, nic neni v dnesni dobe zadarmo 😉 Dekuji za info 👍