Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda ale ono to tak bohužel je, nemá opodstatnění nařízené roušky v bílém regionu je to protiústavní, několikrát jsem zde vkládala výklad ústavních soudců, který toto podporuje, několikrát jsem se tě ptala na názor, bohužel marně, protože bys chtě nechtě musela připustit, že část republiky je šikanována kvůli situace v jejím hlavním městě...
Já nepsala, žes psala konkrétně něco ty, byly tady jiné pražské dámy, které se do nás patřičně obuly, ve stylu, že si za to můžeme sami. Možná teď zpytují svědomí, nakonec situace v Praze je snad ještě horší, než byla situace v MSK. Mít však nařízeny roušky ve školách, to je vážně síla, jsem zvědavá, jestli si to necháte líbit.
Ještě k té solidaritě, pokud tedy tvrdíš, že to není jen problém Prahy, tak předtím to jistě nebyl jen problém MSK, tedy by přece bylo na místě a solidární roušky do všech vnitřních prostor nařídit od 17.7. do 16.8. v celé ČR, nikoli jen v MSK. Jinak se opravdu nemůžu zbavit pocitu dvojího metru.
@marcicek84 ne, nebudeme to resit dalsi tri strany 🤣 naprosto si mi vysvetlila svuj myslenkovy pochod. Ony ty tvoje vety jsou takove -eufemicky receno - chaoticke 🤷🏾♂️
@marketka_m hele co bude za par let je fakt ve hvezdach. Nenechala bych se tim absolutne znervoznovat, protoze ted jsme v takovych sr...bordelu, ze buhvi jake bude rozuzleni. Me teda aktualni situace znervoznuje o dost vic nez “co kdyby za x let” 😊 Btw, i kdybychom pristoupili na tu hru, tak ta pravdepodobnost, ze skoncis kvuli tomu je minimalni 😉 Si to vem, zlomeninu uplatis, celou rodinu na dva mesice na ARO ne, ale jaka je pravdepodobnost 🤔
A dalsi vec je, ze je mozne, ze za tech pet let uz bude ta vakcina tak otestovana a kvalitni, ze uz pro hodne lidi (kdo vi, treba i pro tebe) nebude duvod ji odmitat. Ale to je fakt vsechno vesteni z kristalove koule. Treba to bude vsechno uuuplne jinak. Akorat bych teda za vsim nehledala zadne spiknuti 🙂
@marcicek84 Já ti na to odpovídala. Ty píšeš: Víš co je neuvěřitelné, že v Praze jste s MSK žádnou solidaritu neprojevili, chápu Praha od nás daleko, opatření jenom u nás v kraji a vy všichni jste si užili pohodové léto. Takže já se ptám, jak konkrétně Praha měla projevit solidaritu. Ty píšeš o celé ČR.
@meesha Ne ne, testoviny a rousky. A hlavne neposilej vakcinu 😉
@marcicek84 K rouškám ve školách ti řeknu jen to, že jsme se k této situaci nemuseli dostat, nebo až mnohem později. Byl problém je nosit, tak jak bylo požadováno a výsledek, je že je budeme nosit mnohem více☹. Krásná práce. Btw. aktuálně už se to týká všech. Od pátku bude nošení roušek ve školách od druhého stupně výš povinné, to znamená i na středních a vysokých školách. Roušky budou nově povinné i během výuky," řekl na brífinku Vojtěch.
@hojda a Praha neni soucasti CR?Vzdyt se vsude naridilo diky Praze,ale protoze Praha v lete nechtela,tak to byl jen regionalni problem MSK,mozna tedy lepsi prestat slovickarit a pripustit si podstatu veci,ale ja vim,ono je to tezke mi dat za pravdu s tim ocividnym dvojim metrem...
@jelenice_zavodnice testoviny a rousky potrebujete vic v Praze nez u nas,tak radeji setri zasoby,at ti nedojdou 😊
@meesha prazska solitadita v praxi dnes a denne,pres leto rousky do Prahy ne,ceka se na to chladnejsi pocasi a pak nam zavre hranice Slovensko,rozdeli nektere rodiny a vam je to tez putna, protoze to je problem de facto prihranicnich regionu.
@hojda aha takze bile regiony zase musi s Prahou drzet basu?No uvidime co na to lid.
@marcicek84 Píšeš vždy konkrétně o Praze, že nebyla solidární, tak očekávám, že od Prahy jsi chtěla něco speciální, tak by mě zajímalo co?
@hojda nekolikrate jsem ti odpovedela,nebudeme se ridit v bilych regionech situaci oranzove Prahy
@marcicek84 Odpovídáš, na něco jiného. Já se ptám, co měla udělat Praha, aby byla solidární s vámi?
@marcicek84 Ne Marci, bohuzel budete na tom se vsim stejne jako v Praze a nic na tom nezmeni ani breceni na internetu a ani pomluva Prazaku. Zacal skolni rok a ty tisice pendlujicich studentu nebudou tu koronu nechavat v patek v Praze a v pondeli rano si ji nevyzvednou. A k solidarite, myslim, ze v lete by i Praha byla zarouskovana kdyby tisice Prazanu jezdili na sichty do MS dolu. No ale nejezdi.
A jelikoz si sectela a zbehla v tematu korony, tak zajiste vis, ze rousky jsou od zacatku roku povinne na skolach napr. na SR a stejne tak minimalne v polovine nemeckych spolkovych zemi. Takze je naivni si myslet, ze za rousky ve skolach mohou znova jenom Prazaci, kazdy kdo pouziva rozum a nebeha s nazorem ode zdi ke zdi, vedel, ze tohle je otazka casu i v CR.
