icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice "No a snad se nestáhne půlka kriminalistů aby trasovali koronu"
abysme se nedivili :D - slyselas, ja to zduvodnovali? Nabidli policisty, protoze maji zkusenost s vedenim vyslechu :D :D :D no to jsem malem spadla ze zidle :D

marcicek84
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice a ty myslis,ze se ty sluzebky planuji ze dne na den?Kdyz jedes za nekym kdo je hodne bussy,cekas na schuzku i 3 tydny.Takhle ze dne na den se delaji spis ty opatreni,rousky ve vsech vnitrnich prostorach se zavedly oficilane den predem odpoledne a zacalo platit od nasledujiho dne,to uz jako moc moznosti na ruseni cekoholi nemas,hotel,ranni vlak,druha strana ma tebe rezervovany cas a jestli myslis,ze kdyz jde o desitky a nekdy i stovky mil. Kc a jedna se o inovativni reseni,ze to jde vyridit virtualne,tak te mileradi vezmeme do tymu,at nam to muzes ukazat. 🙂
Kazdopadne jsem to dodrzovani rouskoveho opatreni videla na vlastni oci a bylo to opravdu usmevne. S rouskama to je stejne uplne vsude jak tady tak v Praze..🤷🏻‍♀️

@meesha at si vedou vyslechy jak chteji,staci rict nevzpominam si,uz si nepamatuji a jako kdo by si to zpetne mel pamatovat?Nikdo.A navic pokud ma clovek horecky a ma byt na telefonu a ma byt vyslychan,tak jsme zvedava jak to v praxi vypada,nedokazu si predstavit,ze ti lidi jim vydrzi na tom telefonu dyl jak 10-20 minut...

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@meesha Doufam, ze u toho nebyl nikdo od policie a ze to bylo jenom placnuti 😀

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@marcicek84 Tak zrovna kapacita prazskych hotelu v poslednich mesicich neni duvodem k planovani sluzebek tydny predem. Stejne tak obsazenost pendolina.
Diky za pracovni nabidku ale praci nehledam. A ano, i kontrakty za miliony neni problem dojednat na dalku, je to jen o schopnostech daneho cloveka. Jsem projektak a vim o cem mluvim.

marcicek84
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice tady se nebavime o dojednavani kontraktu,ale o vlastnim reseni nejakeho kontraktu,jde videt,ze i jako projektak v tomto tapes,nebo nemas asi dostatek zkusenosti si toto predstavit.Takze dohadovat se s tebou o tom nebudu,u nas bys moc uplatneni nenasla,dopadla bys stejne jako ti chytrolini pred tebou,kteri si na tom taky vylamali zuby.

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@marcicek84 No, sedis tady nepretrzite od brezna, stihas cist a sdilet kazdy vyplod ze seznamu a idnesu, vest dialog s kazdou uzivatelkou a vlastne travis tady hodiny v pracovni dobe, takze s tou tvoji narocnou praci na ktere si vylamali vsichni zuby to nebude tak horke 😉

marcicek84
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice 😂 ty uz nevis co napsat,vid...o te prac.dobe jsem zde uz psala a myslim,ze tobe,asi jsi to porad nepochopila...

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@marcicek84 Ano pochopila, ty uz si sem vsechno davno napsala, dokonce dvakrat, kazdy si to vsechno ma vyhledat, protoze ty na to nemas cas, protoze mas praci, protoze mas dovcu, protoze mas lepsi veci nez diskutovat na konovi 😀. A proto je v teto diskuzi zatim jenom 170 stran 😉

meesha
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice sleduj :D K dispozici by podle něj mohly být desítky zkušených vyšetřovatelů, kteří mají zkušenosti s vedením rozhovorů, nepůjde podle něj o policisty, kteří hlídkují. (no primo slovo vyslech tam nepadlo :D )

zdroj https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-bab...

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@meesha Diky. Doufam, ze pan ministr bude mezi prvnimi kdo si pak sedne k telefonu. Musi jit prece prikladem 🤔

marcicek84
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice uplne si nejsem jista,kdyz se po nekolika mesicich vracis ke stejnemu zodpovezenemu tematu a opet jedes v osobni rovine,ty totiz asi ani jinak diskutovat neumis. To se divim,ze v takovem pripade divis,ze nemam zajem dokola tyto osobni utoky uvadet na pravou miru...ani to neni moje povinnost...tak to zkus na nekoho jineho,treba uspejes 😜

marcicek84
12. zář 2020

@meesha takze to budou vysetrovatele?to mi pripomina doby STB 😂🙏

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@marcicek84 Osobni rovina je problem, treti osoba je problem, statistika, matematika, ucitele, policiste i Praha je problem, vsechno je osobni utok a vsichni utoci jenom na tebe. Je na svete neco, co pro tebe neni problem? Ja se ptam vazne, neutocim, neurazim ani neshazuji.

