Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Já ale nemluvim vůbec o koronaviru, rouska a respirator tě chrani proti všem respirační patogenum. Jen mě zaráží, ze právě ty se proti osobní ochrane dcery tak vymezujes, když ji jiným doporučujes.
@mourovatakocka Hm, tak to vypadá, že se budeme točit doma hodně dlouho ☹
@marulu prosim te,to vubec,to prave dceru jeste vice imunitne poskozuje,v zadne pripade to pro ni neni vhodne,mohla by byt s imunitou za chvili tam,kde byla pred 3 lety,nejde o rousky,ty zdravym detem neprospivaji,ale jde o to neposilat nachcipane deti do skolek,coz letos plati dvojnasob,protoze nekdy muze jit prave o covid19 a tim se lehce rozsiri dale.Ja se tesila,ze letos snad budou mit lidi s nemi nemocnymi detmi rozum,tak asi zase nic,proto rikam,ze rousky jako takove tu situaci nezmeni,ze je treba byt zodpovedny ve vsech aspektech zivota,rouska dejme tomu kdsz je zle,tak lekar,obchod,urad,MHD a dale misto rousek vsude uvnitr staci byt s jakoukoli znamkou nemoci doma,ale na to asi ceska spolecnost nema,chybi uvedomeni a disciplinovanost,tak budeme mit rousky celou zimu a stejne to nepomuze,neni to totiz o rouskach ale o vedome disciplinovanosti a kde nic neni,tam ani smrt nebere.
@ilonne vidis a stacilo vice testovat,abychom zjistili,ze se nezvladlo vubec nic,krome enormniho statniho dluhu,tak cekam,ze se pred nami brzy zavrou Slovaci a postupne zcervename vsude.Srovnej si pocet testu na Slovensku,ti testuji tak malinko,ze maji taky dle toho prirustky,vubec si nemyslim,ze by to tam nebylo,narusty jsou patrne i u nich,kdyby zvedli testovaci kapacitu,tak by na tom o moc lepe nebyli...mozna ty kapacity nemeli az tak navysovat...
@marcicek84 Ano, nezvládli, protože jak jsme to krásne utlumili, tak jsme to přehnaný optimismem nechali takhle rozjet. Uvolnilo se vše a lidé se chovali/chovají nezodpovědne. Viz např. roušky že záclon apod....
@marcicek84 takže sama vidíš na příkladu školky, že zůstat doma s každým drobným infektem nefunguje, a ruku na srdce, ani to úplně nejde.A proto jsou tu ty roušky a další R. Voláš pořád po tom, jak se má dál normálně žít a pak bys každého s rymou hned zavřela doma. To nedává logiku.🤣😄
@teerulka Uzdravte se 🍀
@teerulka dobrý den,sice později,ale pokud berete vitamin C,doporucuji si pořídit lipozomalni formu.napr.lipiascor.ten bereme my.mel by být mnohem lépe a rychleji dostupný pro buňky.jinak pro správnou funkci imunitního systému je v podstatě základ vitamin c,vitamin d(dobrý je napr.od firmy viridian)-ten pro své správně vstřebávání z jater potrebuje dostatek hořčíku (dobre vstrebatelny formy jsou chelat a malat horciku) a vitamin k (pokud denně jíte alespoň lžíci kvasene zeleniny,mate ho dost,jinak ja si obcas kapnu vit k od woldo health),dale zinek.na kasel nám vzdy nejlepe zabere kombinace kaloba a bronchipret.k tomu pijeme čaj z jitrocele a tymiánu ze zahrádky,ještě je ho vsude dost.chapu,ze vám musí být mizerné.mam 2 deti a jedno téměř plné kojene-tj.15x za noc chce prso,a neumím si představit toto prožívat.pri nemoci ještě bereme echinaceu a lichorerisnice tinkturu.ale nevim,zda bych do tohoto sla,asi bych zbytečně nevybicovavala imunitu,kdyz extrémní reakce imunity muze být u covidu problém.je to ale samo na vás,davam jen návrhy.drzte se!
@marcicek84 jestli ono to "uvědomění" není také dost o penězích. Každá matka si nemůže dovolit být s dítětem většinu zimy doma, protože má nudli u nosu.
