icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ajja87
10. bře 2020

@bbn jako by jsi mi četla myšlenky....od dnešního rána mi v hlavě neběží nic jiného, že doufám, že ti co se doposud smáli,tak už taky začnou trochu reálně myslet, přece tohle už není legrace...nepamatuji si, že by někdy byly celoplošně uzavřený školy (nepočítám chřipkové prázdniny za nás,ale to neměly najednou všechny školy v republice), rušily se hromadné akce.. teď jsem na fb cetla nějaký názor politika, přestože politika jde mimo mě a s nikým se neztotožňuji,tak se mi článek líbil,jestli se mi to podaří najít... hodím to sem

myleii
10. bře 2020

@bbn taky jsem to cetla, jenom by me zajimalo, jak dokazali zjistit, ze jeden clovek se nakazil pul hodiny po tom, co nakazeny vystoupil??

mourovatakocka
10. bře 2020

@bbn Taky doufám, že se to přežene, ale nevěřím tomu. Mám v rodině hodně lidí ve starším věku, nechtěla bych dceři vysvětlovat, že už babičku/dědečka neuvidí. Manžel není úplně zdravý, má vysoký krevní tlak, kdesi jsem četla, že to je rizikový faktor, nevím, jestli to tak je.
Že si z toho někdo dělá srandičky, popírá, že nějaký problém je, směje se tomu, kdo má obavy, tomu prostě nerozumím. Já mám doma zásoby jídla, do obchodu chodím pro drobnosti minimálně, do velkého oc půjdu až za deset dní zase darovat krev, do té doby mě nikdo do většího množství lidí nedostane. Pro všechny případy máme doma roušku, respirátor a fakt se nestydím, že mám strach ať už z nemoci samotné, nebo ze všech důsledků s ní spojených.

odula
10. bře 2020

@bbn ja jsem si nevšimla nikoho, opakuji nikoho, kdo by se tu te nákaze smál. Ten rozdíl není smat (brat na lehkou vahu) x brat to vážně , alebrž brat to vážně x panikařit. A panika není dobrá teď a ještě míň v době, ktera možná bude ještě víc vyhrocená. Co se týče toho "mela uz dávno byt tvrdá opatření" - po bitvě je každý general, před měsícem byla situace úplně jiná. Samozřejmě - všechno se dá udělat líp, ale kritika co kdo udelal blbě neni úplně konstruktivní. Důležitý je co se dělá teď. Každopádně co je důležitý teď (a bylo i dřív) je osobni i občanská zodpovědnost.

re_barbora
10. bře 2020

Ale u nas se to zatim jako chripka tvari 🤷🏻‍♀️ Mozna dokonce spis jako viroza. Vcera byli hospitalizovani uz jen dva lidi. A ten z Hradeckeho kraje nemel dokonce ani teplotu, takze pak fakt skoro nevis, co si myslet. Za me vlada udelala opatreni akorat vcas. To spis v Italii to po💩
A uzavreni hranic v ramci Schengenu taky asi dost dobre nejde.

bbn
10. bře 2020

@re_barbora ano a jsme u toho - Vcera byli hospitalizovani uz jen dva lidi - ano, hospitalizaci potřebuje relativně malé množství lidí, pokud i těch nakažených je malé množství lidí. Pokud ale těch nakažených bude 100-1000x více, pak i těch, co budou potřebovat hospitalizaci a těch, co budou potřebovat JIP bude 100-1000x více.....aaaaa na to bohužel naše všechny nemocnice nejsou stavěné, máme omezený počet normálních lůžek a ještě méně JIP lůžek, část sester si teď vezme ošetřovačku kvůli dětem. .....jen pro představu......
A že neměl teplotu - x lidí nemá vůbec žádné příznaky, ale nakazí x dalších lidí, dominový efekt. A pokud další nemají příznaky, tak vesele navštěvují rodinu včetně starších rodičů, prarodičů,.....je jen otázkou času, kdy bude na JIP první případ ve věku 80+

A teď to ale nepíšu v panice, ani se ji nesnažím vyvolat, jen se snažím lidem vysvětlit, proč to může být průšvih.