marcicek84
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice mas tohle zapotrebi??? Marne hledam smajlika,ktery dava oci v sloup...a znovu pisu,ze opravdu nemam zajem v tomto off topic pokracovat...snad to uz pochopis 🙏

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@marcicek84 Dobre, takze nic neni, co by nebylo problem. Dekuji.

hojda
12. zář 2020

@marcicek84 Ty jo, ty si stěžuješ na nezodpovědnost druhých, že pošlu dítě do školky s rýmou a sama máš problém s rouškou a klidně budeš prskat covid kolem sebe...... Jinak k rýmě. Rýma je naprosto běžná dětská nemoc, kterou trpí většina dětí a je to dobře, protože právě na ní si trénují svojí imunitu, aby jim správně fungovala, tím nenabádám k tomu, aby rodiče dávali děti do školky s rýmou (a už vůbec ne teď). Jen se taky zamysli nad tím, že ne každý má možnost HO jako ty a nechávat děti doma pro ně není tak snadné jako pro tebe😉. Štít není náhrada roušky, nebo respirátoru. Pokud někde požadují roušku, tak jí štítem nenahradíš.

marcicek84
12. zář 2020

@hojda pokud vim ochrana ust a nosu je i stit,ve skolce je toto nepovinne a pak pokud to nektera skolka chce,si lze vybrat mezi rouskou,nakrcnikem ci stitem,kdyz tam dite spi je to uplne jedno co ma,to ti snad dochazi.Pokud nekdo nema moznost HO,muze jit na OCR,nechapu princip strcit do skolky nemocne dite,aby to odneslo 5 dalsich vc. jejich maminek,tvuj pristup je usmevny,resis rousky,ale neohleduplne a nezodpovedne bys dite dala do skolky s rymou,tak asi jsi svym pristupem rekla vse a uz ti asi doslo proc se vam to tam v te Praze tak siri...pres ty deti,ze jo 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
proc myslis,ze automaticky lidi prskaji covid? Ja nemocna do prace nejezdim,jeste navic ziju v okresech,kde je dle semaforu snehobilo.Jaka je pravdepodobnost,ze prskam a roznasim covid,dite s rymou,teplotou a kaslem lecim doma,sebe bych taky izolovala,myslim,ze kdyby se takto choval kazdy,rousky by nebyly vubec treba...

@jelenice_zavodnice jediny a hlavni problem je,ze nerozumis psanemu textu...

llluckaaa
12. zář 2020

@marcicek84 cituji hojdu, příspěvek dnes 15:09: "... tím nenabádám k tomu, aby rodiče dávalali děti do školky s rýmou (a už vůbec ne teď) - jak se ti z toho povedlo vydedukovat, že by neohleduplně a nezodpovědně poslala dítě do školky s rýmou? Já jsem z toho pochopila pravý opak.
Ty seš nějak mimo a ani se mi nechce věřit, že pracuješ na inovativním řešení za stamiliony v nějaké projektu, na to máš stále s něčím problém, jiné návrhy a řešení ostatních shazuješ, a neumíš se s ostatními domluvit - ani nejde o to mít stejný názor, ale vést nějakou smysluplnou debatu bez osobních výpadů. Kdybych si měla tipnout, tak bych řekla spíš interní audit, kontrola dodržování BOZP, revizor ap. oblíbená zaměstnání 😀
A jako fakt ne, spousty maminek nemá ani možnost HO, ani hlídání a ani si nemůžou kvůli rýmě brát opakovaně OCR, protože by brzy pošly hlady, jelikož by byly první na odstřel při propouštění pro nadbytečnost. A tím neschvaluju posílání nemocných dětí do školky. Jen mě štve, že tuto situaci nejvíce ods.rou samoživitelky s malými dětmi. A to hlavně proto, že covid prskají hlavě ti bezpříznakoví, kteří si připadají zdraví a nehodlají se omezovat ☹

jelenice_zavodnice
12. zář 2020

@marcicek84 Tvemu psanemu textu asi nerozumi vetsina, kdyz jednou diskutovat chces, pak zase nechces, kdyz nevis co napsat, tak odkazujes na mesice stare prispevky, ktere casto ani neopovidaji na dotaz a furt dokola. Tohle uz je druha diskuze kde musel zasahovat admin a kde ty hrajes hlavni housle. Se musime zamyslet, kde by mohl byt ten problem...

hojda
12. zář 2020

@marcicek84 ja mam moznost HO, takze zase vedle, ale dovedu si predstavit, co resi ti, kteri tu moznost nemaji. Rika se tomu empatie, ale chapu, ze to je pro tebe sci-fi. S rymou jsem mela doma deti minuly tyden.

autor
12. zář 2020

@babanci a jaký sektor/obor, ať vím, kam se tlačit, pokud mi během RD neprodlouží pracovní smlouvu?

marcicek84
12. zář 2020

@jelenice_zavodnice doporucuji ti prozkoumat jake se mazaly prispevky a kdo byl jejich autorem,pak ti to mozna dojde...

