Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@ninive211 a o to je zajimavejsi, ze to i v okolnich statech i pres ta “nezmirnena” (davam do uvozovek, protoze se ve vsech statech od jara neco uvolnilo) opatreni roste stejne rychle, jako u nas. My jsme s tou rychlosti rustu nakazenych na 6. miste v Evrope (nevim tedy, kdo je pred nami 😃).
@marcicek84 Kazdy ma na vyber a prace v duchodaku muze naplnovat nektere lidi. Kazdy sme jiny a opravdu se mi nechce verit jak lidi koukaj na ruzne profese pres prsty, stejne jako vy. Hnus.
@alcar Tak rouška není jediný řešení proti šíření...spíš je asi jakoby nejjednodušší ji akceptovat...samozřejmě mě to taky pěkně sere tohle.To to tu bude jako na furt?? Ať už konečně najdou nějakou tu vakcínu, ti, co jsou chorobně nemocní a jsou z toho přip...aní strachy, tak se nechají očkovat a je...
@shaun40 je to jedna škola, o té víme...
@ninive211 no jako je to čím dál zajímavější, ty roušky opravdu v okolních státech moc ničemu nepomohly, já to už beru jako tragikomedii a myslím si o tom své, každopádně přepálili do brzy...
@ninive211 ale vtip je v tom, že oni někteří rizikoví a ohrožení nechtějí nechat očkovat, ale čekají, že se kvůli nich budeme omezovat a mít roušky na hubě celý život už...není to dlouhodobě udržitelné řešení...jako já předpokládám, že v listopadu se ty školy a školky a zase zavřou, vzhledem k tomu, jak rychle se zase přistupuje k těm omezujícím opatřením, které stejně ničemu nepomůžou...to, jak říkali, že se školy nezavřou, bude další z jejich lží, jako s těmi plošnými opatřeními...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/babis-naka...
jo a nejlíp se vzájemně v tom trasování bonzovat, si představte, že se někdo chce někomu pomstít tak bude pořád v karanténě, že ho někdo nahlásí to nějakého přiblbého formuláře, co se stane, když to setkání nebude pravda...komunismus hadra
@marcicek84 proc tedy rostou pocty memocnych v nemocnicich, kdyz je to stale stejne? Jakmike se zahlti nemocnice, tak nas zavrou zase doma. Takze radeji tu rousku nez toto.
@marcicek84 Jo,to je dobrej fórek,to samotrasování. To Tě může někdo slušně zavařit.
@marcicek84 :Vtip je v tom, zadne ockovani zatim neni, sama si rikala, ze bude na jare a do te doby co? Budeme hrat hru na to, ze to covid neni a nic se nedeje?
@marcicek84 To musi byt hodne zavistlivy clovek pokud ho napadne takova vec, jako pomstit se takhle lidem kolem sebe. Ale urcite takovi jsou.
No a pokud napadne, tak odhaduji, ze jen do te doby, pokud par jedincu neskonci s obvinenim hned z nekolika paragrafu a uhradou veskerych financnich ztrat nepravem uvedene osoby v dotazniku, ktera potencionalne drepela v karantene.
@hojda a ty si pořád myslíš, že roušky v tuto chvíli něco změní? To zase nechápu já, jak si toto někdo může myslet...
@blondynka400 takze co? nebudeme delat nic? Co tedy navrhujes? Mysli si to dost epidemiologu a virologu.
@hojda víš co mně vadí, že popírají vše co vymysleli, třeba ten semafor, tak roušky snad tam, kde je oranžovo, proč všude, proboha a co změní ty roušky všude? Opravdu nechápu, že někdo myslí, že roušky jsou všehospásné...Zase k těm nárustům v nemocnicích vzhledem k nárustů případů je to, že v nemocnici končí 3 % nemocných,tak si právě myslím, že na paniku ještě není čas. Předtím šlo o dost větší číslo...
