icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin k rouškám taktéž hovoří odborník, video s panem profesorem, které jsem zde vkládala, ten jasně říká, že není rouška jako rouška, že to má být pouze pro rizikové antivirová rouška a taky se má říct, jak se má používat, jak často měnit, že spotřeba je 3-4 této roušky na den a já s ním naprosto souhlasím. A dokonce i souhlasím s tím, ať se to těm rizikovým skupinám rozdá, ať se to platí z našich daní, lepší než rouškovné pro důchodce, ať je to pro ně adekvátní ochrana a můžou se pohybovat a nemají strach, je to určitě více cílené a systematické řešení než zavírat lidi po karanténách a vyžadovat pro všechny jakýkoli šitý a de facto téměř neúčinný hadr na puse, se kterým se manipuluje neodborně a lidé jej nemění jak mají, to opravdu postrádá pro zbytek zdravé populace smysl.
Ukažte mi také koho v tom příspěvku označuji, že tím údajně odpovídám někomu na jeho reakci, myslím, že jsem to tu vkládala volně, bez označení jména. Děkuji. V opačném případě to je nějaká vaše nepodložená dedukce, bohužel nejste jediná, která to tady takto překrucuje a prezentuje dále, přitom se jedná o manipulativní dedukci.

marcicek84
27. srp 2020

@odula myslíš? vidíš, diskuze běží dál a dál...k samomluvě daleko... 😝

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 S pouzivanim rousek ve vasem popisu souhlasim.
Manipulativni dedukci jste predvedla vy tim, ze tu strasite povinnym ockovanim na zaklade toho, ze vy sama nechcete nosit rousku a tou chranit rizikove.

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin no zajímavé, že ta údajná manipulativní dedukce je podložena názorem odborníka, tedy pokud by se o tom neuvažovalo, pochybuju, že by to někdo veřejně prezentoval...
Nechci, mám právo si chránit své zdraví a o to při dlouhodobém nošení roušky jaksi ztrácím tím, že ztrácím imunitu, z toho důvodu jsem pro individuální ochranu rizikových, tedy buď mají možnost antivirové roušky, nebo snad už od února očkování (předpokládám v 1 pol. příštího roku), každopádně je logické se vznikem očkování těžko bude někdo moct nařizovat dále roušky, jelikož k tomu nebude důvodu, pak jsme opravdu ve fázi individuální odpovědnosti a ochrany. A to tady nikdo nechce slyšet, když by se mělo týkat něco jeho vlastního nepohodlí nebo nějakého rizika, raději byste rádi všem nařizovali roušky, ale je opravdu si směšné si myslet, že to takhle půjde několik let v kuse...Snad zase nebudou učitelé kníkat, vsadím se, že budou, že se očkovat nechtějí, že najednou ani roušky ve školách už nebudou chtít a nebude jím vadit vyšší věk učitelského sboru...Nevím co jste si tady mysleli, že bude, snad jste si to tu uvědomili a hlavně čím víc restrikcí na podzim, tím větší pravděpodobnost povinného očkování, takže jen ať se vesele nařizuje dál, jak jsem psala všeho do času...😎

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 Zajimave, ze v jinych zemich rousky na verejnosti narizene nejsou a lide je tam v zajmu druhych nosi. Nejen pri covidu, ale treba i behem obycejneho nachlazeni. K tomu bychom meli dospet i my tady. Rika se tomu ohleduplnost.

hojda
27. srp 2020

@marcicek84 Kde učitelé kníkají, že chtějí roušky? Mám nějakou petici učitelů, že chtějí roušky?

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin tak se můžeš přestěhovat 😉 a nejlíp si nechat ještě zoperovat oči na šikmo, ať zapadneš 😂😂😂

marcicek84
27. srp 2020

@hojda já nevím co máš nebo nemáš a je mi to celkem jedno, jelikož je zřejmé, při povinném očkování zrovna učitele to zřejmě nemine, což je logické, když jak samy mnohé uváděly, zajišťují strategickou oblast státu a to vzdělávání...

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 Takže než byste začala být ohleduplná k ostatním, raději urážíte.

hojda
27. srp 2020

@marcicek84 Vakcína ještě není, pokud bude, tak nikdo neví, kolik bude stát a kolik jí bude k dispozici, ale ty už víš, že se budou učitelé povinně očkovat.... Co k tomu dodat? To jim jako nemůžeš odpustit, že ti na jaře zavřeli školku? Nebo to má i jiný důvod, proč se do učitelů navážíš????

hojda
27. srp 2020

Jinak má tu někdo nějaké osobní zkušenosti s koronavirem (vlastní nebo z okolí, které osobně zná - ne jedna paní povídala)? Jaký byl průběh? Já se teď hodně ptám ve svém okolí a pár příběhů už jsem posbírala.

