Kokosový olej pro vs. proti
Máte někdo nějakou zkušenost? Díky za info.🙂
A ještě, já koupila 500ml za 130,-- Kč což je skvělá cena a vyplatí se víc než klasický krém. Ale zase né každému může sedět tím jak je mastný.
Používám jednou za měsíc na vlasy. Jsou pak krásně lesklé a výživene a skvělá prevence k suchým konečkum a trápení. Ale třeba cca 4-5 po sobě umýt vlasy
Dělám z něj domácí kosmetiku, používáme ho jako lubrikant, smažím na něm (samozřejmě mám na vše vlastní skleničku, nesmažím na lubrikantu :D)...
@lusynkova 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Mně ho doporučila kamarádka, která se dost zajímá o jídlo a tak, zhubla 50 kilo (ne, že by ho používala pořád)... A já osobně jsem s ním jen dělala přítelovi masáž zad i jinejch částí a moc si to vychvaloval. 😉 😀
Jo a ségra si s tím potírala břicho, když byla těhotná. 🙂
dělám na něm palačinky, sem tam máznu tělo i orgán 🙂
Do kuchyne opravdu nepouzivam a na telo radeji jine druhy oleju.
Na smažení není prý vůbec vhodný.. ideální na kosmetiku, ale na tepelnou úpravu, nebo jídlo vůbec. Také jsem na něm dělala palačinky a pak mě to docela zarazilo, že je to jeden z těch špatných tuků..
@evulinka27 souhlas, na tepelnou upravu vubec.
http://blog.kaloricketabulky.cz/2014/09/mudr-ma...
Nikdy jsem v kokosáku neviděla zázrak, stačí si přečíst, z jakých kyselin je složený. V kuchyni radši využívám sádlo. Na kokosáku max. palačinky. A pak ho mám jako odličovač očí. Pleť mi vysušuje.
Holky, a nevadí vám hlavně to, že to musí k Vám cestovat přes půl světa, je levný i po dovozu a ničíte pralesy v Indonésii??? Není to sice palmový tuk, ale těm kokosovým palmám taky musí kus deštného pralesa ustoupit, ať to má bio a eco certifikátů kolik chce. Proč nevyužijete lokálně pěstované plodiny na oleje (mandlový je na pleť úžasný, z mrkovových semínek se dělá opalovací olej s SPF snad 50, olivový a já nevím jaké další plodiny se pěstují na lisovaní olejů. Pro místní je kokosák levný a jsou na to zvyklí, je to jejich lokální plodina. No nevím, za mě říkám, že nepotřebuji, aby ke mě nějaký výrobek putoval přes celou zemi.
Me kokosovy olej "vymizel" bradavici na obliceji :o)
Neříkám, že tím máte nahradit všechny ostatní oleje a používat to furt. 😀 Má to víc využití a je na každým, co s tím udělá a upřímně co je dneska fakt stoprocentně zdravý? Tento měsíc se řekne tohle, další měsíc se řekne, že to vlastně nebyla pravda a tamto je daleko lepší... a tak pořád dokola... takže, pokud je všeho s mírou, tak je to podle mně ok. 🙂
Já taky nevidím žádný plusy v nošení podpatků a přesto je hodně žen nosí a nenadávám jim za to. 😀 Koho to zajímá, at si o tom zjistí informace a sám se rozhodne, jestli to bude používat nebo ne. 🙂
@pavlinka789 kokosovy olej jako mazadlo je urcite fajn. Svagrova se tim maze a mazala i v tehu. Oridava diteti do koupele. Ja ti zkousela a mam k tomu jednu vec ktrra mne donutila s tim prestat. Pote co se olejem uspinilo obleceni tak ho z toho nesli vyprat y casem ty kousky zacaly smrdet po zkazenem tuku a ten oach mi vadi natolik ze nemuzu pouzivat a cloveka co to pouziva uz poznam po cuchu ☹ ale asi jsem proste hakliva na tento druh pachu ☹
Mažu se s ním celá, čistím si s ním zuby, používám na smažení palačinek atd., přidávám do mýdel, co vyrábím - mám ten bez vůně a chuti 😉 Myslím, že je to super věc. Na vlasy taky nedávám, měla jsem je po tom hodně mastný..
@brambora28 s vůní
@brambora28 já mám doma dva. Jeden objednávala švagrová za lepší cenu přes net a druhý mám ze zdravíčka. Ze zdravíčka krásně voní kokosem, u toho objednávaného necítím vůbec nic.. asi tam budou i rozdílné kvality..
@evulinka27 Já si právě asi koupím ještě jeden klasickej s vůní, kokos mám totiž ráda, tak myslím, že by mi to nijak nevadilo 🙂 Doporučíš jakej?
@brambora28 tyjo, ted nevím co je to za značku.. ale myslím, že ve zdravíčku by měly být všecky ok.. dyštak doma mrknu
@evulinka27 OK, děkuji 🙂
Koupila jsem ho dcerce, má hodně suchou kůži, až atopák, ale neseděl jí. Červené fleky měla pořád, byl hodně mastný, ale jakoby udělal mastnou krustu, kůži nehydratoval. Zkusili jsme na něm udělat lívance, byly dobré, ale pak jsem myslela, že nedoběhnu na wc, tak to už taky raději ne. Připadne mi dost mastný.

Já používám na strie a sem tam namažu i obličej lehounce. Je straaaašně mastný! :D Ale příjde mi, že kůže je vyživená, a na obličeji mi pomohl s akné. Zkoušela jsem používat i na smažení, ale necítila jsem tam nic. Chuťově nejde cítit. Na vlasy jsem dala jednou, a to mi nesedlo, mastné jsem je měla ještě po druhém umytí. Ale jsem s ním celkově spokojená.