icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
6. zář 2020

@marketa11112 obor budoucnosti to urcite je,obyvatelstvo starne,ale spis to dopadne tak,ze se pracovni sila bude nakupovat z vychodu,bohuzel ne kazdy tohle delat chce...

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 jenze ty dobrou praci meris penezma. To pro me neni uplne pripustne. Ale zase je jasne,jaky clovek jsi.
Mladi se do prace kolem socialni sfery hrnou. Asi by jsi se divila v jakem poctu. U nas je na nektera mista spis fronta. Ale to ze sve pozice, povahy a typu zivota, nejsi schopna pochopit.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 jenze ty dobrou praci meris penezma. To pro me neni uplne pripustne. Ale zase je jasne,jaky clovek jsi.
Mladi se do prace kolem socialni sfery hrnou. Asi by jsi se divila v jakem poctu. U nas je na nektera mista spis fronta. Ale to ze sve pozice, povahy a typu zivota, nejsi schopna pochopit.

meesha
6. zář 2020

@marcicek84 vis o tom absolutni kulovy, zjevne. Marketa se ti to snazila vysvetlit... ale to je marny, ty si meles svou a svou. Zkus si ty veci nejdriv precist misto psani impulzivnich blabolu.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 jak rikam, tva predstava, jakym zpusobem probiha prace v teto sfere, je zkreslena. Opravdu zdaleka vse nemohou delat nekvalifikovani pracovnici sebrani u zastavky autobusu.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 vis co, radeji si utikej nakoupit rousky za par desitek tisic. Nebo si sezen sici stroj a zacni se ucit sit. Stav, ne v cr, ale ve svete se horsi. A az si veskere rousky ukoristi stat, pro potrebu zdravotnictvi a pracovniku v socialnich sluzbach, budes zase brecet nad jejich cenou. Tot vse ke tvym vysokym vydelkum a super praci. A ze se budou rousky nosit celou zimu, s tim uz muzes rovnou pocitat. Mozna si jed honem na nakupy zasob do nemecka, dovoz bude omezen. Mozna by jsi stihla i dovolenou v zahranici. Ale mas uz malo casu. Za chvili se svet peed nami uzavre. Zacina se k tomu schylovat na prvnich mistech. A ja se tomu nedivim, kdyz tu ziji takovi ignoranti jako jsi ty.

marcicek84
6. zář 2020

@marketa11112 tak predne mam praci,ktera me bavi a naplnuje a samozrejme,tim ze me bavi,mam vysledky i patricne financni ohodnoceni,obor menit zatim nechci,to ze jste si tady udelaly s @meesha zavery co si myslim a ani jste se nezeptaly to je opravdu k s michu a hlavne,ze se to u me kritizovalo.Je to marne,je to marne,je to marne...tim bych toto tema ukoncila..

@marketa11112 neboj stihla jsem vse stejne jako min. rok i ty zahranicni dovolene,za me leto dobry,zavrene hranice me nerozhazi,oni zase na sezonu otevrou a rousky jsou v oranzovych okresech,u nas stale snehobilo,hold se s tim ted museji poprat Prazaci a prilehle okresy.Takze za me no stres 😜

meesha
6. zář 2020

@marcicek84 fakt obcas nechapu co tim chtel basnik rici :D mozna zkus obcas vety, ktere maji zacatek a konec, aspon priblizne gramaticke tvary a tak....ver, ze to pomuze (pokud chces narazet na moji diakritiku, mam anglickou klavesnici a line prsty :P ) :D ty tvoje prispevky vypadaji, jak kdbybys byla na speeedu :D

marcicek84
6. zář 2020

@meesha asi takhle,pokud se doma nudis,najdi si pro svou bezduchou a zbytecnou konverzaci nekoho jineho,ju?diky.

meesha
6. zář 2020

@marcicek84 a daaal? :D

sticker
meesha
6. zář 2020

Promin, ale ja se tomu musim smat, protoze jinak je to vazne k neuvereni a placi, ja snad nepotkala v zivote nikoho, kdo by byl takovy ignorant, jizlivy, zly. Ty to nevidis, ze tady akorat permanentne plives kolem sebe a vysmivas se lidem za jejich nazory, diagnozy, praci? Ano, skoda se s tebou zahazovat, ale treba tvuj pristup k Markete me fakt nadzvedl.

marcicek84
6. zář 2020

@meesha tak pokud nekdo napise,ze ma 3 nabidky prace,tak kdyz rekne A musi rict i to B.Jinak dalsi veci,ktere mi tady pises jsou tve domnenky a dedukce,ty si myslis,ze si myslim,pritom nic takoveho tady napsano nebylo a i presto dostanu nalepky,fakt by ses mela jit lecit...