bbn
10. bře 2020

@re_barbora uzavření hranic vlastně skoro nikde nejde, resp jsme svázáni konvencemi, smlouvami, apod, už to nejde tak dobře, jak o 200-300 let dříve

matire
10. bře 2020

@mourovatakocka To byl přece vtip, článek o praseti 🙂

bbn
10. bře 2020

@odula tak tady v této diskuzi asi už né, ale v té předchozí to bylo několik uživatelek, které se ostatním smály, že nakupují, že mají strach, že to je jen chřipka tak co vyvádíme apod. Jakoby mít strach bylo nepřípustné.
Ještě to vysvětlím - já se rozhodně nesnažím panikařit nebo šířit paniku. Jestli to tak vypadá, tak se omlouvám. Já se spíš snažím o tom fakt diskutovat, zajímá mě to, snažím se vysvětlovat apod. Jsem doma 10 let a jasně, nemám nic jiného na práci, tak se nudím a zajímám se o blbosti 😉
Ne, jako vážně, tyhle nemoci, pandemie a chování lidí v takové situaci apod mě vždycky zajímaly.

marcicek84
10. bře 2020

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...

Hele ja nevim,tak jak jsem tady byla castovana na pocatku diskuze,tak myslim,ze uz hodne lidem sklaplo,tady jeden priklad,jak ty informace co maji upresnuji,ze prenosy na dalku jsou vetsi atd. atd. a to jsem byla kolikrat narcena z konspiraci a ze se mam uklidnit...tak mozna by se mela uklidnit cela vlada,ne?

matire
10. bře 2020

@re_barbora Zatím jo, ale máme málo případů. Kéž by to tak i zůstalo. Hlavně ten lehký průběh.

marcicek84
10. bře 2020

@bbn ale i tady to bylo,ze mam jit do bunkru,ze se mam uklidnit,ze se nemam starat,no a ted uz ty nicky najednou se ani neozvou,beztak se zasobuji,odjizdeji na chaty,skupuji desinfekcni prostredky,hlavne holky z prahy vedi,ze maji komunitni prenos a nevedi kde to na ne ciha.Pokud nekdo nema v teto chvili zasoby na nejaky cas je na to nejvyssi cas neco doma na 14 dni mit.Babis uz taky neradi nezasobujte se...ale at si kazdy udela jak chce...
I kdybych mela pravdu v dalsich vecech stejne se omluvy nedockam,to bylo jen honeni trika na diskuzi...

re_barbora
10. bře 2020

@bbn
@matire no prave, treba to tak i zustane. Ten mirny prubeh. A vubec nemusi dojit k preplnenym nemocnicim. Treba v Nemecku je uz pres tisic nakazenych, ale zadne umrti a prubeh hodnoti furt jako mirny. A rekla bych, ze mame spis bliz k nim nez k Italii, co se podminek tyce.

ivana354
10. bře 2020

@re_barbora Bohužel i v Německu začínají umírat lidé. Přímo v Německu včera zemřeli dva lidé ( věk 89 a 78) plus jeden Němec (60) zemřel v Egyptě.

marcicek84
10. bře 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/koronaviru...

Vozime si to z dovolenych...lidi si za to muzou sami...

re_barbora
10. bře 2020

@ivana354 ajo uz to vidim. Cetla jsem predtim asi starej clanek 🙄

odula
10. bře 2020

@marcicek84 ja bych te častovala pořád. Tvuj styl psaní je pro me velmi... Bulvární, řekla bych. Působí na me dojmem jako by ses vyžívala ve špatných zprávach a co nejsou tak špatné sis jeste pribarvovala. (Abychom se vyhnuly invektivam - nepisu o tobě, ale o tvém stylu, neříkám ze to tak je, pouze ze to tak na mě působí). A teď je ještě takový trochu až komický podtón "no vidite ja vám to říkala..." Me prostě naprosto nevyhovuje tvůj styl komunikace. Ale chci se diskuse účastnit, a respektuju ze ty taky, tak se snažím do tebe nebourat. I když mě někdy vážně svrbi ruka. Takže nejde ani tak o to co tu píšeš, ale jak to píšeš. To jak holky reagovaly bylo podle me přesně na to, jaky dojem tvoje psaní způsobuje. To ze třeba reagovaly ad hominem (což také není v pořádku) to už je věc na jinou diskusi. Tenhle můj příspěvek je ale hlavně o tom, ze pro mnohe prispevatele muze byt spis problém tvuj styl podnecujici negativni emoce -hlavně strach -("kruh okolo cr se uzavírá... " A podobné hlášky) nez ze by te někdo snad chtěl grilovat pro tvoje názory. To je zas můj názor

eviicka
10. bře 2020

@marcicek84 a ty se plánuješ omluvit lidem z Prahy, jak je tu hromadně urážíš, vysmíváš se jim a hážeš je do jednoho pytle?

