Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@alcar MSK to měl urcitě, mozna fakt i vsechna koupaliste, ale jak se e to dodrzovalo, bylo videt. Vim, ze Riviera resila hned na zacatku, ze pozada o cyjinku, jeste jak bylo povinnych jen tech 500 lidi nebo kolik, ze kvuli tomu by se jim. Vubec nevyplatilo otrvirat. Ten koupak je opravdu rozlehlej.
Jinak jeste k té Praze, taky se obavam, aby se nestalo, ze nezavrou skoly jen tam (kde by to bylo zahodno, aspon docasne) a udelají to všude. Snad ne, ale tahle vlada dělá někdy dost šílený kroky a hlavně ode zdi ke zdi
@shaun40 ja dnes na fb cetla dobry clanek od jedne ucitelky prvnacku, jak nakladaji s rouskama a popis jejiho celeho dne. Dlouho jsem se tak neposmala. Moje dcera ma 6 let a behem hodiny ma rousku total poslintanou, protoze do ni sprta jazykem. Nevedomky... Ne proto ze bych ji spatne vychovala 😜 (pro rejpaly).
@alcar Ve fakultkach mam pocit maji naopak narizeni, ze pokudjsi pozitivní, ale bezpriznakovej (tak by se na tebe prislo jedině pres kontakt), tak vyfasnes respirator a mazej do prace, pokud nemas horecky nebo neumiras, proste makas, je potreba každý clovek. Takhle to uvadela i escapelle, ze je takove nařízení "zeshora". V podstatě maji zákaz se preventivně nechat testovat...aby "zbytecne" lidi nekoncili v karantene
Nechala jsem jim usit rouchy s bagrama a houno. Ani to na ne nezabira. Priste je kaslu, dostanou s Annou a Elsou a pani nebude muset kvuli me shanet latky s bagrama. 😅
@ninive211 ano, davala jsem tu odkaz par stran zpet. Nepostradatelni zdravotnici (ehm, to jsou asi vsichni) maji vyjimku, ze po kontaktu s covid+ clovekem si maji nasadit respirator a normalne chodit do prace. Nejaky den po se ma udelat test a pak jeste jednou opakovat. Celou dobu se chova jako by byl nakazeny. Ale ted bych kecala...myslim, ze pokud by mel pozit test, tak uz jde normalne na PN.
@alcar No treba Kuba je taky triletej, v cervnu (bylas u nas ze zacatku ve skupině) a jak zpocatku obrovskej problem, ted kdyz vidi, ze ja mam rousku nebo si ji chystam, tak ji vyzaduje taky a dokonce ji pak chxe mit na sobe kolikrat i venku, kde nemusí. A desinfekci když někde uvidí, tak křičí "mydlo" a musime striknout. Taky diky covidu si děti dokonale zautomatizovaly, ze po prichodu z venku prvni po vyzutí bot si jdou si koupelny umýt ruce, ani jim to už moc nemusím připomínat
@hojda V Německu to nosili furt a mají tam klid?Nemají. Já bych byla jednoznačně pro švédský model. Nemocní do kanafasu a zbytku dát svatej klid. Je tu nová nemoc a bude. Z rouškana i bez nich. Proč se zkoumá,jestli je to rýma nebo covid? Důležité je se uzdravit a mazat do procesu.
@babanci nejde ani tak uplne o ten ekzem, ale o to, ze nicime i prospesne bakterie a viry a rim, ze furt vsechno tou dezinou nicime, tak si nicime i imunitu. Vetsina obyvatelstva je jiz rezistentni na penicilin, spouste lidem zabiraji jen velice silna atb. Je na to udelano plno studii, ze do nekolka desitek let bude vetsina lidi na atb rezistentni a bude problem. A to vse kvuli premrstenemu pouzivani desinfekci i tam, kde to vubec neni potreba. A mam opravdu velkou obavu, ze po covid ere to bude naprosta katastrofa. Nekteri lidi se s temi desinfekcemi uplne zblaznili. Ale kdo chce kam...

@alcar Teď už ne, antirouškaři nějaký zázrakem začínají mizet, čím to bude?