icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
14. zář 2020

@alcar Teď už ne, antirouškaři nějaký zázrakem začínají mizet, čím to bude?

alcar
14. zář 2020

@hojda a ne, netestuji nas prevetivne nijak. Proc by meli? Pokud se u nas neobjevi covid + clovek, tak neni duvod, ne? Nebo uz si musime vytvaret vlastni smernice hygiena nehygiena?

ninive211
14. zář 2020

@alcar MSK to měl urcitě, mozna fakt i vsechna koupaliste, ale jak se e to dodrzovalo, bylo videt. Vim, ze Riviera resila hned na zacatku, ze pozada o cyjinku, jeste jak bylo povinnych jen tech 500 lidi nebo kolik, ze kvuli tomu by se jim. Vubec nevyplatilo otrvirat. Ten koupak je opravdu rozlehlej.
Jinak jeste k té Praze, taky se obavam, aby se nestalo, ze nezavrou skoly jen tam (kde by to bylo zahodno, aspon docasne) a udelají to všude. Snad ne, ale tahle vlada dělá někdy dost šílený kroky a hlavně ode zdi ke zdi

alcar
14. zář 2020

@hojda to nevim cim to bude. Na facebooku se k tomu ale stale vyjadruje vetsina lidi negativne. Ale tim, ze jsou jiz povinne, tak se to opatreni bude rusit spatne. Hele, myslim, ze vetsina lidi ma cely covid uz u prdele. A to je to, co je pro me uplne desive.

alcar
14. zář 2020

@ninive211 fakt nevim, jak to bylo nekde v Brne. Ja tady u nas chodila cele leto s deckama na jeden kryty bazen a jednu dobu bylo omezeni na 100 lidi a opravdu tam vice jak tech 100 lidi proste nepustili.

shaun40
14. zář 2020

@ninive211 Je to realita kámoška uči na základce.A kolegyne se snaží vysvetlit že Matýsek do té roušky plive.A její syn tvrdí že tam do roušky nikdo neplive😂.Dnes jsme se u obeda v práci docela pobavili.

alcar
14. zář 2020

@shaun40 ja dnes na fb cetla dobry clanek od jedne ucitelky prvnacku, jak nakladaji s rouskama a popis jejiho celeho dne. Dlouho jsem se tak neposmala. Moje dcera ma 6 let a behem hodiny ma rousku total poslintanou, protoze do ni sprta jazykem. Nevedomky... Ne proto ze bych ji spatne vychovala 😜 (pro rejpaly).

hojda
14. zář 2020

@alcar No, třeba kamarádka, která pracuje v domově seniorů (tam je to jasné, je tam nejohroženější skupina), tak ty testují průběžně každých 14 dní, tak mě zajímalo, jestli se to dělá i někde jinde.

alcar
14. zář 2020

@hojda myslim, ze ne. V tech domovech mozna ano, ale vim, ze treba ve fakultce urcite netestuji vsechen personal.

ninive211
14. zář 2020

@alcar Uplně si to dokážu představit 😁

alcar
14. zář 2020

@ninive211 no a trileta dvojcata, tak to je uplna prdel s rouskama. Behem 5 min se s ni jeden skrti a druhy ji ma na hlave. S nima uz jsem to vzdala. Holt me deti jsou antirouskari a to se snazim, sec muzu, aby si ty debilni hadry na tech hubach nechali. 😂

ninive211
14. zář 2020

@alcar Ve fakultkach mam pocit maji naopak narizeni, ze pokudjsi pozitivní, ale bezpriznakovej (tak by se na tebe prislo jedině pres kontakt), tak vyfasnes respirator a mazej do prace, pokud nemas horecky nebo neumiras, proste makas, je potreba každý clovek. Takhle to uvadela i escapelle, ze je takove nařízení "zeshora". V podstatě maji zákaz se preventivně nechat testovat...aby "zbytecne" lidi nekoncili v karantene

alcar
14. zář 2020

Nechala jsem jim usit rouchy s bagrama a houno. Ani to na ne nezabira. Priste je kaslu, dostanou s Annou a Elsou a pani nebude muset kvuli me shanet latky s bagrama. 😅

hojda
14. zář 2020

@alcar No vycházím z toho, že pokud se situace zhorší, tak se to promítne do všech oblastí zdravotnictví, protože těch opatření bude všude víc a víc. Tím odporem k rouškám, se docílilo vlastně jen toho, že je musíme nosit mnohem více☹.

