icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
14. zář 2020

@alcar Tak kdybych ty roušky nosili, tak se to tu tolik rozjet nemuselo a návštěvy by omezené nebyly☹.

hojda
14. zář 2020

@marcicek84 Jak víš, že jsem zdravá? Minulý týden jsem dva dny proležela. A pokud firmě přijde výhodnější, aby byli všichni zamci na HO, než stále řešit nějaké trasování, dezinfekci společných prostor, karantény a jiné radosti místo toho, aby se pracovalo, tak mi to přijde víc než rozumné. Znovu ti opakuji, že já nemocné děti do školy/školky nikdy neposílala! Nikdy nebyl problém vzít si HO, ale dokážu se vžít do situace toho, kdo ten HO nemá. Nám už chodí emaily o tom, že je spíš otázka času, kdy se přejde na distanční výuku. Tak se zkus těch rodičů zeptat, zda je pro ně lepší rouška nebo zavřená škola. Nepřistoupíš na to, tak si nech dítě doma ať se učí distančně. A ano máš pravdu, rouška celou dobu školy je fakt peklíčko, ale bohužel, když maminky a tatínkové mají kecy o tom, jak roušky kradou svobodu a že je nosit nechtějí, tak to pak dopadne tak, že je vyfasují ty děti ve škole☹.

hojda
14. zář 2020

@alcar Jak to budete mít v práci teď, když bude možné se vyhnout karanténě, když budeš mít roušku/respirátor? Budete v tom celý den a sundavat budete jen na jídlo a pití?

shaun40
14. zář 2020

@anuliinka2013 Ano ta relace nebyla proti rouškám to v žádnem případe .Myslím si že roušky nejsou problém.Problém je tá hysterie a strach kteří škodi seniorum.Roušky si každý nasazuje nikoho bez nich v kráme nepotkávam myslím že to je až druhořadé co lidem vadi .Já se třeba bojím že jako samoživitelka budu na 60% jak na jaře.Že nám opet zavřou fabriku.A né kvúli covidu ani rouškám ale kvúli hystérii v médiich.Nyní je vpéči lékařu hodpitalizovaných 256 lidi a z toho 49 je na plicni ventilaci jsou to kuřáci a obezni lidi.A po zapnutí televize mám pocit že je třeti svetová válka.

shaun40
14. zář 2020

@anuliinka2013 Pani Jílkova chtela lidem ukázat pravou tvář nemoci covid za pomoci odborníku.O nic víc ji nešlo.

marcicek84
14. zář 2020

@hojda az na to,ze se to tem detem ve skole naridit neda...takze je sproste tohle po tech deckach chtit,rousky ve tridach jsou pro me absolutni ulet...Jo dokazes se vzit,ja se momentalne u tech teplot kolem 38 taky dobre vzivam do te nezodpovednosti druhych,je to uplne parada.Takze se omlouvam,ze nemam a nikdy nebudu mit pro takove zenstiny pochopeni. Zvlaste v teto dobe.Protoze se vsadim,ze takto dopadlo vice deti,pak i jejich rodice,tedy je jen otazkou casu,kdy to bude covid,ale hlavne nosme ty rousky,tady vidis,k cemu mi to bylo...takze asi tak,rouskam zdar,je to kravina,pokud je clovek sobec ve vsem ostatnim,rousky nikoho nespasi...

anuliinka2013
14. zář 2020

@shaun40 Jasny, nemyslela jsem to nejak proti vam 🙂. Jen jsem vas oznacila, ze jste psala o tom poradu... zrovna chvili pred tim se tady totiz vedla valka proti rouskam, jak je to omezujici... a pak vidite v televizi takoveho dedecka, kteremu by to mohlo vadit 100x tolik a moh by si zanadavat a on rekne tak krasny a vyrovnany nazor. Uplne mi bylo smutno, ze je rozumejsi nez X lidi tady...(cimz nechci rict, ze by nemel byt, ale mohl by si stezovat)

ilonne
14. zář 2020

@marcicek84 Ty tady pořád omilas tu ohleduplnost týkající se ochrany tvé dcery před rýmou, ale současně nechceš zavírat školy (což ostatně nechceme nikdo). Ale představ si, že i učitelky mají malé děti, a když půjdou na OCR, kdo bude učit? Není lepší nosit ty roušky a tomuto zabránit?

hojda
14. zář 2020

@marcicek84 Tak proč nenosíš ten respirátor, když ti rýma tolik vadí? To bys jí nedostala. Btw. jak poznáš, že je to rýma a ne covid? Zrovna ta teplota u rýmy tak často není.

ninive211
14. zář 2020

@hojda
@hojda Ano, myslim si totez, snazili se ukazat hezky pred volbama, jit na ruku volicum, lidu ("lidi rousky v obchodech a skolach nechteji, tak budou jen v MHD a na uradech)...a ted se jim to sesypava jak domecek z karet. Vzhledem k tomu, jestli se nemýlím, ze ANO ma nejvice hejtmanu a nejvíce zastupitelů v krajích (snad vyjma Prahy), tak může asi jedině ztratit. No uvidíme, nedokazu vubec odhadnout, jak to dopadne a sama netusim, zda vubec volit pujdu a kdyz, tak koho (nejspis volit pujdu, jen abych to hodila proti AB, nejit by bylo jako volit jeho...prave z predpokladane nizke volebni ucasti by mohli těžit)

hojda
14. zář 2020

@marcicek84 A tady si přečti, jak je to s těmi rodiči, kteří nadávají na roušky. Ono celkově ti odpůrci roušek, nějak přestávají být vidět. Demonstrace žádné, koukala jsem na petici a tam je mrtvo..... Ani u vás se nic neděje a to chudáci musíte držet basu s Prahou... https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/cerny...

hojda
14. zář 2020

@ninive211 Jj a teď čekám, že ti co nejvíc řvali proti rouškám zase otočí a pořádně to Babišovi omlátí o hlavu.

marcicek84
14. zář 2020

@ilonne rousky ve tridach??? Ne,to ty deti bude fakt poskozovat na zdravi,ony snad potrebuji mit okysliceny mozek,aby se neco naucily.Ucitele maji nosit respiratory a budou se vam rozesilat,vy jste dospeli,tak snad to zvladnete a nebudete prehazovat svou zodpovednost na deti,to mi prijde jsko ulet.

