icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

babanci
14. zář 2020

@alcar Mám stejný názor. Představ si,že jsem nikdy neměla ATB. Je mi 57 let.

alcar
14. zář 2020

@babanci tohle me opravdu desi a myslim, ze by mohla probehnout i nejaka informace o tom, ze prehnane pouzivani desinfekce taky muze skodit. Ale ted je vlastne TEN covid, tak dulezite je znicit covid a je jedno, jake to bude mit nasledky v jinych zalezitostech.

alcar
14. zář 2020

@babanci tleskam! To je pecka. 👏

blondynka400
14. zář 2020

@alcar tak jsem si ty roušky neobjednala... Bohužel jenom platba dopředu a do toho nejdu.... No naštěstí je nosím minimálně, tak mi to tak neva, ale holkám do školy bych nějaké lepší chtěla. No co se dá dělat.
@hojda antirouškaři mizí? Kde si toto vzala? To by mne fakt zajímalo.... Co příspěvek, to perla, fakt se bavím. Dobře sekunduješ jednu uživatelku zde. Každá sice jinak, ale výsledek je naprosto stejný 😀

alcar
14. zář 2020

@blondynka400 a pres co jsi to objednavala? Ta firma Batist je opravdu seriozni. Mas strach, ze by ti to neposlali? Nechces tam zkusit zavolat? Toho bych se fakt nebala.

blondynka400
14. zář 2020

@alcar dezinfekce, nejlépe ta na bázi alkoholu nás přeci spasí a je úplně jedno, jak nám celkově škodí. Přesně jak píšeš, hlavně, že nebude Covid. Bohužel tohle ani dezinfekce ani roušky nikdy nezařídí.....

hojda
14. zář 2020

@babanci ČR vs DE: Magické R, které udává rychlost šíření nemoci, je dnes 1,7 a dále zřejmě roste, už to ale nikoho nezajímá. Doby, kdy se denně hodnota R zveřejňovala jsou pryč. Přitom většina zemí v tom pokračuje. Pro srovnání v Německu je R 0,98. Do Švédského modelu bych se nehrnula. Babiš říká, že jsou připravená lůžka, ale nejsou. (je to stejné jako s těma rouškama v lednu - roušek máme dost, teď máme dost lůžek). Doktoří píšou, že těžké případy covidu jim leží na ortopediích... https://twitter.com/Simmar_cz

blondynka400
14. zář 2020

@alcar ten odkaz co jsi mi posílala. Já dopředu nikdy neplatím, mám takovou zásadu. Nějak proto nevidím důvod.... Ale škoda, vypadali fakt dobře

alcar
14. zář 2020

@blondynka400 docela si rikam, ze se treba ta slavna WHO k tomuhle nevyjadruje. Nebo to nikdo nevidi? Vsechny to nechava klidnymi? Ta spotreba desinfekce je ted uplne desuplna. Lidi v tom vidi pomalu svecenou vodu.
Mydla, sampony, gely s antiseptickym ucinkem. Cekam, kdy se vytasi s necim antiseptickym do koupele, nejlepe s oznacenim Anticovid.

alcar
14. zář 2020

@blondynka400 ten odkaz byl primo te firmy. Zkus pohledat jeste i jinde. Urcite je bude prodavat i nejaky jiny eshop, kde nebudes muset predem platit.

blondynka400
14. zář 2020

@alcar tak ona WHO se vyjadřuje jak se jí to kdy hodí a teď asi zbrojit proti desinfekci není ideální... Anticovid pěna do koupele, asi si založím firmu a vydělám nějaké peníze 😀
Mrknu o víkendu, teď už nějak nemám sílu...

alcar
14. zář 2020

@blondynka400 https://www.galenica.cz/BATIST-Ustenka-rouska-c... kukni, skladem, super cena, platba i dobirkou. Ale tu dostupnost bych si radsi overila.

alcar
14. zář 2020

@blondynka400 ano, je mi to jasne. Nejprve proti rouskam a ted proti desinfekci. To by asi skoncili. 🤣

alcar
14. zář 2020

@blondynka400 s tim bys urcite prorazila. V USA stopro! 😅

blondynka400
14. zář 2020

@alcar to jsou i ty lepší s gumičkama, ale cena až divně nízká.... Každopádně díky moc, jsi zlatá.

blondynka400
14. zář 2020

@alcar nejdeš do toho se mnou? Vyděláme balík 😀

alcar
14. zář 2020

@blondynka400 no koukam na to jeste jednou. Neni to ta nano fiber, tak proto asi ta nizsi cena. Maji vice typu.

