Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda to v te Praze jste tak v pr*eli?Ja si nepamatuju,ze kdyz jsme meli oranzovo v MSK,ze by taky nekdo od nas takto silel...
@marcicek84 my nejsme v prdeli, pokud to myslis obrazne, tak do par tydnu tam spis budeme vsichni, zato ty mas v hlave ze vseho nejaky gulas, ne?
Já bych dala takové menší doplnění k té Praze. Potíž je v tom, že Praha je průchoďák pro celou ČR. Jsou tady studenti z celé ČR (a ani to nemusejí být vysokoškoláci - běžně tady jsou středoškoláci na intrech). Lidé, kteří v Praze pracují, v ní z velké části vůbec nebydlí. Dojíždějí ze Středních Čech a není ani výjimka, že jezdí z mnohem delších štrek. Někteří jsou přes týden v Praze a na víkend jezdí domů. Jezdí sem lidé k lékařům taky z celé ČR. A to je nebezpečí a bylo už v létě. Protože tahle pražská migrace je vždycky jen krok k tomu, aby se to dostalo dál. Třeba náš kladenský okres je v tomhle dobrou ukázkou. A když si tohle nepřipustíme, tak to nebude veselý.
kvůli chybějící roušky pouta??? https://www.novinky.cz/krimi/clanek/cestujici-v... to budou policajti hodit teď lidi bez roušek, místo aby honili kriminálníky??? no čeho se tady ještě nedočkáme...
@meesha pokud běžně si liješ guláš do uší, tak chápu, že se ti dostal do hlavy, ale tento problém nebude většinový 😈
@marcicek84 Zkus se někdy zamyslet. Ty si myslíš, že ekonomické dopady budou jen v Praze? Ostravsko nevyužívá státní rozpočet? Sama víš, že Praha se z toho oklepe ekonomicky nejdřív. U Ostravy si tak jistá nejsem.
@hojda ja o ekonomickych dopadech pisu uz dlouho,takze trochu nerozumim tomu,proc jsi to ted vytahla na svetlo bozi.Mozna jen nerozumis psanemu textu.
@marcicek84 jako pan musel byt asi taky pekne kvitko, o tom zadna. Ale je v prdeli to, ze to doslo az tak daleko, ze te kvuli absenci hadru na hube nekdo nakonec mrskne na zem, spouta a udela z tebe pomalu masoveho vraha. Ach jo... Tohle opravdu chceme?
Dneska rano pred skolou jsem byla svedkem tristni situace. Kluk, asi ctvrta trida si vcera polil aktovku a dnes si vzal jinou. Bohuzel jeho rousky zustaly v te vcerejsi, takze do skoly dorazil bez ni. Ucitelky ho nechtely do skoly pustit a strasne tam resily, ze mu budou muset (!) pujcit svou, kterou pak bude muset zaplatit 5kc, protoze ony prece nebudou kazdemu zakovi, ktery ji zapomene, kupovat rousku ze sveho! Nechaly ho v tom vydusit pekne. Stal tam jak na pranyri, slzy na krajicku... Bylo mi ho taaak neskutecne lito! 😢 Chtelo se mi ho zastat, ale nechtela jsem budit rozruch. Zajela jsem do lekarny a koupila balicek rousek a zitra jim to tam hodim jako sponzorsky dar. Je silene, ze vedeni skoly vubec nepocitalo s touto situaci...ze by, propanajana, nektere dite mohlo rousku zapomenout ci ztratit! Radsi ho poslou domu a bude mit neomluvenou hodinu. Ci muzou dat rovnou tridni dutku! Otresna situace!
@alcar to snad nemyslíš vážně!!! to je přece stát může komukoli, do prčic, svět se úplně zbláznil, řešit roušku za 5 Kč je taky maso, navíc, když to učitelům bude distribuovat stát, no spíš by to měli řešit na poradě a měli by mít nějaký erár...
Ano ten pán v metru z toho vyšel jako masový vrah, zpoutali ho a vyvedli, ale představ si, že měl platný lístek, tak já nevím, jestli policie může někoho vyvést, když má platný lístek, určitě roušky nejsou v přepravních podmínkách, jestli se to už krapet nepřehání, no a co ti cestující s rouškami na půl žerdi, vždyť jich tam v tom metru taky jezdí dost...
@marcicek84 precti si, co pise redil nemocnice v uherskem hradisti. To neni ta nenavidena Praha, tak snad to pro tebe bude mit vetsi vahu. Ekonomicke dopady jsi tu zminovala, ze rousky nici ekonomiku. Tak mi rekni, co bude nasledovat, pokud prestanou nemocnice stihat?