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin spíš jsem trochu černým humorem poukázala na to, že se jedná o jinou kulturu s jinými zvyklostmi...ale nechme toho, nemá to smysl, obě víme, že ohleduplnosti je třeba na obou stranách a pokud je někdo k tomu nucen nařízením, o ohleduplnost se opravdu nejedná, jde o restrikci, se kterou lidé opravdu nemusí souhlasit a tímto způsobem k tomu národ jako takový dospěje jen velmi těžko.

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 Proto je nas stale dost, kteri nepotrebujeme narizeni a rousky stale nosime tam, kde bychom mohli nakazit rizikove osoby.

marcicek84
27. srp 2020

@hojda o těch učitelích a vakcinaci se psalo už několikrát, předpokládám, že s tím počítají....jak jsem psala všeho do času...

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin a taky dost, kteří s tím nesouhlasí a pokud nemusí, tak roušky nenosí, dneska v MHD je měl 1 člověk, tolik k tomu nošení roušek

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 To mate pruzkum MHD z celeho Ceska?

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin tak v Praze to je nařízené, tak tam to není dobrovolnost...v celém MSK to vypadá vyjma Frýdecko-Místecko, kde to je stále povinné a MSK má 1,2 mil. obyvatel, což už nějaký reprezentativní vzorek je.

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 A vy delate zaver z jednoho MHD o kapacite cca 50 osob.

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin ne, tohle nemám smysl, do těch tramvajek a busu co jezdí v okresu Ostrava je vidět, stojí na zastávkách a zarouškované mumie nikde nejsou, takže tímto se s vámi loučím, ještě bych při takové konverzaci zblbla, mějte pěkný den... 🙂

mayunka1987
27. srp 2020

@hojda ahoj. Moc tady nepřispívám.. Ale já . Manžel je pozitivní. Já jdu zítra s dětmi na testy.. Jsem naštvaná fakt.

anuliinka2013
27. srp 2020

@marcicek84 V Praze to není nařízené, jen v metru... máte chybné informace. V tramvajích ji nosí tak polovina cestujících, záleží kdy a kde.

hojda
27. srp 2020

@mayunka1987 Držím palce ať je vše ok. Mám zatím info o dvou rodinách, kde to přinesly děti z tábora. Oboje kontaktovala hygiena, že si děti mají dojít na testy, že se táboře přišly do kontaktu s covid-pozitivním. V obou rodinách se to potvrdilo. V jedné rodině s tím dítětem spal v pokoji sourozenec a ten byl negativní, nakazila se od něj maminka (3 dny jí prý bylo špatně), nakažené dítě prý ok. Druhá rodina nevím, zda to někdo další chytnul, ale byli všichni v karanténě. Takže zatím dva případy s dobrým vývojem. Pak mám z okolí dva špatné ta sestřička z Thomayerky, jak zemřela hned na počátku (ani přesně nevím, co konkrétně bylo příčina úmrtí, ale covid měla) a pak kolegyně z práce říkala, že chodí na sbor s nějakou paní ze Srbska a ta má v rodině 2 těžké průběhy (jedno úmrtí a jeden na JIP), ale to je v zahraničí. Ještě od ní zkusím vyzvědět, jestli měli nějaké jiné nemoci, které mohl covid zhoršit.

puhelin
27. srp 2020

@marcicek84 No vidite. A kvuli temto bezohlednym ignorantum to tady narizuji povinne.

marcicek84
27. srp 2020

@puhelin zřejmě, je asi hlavní ignorant ta hygiena, když to těm bezohledným ignorantům už dávno povinně nenařídila, viďte... 😂 Jestli to nebude tím, že když to není třeba, že se nejedná o bezohlednost a naopak je bezohledné od někoho toto očekávat...

marketka_m
27. srp 2020

ještě že marcice84 už zanechala té diskuse... 😀 cituji.: "takže tímto se s vámi loučím, ještě bych při takové konverzaci zblbla, mějte pěkný den..." a fantomas se vrací.. za necelou hodinu zpět 😀 krátký to den má ta žena.. já se tou diskusí tak bavím -to je sranda 😀

hojda
27. srp 2020

@mayunka1987 Má manžel nějaké projevy covidu? Jak na to přišel?

marcicek84
27. srp 2020

@marketka_m asi se na nic víc konstruktivního k tématu nezmůžeš, chápu... 😝

marketka_m
27. srp 2020

@marcicek84 s tebou to je pořád dokola, když se někdo chytne na roušky jedeš v rouškách, když se někdo chytne na učitele jedeš téma učitele a pořád dokolečka 😀 takže asi tak

marcicek84
27. srp 2020

@marketka_m jenže s tebou taky, ty zas píšeš komenty mimo, no marné, každý je nějaký 😉

marketka_m
27. srp 2020

@marcicek84 vždyt tato diskuse už je mimo, jenom se tady hádáte 😀

Strana