@llluckaaa takze chce se po me, ze mam mit empatii a moje dite kvuli techto lidi jezdi po laznich,muzeme chodit po imunilogiich a alergologiich a muzeme mit naslapnuto na trhani madli,ale pricina obtizi se nenajde a pak je jedna korona a ty problemove vecne nechcipane deti sedi doma a razem je moje dcera pul roku uplne zdrava, aha to se nezlob,ale na to pochopeni nemam. Navic byt samozivitelka je chyba pri vyberu partnera nebo taky umysl otce nepriznavat,pak je treba prijmout tuto vec se vsemi dusledky,pokud ma samozivitelka deti,ma zaruceno,ze vzdy dostane zivotni minimum.
Pokud ti lezi moje prace v zaludku,tak to je rovnez tvuj problem,kvuli toho ale abys psala hlouposti o nejakych oblibenych zamestnanich,to uz je opravdu trapne a i pod tvou uroven.

@hojda aby se dalo hovorit o empatii,tak musi byt na obou stranach,v dobe covidu nemaji ve skolce nemocne deti co delat!Bohuzel u nas to asi nebude jen o ryme a kasli,uz jsou teploty nad 38.To te fakt pak muzou brat mory,jak ti nemocne dite rekne,to mam od Tobiase on tam kaslal a mel rymu,ale v patek uz ho pani ucitelka do skolky nepustila a Jirikovi teklo ocko,tak pristi tyden do te skolky taky nemuze,pani ucitelka to rikala.Takze je mezi detmi viroza a uz se to bude tocit,opravdu velmi empaticke,takze kdyz pujde do skolky,budou si deti predavat dalsi kolo,protoze pulka tridy bude v inkubacce a postupne bude odpadat.Ne to mi hlava fakt nebere.Bude to letos opravdu fajny podzim s timto pristupem. 🤦🏻‍♀️ A pak se divne,ze rostou nejake covid pocty,na to jsou ty rousky opravdu kratke.

marcicek84
12. zář 2020

https://tn.nova.cz/clanek/ministerstvo-nema-pra... tak a uz se jim to pomalu sype jako domecek z karet...tez si myslim,ze rousky v bilych a zelenych regionech nemaji opodstatneni,dle semaforu maji byt jen v oranzovych...

marcicek84
12. zář 2020

https://cnn.iprima.cz/koronavirus-vytvorili-ve-... na ty dukazy jsem zvedava,ale pokue se to prokaze Cina bude mit big problem...

teerulka
12. zář 2020

Chtěla bych poprosit o radu, diskuzi jsem nečetla. Podle příznaků jsme s manželem pravděpodobně pozitivní, včera jsme byli na testech a čekáme na výsledek. Má tady někdo zkušenost s nějakým lékem který vám pomohl fungovat? Brufen ani paralen nezabírá, navíc plně kojim. Je nám hodně špatně a musíme se postarat o tři děti. Potřebuju zvládat aspoň základní péči o děti a toto mě úplně vyřadilo.. děkuji

marcicek84
12. zář 2020

https://cnn.iprima.cz/imunita-proti-koronaviru-... no a evidentne se na dlouhodobe protilatky taky moc hrat neda,jestli plati mesic,tak je to vtipne,ale s rouskama lide do smrti fakt nevydrzi...

marcicek84
12. zář 2020

@teerulka to je mi lito,ale nejdriv bych pockala na vysledky testu a co lip zabere,pokud nezabira nic bych asi konzultovala s lekarem,mozna dat male deti k nekomu z rodiny,jestli by byl nekdo ochoten,jinak bohuzel nevim,jak by se to dalo resit...

marketa11112
12. zář 2020

@marcicek84 me nemocne deti ve skolce take vadi,odnasi to muj syn. Je to ale presne ten duvod, proc je treba dodrzovat jasna pravidla. Takze zadne nemocne deti ve skolce, desinfekce, odstup a rousky. Protoze jinak nam za chvili ty skolky zavrou uplne. Mas vyhodu v HM. To vetsina lidi bohuzel nema. Ja mam primy kontakt s lidmi, nastesti v omezenem mnozstvi. Ale manzel se setkava s mnoha desitkami lidi za den. Je to na nic.

hojda
12. zář 2020

@marcicek84 Hele, ono už je vidět jak se to všude zhoršuje, lidí se už zase bojí, takže v této chvíli si myslím, že ty roušky už budou nosit i dobrovolně. Bude zle a lidi budou hledat zase viníky (před tím lyžaři) teď to budou bezrouškaři a obávám se, že chodit bez roušky, začne být dost o hubu. Jinak třeba v Japonsku má nošení roušek tradici skoro 100 let a nikde žádné poškození zdraví od roušek. Nosí je i jako módní doplněk, ochranu před pylem, před smogem a když jsou nemocní, protože v Japonsku se moc nemarodí. Lidi chodí normálně do práce i s teplotou, ale berou si roušky.

https://www.youtube.com/watch?v=lKgzBZcQcwM
Strana