meesha
6. zář 2020

@marcicek84 ne, ty proste nemas zadnou sebereflexi a ani zabrany ,precti si po sobe, co tu prezentujes vseobecne ! co prispevek, to vysmivani, urazky nebo nesmyslny blabol (to by jeste bylo omluvitelne). O tom mluvim.

meesha
6. zář 2020

@marcicek84 a neopisuj porad.... :D :D :D

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 s tebou je fakt legrace. 🙂. Jediny, kdo stale resi,kdo co dela a co ma, jsi ty. Vzdyt ty nemas zdani,kdo sedi na druhe strane. Nemas zdani, jak ten clovek zije, co dela, co ho bavi.
Psala jsem ti,ze jsem praci vzala, protoze mi ji nabidli na praxi, protoze je prospesna, protoze tam je super kolektiv, protoze budu moci pracovat jen tri dny v tydnu, coz v tomto oboru opravdu neni bezne. Neni to prace, pri ktere clovek zbohatne. Ale to ja uz ani nepotrebuji.
Jinak me dalsi nabidky se tykaly zcela jineho oboru, neslo o socialni oblast. Jedna byla z banky, ve druhe bych sedela v kanclu a resila export ze zahranici, ve treti slo o administrativu spojenou s automobilovym prumyslem. Take jsem mela nabidku z azyloveho domu nebo jsen mohla jit delat vedouci do obchodu s elektrou. Nevzala jsem zadnou z nich po domluve s manzelem, protoze v tuto chvili je u nas priorita jina. Muj cas se ted neda zaplatit penezma a je treba nekde jinde. Stacilo k tomu par tydnu a dalsi diagnoza u ditete. Snad ti dojde, ze jsou opravdu dulezitejsi veci a clovek hodne veci i sam prehodnoti. Ikdyz tobe to asi nedojde, na to nemas kapacitu.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 a jeje, prvni zminka o leceni tu padla kdysi davno. a pouzila jsem ji ja smerem k tobe. Pouzivas to od te doby velmi casto. Umis zplodit i neco noveho? Nejak moc se opakujes.
Jsem rada,ze jsi stihla tu dovcu. Bohuzel se ani tam tva nalada nezlepsila. Tobe uz asi nepomuze vubec nic. Jsi super vzorek pro vyzkum. Zajima me ,zda jsi takova i v realnem zivote, nebo zda se na druhe strane skryva nejaka utapnuta chudinka, zhrzena a na..ana mamina nebo treba uchylnej chlapik.
Pokud jsi takova i v realu, tak potes koste. To musi byt peklo.

marketa11112
6. zář 2020

@marcicek84 Jeste jedna vec s tema nabidkama prace - mam pocit,ze pohrdas zcela kazdym. Ucitel ti nevoni, se zdravotniky mas problem. Muzes mi rict,s kym by jsi byla ochotna, podat si ruku? Co prace jako uklizecka,prodavacka, sanitarka, popelar, vodar, soustruznik a mnoho dalsich? Mas pocit,ze nekdo z techto lidi, je horsi,nez-li ty? Flustrovana, ustepacna, zla babizna? Predstav si,ze mnoho techto lidi zije mnohem lepe, nez ty. Jsou stastni, sobestacni a zrejme vedi lepe, nez ty, co je v zivote dulezite. S kymkoli z techto lidi si podam ruku, kdokoli z nich muze patrit mezi me pratele, stejne jako clovek s nekolika tituli za krkem. U nas se setkavaji lide vsech moznych profesi a nikdy by me nenapadlo rict, cccc ty delas jen u ochranky, ja makam tam a tam, k tomu si vesele podnikam, mam to a to, vydelavam tolik a tolik , ty jsi proti me h..... Rozdil mezi nami dvema je obrovsky. Lidi jako jsi ty nesnasim. Zrejme ta moje vrozena potreba chranit a branit potrebne a slabsi, me zene k ceste do socialni sfery. Mozna i to, ze vsude vidim nadeji a nikdy se nevzdavam.

marcicek84
6. zář 2020

@marketa11112 😂😂😂 tak ted se vazne musim smat,prosim te a proc mas potrebu svou volbu neustale obhajovat,vzdyt je tva vec a je mi to celkem jedno,misto toho tady 3 dlouhe prispevky a jeden potouchlejsi nez druhy a vsude jen invektiva a nadavky z tve strany a hlavne vsechny mimo tema,tak se konecne prober,uz jsem psala nekolikrat,ze na toto tema diskuzi koncim...za prve jsem se ti tady nevysmala,jen jsem ti rekla,ze jsou obory, kde berou kazdeho,nebot jsi tvrdila,ze ty nabidky prisly,kdyz jsi jeste nemela dodelany kurz,pak jsi otocila a zacala jsi psat,ze do soc.oblasti by tam kazdeho bez skoly nevzali a ze se na tu praci stoji fronta,tak ja fakt nevim, kdo z nas dvou je blazen a nevi co vyklada,prosim te uz nam tady nelzi...jestli si myslis,ze kdyz na dane tema nekomunikuji,tak s lidmi pohrdam nebo se na ne povysuju,tak mas spatny usudek,ja odmitla a odmitam i nadale plevelit toto tema,takze naposledy spokojeny clovek nepotrebuje svou volbu pred nikym obhajovat,ja se v tve praci pitvat netouzim,kdyztak zkus jine tema 😜 Je mi jedno kdo co dela,at si kazdy dela co chce,stejne jako s rouskama a proc mi to jedno,protoze jsem spokojena sama se sebou a s tim co delam ja...a prosim te pokud se chces bavit na tema prace,tak jsem k dispozici na SZ,nemusis plevelit tuto diskuzi 😜