@hojda ty se tak bojíš té smrti, že raději umřeš za živa, než aby ses ohrozila, doufám, že nejezdíš autem, nelétáš letadlem a hlavně zdravě jíš a cvičíš. Nemocnice si tu kapacitu lůžek ted zase budou navyšovat, z jara víme, že to umí až na 3500, radím ti se uklidnit a žít, nestresovat se...
Uz to zacina https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/ji... zatim to nepostihuje I.stupen ZS a skolky...
To je taky dobry postreh https://a2larm.cz/2020/09/podzimni-cesko-zeme-k...
Taky je zajímavý článek o nákupu vakcin na Protiproudu.
@babanci @alcar @ninive211 diskuzi jsem četla a psanemu textu myslím celkem rozumím 😀, ale i tak mi uniká souvislost mezi nemocností u dětí a covidem. Jasně, že jsou tu daleko daleko horší nemoci než covid, dokonce to nemusí být jen nádory, ale jak to souvisí s covidem? Srovnávat infekční nemoc s potenciálem exponenciálniho šíření s onkologickými či jinými nemocemi vůbec nejde, to snad dojde i malému dítěti 🤣.
Tak znovu, jak myslíte, že nemocnice vyřeší nedostatek těch lůžek? Odloží neakutní péči, tentokrát ne z důvodu, abychom seděli doma a nechodili k lékařům, ale z důvodu toho, že tam budou covid pacienti. Co z toho bude víme (zanedbaná prevence), už se to udělalo na jaře, ale teď je o půl roku později a oni se chystají zase na to samé. Kamarádky tatínkovi bylo dneska špatně (nevím, co přesně mu je), ale v podstatě mu řekli, že je to na hospitalizaci, ale bohužel nemají místo, že místo bude za 14 dní a poslali ho domů. Tak ho kamarádka večer naložila a odvezla na pohotovost a už si ho v nemocnici nechali a hospitalizovali. Toto se stalo v oblasti, kde je aktuálně bílo. Nenapadá mě jiné vysvětlení, než že zase chystají lůžka pro covid pacienty ve vážném stavu (ne ti s rýmou tam opravdu nepůjdou). Takže politici to hodili na zdravotníky s průpovídkami, že máme dobré zdravotnictví, které to zvládne. Čistě hypotetická otázka, co když ne? Jaké bude další opatření? A nechtěli jsme se právě tomuto scénáři vyhnout?
@marcicek84
@alcar
@babanci Stále nechápe tu logiku? Žádné roušky - více nakažených (ano ty celkové počty nás vlastně nemusejí zajímat) - ale čím více nakažených tím horší testování a trasování, čím víc nakažených, tím více lidí v horším stavu - tím méně lůžek a personálu pro jiné pacienty - v extrémním případě opět lockdown (ano, nikdo ho nechce, tak jak to vyřešit, pokud se nastane přehlcení? Přitom to může být i takto. Roušky -méně nakažených + testování a trasování, méně horších stavů více péče i pro jiné než covid pacienty + fungující ekonomika (ne na 100%, to je jasné, ale fungující). Jak ten model má tedy vypadat, podle vás, když roušky tedy ne. Roušky preventivně ne - nárůst nakažených - nestíháme testovat ani trasovat - ochráníme tedy rizikové - ok a jak? oočkujeme je? No, není čím, tak jak se to tedy má řešit, když ne rouškami?
@babanci Protiproud.cz? To je kvalitní zdroj informací! Při sestavování seznamu největších proruských serverů v zemi HN vycházely z databáze dezinformačních webů, kterou sestavil portál Neovlivní.cz. Původní seznam obsahoval 29 proruských webů.
U jednotlivých titulů byl následně prostřednictvím analytické stránky SimiliarWeb.com zjištěn počet návštěv za listopad 2018, čímž vznikl unikátní seznam dvaceti nejnavštěvovanějších českých proruských serverů.
Výsledný seznam obsahuje tyto weby: ParlamentniListy.cz, cz.sputniknews.com, AC24.cz, Aeronet.cz, ProtiProud.cz, Zvedavec.org, Vinegret.cz, NWOO.org, Rukojmi.cz, SkrytaPravda.cz, VlasteneckeNoviny.cz, EuroDenik.cz, BezPolitickeKorektnosti.cz, FreeGlobe.cz, EUPortal.cz, CzechFreePress.cz, InfoKuryr.cz, EUServer.cz, SvetKolemNas.info a Lajkit.cz.

https://denikn.cz/436888/pacienti-s-koronavirem...