@hojda viroza a covid ma tak podobne priznaky,ze to nepoznas,jen ta ani ne dvoudenni inkubacka mi prijde vetsi pravdepodobnost virozy.A jestli to je covid,tak to budu mit za sebou,ale abych zase vyzunkla testovaci kapacitu nekomu potrebnejsimu,to asi na tom tak spatne nejsem...
Neboj termin je zase koncem mesice a jinak si to lide delaji uz podle sebe,vsak to vidim denne kolem sebe...

hojda
14. zář 2020

@marcicek84 Dětem ve škole se to nařídit nedá? Cituji z toho článku: Ubývá rodičů i škol, které by to bagatelizovaly. Gró rodičů to chápe. V Praze a středních Čechách to je patrné, jednou se to asi dotkne asi každé školy. A právě jsem mluvil s pražskou hlavní hygieničkou paní Jágrovou. Řekla mi, že pokud rodiče odmítají, aby jejich dítě nosilo roušku, tak jakmile to bude povinné, tak to bude pokutovatelné.

marcicek84
14. zář 2020

@hojda a vis kdy to bude povinne? Pri cervene na semaforu,takze proc ty rousky davat detem uz ted,to dite zcela znicis imunitne...nemyslim si,ze deti s rouskami ve tride jsou ta spravna cesta...

babanci
14. zář 2020

Nasadit děckám na 6 hodin roušky? To jsou teda fakt naprostí zoufalci.

hojda
14. zář 2020

@babanci Když je nechtěla nosit maminka s tatínkem, aby se to nešířilo, tak je teď vyfasují děti....

marcicek84
14. zář 2020

@babanci a nejhorsi je,ze to nekteri rodice podporuji....

babanci
14. zář 2020

Prvňákům?Tak to bych musela použít i sprosté slovo.

ilonne
14. zář 2020

@marcicek84 O třídách nic nepíšu. Ty proti nic brojíš úplně všude.

marcicek84
14. zář 2020

@hojda ale to neni maminka s tatinkem,ty jsi porad mimo,me neochranila prec nemoci rouska,protoze nejaka matka neozpovedne dite mrskla do skolky,nebo to mam dle tebe v te rousce byt i doma a spat v ni???prosim te, na cem jedes,to je hodne dobry matros...

hojda
14. zář 2020

@ninive211 I když Babiš je dost chytrý, on to zase svede na to, že to tak lidi chtěli a že si to mají vyřídit s antirouškaři, že to způsobili oni.

babanci
14. zář 2020

@marcicek84 Tak to nejdou rodiče,to jsou Herodesové.

marcicek84
14. zář 2020

@ilonne ale ve tridach to je fakt kravina,jako to fakt neeee,prvni stupen v zadnem pripade a jestli by to daly deti ze druheho je otazka...

marcicek84
14. zář 2020

@babanci ja mam pro ne jiny nazev a to vystraseni iracionalove,mozna i hystercici rodice by se na to hodilo

ninive211
14. zář 2020

@hojda Ja treba sama za sebe nevim, kam se zaradit, rouska mi celkem vadí, paradoxně s ní ve vnitrnich prostorach mam vetsi tendenci treba kaslat (jsem alergik), ale situaci plne respektuji, rousky nosim a nenapadlo by me je nenosit, kdyz je to povinné...AB nemusím bez ohledu na rousky/covid, to uz je antipatie k tomu cloveku jako takova dlouhodobá (kdyz ten člověk vystupuje v TV a něco vypousti z pusy, pardon, mluví, mám pocity mezi smíchem a studem, jakeho saska to v cele vlady mame).

ninive211
14. zář 2020

@hojda Jo, to by mu bylo podobný, manipulovat verejnym minenim umí mistrně, mluví radoby lidově, pritom kdo umí cist trochu mezi radky,....populista non plus ultra, vetsiho jsme tu snad ještě neměli

babanci
14. zář 2020

@ninive211 Tenhle pocit mám z Prymuly. Křivák od pohledu.

ninive211
14. zář 2020

@babanci A mne uplne zpocatku nevadil....ale pak zacal s tema nesmyslama jako 2 roky zavrene hranice, cilené promorovaní a pak stykaní se jen s konkretnimi lidmi a měl to spocitaný

hojda
14. zář 2020

@marcicek84 Dej si paralen, udělá ti dobře🙂. Tady vyvádíš kvůli rýmě. Rýmu mohou mít děti až 8krát ročně a je to úplně normální, To ti řekne, každý lékař. Dokonce je pro nás důležitá, abychom si na ní trénovali naši imunitu. Pokud má dcera nebo ty z rýmy nějaké další komplikace, tak je na tobě, abys to řešila a případně jí/sebe od ní ochránila, jak doporučuješ pro covid.

Strana