Pročítám FB MUDr. Štefánka. Má tam toho ke koronaviru zajímavého víc, takže můžete mrknout. Ale k tomu exponenciálnímu růstu - myslím, že i po tom příkladu s rýží se tu někdo ptal, kdy že to začne exponenciálně růst. Tak tady jedno zamyšlení k tomu, kdy je v případě exponenciální epidemické křivky ten správný čas, zavádět účinná opatření, aby to veřejné mínění pobralo a podporovalo:
@teerulka Ach jo ☹ Ještě mě teda napadlo, že já nám na podzim dávám tyto vitamíny https://www.lekarna.cz/terezia-company-hliva-us... . Je to kombinace imunoglukanů, laktobacilů a vitamínu C. Je to v tobolkách, já si dávám jednu a dětem rozdělám tobolku a nasypu jim trochu na lžičku s medem. Hledala jsem hlavně imunoglukany, dají se koupit i samostatně, ale tady je velmi slušná dávka, navíc i další látky, a dobrý poměr obsah/cena. Když na nás něco leze, navýším dávkování.
@llluckaaa kouknete na betaglukany od firmy natures.nejsou moc známe,ale na trhu už jsou dobrých 15 let a super účinnost za mě.
Zajímavý článek https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nakazenych-p...
Jdu se vrhnout na šalvěj - ostříhat, našušit, vyluhovat a kloktat...
@teerulka Hodně sil, s těmi dětmi he ti největší zahul, ja se nebojim samotneho koronaviru jako takoveho, ale pravě tohoto, že když to chytnu ja treba, chytnou to vsichni doma(deti určitě) a ja se svoji slabsi imunitou a jako alergik bych urcite nemela "jen" rymu a trochu kasel, ale stredne těžký prubeh a jak bych zvladala peci o deti...nekdo ma 38 a nepoznala bys to na nem a nekdo 37,4 a uz "umira" (to je můj pripad). Takze fakt moc drzim palce,at se toho hajzlika cinskyho co nejdříve zbavíte ❤️
@janule1940 Já mám teď zásobu od Terezie, mám s ní dobrou zkušenost, hodnocení na netu taky výborně, tak měnit nebudu. Ale dík 😉
@llluckaaa rozumim,ja taky zůstávám věrná,kdyz se mi něco osvedci😉
@llluckaaa
@janule1940 děkuji vam za tipy! My právě skoro vůbec nebyvame nemocní nebo máme vždy brzy po nemoci, tak jsem toto nikdy neřešila. Covid nas úplně odrovnal, tak se mi dobrá osobní zkušenost s nějakým produktem hodí.
@marulu logiku nedava mit na puse rousku a na druhou stranu davat nemocne deti do skol a skolek (kde ty rousky nejsou povinne).Letos se s rymou do skolek chodit nema a obe vime proc,prijde mi normalni mit nemocne dite doma,i ryma je nemoc.Nevim proc si nekdo mysli,ze to nemoc neni,je,jako kazda jina. Prijde mi to pokrytecke,aspon se tady rouskarky odkopaly,de fscto to jen potvrzuje to,ze jsou k okoli mnohem vic neohleduplne nez lide,kteri jsou ohleduplni normalne,proto se jim zda noseni rousek prehnana buzerace.
@nita1984 nekomu jde o penize,jiny uprednostnuje zdravi a ohleduplnost,penize byly jsou a budou,zdravi mame jen jedno.Takze od toho byt doma s ditetem je prave OCR a tim ze to proplaci i pres vikend,tak to zas takove financni ztraty nejsou,je to jen o vuli a ochote dane maminky,ta bohuzel mnohdy chybi.
@janule1940 na betaglukanech jedeme uz 2 rok a nedam na ne dopustit,ted je beru taky abych to od dcery nechytla...
@ilonne spis vidis,ze ty rousky nejsou zas tak ucinne,jak se tvrdi...
@teerulka ztrata chuti a cichu byla jasna indikace,tak se hlavne brzy uzdravte...a premysleli jete o tom,kde jste se mohli nakazit?
@mourovatakocka děkuji 🌼
@marcicek84 zajisté si samozivitelka s dítětem, pracující v soukromé sféře, kde si brát OČR je rovno vyhození z práce. Mě se to netýká, syn je roční, navíc jsem OSVČ, takže na nějaké OČR můžu zapomenout, ale vidím to denně kolem sebe. Zákonný nárok je věc jedna, realita je věc druhá.
Betaglukany (hlivu od Terezie) jedu taky, sice se mi tim uplne nejake nachlazeni stejne nevyhne, ale oproti drivejsim letum mam mirnejsi (hlavne kratsi) prubeh @teerulka @lluckaaa @janule1940
@nita1984 kazdy sveho stesti strujcem...
Aha,tak ted uz to je 2.vlna https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/on-li...

@llluckaaa zase karantena,na protilatky uz se nehraje,kdyz jsou studie,ze po mesici uz v tele nejsou,tady se moc o promoreni neda mluvit,proto ty opafmtreni jsou utopie,ockovani jestli bude fungovat tezko rict,rekla bych pri kazdorocnim opakovani snad,proto neni cilem ockovat celou populaci,ale jen rizikove skupiny...