icon

Jaká je vaše normální potřeba spánku?

vrabcak0007
23. črc 2015

Dobré ráno všem, ráda bych udělala takovou menší anketku - můžete mi prosím napsat, jaká je vaše normální potřeba spánku? tj kolik asi tak spíte, když nemusíte nikam vstávat a nemáte ničím přerušované spaní? děkuju moc 😉

andelka
23. črc 2015

8-9 h. Když jdu spát před půlnocí, stejně jsem před 8 h vzhůru. Ale to už je pro mě přispání,děti vstávají 5:30-6:30. Takže déle spim jen když je nemám doma.
Když jsem kojila a v noci se mi oba budili, dala bych cokoli za 5 h spánku, tehdy by mi to stačilo,kdyby to bylo nepřerušovaně. Teď už jsem rozmazlena, takže těch 8 aspoň.

sissinka81
23. črc 2015

já moc spát neumím, i ve volnu se budím jako do práce v 6, a to ať už jdu spát v 10 večer nebo v 1 ráno. Dokonce mě už hodinu před budíkem budí naše "šílené" koťátko 🙂 ale většinou naspím okolo 7 hod 🙂

pavlapl
23. črc 2015

Kdybych nemusela vstávat a kojit tak spím tak 12-18 hodin.

zvalentova
23. črc 2015

Abych mohla fungovat celý den, potřebuji minimálně 8 hodin, ideálně víc. Naprosto nejlepší je víkendová nebo dovolenková varianta spánku 30 minut po obědě 😉

evulina77
23. črc 2015

já už ani nevím, neomezeně jsem spala jen před dětmi a to jsem zase musela vstávat do práce na budík a o víkendu jsem pařívala a pak ráno vyspávala. Ale teď jsem ráda, když mě děti vzbudí později než o půl sedmé. Takže aspoň 7 hodin spánku, přerušovaných kojením, je ok. Míň se dá, ale není to příjemné 😀

leniczka23
23. črc 2015

@vrabcak0007 určitě 10 hodin..abych fungovala stačí mi 8, pod 8 jsem zombie..zvládám i 12..🙂

pisisvori
23. črc 2015

Už rok chodím spát v 10, vstávám okolo 5-6 a v noci spím v kuse tak 1-2hodiny☹ a taky funguju (bez jakéhokoli lehnutí si přes den) nic jiného mi nezbývá, když nepomáhá manžel ani babičky. JInak kdybych mohla jdu spát 8-9 -10, vstávám s rozedněním🙂, takže v létě i v 5,většinou 6 - půl 7....nedokážu spát (a snad jsme ani nikdy nespala) do 10 hodin. Takže kdybych neměla obrovský deficit spánku, ideální by bylo 7-8 hodin.

naomi6
23. črc 2015

@vrabcak0007 Mně by stačilo 7 hodin, ale o tom se mi může leda tak zdát. Náš malej se stále v noci dost často budí, trvá mu, než zase usne a já už pak třeba nezaberu 😉. Snad se to časem upraví. Myslím, že naspím tak 4-5 hodin, ale přerušovaně, takže nic moc no.

chroustinka
23. črc 2015

8 hodin, spat jdu ve 22h v 6h vstavam do práce, o vikendu si ale nekdy po obede rada pospím s mladsim dítětem 🙂

aklin
23. črc 2015

kdybych nemusela každé 3 hodiny vstávat k malé, tak bych určitě spala dobrých 10 hod.

baraz
23. črc 2015

spim tak 7 prerusovane kvuli 2 detem..

jitavrtule
23. črc 2015

Ideál je pro mě 8-10 hodin, když jsem chodila do práce bývalo to s bídou 6-7 hodin. Teď s malou má nejdelší blok nepřerušovaného spaní cca 5-6 hodin, ale pak následují ještě jeden nebo dva kratší 2-3 hodinové. Naprosto si nestěžuju si a bezdětné okolí šokuju tím, že nahlas prohlašuju, že se na mateřský konečně parádně vyspím 😀

vrabcak0007
autor
23. črc 2015

děkuji, dámy, všem...potěšily jste mě..je mi totiž doma cpáno, že když mi nestačí k běžnému životu 6 hod spánku (jakože každodenně), tak je se mnou něco v nepořádku 😎

nonnni
23. črc 2015

7 uz je nadramec, 6 je tak akorat...5 dlouhodobe uz neni dobry...ale pro me je dulezite, abych alepson kus spala v kuse, pak klidne mene, nez dele, ale prerusovane...

8 hodin spim, kdyz si musim vzit dithiaden a vic jak 8 jsem snad nespala nikdy (po batolecim veku)...manzel by klidne chrnel 12 hodin denne...pro me je predstava, ze polovinu sveho zivota prospim dost desiva.

terezas4
23. črc 2015

booože, bez přerušování a s vědomím že nemusím vstávat, dokážu prospat i 14 hodin 😎 , bohužel mi musí stačit 5-7hod. přerušovaného spánku 😝 , ale stačí