icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
9. zář 2020

@marcicek84 a to vis, ze byla predpoved na konec sveta na 21.12.2012?

marcicek84
9. zář 2020

@hojda asi takto,ne vse jim vychazi ale zatim se to plni,tedy je treba to brat s rezervou,ale z druhe strany jim ty predpovedi vychazeji v dost procentech a tady v teto mate dost dobre naslapnuto,koukni i na datum,clanek vysel minuly rok,tak asi to muze vas v te Praze muze byt hodne narocny podzim...kazdopadne k tematu, stale nevis proc maji lide problem?protoze opatreni popiraji regionalni rozlozeni rizika dle semaforu,ja uz tech lzi mam opravdu dost,nebudu delat nic co nebude podlozeno tim semaforem...

marcicek84
9. zář 2020

Takze povinne na chodbach cinzaku a panelaku 😂😂😂 tak jesteze zijeme v dome se zahradou,za chvili to je povinne i venku,takze v zari jezdime po vyletech co to da,pak nas zas nechaji pul rok sedet doma...doporucuju vsem ostatnim udelat totez...

hojda
9. zář 2020

@marcicek84 a tva nejlepsi kamoska byla Jolanda, ze? Fakt ti neni trapne se timto prezentovat?

marcicek84
9. zář 2020

@hojda no jo,vy v te Praze to nejak vsechno spatne snasite,klidne nad tim mavni rukou a bud v klidu,je to jen nejaka predpoved 😋

hojda
9. zář 2020

@marcicek84 tak jo, tak uz pisou, ze vetsina okresu zezelena, to je tedy prekvapeni, ze?

marcicek84
9. zář 2020

@hojda nevim kdo kde co pise,bohuzel vsak na ministerstvu zdravotnictvi zadna aktualizovana mapa nevisi...dokud tam nebude,tak tomu neverim,minimalne delaji zase stejnou chybu v komunikaci,vsechny podstatne informace prichazeji pozde,az se zacne verejnost bourit,ne tohle uz takto dal nejde delat...

babanci
9. zář 2020

@marcicek84 Nám dnes napsali ze školky,že má mít naše Violka několik roušek v označeném sáčku a když jsem sedla k mašině,že našiju "několik" 😀,tak napsali,že nic.

marcicek84
9. zář 2020

@babanci mi i kdyby napsali tak je zas nedoneseme,v tim mame celkem jasno

martiniquest
9. zář 2020

@marcicek84 Sprymula se nechal slyset, ze s rouskami uz jsou na maximu, z cehoz mi plyne, ze jsou si vedomi, ze za rousky venku by je lidi ukamenovali. Mimochodem, volala mi ted kamaradka, ktera zije v najemnim byte, ze tamni pan spravce od zitrka vyhlasil zakaz navstev 😂 Samozvany estebak. Pujde mu se svou kamaradkou pravnickou povedet, at se jde bodnout

autor
9. zář 2020

@babanci u nás ve školce taky chtěli, tak jsem sedla ke stroji a zkusila ušít 2... Mno... Žádná sláva to nebyla, ale zrovna lilo a nechtělo se mi běhat po městě a shánět roušky 🙈

babanci
9. zář 2020

@martiniquest To snad není možné. Za chvíli bude muset mít povolení,aby mohla do sklepa,ne?

martiniquest
9. zář 2020

@babanci Ale kdepak. Staci si promluvit s majitelem domu, at si toho sveho alkoholika-spravce uklidni. Kazdopadne se kvuli tomuto h*upovi stehuje, protoze je spicluje domovni kamerou, buzeruje, ze na spolecne zahrade dostatecne dobre neutreli stul (chodi jim to oznamovat v 9 vecer) a podobne. Masakr

kamino
9. zář 2020

Nechtěla jsem se zapojovat, ale už jsem zaregistrovala v okolí zájem o koronavečírky - ode zdi ke zdi..

marcicek84
9. zář 2020

@martiniquest jo jsou na maximu,tak to maji blbe,kdzy nemaji co vyhodit z rukavu,z toho mi plyne,ze bude hur tak jak tak...ten zakaz navstev je taky sileny,clovek nekdy fakt zasne...

marcicek84
9. zář 2020

@kamino lidi toho maji dost,proste utahuji a utahuji a nikdo poradne nevi proc,semafor je,nikdo se jim neridi,tak po takovem chaosu,kdy nevis co cekat zitra se fakt nedivim nicemu a lidi uz nevedi kudy kam,to jsme to dopracovali...

Modrý koník
Odpověď byla odstraněná
blondynka400
9. zář 2020

@hojda to máš pravdu, nedává. Ale tady nejde o špinavou roušku. Ty sama máš minimálně 10 sterilních roušek na den a pokaždé kontaminaci je měníš? Jestli ano, tak klobouk dolů.... Já nikoho takového neznám 😀 V DE není o moc lepší zdravotnictví než u nás, rozhodně ne na tento typ onemocnění.... S ještě jednou opakuji, tady nejde o nějaké zpřísnění opatření, spíš o to, že roušky prostě nic nezastaví ...
To jsou zase řeči, že se o něm nic nevědělo.... A není to o připravenosti. Byla to obyčejná mediální masáž a totální hysterie, která to zbytečně všechno poslala do pr.... A za mne to není že po bitvě je každý generál, moje názory na toto jsou stále už někdy od února...

