Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@meesha i nanočástice mají svá negativa☹ http://www.portalbozp.cz/wp-content/uploads/201...
@meesha ohledně roušek to co píšeš platí při ideálním použití,pak s tebou cca souhlasím. Jenže kdo je tak používá? Za mne skoro nikdo.... I jeden ze sta je hodně optimistické. Proto roušky absolutně nic neřeší.
@blondynka400 ale ja nemuzz za to, ze jsou nekteri cunata 😀 btw ja neverim tomu, ze prumerne inteligentni clovek neni schopen se o rousku postarat. Pokud ne, resenim je osveta, ne ze rezignujeme.
Velke procento lidi ma spatnou techniku cisteni zubu, nekteri pouzivaji abrazivni pasty nebo el kartacky. Tak si vsichni prestaneme cistit zuby, protoze to cast odflakbe a cast dela blbe? 🙈
(Fakt je, ze v tom pripade jim max bude smrdet z pusy 😀 nebudou ty sve breberky pravdepodobne sirit)
@hojda jj o tom vim, kdyz jsem tu chtela pobihat s nanocisticem, tak jsem si neco precetla, pac mi to prislo divny - rozprasovat namocastice do vzduchu. Jak je
to s nanovlakny nevim (fakt je, ze v tom nejdem leta nekolik hodin denne, tak snad muzu verit v nezavadnost). Treba se tam neco doctu, dik za zajimavy cteni 🙂
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ministerstvo...
Ještě chce někdo tvrdit, jak jsme na tom bezvadně a že Němci jsou divní, když dodržují nošení roušek atd.?
@meesha asi takto, fakt nejsem čuně, ale přesto s běžným způsobem života nedokážu s rouškou fungovat tak, aby to "mělo smysl".
A jinak el kartáček fakt neznamená, že má někdo špatnou techniku čištění zubů 😀
@blondynka400 Myslím, že @meesha měla na mysli elektrický zubní kartáček rotační, který nevratně poškozuje sklovinu a krčky, stejně jako abrazivní pasty (a pořád je dost lidí, kteří to nevědí). Přesto to není důvod, rezignovat na čištění zubů jako na aktivitu, která nemá cenu. Spíš je třeba zapracovat na "metodice" čištění. - U roušek a nakládání s nimi je to podobné.
@pratensis myslím, že tady srovnáváme jablka s hruškami. Každopádně když uvedu nějaký pojem, je dobré ho přesně specifikovat. Protože když je to napsané tak jak bylo, je to vlastně nesmysl. Nedá se spoléhat na to, že druhá strana je jasnovidec a ví, co přesně tím druhá strana myslela.
@blondynka400 omg jsou vhodne a nevhodne kartacky 😀 nektere jdou abrazivni, jine ok 🤷🏾♂️ To da rozum 😀
Jestli potrebujes pomoct s rouskou, nabizim se jako dobrovolnik s instruktazi 🤣🤣🤣
@blondynka400 Teď nevím, o jakou specifikaci by mělo jít. Pro ty druhé - vhodnější - kartáčky je spíš vžité označení "sonické" (i když jasně, jsou taky na elektřinu). Ono šlo hlavně o princip.
@pratensis jsou elektrické kartáčky a ty mají dva druhy, jeden je rotační druhý je sonický. Všechno to ale spadá do kategorie elektrický kartáček 😀 Princip je hezká věc, ale jaksi pokulhává, když se uvede závádějící - poloviční informace. Protože tak jak to bylo napsáno to prostě nebyla pravda. A to je taky princip 😀
@meesha ohledně kartáčku viz výše. Rozum možná, ale když se něčím oháníš, chce to naspat správně,.....
S rouškou pomoct nepotřebuji, vím, jen říkám, že v běžném životě to prostě není reálné.
@blondynka400 vykasli se na kartacky 🤣
Soustred se na rousku. S cim mas problem? Vezmu si tolik, co budu potrebovat. Do kapsy gel. Pouziju, ogeluju ruce, sundam, dam do pytliku na pouzite. Potrebuju novou, gel, vytahnu z pytliku cistou, dam na xicht.
Co je na tom nerealneho? Nerozumim....U nas zvladaji i deti. Na oblicej se nesaha, zvenku rousky taky ne.
co si myslíte o tomto článku?
https://www.infowars.cz/post/lékaři-z-celého-sv...
@marketka_m staci treba tak? https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.c...
@blondynka400 Sama mám ráda přesnost ve vyjadřování a ano, máš pravdu. Ovšem v kontextu abrazivních past a špatné techniky to bylo pochopitelné. Mně se ten příměr nošení roušek s čištěním zubů líbí, je to dost výstižné.
@meesha takže jich za den spotřebuji 20? 😀 Ad gel, tak ten určitě ne, ten si dám na ruce dvakrát a mám je rozpraskané do krve. Takže nějaký další nápad, jak to udělat?
@meesha já se neptám co si myslí "seznam" - ale co si myslíte vy 😀
@pratensis jinak na já si na roušku bohužel šáhnu docela často, chápu, že se na ní nešahá, ale když mi věčně padá, co s tím mám dělat? 😀
@pratensis jako takto, já to taky pochopila, ale... I v dnešní době stále spoustu lidí považuje elektrické sonické kartáčky za špatné, takže pak to sdělení odpovídalo tomu, co jsem psala výše. Mně moc ne, přijde mi to míchání jablek a hrušek, jak už jsem psala 🙂 Prostě se srovnávají dvě věci, které se srovnat nedají. Ač určitou myšlenku chápu, to zase nemůžu říct že ne.
@blondynka400 a na co jich potrebujes dvacet a porad menit? Ty je menis po pulhodine a cely den jsi v uzavrene mistnosti v kontaktu s dalsima lidma? V pravi?
Kdyz nechci gelovat, zvladnu to malickama za okraj gumicek, ale davam si pozor, abych s nima predtim nikde moc nic neochmatavala. Z pytliku to taky vyndas gumickou napred, Zadny problem
@marketka_m se smeju, ne 🤣
@blondynka400 Utáhnout gumičky/tkalouny?
Jinak já jich tolik za den určitě nespotřebuji. V práci měním po 2 hod (=max. 4). Venku nasadím jednu, a buď sundám, až když obejdu všechny vnitřní prostory, nebo tedy v mezičasech sundávám a navlékám, ale manipuluji jen za šňůrky - pořád mi stačí ta jedna.
@meesha běžně používaná rouška je za cca 20 minut prodýchaná, při fyzické aktivitě ještě více. K tomu, jíš piješ a děláš další aktivity, kde si roušku musíš sundat. Jinak ano, jsou dny, kdy jsem minimálně 10 hodin v uzavřeném prostoru, celou dobu v kontaktu s jinými lidmi. Dost často i déle, když máme různé "večerní meetingy". Nejsem na RD, abych měla roušku jednou za čas a měla čas je vyvářet 😀
@pratensis zkoušela jsi v roušce třeba hodinu v kuse mluvit? To prostě nejde, sjíždí. A nejenom mne, ale všem.... A jedna rouška dvě hodiny? Myslíš, že 2 hodiny vydrží? Když mluvíš tak ani náhodou. Už po 15 minutách je hotová.....
Rouška aneb lapač plicního odpadu. Tak tomu říkají u nás v zaměstnání.

@meesha Taky jsem o tom nekolikrat cetla v ruznych clancich...