autor
6. zář 2020

@marketa11112 aha, tak to potom jo. 😉

hojda
6. zář 2020

@marcicek84 Mám kamarádu, která pracuje právě v důchoďáku a její manžel ve státním zdravotnictví a nepřijde mi, že by finančně nějak strádali. Mají dvě děti, svůj dům, syn jim jde teď na vysokou školu. Jako práce to lehká není, ale říká, že jí to baví.

marcicek84
6. zář 2020
https://www.youtube.com/watch?v=IBJxkJhmnK4

Tak Babis tvrdi,ze rousky jsou dobrovolne,ze to nikomu nenarizuji!!! Tak to jo,tak ted uz na to prdim uplne,rouskam zdar 😜

hojda
6. zář 2020
marulu
6. zář 2020

@hojda jojo, roste to, nenápadně a plíživě, ale abysme se za pár týdnů nedivili. No ale většině lidí to evidentně moc nedochází, vždyť to je přece pohoda a vymyšlený vir.

marketa11112
6. zář 2020

Chtela jsi vysvetleni,dostala jsi ho. Tak nemel zase hovadiny. Ty si ani nepamatujes, co jsi psala o par prispevku dal. Jde to s tebou z kopce. Sz si s tebou psat nebudu, neni duvod.

marcicek84
7. zář 2020

🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ze ta Marketa z toho musi delat zumpu,hold lez ma kratke nohy,s tim se musi pocitat pokud nekdo pise nepravdy 🤷🏻‍♀️

vineta
Odpověď byla odstraněná
marcicek84
Odpověď byla odstraněná
marcicek84
7. zář 2020

pamatujete o tom hyudaii a rouškách, tak ono to není zas tak jednoduché to firemně nařídit... https://www.penize.cz/pracovni-pomer/420135-muz...

hojda
7. zář 2020

@marcicek84 Popravdě si myslím, že zrovna v automobilkách (a postupně i jinde) budou mít zaměstnanci velmi brzo úplně jiné starosti, než jestli si mají vzít roušku do práce☹. Taky se může stát, že do žádné práce už nepůjdou☹.

jelenice_zavodnice
7. zář 2020

@marcicek84 Pokud ma firma neschopne lidi, tak samozrejme neni jednoduche to naridit. Pokud ma schopne lidi, neni to nic jineho, nez upravit stavajici BCM procesy ve firme. Nepotrebuje posveceni statu. Smernici vytvori odpovedna osoba za oblast cinnosti spolu s HR pripadne to zkoukne pravnik, zajisti se pomucky, spolupraci s dodavatelem (neni to statni sprava, kde se dodavatel vybira leta), upravi se smernice k odpadovemu hospodarstvi, oznami se to zamestnancum a zacne to platit. Tohle za predpokladu ze nejsou odbory, coz je vetsina zahranicnich firem vcetne bankovniho a financniho sektoru. Pak jsou tady firmy s odbory jako Skoda, Hyunday, vsechny doly a jine polostatni firmy, kde ty odbory do toho budou zasahovat a je pak otazka, s cim prijde vedeni firmy. Takovy Hyunday jakozto Korejci s rouskami nemaji zadny problem i ve vyrobe. A pokud jejich zavod v CR bude jediny, ktery bude delat obstrukce kvuli rouskam, co dva tydny bude v zavodech hromadna karantena, pozastavena vyroba, subdodatelum a odberatelum bude tento stav narusovat jejich planovani i JiT a bude to trvat cele mesice, tak ta bezbreha trpelivost nekomu dojde a tu vyrobu presune nekam jinam. Jelikoz se nejedna o procesy jaderneho planovani, Korea neni EU a nejake sankce vuci Rusku nebo Bielorusku jsou jim ukradene a v nejhorsim zvladnou i byrokratickou bitvu na Ukrajine nez vecne zavreny zavod v CR, tak aby to nakonec nedopadlo tak, ze rousky sice zamestnanci nosit v zavode nebudou ale bohuzel na pracak s nima budou muset.

Strana