@jelenice_zavodnice právě, že lidi se rádi mstí, někdo třeba jen tak ze srandy šéfovi, někdo třeba sousedovi, někdo bývalému kamarádovi, někdo třeba může mít i rasistické choutky, tento bonzovací systém tomu bude dost nahrávat, za sebe si myslím, že by to být takto nemělo a je to fakt takový komunistický nástroj udej lidi, víš já vlastně ani nevím, zda být pozitivní bych někoho udala, asi bych to těm lidem řekla,aby se rozhodli, zda je mám uvádět, někde to bude jasné (např. práce apod.), ale jinak bych jim to oznámila, ale určitě je bez jejich vědomí neudávala, to je fakt hnus tohle to. A myslím, že takto to hodně lidí hlásí hygieně už dávno, že lidí každého prostě nehlásí.
@jelenice_zavodnice no a ještě jedna věc, jak dokážeš, že ses s tou osobou nesetkala, když se trefí do času, kde nemáš alibi, kdy poznáš, že to je lež, to máš slovo proti slovu, tohle se opravdu zavádět do společnosti nemůže, de fakto udavač je nepostižitelný, může se vymluvit, že uvedl asi i nevýznamné kontakty, on přece není hygienik, fakt ne, tohle je cesta do pekel...
Ach jo, jak jedna koza dokáže zničit zajímavou diskuzi na aktuální téma 😒
@babanci tak uvidíme s čím přijdou, ale ty jejich nápady jsou čím dál šílenější...
@marcicek84 ty se divis zmene nazoru? Zrovna ty? Je to na zaklade zhorseni situace.
U dcery ve tride dnes poskali domu 4 deti z 24. Teplota, boleni v krku, ryma.
@hojda prosím tě, vážně, ukaž mi na mapě dle semaforu, že to teda je v celé ČR oranžové, asi jsem barvoslepá, většina ČR je bílá...
@marcicek84 dle udaju z minuleho patku je bilo. Zhorsenou situaci hlasi krome Prahy hlasi 14 okresu. Tam kde je bilo maji rousky jeste sanci to nenechat rozjet. Praha uz bude mit vetsi problem a jen s rouskamu nevystaci, to je snad jasne...
@marcicek84 Nejsme v Kriminalce Miami. Kdyz se Franta rozhodne pomstit Pepovi za to, ze Pepan ma lepsi auto a jeste mu ocumuje manzelku, tak Pepa nemusi nic dokazovat ani hledat alibi. A pokud by nahodou nejaky urednicek vymyslel, ze Pepa na zaklade tohoto formulare musi zustat doma, tak se ten muze financne zahojit nejenom na Frantovi ale treba zalovat i stat.
@jelenice_zavodnice teorie, než něco od někoho dostane, tak možná tak za 5 let, bude-li dobře, nicméně pořád jde o to bonzáctví, které se tímto podporuje.
Bezne lide prejizdeji z okresu do okresu, na nakup, k lekari, do prace. Takze je logicke, ze se to promichava. Rozdeleni na okresy postrada smysl.
@hojda dobře, tak jinak, pochopila bych, kdyby se to zhoršilo tak, že místo bílých okresů by bylo zeleno, tak bych řekla, ok, dejme tomu nějaká prevence, ale kde je bílo, tak tam to postrádá nejen význam i logiku...Prostě to nějak nesedí s tím co tvrdí, semafor hlásí něco jiného než jaká dělají plošná opatření...
@jelenice_zavodnice ja se divim, ze v dnesni dobe jeste trasuji hygienici po telefonu. Jako cekat xdni na telefon? To same vysledky testu. Pri testu mas dostat cislo pod kterym pak zjistis vysledek testu ns netu bez obvolavani. Pro seniory at to nechaji, ale zbytek naroda je schopen fungovat pres internet.

@ninive211 To chápu že neco musí udelat.Jsem naštvaná na ten po----ý Covid.Človek nemúze normálne žít.Mám dnes odpoledni a nervy včera bylo na hale 35 stupňu.No nic na nezbýva musíme to vydržet.