alcar
14. zář 2020

@ninive211 ano, davala jsem tu odkaz par stran zpet. Nepostradatelni zdravotnici (ehm, to jsou asi vsichni) maji vyjimku, ze po kontaktu s covid+ clovekem si maji nasadit respirator a normalne chodit do prace. Nejaky den po se ma udelat test a pak jeste jednou opakovat. Celou dobu se chova jako by byl nakazeny. Ale ted bych kecala...myslim, ze pokud by mel pozit test, tak uz jde normalne na PN.

alcar
14. zář 2020

@hojda no ja ji zatim nosim porad stejne. 😃

shaun40
14. zář 2020

@alcar No práve všechny rodiče chteli obrázkami motivovat nošení.Ve finále má ten hezči obrázek jako tamten a kšeftuje se ve velkém.Na lebkové roušce od Matýska byli i fleky od svačinky vyplivl do ní nejaké zbytečky😂.

ninive211
14. zář 2020

@alcar No treba Kuba je taky triletej, v cervnu (bylas u nas ze zacatku ve skupině) a jak zpocatku obrovskej problem, ted kdyz vidi, ze ja mam rousku nebo si ji chystam, tak ji vyzaduje taky a dokonce ji pak chxe mit na sobe kolikrat i venku, kde nemusí. A desinfekci když někde uvidí, tak křičí "mydlo" a musime striknout. Taky diky covidu si děti dokonale zautomatizovaly, ze po prichodu z venku prvni po vyzutí bot si jdou si koupelny umýt ruce, ani jim to už moc nemusím připomínat

alcar
14. zář 2020

@shaun40 🤣

ninive211
14. zář 2020

@alcar Pozitivni test A příznaky, i bezpriznakovej pry maká....ted jsem to dneska nebo vcera zde cetla na zdi ze se nekdo rozciloval ohledne tohoto narizeni, ze jezdi za ruznyma lidma v ramci sociální pece...

hojda
14. zář 2020

@alcar Hele, už se nadhazují opatření, že nebude možné se scházet ve větších skupinách atd. Třeba to bude jen v Praze, ale znáš je, zakážou to i u vás🙂.

alcar
14. zář 2020

@ninive211 tak to jo. To oni tu rousku taky strasne chteji. Ale dlouho jim to nadseni nevydrzi. Myti rukou je u nas taky automatika. Desinfekce je doma tabu. Tu pouzivam jen v praci, ale do bezneho zivota mi nesmi. V tomhle jsem taky trochu extrem. 😃

alcar
14. zář 2020

@hojda no prave. 😫 To je parada. Kamoska bude mit svatbu. Jiz jednou odlozenou z cervna. ☹

alcar
14. zář 2020

@ninive211 vim, ze to takhle bylo na jare. Pockej, zkusim to narizeni najit.

hojda
14. zář 2020

@alcar Jaký si to uděláme, takový to budeme mít😉

babanci
14. zář 2020

@hojda V Německu to nosili furt a mají tam klid?Nemají. Já bych byla jednoznačně pro švédský model. Nemocní do kanafasu a zbytku dát svatej klid. Je tu nová nemoc a bude. Z rouškana i bez nich. Proč se zkoumá,jestli je to rýma nebo covid? Důležité je se uzdravit a mazat do procesu.

babanci
14. zář 2020

@alcar Já taky žádnou desinfekci nepoužívám. Moje dcera jo a má exzém po rukách jako prase.

babanci
14. zář 2020

@shaun40 Já ušila vnučce roušek.... tlapková patrola, Elza,s kamínky,s pusinkou,z hedvábí,k šatům,s medvídky,duhové....určitě jich má kolem padesáti. A stejně to nenávidí a když jí v tom vidím,děsí mě to. Jak vidím dítě z rouškou vyskočí mi v hlavě - onkologicky nemocné.

alcar
14. zář 2020

@babanci nejde ani tak uplne o ten ekzem, ale o to, ze nicime i prospesne bakterie a viry a rim, ze furt vsechno tou dezinou nicime, tak si nicime i imunitu. Vetsina obyvatelstva je jiz rezistentni na penicilin, spouste lidem zabiraji jen velice silna atb. Je na to udelano plno studii, ze do nekolka desitek let bude vetsina lidi na atb rezistentni a bude problem. A to vse kvuli premrstenemu pouzivani desinfekci i tam, kde to vubec neni potreba. A mam opravdu velkou obavu, ze po covid ere to bude naprosta katastrofa. Nekteri lidi se s temi desinfekcemi uplne zblaznili. Ale kdo chce kam...

Strana