icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
7. zář 2020

@pratensis bohuzel v praxi se do karanteny dostane cely ucitelsky sbor,nebot mate spolecne porady...uz se o tom i pise,ze karanteny pribyvaji,kdyby to nebyl problem,neresi se to na vlade...

pratensis
7. zář 2020

@marcicek84 Ano, ale je to na nezbytně dlouhou dobu (provedení testů atd.) a opravdu jen u lidí, kterých se to týká. Takže s jarní situací bych to opravdu nesrovná.vala

marcicek84
7. zář 2020

@pratensis k tem respiratorum,i ted mas volbu rousky nebo respiratoru FFP2,rouskou chranis okoli,respiratorem sebe i okoli, respiratorem FFP 3 s vydechovym ventilem chranis jen sebe nikoli okoli,ucitelu v Praze maji rozdat respiratory FFP2,je to je o ochote a ohleduplnosti respirator nosit,ne zase problem karanten ucitelskych sboru prehat na rodice...proto jsme zvedava na to,jaka bude ochota...a rada se necham prekvapit,snad konecne mile,byla by to prijemna zmena...

meesha
7. zář 2020

@hojda Aha, mas pravdu, matne si vybavuju, ze to tu uz bylo, njn, Esmeralda hadr :D

marcicek84
7. zář 2020

@meesha cely covid je jedno velke divadlo a to ti nevadi? navrhu jineho reseni ve skolach se asi od tebe nedockame,tak ono se to dobre kritizuje,ale neco kontruktivniho vymyslet,to uz bychom asi chteli po tobe moc...

pratensis
7. zář 2020

@marcicek84 jj, to nerozporuji.

hojda
7. zář 2020

@meesha A ta Esmeralda byla neprijemna a protivna?

meesha
7. zář 2020

@hojda ja nevim 🤣 ja to nikdy nevidela

ilonne
7. zář 2020

@marcicek84 Jinak pokud mi očkování neuhradí, nemůžou mě k němu ani donutit, stejně tak k nošení respirátoru. Mzdu mi nezvyšují za účelem nákupu ochranných pomůcek, ale proto, že práce učitelů je dlouhá léta podhodnocena.

marcicek84
7. zář 2020

@ilonne respiratory ale uz ucutelum v Praze chteji rozdavat a pokud vim ucitele byli az v te treti vlne,tak uvidime jak se to s tim ockovanim vyvrbi...

marketka_m
7. zář 2020

@ilonne jasne ze nemuzou Te donutit..jenom ti oznami nasledky..treba nizsi plat..mene dovolene..nebo mozna i vypoved pro nesplneni podminek..jednoduche

marketka_m
7. zář 2020

jo a jeste se vyjadrim k Vasi diskusi..ono jestli projizdite clanky denne..tak vite ze pisou-vakcinu dostane v prvni vlne tahle skupina..tem to proplatime..tem ne..ti si to musi zaplatit..takto to je uz nekolik tydnu..a proc????jednoduche..rekneme nebude..a pak najrdnou vyhlasime ze zachranime vsechny a zdarma.a co je zdarma to se v CR pocita..a tak budou kolony a kolony...no a ti co.neprijdou..nevadi..v dalsi "nasi" vlne si je pretahneme

marketa11112
7. zář 2020

@marcicek84 na jakou lez nebo dokonce dalsi lez? Ty jsi normalni manipulator a jsi psychicky nemocna.

marcicek84
8. zář 2020

@marketka_m presne tak

marcicek84
8. zář 2020

@marketka_m ono staci rict,kdo se nenaockuje a onemocni tim,ponese naklady lecby ze sveho (vyjma tech 2-3 procent neockovatelnych),pak vsichni rizikovi jsou jasni,meli by vyssi riziko na tezsi prubeh v nemocnici a to vy mohla byt pro ne palka,opet to bude o individualni zodpovednosti

marcicek84
8. zář 2020

@marketa11112 momentalne jsi jedina,ktera tady nekym manipuluje,v historii diskuze jsem to jiz psala a nevidim duvod o tom psat stale dokola...

marcicek84
8. zář 2020

@ilonne no hlavne abyste na to zvysovani mzdy nedojeli,verejnost vidi komu se ma pridavat ze statniho,rusi se superhruba,bude na vas pak velky tlak,kdyz nebudete ochotni se podvolit.Jinak ne nektere veci mam odhad,to neni o to myslet jen na ty scenare,ktere nas tesi,ale porovnavat pravdepodobnosti tech scenaru,ktere lidi nechteji ba je dokonce desi se zajmy lidi,kteri to rici,co vlastni,ze to nejsou jen ti hodni co to s nami mysli dobre,ono to celkem zapadne a pak tady mas nejpravdepodobnejsi scenar,nejdriv zkusi vystrasit a dobrovolnlst,kdyz se nepovede,zkusi pro nektere skupiny povinnost,kdyz projde pojedou dal a dal,kdyz ne udelaji to tak,ze lidem moc jinych moznosti nebude,jsou profese,ktere maji zcela v hrsti,ucitele jsou mezi nemi...treba mi rodice jsou oba v duchodu nad 65 let ti se ockovat chteji,manzel uz zacal vahat,jestli by to nebylo lepsi (ten rizikovy neni),ja vim,ze ja urcite ne a dite taky ne ... Ale tady vidis jak funguje ta manipulace z 5 lidi u nas 3 chteji a byli jeste pred 2 mesici vsichni proti...a to je pul rok pred nami...

