icon

Jak léčit zánět dutin se silnou zelenou rýmou?

22. dub 2025

Prosim co vam pomohlo na brutální zánět dutin se zelenou zapáchající rýmou? Při předklonu mě bolí dutiny a za očima. Dr mi napsal sinupret a pamycon ale žádné zlepšení. Mam trvat na nějakých silnějších antibiotikách? Dost mě to omezuje,venku je hezky s dětmi třeba jit ven a mě ten ucpaný a bolavý nos strašně omezuje. Díky

Strana
z2
zmrzlinka
22. dub 2025

Na ORL si nebyla?

autor
22. dub 2025

@zmrzlinka na orl docházím skrz špatnou přepážku a nonstop rýmu,ale tenhle zánět dutin mám jen z pravé nosní dírky. Z levé z té křivé mi zelená rýma neteče vůbec.

miksar
22. dub 2025

Znovu k MUDr., rtg dutin a případně antibiotika. Dutiny jsou svinstvo.

autor
22. dub 2025

@miksar rentgen dutin mi dělal dr na orl před dvěma měsíci. A jen křivá přepážka z toho vyšla. Zánět dutin jde vidět i na rtg?

j.a.n.i
22. dub 2025

Ano, je, my vzdy chodime pri podezření na zanet dutin na rtg. Rychlé a pro dítě nenáročné.

autor
22. dub 2025

@j.a.n.i já jsem dospěla,neni to dotaz směrovaný na dítě. Dcera měla zelenou rýmu jednou a pamycon hned pomohl.
Rano zavolám doktorovi,snad mi poradí co dál nebo napíše aspoň antibiotika.

felis
22. dub 2025

@miksar naprostý souhlas.
@anonym Me pomohly až širokospektrý antibiotika (byla jsem ve 27tt), tak se holt nedalo nic delat. Ta uleva do dvou dnů byla lepší než sex 😆

j.a.n.i
22. dub 2025

A myslíš, ze mas jako dospela jiné tělo nebo proč mas pocit, ze neni možné pouzit stejný postup jako u dítěte?

podaji
22. dub 2025

Zrovna dnes už jsem musela na ORL. Příznaky co píšeš, už úplně špatně od žaludku, slabost motanice hlavy. A to 3tydny. Děti měly anginu. Mě to sedlo na dutiny. Nejdřív ok, vypadalo to že sinupret zabral, ale pak žlutá hustá rýma, pak to trochu polevilo, poté primes krve a pak opravdu nepříjemná bolest právě tváře. Dr ani pamycon nedával, viděl na sonu tu spoušť. napsal rovnou Amiksoklav a rovnou 1. 3 dny po 6hod. Doufám že zabere co nejdřív. Takže jdi ještě jednou na orl, je možné že na tebe sedla bacterie dle barvy rýmy.

lenerka1
22. dub 2025

Na čelo obklad se švédských kapek, do nosu stříkat vincentku smíchanou s dubovými kapkami, nechat zatéct do dutin, vysmrkat a několikrát zopakovat, do uší nakapat audiron a potřít jím i místa za ušima. Zamyslet se nad tím, jaké emoce v sobě potlačuji, co mám pustit ven. Měla jsem zánět jak ..., hlava jak střep, bolela mě z toho i čelist, zuby, uši a tohle mě zachránilo od antibiotik.

petulkadodo
22. dub 2025

Určitě zajít na ORL, udělá rentgen, tam je zánět vidět. Mně zabrala jen antibiotika, i když CRP bylo jen 15. Pokud by nezabrala, tak na ORL vyhrožovali punkcí dutiny. To jsem zažila jako dítě. Není to úplně příjemné. A ano, může to být jen jednostranné v jedné dutině.

autor
23. dub 2025

@petulkadodo tak dr mi poslal antibiotika cefzil 500. Tvrdil ze určitě zaberou na dutiny,tak jsem zvedava

angulina22
23. dub 2025

To je dobře, že máš atb, já se s dutinami taky natrápila, žádné sinuprety a kdesi cosi nepomohly. Buď to včas rozehnat konvičkou, čaje, ležet, což vždycky nejde že… nebo antibiotika. Co nejvíc odpočívat a bude dobře

ponytka
23. dub 2025

Antibiotika by zabrat měly, ještě bych léčbu podpořila rýmovníkem nebo inhalací

autor
23. dub 2025
@angulina22

To je dobře, že máš atb, já se s dutinami taky natrápila, žádné sinuprety a kdesi cosi nepomohly. Buď to včas rozehnat konvičkou, čaje, ležet, což vždycky nejde že… nebo antibiotika. Co nejvíc odpočívat a bude dobře