blondynka400
9. zář 2020

@marulu bylo to myšleno tak, že na jaře "nechali" část lidí nakazit, zbytečně vše chorobně nezavřeli a nezabránili tak šíření viru, teď v druhé vlně tedy nemají takové velké nárusty jako my. A není to jenom o ČR, ale o všech zemích, kde na jaře v podstatě nic neproběhlo a uměle se to zastavilo v domnění, že vir zázrakem z planety zmizí....

autor
9. zář 2020

Tak modrý koník pobavil 😂 prý diskuzi smazat 🙈 se založí nová a popojede se dál... Akorát s tím rozdílem, že nebude 161 stran, ale začne se znova 🤷🏻‍♀️ Tak holky, snad teda na bububu zareagujete a zakopete válečné sekyry 😂 jinak budou pořád mazat diskuze 🤦 Rozumnější by za mě bylo dávat bany konkrétním diskutujícím ❗

hojda
9. zář 2020

@blondynka400 fajn, tak snad jen pripravit seznamy, kam se zapisi vsichni zajemci o promoreni, ze v pripade zahlceni zdravotnickeho systemu nebudou jeho sluzby vyuzivat, ne?

blondynka400
9. zář 2020

@hojda nemyslíš si, že ten tvůj příspěvek je trošku extrém a lehce mimo? ....

blondynka400
9. zář 2020

Autor. Já osobně tohle nahlašování a mazání diskuzí nechápu.... Jestli někdo nezvládne diskuze na netu,nemá sem přispívat. Je to přeci každého volba, na co budu reagovat a na co ne.

autor
9. zář 2020

@blondynka400 souhlasím, to nahlašování je takové zvláštní... Někdy je lepší ignorovat a nepouštět se do sporu, který je uměle vyvolaný. Jak se říká, nejhorší je srážka s blbcem, takže za mě je lepší se této srážce vyhýbat. Neříkám aby někdo si neobhajoval svůj názor, to zas ne, ale někdy totu sklouzne od A k Z a ani člověk neví jak 🤦😂 Některé dámy tady umí být ostré... A popravdě, díky tomu, jak se některé uživatelky projevily v první původní diskuzi, má tato diskuze hodně pozorovatelů, kteří si myslí své, ale nepřispěli, protože nemají zapotřebí, aby jim někdo nadával. Třeba někdo má strach z Covidu a když to tady napíše, tak se tady spustí lavina urážek, což osobně nechápu. Jako jasně chápu, že by někdo napsal, to bude v poho, neboj, je to tak a onak, uvidíš. Ale tady se rovnou najíždí na cvoky, různé diagnózy atd.a to je za mě hodně špatně... Ale to se prostě nezmění. Smažou diskuzi, založí se nová, nebo podobná a po čase stejní diskutující se budou dále hádat, nadávat atd. Hold Covid vyvolává emoce...

shaun40
9. zář 2020

@blondynka400 Ano přišli na odpolední smenu z papírem že firma nařídila roušky.Kdo bude přistižen že ju má pod nosem pokuta 10000kč.Kdo ju mít nebude vyhazov.Všichni jsme to podepsali že s tím souhlasíme.Nemám na výber jsem na všechno sama práci mít musím.Vím že jsem asi hloupa ale nemám momentálne žádnou práci ve výhledu.Dnes tam bylo 36 stupňu no s tim hadrem na padnutí.Naštesti po 19 te se to začalo trochu ochlazovat.Chtela jsem už založit diskuzi ohledne pracovního práva já jse v tom nevyznám.Myslím si že za roušku by me vyhodit nemohli.Ale to je jenom mé domení.

blondynka400
9. zář 2020

@shaun40 i když jsi jim to podepsala, na toto nemají právo. Nemají právo dát ani pokutu (pokuta sama o sobě je v rámci PP nesmysl, jedině z pohyblivé složky mzdy a muselo by to být zapracováno v nějaké směrnici, či mzdovém řádu a i tak je to dost kontroverzní, protože rouška není OOPP.... Též není možné okamžité ukončení PP, tohle v podstatě není ani na vytýkací dopis, který by se dal pak výhledově nějak použít....

shaun40
9. zář 2020

@blondynka400 Dékuji za informaci.Méla jsem takové tušení.Říkala jsem si pořád plním na 130% beru prémie za rychlou práci.Osobní ohodnocení mám každý mesíc taky .Na výplatnici mám dúkaz že pracuji dobře .Tak snad neni dúvod k výpovedi.Rozhodne bych výpoved nepodepsala navštívila bych právni poradnu na ÚP.

blondynka400
9. zář 2020

@shaun40 tak ono když ti dají okamžité ukončení, je to jednostranný akt, ty tedy nic nepodepisuješ. Ale tam musí být zvlášť hrubé porušení, a to rouška fakt není 😀 Toto by jsi musela u soudu jasně vyhrát. Cokoliv jiného jako dohodu a pod určitě nepodepisovat, nemají na to právo a moc dobře to musí vědět..... Jenom to na vás zkouší.
Jinak to nakolik plníš procent a jaké máš prémie není rozhodující, ale výpověď kvůli roušce fakt ne 😀 Ale nejsi první, kde to zkouší..... Ono něco podobného zkoušel Huyndai , nepovedlo se 😀

autor
9. zář 2020

@shaun40 pokud vyhrožují 55, tak ve skutečnosti by do toho asi nešli. Kdyby to udělali, je to soudně napadnutelné a soud bys vyhrála. Neříkám, ať jdeš proti zaměstnavateli, jen říkám, že na to nejspíš nemá právo. Myslím, že sudylichozrout má na svém profilu shrnutí, kdo co si může dovolit a za jakých okolností a jsou tam i roušky na pracovišti, pokud si to pamatuji správně

Strana