Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@meesha Já teď strávila pár dní po odděleních v nemocnici - ortopedie ambulance i lůžkové jednorázové roušky x hematologie včetně primářky látkové. Všimla jsem si, že je měli fixou popsané, takže erární a posílají prát. Nevím, kolikrát za den tam a tam vyměňují atd., ale zaujalo mě rozdílné řešení v rámci jedné nemocnice. Ortopedy neznám - první zkušenost, ale primářka z hematologie je pečlivá, naslouchá, zajímá se, řeší, žádný problém pro ni není velký. Musím říct, že takového druhého doktora jsem snad nepotkala. Takže věřím, že to bude mít pořešené... To jen taková vsuvka a postřeh, už dost mimo...
@pratensis já nejsem úplně proti rouškám. Popravdě díky tomu, že pak mají být skoro všude se tam, kde fakt mají smysl skoro nepoužívají (lidé toho mají dost) a nebo se používají blbě. A to je to, co je za mne špatně.... V rámci práce teď roušky nepoužíváme (je to dobrovolné), dodržujeme rozestupy, více lidí je na HO, aby bylo lidí v kanceláři méně, zrušily se různá školení a další akce, co byly v plánu, což mne hodně mrzí. Jinak já potkávám hodně lidí zvenku, není to jenom v rámci firmy. S externími lidmi se vždy domluvím, jak to chtějí, nepodáváme si ruce, sedíme dostatečně od sebe a atd.....
@blondynka400 vidíš, já mám kolem sebe taky dost zdravotníků a většina z nich má na roušky názor, že je to účinné řešení, takže asi tak 😀 tady v ČR se z roušek stalo politické téma, což je úplně blbě.....
@alcar https://www.ukrdepo.cz/ine-bsmart-rouska-chirur... a to není velkoobchodní cena (už se zásoby doplnily, takže cena klesla oproti jaru).
@meesha jo a s tim pranim hadrovych rousek to je utopie. Vim, ze to tak delaly nemocncice na jare a ty rousky po dvou pranich na vysoke stupne (v takovych pradelnach to neni jen takove to 90st v domaci pracce, cisti se to i tezkyma chemickyma srackama) byly na odpis. Navic klasicka hadrova rouska ti vydrzi fakt max hodinu a je mokra. Kdezto klasicke chirurgicke ustenky maji vydrz tusim ze nejakch 8 hod. (samozrejme bez omacavani a noseni stridave na brade a na puse) jelikoz jsou ze spešl materialu.
@alcar se mi to fakt nechce hledat, ale obcas to byl trochu hard core (na muj vkus)
Ale....pomuze ti treba tohle? Jsou tam i nejake zdroje https://www.ucsf.edu/news/2020/07/418181/one-mo...
Nechtela jsem ti sem jako zdroj davat irozhlas nebo seznamzpravy apod, zajimave je, ze vetsina vlanku a studii je z brezna, ale nevsimla jsem si, ze by se obecny postoj nejak menil
@marulu jenže to je přesně ono, každý má svůj názor.... A vždy existují dva póly. Jako ve všech výzkumech a atd. Máš pravdu, že to je částečně politické téma, někomu se to hodně hodí. Problém je ale ten, co jsi psala předtím, je to ode zdi kde zdi, nařizují se tehdy, když to není potřeba a lidé ač jsou většinou ovce,ta trpělivost jim jednou dojde a dost často pak v tu dobu, kdy by to v určitých místech mohlo docela pomoct....
@alcar píšeš že se to pere chemickýma sračkama.... Něco v tom musí tedy zbýt... Jak je toto pak zdravé dýchat?....
@blondynka400 Tak to myslím, že máte vyřešené vcelku rozumně... Za mě nemá smysl koukat, kdo kde to používá špatně a brát to jako argument, že to nemá cenu, ale spíš prostě jen si to pohlídat každý sám u sebe. Tam, kde má rouška opodstatnění, tak používat a manipulovat s nejlepším vědomím a svědomím. Když to tak udělá každý (ehm, dobře, co nejvíc lidí), bohatě to stačí.
Teď už odpadám, dobrou noc. 😉
@blondynka400 to zase asi ne. Ale prani zdravotnickeho pradla nerozumim. 😃
@pratensis snažili jsme se to nějak nastavit. Je potřeba ochránit naše zaměstnance, fungujeme v odvětví, kterému naopak tato situace nahrává a potřebujeme mít lidi fungující.... Se zbytkem souhlas. A díky za diskuzi na úrovni, to se tady jen tak nevidí. Hlavně ne na podobné téma 😀
@alcar já taky ne, ale nějak nevěřím, že tam nic nezbyde a člověk to nedýchá.... A přijde mi to technologicky nemožné. Ale možná se pletu....
@blondynka400 to opravdu netusim. Ale je fakt, ze drive zadne jednorazove rousky nebyly a taky se pouzivaly hadrove. Ale to uz je zdravotnicky pravek. Diky za ty dnesni jednorazovky. 🙏
@alcar jeste ti zkusim prihodit aktualnejsi a validnejsi ctivo https://www.google.com/amp/s/www.news-medical.n...
(Hele ale treba z toho lip poznas jak je to presne mysleno - abych nemystifikovala ☝️ Jde o virovou naloz z toho testu, ale neni tam zrejme jak tam ta velka naloz doputovala. Prefpokladam, ze treba imunosuprimovany pacient si tam vetsi naloz namnozi sam? )
@blondynka400 tak vidis, ze si poradite 🙂 to je ideal 🙂
@alcar mně stačilo ložní prádlo v porodnici, měla jsem z toho ekzém..... Takže jsem asi skeptická 😀 U těch jednorázovek mi stejně přijde rozdíl v kvalitě. Některé smrdí jako bolavá noha a jsou takové tvrdé a vůbec se to nedá. Některé jsou naopak v pohodě.
@blondynka400 jo, v tomhle s tebou úplně souhlasím, že se to mělo dělat úplně jinak, že místo toho, abysme od vlády furt slyšeli jak jsme nejlepší, tak tu celé léto měla jet v televizi kampaň jak se chovat, jak třeba bezpečně zacházet s rouškou atd. A vzhledem k tomu, že chování toho viru je nám stále ještě pořád záhadou,tak pokud se to tu nějak víc rozjede, tak to nakonec stejně zase odskáče ekonomika.

@alcar já si právě myslím. Co mám kolem sebe zdravotníky (popravdě jenom doktory), všichni to vidí jako ty nebo já. A to je jedna fakt plicní kapacita v rámci ČR. A na roušky má stejný názor jako já.... Takže za mne asi tak....