Že by? 🤩😂

blondynka400
14. zář 2020

@alcar předpokládám, že ta nano bude asi lepší že?
No jasně, dáme dalších pár anticovid věcí a pojede to samo.... 😀 Stačí se kounout zde, kolik by se zde našlo adeptek 🙂

meesha
14. zář 2020

@alcar nevim, jak jsi prisla na to, ze za resistenci muze hlavne desinfekce. Nejvetsi problem je pouzivani atb v zemedelstvi v ohromne mire plosne + zbytne predepisovani atb, pripadne jejich VOLNA dostupnost bez receptu zejmena v zapadnich zemich a USA.

meesha
14. zář 2020

Jenom jde o to HLAVNE, vime o resistentni nosokomilnich etc..., ale ten nejvetsi pruser je nekde jinde 🤷🏾‍♂️

alcar
14. zář 2020

@meesha tak jiste ze je tam vice aspektu. A ted se v nemale mire k tomu jeste pridala ta desinfekce. Ted uz si lidi nici imunitu i nevedome dobrovolne.
Co je “resistentni nosokomilnich etc”?

meesha
15. zář 2020

@alcar promin, pisu jako prase 🙈 resistentnich bakteriich v ramci nozokomialnich infekci atd... - v tomhle pripade je asi podil primo dezinfekce vetsi. Ale obecne je ten problem asi jinde-aspon co jsem v posledni dobe cetla.
Jinak jasne, ze to neni nic zdravyho, nicmene zatim imunologove tvrdi (slysela jsem na toto tema mluvit dva), ze imunitni system je docela blbuvzdorny, a ze tech par mesicu neni problem. Nezbyva nez verit 🤷🏾‍♂️ A ja teda zadny sampony a extra dezinfekcni mydla (zadne mydlo z drogerie neni moc ddzinfekcni, to je jen marketingovy tah)nikde moc nevidela, myslim, ze vsude se akorat vic dezinfikuji ruce (jo, nici se tim ten film na nich, je to neco za neco)
+ povrchy v ramci mist, kde se strida vic lidi, ale mas neco lepsiho? Ja jsem teda taky v dnesni dobe docela rada, kdyz si sednu k cistemu stolu. Kdyz to kolikrat vidim, jak se lidi dloubou v nose , prskaji do dlane a pak jedou stul, dvere, zbozi v obchode, tyc MHD 😁o

ninive211
15. zář 2020

@babanci Padesat? Ty jo, dcera na asi tri, s toho ale jen jednu na gumicku a proste jinou vubec nenosí. Vzhledem k tomu, ze je skolkova a tam povinne nejsou, tak na ty prechodu do MHD, sem ty obchody...stací. Jeste mam dve objednane u segry, ale nez je vyzvedneme, vystacime si.

babanci
15. zář 2020

@alcar Než nějaké nové respirační onemocnění, mě spíš s covidem zaskočilo,jak jsou lidi hodně nemocní. I děti šíleně moc. Já nepamatuju,že by moje,dnes už dospělé děti,byly nějak nemocné. Jen takové ty běžné dětské nemoci,na které se dneska zbytečně očkuje. Jedna měla příušnice a další dvě neštovice. Na vysvědčení,co jsem nedávno vytáhla,měly mockrát 0 zameškaných hodin. Nad tím by se měli vlivní zamyslet,co se dělá špatně. Pŕedevčírem jsem viděla reportáž,jak operovali miminko s rakovinou jater. To je alarmující a ne rýma a kašel s přiblblým názvem.

marcicek84
15. zář 2020

@hojda ok,takze menis specialializaci,ze vis pres net co komu je,ale ze jde vystudovat lekarstvi pres noc,to jde asi jen na netu,nezlob se na me,ale tve prispevky jsou opravdu protireceni a tolik perel co jsem tady uz od tebe cetla...
Pocti si radeji nize,lide uz mezi sebou ohledne rousek bojuji...a je zajimave,ze nikdo nezna ten zakon podle ktereho ty rousky maji byt,protoze ten o ochrane verejneho zdravi se da pouzit jen na oranzove regiony
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V...
A ze to ted mate v Praze,to je rovnez prace tamni hygieny,ktera vam tam nechala bezet barovou turistiku a u rousek cekala cca 3 tydny,az to pocasi dovoli...stezuj si tedy na vlade a hygiene a ja jen doufam,ze zprisnena opatreni se budou zavadet jen v te Praze,ne vsude...

marcicek84
15. zář 2020

https://zivotvcesku.cz/primator-hrib-vyzval-obc... tohle je taky dobry,rousky ze zaclon a co by pan rad pokutoval,zakryti ust a nosu to je a nikdo material nespecifikuje a tady @hojda vidis,ze odpurci rousek se nikde nepodeli jsou stale mezi nami a siji je ze zaclony 😜

babanci
15. zář 2020

@ninive211 Kdybys měla krizi,dej vědět. Nějakou bych Ti pro mládê vyrobila. Šití je můj obrovský kúň,ale radši šiju hedvábné šaty než toto.

babanci
15. zář 2020

@marcicek84 Konečně. Nechápu,proč už se dávno nespojili síly třeba advokátů a doktorů a nezačali s odbojem.

babanci
15. zář 2020

Nechají nacpat hadry prvňákům. To už je zvrhlost.

Strana