vendes
10. bře 2020

@marcicek84 Z mého pohledu píšete asi jako Blesk nebo Aha! a to nejsou platformy, s kterými se ztotožňuji.

marcicek84
10. bře 2020

@odula no,aby ty ses neozvala...styl psani muze pusobit jak chce,neni to mluvene slovo,ton kterym bych to rekla neni slyset,je to tvuj osobni problem,ted zase ve svem nazor neco podsouvas ostatnim a to zas neprijde v poradku mne,ty totiz sve utoky a agresi vuci mne zaobalujes a kryjes to za krasne sluvka,ale ve zkutecnosti se jedna o neopodstatne osocovani a pribarvovani neceho,co tak neni mysleno.Ja mam radeji lidi,kteri jednaji na rovinu,nekolikrat jsem ti rekla,ze pokud se mnou mas problem,at na me nereagujes,nedokazes to vydrzet...

30bar
10. bře 2020

@werumka rada si ctu tve prispevky v této diskuzi. Dekuji za ne.
Chtěla bych se v této diskuzi zeptat...máte holky nejaky názor na to, kdy sireni tohoto viru opadne? Podle clanku co přikládám se to v Cine uklidňuje, situace se zlepšuje po cca dvou mesicich..pevne věřím, ze u nas i v dalších státech to bude za kratsi dobu...

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3058972-epid...

marcicek84
10. bře 2020

@eviicka pokud jsi pozorne cetla,ja jsem psal o tech kteri se na me neopodstatene vrhli z pocatku diskuze a byli invektivni,psala jsem ze ty nicky se neozyvaji a taky proc by,kdyz nemely pravdu...

marcicek84
10. bře 2020

@vendes ani jedno nectu,nedokazu posoudit,spis mam pocit,ze si to tu lide prebiraji po svem,nedokazou cist veci bez obalu, aniz by je to nepoburovalo, dale neznaji ton hlasu,kterym bych to rekla,zkresluje to,proto bych byla na nektera vyjadreni opatrnejsi

Btw.vice holek tady napsalo o tom,jak se tady na nas vsichni vrhali a osocovali nas,takze tohle je fakt

odula
10. bře 2020

@marcicek84 ad hominem . Ale odpouštím ti. 😇 Protože žádnou agresi vuci tobe necítím (jak totiz sama víš -psani totiž neni mluvené slovo a nemůžeš slyšet tón ;) ) tak slibuju ze na nějakou dobu svou svrbici ruku ovládnu. ;)

marcicek84
10. bře 2020

@odula stejne jako to tve ad hominem,takze jedna jedna...doufam,ze to tentokrate ovladnes na dyl...

llluckaaa
10. bře 2020

@odula Ámen 🙂

autor
10. bře 2020

@matire máme málo případů, protože to je jen začátek 😔 koukni jinde, nových případů je jako hub po dešti 😔
@marcicek84 @bbn jj, co dodat 😔 před tím jsme tu, a v té předchozí diskuzi, byly za hysterické blbky, když jsme zmínily, jak to může vypadat... brali to na lehkou váhu, že se to k nám nedostane, max pár případů v Praze a tím to hasne... No ehm... Možná by to tak i vypadalo, kdyby Itálie uzavřela dříve hranice, neudělala to a komu není rady, tomu není pomoci a ta lyzovacka byla prostě nutností. Momentálně se to začíná jemné vymykat z ruky... Ale scénář je všude stejný, prvně pár nemocných a pak exploduje časovaná bomba. Taky se bojím,že přijde doma osobních tragédii 😔 ale pro někoho to opět bude jen statistika a čísla

autor
10. bře 2020

@re_barbora neumřel včera někdo v Německu?

autor
10. bře 2020

*nevím jak se tam dostalo doma, mělo tam být doba

llluckaaa
10. bře 2020

@30bar Já si myslím, že tady to ještě kulminovat bude ☹ Ale nástup se zpomalí, ty zavřené školy a akce s vyšším počtem lidí by tomu mohly dost pomoci.

Strana