@jelenice_zavodnice jinak takova mala poznamka...zastupce prinatora karvina rikal v televizi ze to co stat poustel za info do televize nebyla pravda..doly vubec nebyla zavrene...a nemocnych tam slo spocitat na ruce..tak zajimave kde je pravfa.tu si nikdo nedozvi
@hojda zatím mi ještě dlužíš odpověď na tu protiústavnost nařizování roušek v bílých regionech
@marcicek84 Tak pro tebe ještě jednou a pomalu: Už jsem ti na to odpovídala v minulosti, tak si to najdi. Já čekám na odpověď, jak konkrétně měla být Praha solidární s vámi?
@hojda já tobě rovněž, tak si to taktéž najdi
@marketka_m ano objevily se tam lži v přímém přenosu, tohle není normální, tohle máme poslouchat, oni to nemají jak vyargumentovat, jak jsem ráda, že nemám žádné své nebohé dítě na druhém stupni ZŠ a výše...dobrovolně nechat ničit zdraví našich dětí, je už trochu moc...
Holky vážně řešíte tohle? Co udělal zbytek republiky, když jsme se tady v Uničově vzbudili v 6 ráno s tím, že je město obstoupené policajtama a nikoho ven ani dovnitř nepustí??? Totální kalamita všeho... 4 dny nebyl v městě s cca 11 tisíci obyvateli jediný provozuschopný doktor ani lékárna....Všichni na nás na netu nadávali, sledovali ve zprávách, policajti tady honili děcka na kolech přes pole, které si z toho ze své hlouposti dělali srandu. Měsíc po otevření nechtěli v zaměstnání lidi z Uničova v okolních městech jinak nepřijde zbytek zaměstnanců do práce... 😀 Vážně tu dospělé ženské rozebírají solidaritu měst vůči sobě???
@marcicek84 Ne, neodpověděla jsi. Napsala jsi, že celé ČR měla nosit roušky, ne jak konkrétně se měla projevit Praha.
@jelenice_zavodnice Dekuji za inspiraci :D :D :D testoviny si dam bokem. :D
Budeme někdy žít zase normálně? Nebo se budeme muset smířit s tím, že budeme mít roušky v pohotovosti, sledovat, do kterých zemí můžeme jet, čekat s obavami, jestli do divadla budeme moct jít, nebo bude kultura zastavena? Prostě jestli se svět vrátí do starých kolejí..
@jelenice_zavodnice nejsme na tom stejně jako vy, viz covidový semafor, plošná nařízení jsou v rozporu s ústavou, jestli si dobrovolně nechají rodiče sáhnout na zdraví svých dětí, tak jsou blázni.
@hojda měla se projevit tak, že vám přece tamní hygiena taktéž měla plošně nařídit roušky do všech vnitřních prostor, pokud tedy platí tvé tvrzení, že žádný covid problém není jen izolovaný a regionální.
@hankaviki jestli se lidé těm rouškám ve třídách nevzepřou, tak už opravdu nevím jak z toho ven, je to na nás všech buď budeme nadávat u piva, nebo něco pro to uděláme, že řekneme, tohle ne, tohle už je moc.
@marcicek84 Ale jo vzepře se celý internet jako minule a Babiš, je zase poslechne a zruší to a za 14 dní stejně budou a plus se k tomu vyhlásí omezení styku lidí, což budou lidi na internetu zase protestovat, tak to zruší a za 14 dní to zase zavede + X dalších opatření. Opravdu to nechápeš?
@hojda ty nechápeš, že ty roušky zničí zdraví hodně dětem, to není účinná ochrana...ta vypadá úplně jinak, do 2. stupně má moje dcera dobrých 5let, snad do té doby s tím lidi něco zvládnou udělat a hlavně budou vidět ty následky na některých dětech, ty budou psychické i zdravotní, je to od vlády ubohé a od tebe jak by smet, toto popírat. Koho vlastně ty děti chrání, sebe určitě ne.
@marcicek84 nedelej jakoby chteli ty deti zabit 🙈 pruda to bude prevelika, ale kdyz s tim celkem bez problemu funguji v mnoha jinych statech, Asii pocinaje, pres Slovensko a Nemecko, tak nase deti to taky prezijou. (Pohadku o vydychanem CO2 a kolabujicich zastupech orouskovanych slyset nechci, tu uz znam. ). Jsou horsi veci v zivote.
@marcicek84 Já to chápu, proto jsem chtěla dodržovat to první opatření, když je ty děti ve škole mít nemusely vůbec. Fakt je rozdíl, jestli to bude mít dítě z celého dne 5 minut ráno při příchodu, 15 minut o přestávkách, když jde čůrat a 5 minut při odchodu domů....
@meesha víš to, že mezi těmi dětmi jsou i astmatici??? když začnou děcka odvážet sanitkami ze škol, potom možná už rodiče zakročí...je to smutné...
@hojda tak hlavně víš co, jsou regiony, kde to fakt ještě zdaleka není třeba, na to, jak je to opatření šílené bych myslela, že bude děláno s rozmyslem, aby učitelé nemuseli mít respirátor, budou to chtít po těch nebohých dětičkách, hnus...

@marcicek84 Nikdy jsem situaci u vás nekomentovala tvým stylem. Já hry Praha vs. kdokoliv fakt nehraju. Jediné, co jsem napsala bylo, že máte bílo možná kvůli tomu, že jste nosili roušky celé léto. Ty se do Prahy navážíš od první strany této diskuze. Jak konkrétně měla Praha projevit solidaritu? Ty máš pořád v hlavě to, že nosíš roušku kvůli Praze a jsi tím úplně posedlá.