@angulina22 jelikož mám dvě děti 2 a 6 let tak ležet fakt nejde,a do toho se zrovna v pátek stěhujeme takže musím fungovat.
Jj rymovnik mam,mam z něj udělat čaj?

dashyyy
23. dub 2025

nemáte doma inhalátor? Ten je na dutiny super

autor
29. dub 2025
@ponytka

Antibiotika by zabrat měly, ještě bych léčbu podpořila rýmovníkem nebo inhalací

@ponytka antibiotika jsem dobrala,pár dní byl klid ale zelená rýma furt je a dnes se vrátila bolest dutin. Me uz opravdu jebne z tohohle

lenerka1
29. dub 2025

A dělali vám stěry? Nemůže to být třeba streptokok? Na toho ne každá antibiotika zaberou a rád se vrací. Nám pomáhá lichořeřišnice, kapu si 3x denně 20 kapek, je to přírodní antibiotikum.

autor
29. dub 2025
@lenerka1

A dělali vám stěry? Nemůže to být třeba streptokok? Na toho ne každá antibiotika zaberou a rád se vrací. Nám pomáhá lichořeřišnice, kapu si 3x denně 20 kapek, je to přírodní antibiotikum.

@lenerka1 stěr žádný nebyl. Ale příští týden mám kontrolu na orl skrz špatně průchozí levou nosní dírku,tak snad mi na orl pomůžou více než obvoďák.
Lichoresnici neznám,ale vyzkouším!

autor
29. dub 2025
@lenerka1

@lenerka1 lichořešnici kapat do úst nebo do nosu?

lenerka1
29. dub 2025

Do nosu jen dubové kapky naředěné ve vincentce, lichořeřišnici ústně, dávám si ji do sklenice s vodou, tinktury jsou dost chuťově výrazné.

marge_s
29. dub 2025

Resit na orl a spis co nejdriv. zejmena pokud je to jednostranne, rtg se spis nedela, vidi to optikou. Pamycon se jaksi do tech dutin nedostane, to neni lecba. Konev s vincentkou jako podpurna lecba a kapky - at se ten sajrajt cisti a vyplachuje. Skoda, ze cefzil nezabral definitivne, ono se to holt nekdy vraci nebo se zmeni osazenstvo a jede se dal. Ver zkusenym 😁

autor
30. dub 2025
@marge_s

Resit na orl a spis co nejdriv. zejmena pokud je to jednostranne, rtg se spis nedela, vidi to optikou. Pamycon se jaksi do tech dutin nedostane, to neni lecba. Konev s vincentkou jako podpurna lecba a kapky - at se ten sajrajt cisti a vyplachuje. Skoda, ze cefzil nezabral definitivne, ono se to holt nekdy vraci nebo se zmeni osazenstvo a jede se dal. Ver zkusenym 😁

@marge_s uz valím na orl,tak doufam že mi pomůžou. Dekuji všem!!!

marge_s
30. dub 2025

Dobry volba! Drzim palce!

autor
30. dub 2025
@marge_s

Dobry volba! Drzim palce!

@marge_s tak mám zánět čelistních dutin,vzal mi stěr a mam antibiotika na 2 týdny klacid. Doufam ze to pomůže

marge_s
30. dub 2025

Drzim palce. Ten klacid je v tomhle dobrej a brzo budes vedet jestli se trefil.

autor
30. dub 2025
@marge_s

@marge_s Říkal dr že kdyby do 4-5 dnů nebylo zlepšení at zavolám.

autor
4. kvě 2025
@marge_s

@marge_s tak úleva přišla,bolest dutin pomalu ustupuje,ale rýma smrdí furt. Uz neni tak velká ale furt cítím ten smrad v nose. Je to normální nebo mam volat lékaři že nezabírají antibiotika?

j.a.n.i
4. kvě 2025

Je ti lip, tak bych jeste vyčkala, jako jo muzes mu v pondeli zavolat a optat se, ale nerikala.bych mu, ze nezabírají, ale presne tohle, cos tu napsala...

marge_s
4. kvě 2025

Ono to muze trvat a jak se ty dutiny otevrou, tak trva nez se to procisti. Hodne bychbto proplachovala, at ten sajrajt dostanes ven. Nemas si zavolat na vysledky vyteru? Mas naplanovanou kontrolu? (V tomhle az tak zkusenosti nemam, protoze cich nemam uz 25let, nicmene ten smrad tak nejak periferne “tusivam” 😂 )

Strana
z2