Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Ja proste nerozumim jedne veci,je tady vice skupin obyvatelstva,jsou tady zdravi co chteji normalne zit,pak nemocni co se boji normalne zit a chteji po zdravych aby se kvuli nim rouskovali,pak deti,ktere chteji normalne zit a ucitele,kteri chteji,aby se deti rouskovaly,pak matky samozivotelky,ktere chteji aby zdravi a zodpovedni obcane tolerovali jeji nemocne deti ve skolach a skolkach.Nechce se po tech zdravych trochu moc?Nemelo by se zacit s tou ohleduplnosti hlavne u sebe?Tedy ucitelum a nemocnym respiratory,samozivitelkam vetsi podporu,aby si mohly dovolit byt s nemocnym ditetem doma a deti by mohly v lavicich volne dychat,rousky by se zavadely tam kde je to opravdu nutne,nikoli celoplosne (tedy od hranicni zelene s oranzovou),treba by pak lide tomu i trochu verili,takhle toho maji vsichni akorat tak dost,lide mezi sebou bojuji,hadaji se.Nemuze dlouhodobe fungovat nucena ohleduplnost jedne skupiny (vetsiny) vuci dalsim skupinam mensinam,ono de facto,kdyby takto byla nastavena spolecnost,musel by nam to nekdo narizovat?Ja myslim,ze kdyby vetsina videla vuli mensiny se individualne chranit a delat pro sebe co nejvic,urcite by to vypadalo jinak,nez ted,kdy nikdo pro sebe nechce delat nic navic a jen se krici naridte to vsem.Smutne,nekoncepcni,dlouhodobe neudrzitelne.Je to stejne jako zapadni pristup k imigrantum,kteri se usidlili a zacali sikanovat tamni vetsinove obyvatelstvo,je tolik prikladu,ze tento pristup v praxi nefunguje a ani se neosvedcil,pritom je porad masove aplikovan...kdy se poucime?
Tak tady máme tu o číslu R https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/cislo...
@babanci Ja jako dítě taky měla dost casto 0 zameskanych hodin nebo treba jen 20 - 1 tyden nemoci. Ale to bylo i tím, že mamka pokud jsme neměly teplotu nebo nebyl nějaký echt šílený kašel, tak jsme do školy prostě mazaly. "Obycejná ryma" se fakt nepovazovala za duvod zameskat povinnou školní dochazku. To jen ja jak blbec si nechavam poctivě dítě doma s kazdym zakaslaním... Zatim teda chodí jen do skolky a ja jsem navic doma, tak je to samozřejmé
@ninive211 jo, aby mohli udělat restrikce všude, ne jen v Praze, chudáci...
@marcicek84 Tak pak ať teda vsechny regiony oznaci za rizikové, minimálně zelené, spis oranžové. V tomhle s tebou vyjimecne souhlasim, ze jestli ma byt semafor co k cemu, tak rousky ve skolach a pod pouze v barevnych regionech
@puhelin Nemělo by, ale reálně chodí 🤷 Něco je ideální situace a něco je reálná situace.
@puhelin no jako u nás kdyby jen průhledná rýma, ale přijít ze školky s virozou jako prase, kdy ani ne do 48h jsem to od malé chytla taky, s teplotama 38, to už není jen průhledná rýma a to dítě nemělo co dělat ve školce, je to nerozum takové dítě nadopované ibalginem poslat do školky, byť nevíme, jestli jde o virozu nebo covid. Jako my to doma přežijeme, ale bylo to pro nás úplně zbytečná zkušenost. Psala jsem do školky co s tím chtějí dělat a bylo mi řečeno, že si pro to nemocné dítě rodiče přišli až odpoledne a že takto nemocný tam byl i jeho sourozenec, v jiné třídě. Nicméně, že mamince i 2 dětem stanovili režim, že mu několikrát denně budou přeměřovat teplotu a příště, pokud si pro nemocné dítě rodič nepřijede do 2 h, že byla maminka informovaná, že budou volat sociálku (z toho jsem usoudila, že jde o problémovou rodinu). Ale oceňuju snahu školky, tohle do budoucna řešit, sami vědí, že to je problém, navíc my máme postrašenou ředitelku, která je covidu bojí jako čert kříže. A teď zrovna koukám na stránky školky a myslím, že nakažených tam je více, že se tam tato informace objevila, aby tam rodiče opravdu nevodili nemocné děti.
Co se týče přejíždějících učitelů jde to vyřešit povinností respirátoru FFP2 pro všechny učitele, nebo jen pro ty přejíždějící.
@ninive211 přesně tak, nemůžeme si tu hrát na funkční semafor a chytrou karanténu a pak všem dělat plošná opatření, vládu začínají dohánět jejich vlastní lži...kéž by se to projevilo ve volbách...
@marcicek84 Jenomže koho volit?Je to tam samej lump. Lidi jim na to hodí vidle. Bude určitě minimální účast. A nebo se naopak naštvou a půjdou to hodit Okamurovi?Sama jsem zvědavá. Já budu v Tunisu,tak to tu zařiďte za mě.😀
@babanci u nás v ostravě je regionální hnutí, tedy bych šla do něčeho takového...
Žaloudík o rouškách 13.09.2020 kolem 15 minuty https://cnn.iprima.cz/za-dva-tydny-tu-bude-10-t.... Respektujte to, všichni to respektujte.....
@marcicek84 Tak jo, jdi se soudit o nošení roušek,ale nechápeš podstatu. Teď už není debata o tom, jestli ti má právo někdo nařizovat nebo ne. Svobody a práva si řeš v rámci voleb a soudů, děláš z toho politiku a na to dojedeme. Žaloudík už dává ruce pryč od nenošení roušek. Sám říká, že mu nevadí a chodí v ní půl života....
@hojda nebo omezi jen Prahu 🙂
@hojda myslim,ze nechaoes ty,ze v bilych regionech,kde neni zadne epidemiologicke riziko se rousky zpolitizovaly nesmyslnym centralnim plosnym narizenim ve stylu kdyz Praha,tak vsichni
@marcicek84 Tak já nevím, tady běduješ, kvůli rýmě, jak jste to odskákali a zbytečná zkušenost. To myslíš, že covid vám nic nezpůsobí, když ti tohle dělá rýma? Já tu tvojí logiku fakt nechápu. Pro část populace bude covid taky zbytečná zkušenost, které se mohli vyhnout, kdyby se dodržovala miminální opatření.
@marcicek84 Hmm, takže opět posun v názorech? Roušky se zpolitizovaly? Celou dobu tvrdíš, jak nefungují a ničí zdraví a ekonomiku.
@hojda na cem jedes,prosim te,bylas to ty,co mi psala,ze jen u rymy neni teplota 38,ted se ti zase hodi psat o ryme,tak pises o ryme...uz to fakt prehanis...o zpolitizovani jsi tady psala ty a ja ti odpovedela,ze centralne narizena rouskova povinnost bez nutnosti viz semafor nema nic s epdemiologii spolecneho a tady v tom bode se to zpolitizovalo,protoze to nema opodstatneni.Proste jde o rozhodnuti,kdyz Praha,tak vsichni,je to hnus.

@babanci tak jak vidis,uz to je pomalu na spadnuti a vis co je ten vtip,oni jsou pak schopni zase vyhlasit nouzovy stav a svolat krizovy stab,aby to mohli delat a narizovat