marketa11112
8. zář 2020

@marcicek84 nejlepsi odhad jsi mela v breznu. Jooo,ty mas na to nos. 🙂).
Pro tebe je v tuto chvili jen nepripustne to,ze ti nepoklonkuji, pripadne nereknu, ze se s tebou nehodlam zabivat a neodejdu z teto diskuse. Ty jsi si diskusi privlastnila a vystvavas lidi,kteri s tebou nesouhlasi.

Tak znova. Ockovani povinne nebude, bude doporucene. I debil si umi predstavit tu vlnu nevole a odporu,ktera by vznikla. Navic pred volbama? V nasi vlade je sice debilu dost, ale nejsou to sebevrazi.

marcicek84
8. zář 2020

@marketa11112 holka, ale v říjnu budou volby a pak mají mandáty na další 4 roky, tak se s těmi sebevražednými výroky prober, lidé mají krátkou paměť, za 2 roky na ty nařízení zapomenou, zase uplatí voliče...Takže v únoru příštího roku ta povinnost klidně být může, stejně jako se začne s utahováním a nařizováním až po říjnových volbách, to může dojít ne na dobrovolné respirátory ve školství, ale i na povinné, vždyť to jsi ještě nezaregistrovala, že tady se něco řekne a za měsíc to neplatí a udělají si to podle svého? 🙏 Já myslím, že od října to teprve začne a nestačíme se divit.
Však v březnu jsem psala, že to poroste a nerostlo to snad? nebyli snad lidé v nemocnicích? Neumírali? Takže ti opravdu nerozumím a myslím, že z nás dvou jsi jediná, která na nějaké poklonkování čeká...bohužel beze mě...
Tvůj výrok s vyštváváním je vtipný, takové snahy tady jsou, ale z tvé strany vůči mně a ne a ne se ti to podařit, tak tady zase dupeš nožičkou, že není dle tvého. Měla by ses naučit respektovat názor ostatních, byť je odlišný od toho tvého, to ty bohužel neumíš.

mayunka1987
8. zář 2020

@hojda zdravím. Tak uz jsem si myslela jak v pondeli skoncime karantenu a v sobotu me to taky polozilo. Z minuty na minutu. Manzel jde na ocr pac ja lezim v horeckach. Je to hnus

marcicek84
8. zář 2020

Dnes jsem se dověděla, že v naší firmě zemřela na koronavirus paní, která měla těsně před důchodem, nakazila se od dětí, které to přivezly ze zahraniční dovolené, tím, že ji to chytlo, když čerpala dovolenou, tak nemusí firma řešit protiepidemiologická opatření.

mourovatakocka
8. zář 2020

@mayunka1987 pěkně prosím a ty jsi tedy pokud tomu dobře rozumím pozitivní na koronu? Jaké máš příznaky a jako co to začalo? Moc přeju uzdravení, ať už z jakéhokoliv moribundu 🍀

matire
8. zář 2020

@mayunka1987 Tak především přeju brzké a úplné uzdravení vás všech 💐 Také se připojuju s dotazy ohledně příznaků a průběhu, budu ráda, když se ti to bude chtít rozepsat, až ti bude líp.

marketa11112
8. zář 2020

@marcicek84 neboj,vstavam brzy 🙂). Ale ale, oni jsou letos posledni volby? Dalsi uz nebudou? Ze ty mas dalsi zarucene zpravy.
Nemas takhle pocit,ze ted je tech nemocnych o neco vic? Neni tu nahodou vic mrtvych? Ze ti to najednou nevadi. Fakt ti preji,aby se te to zacalo z prima dotykat. To budes menit kalhoty jedna radost. Na tve hystericke vyjevy jsem uz zvakla. No, ne jen ja. S tebou se fakt sranda. Ty chces, aby nekdo respektoval tvuj nazor? Ty ? Ty na to nemas narok. Ale tvuj mozecek to proste nepochopi. Dlouho jsem nepotkala takoveho bridila.

marketa11112
8. zář 2020

@mayunka1987 ty jo. Drzim palce,at jste rychle fit. Snad to zvladnete bez vetsich problemu.

re_barbora
8. zář 2020

@marcicek84 ty ses uplne svihla 😁🤦🏻‍♀️ to je fakt katastrofa, jak se tady od zacatku diskuze vyjadrujes. Fakt nechapu, co si o sobe myslis?

marketa11112
8. zář 2020
Strana