icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
18. zář 2020

@werumka vždyť to tu čte kde kdo... :D

werumka
18. zář 2020

@babanci Ono je to casto jiné, když je člověk v tom centru a vidí, jak se žije reálný život. Nepopírám vážnost situace. V Praze jsou opravdu davy lidí na každém kroku a v metru jsme na sobě namackany jak sardinky. Takže nějaký sociální distanc fakt nehrozí. Ale člověk si zachovává zdravý rozum tou normálností. Byt se snaží být ostražitý a ohleduplny 🙂

werumka
18. zář 2020

@marcicek84 To jo, ale názor těch čtenářů těžko odhadovat 😀

hojda
18. zář 2020

@alcar Od začátku je myšleno bez přerušení přes léto, nebo minimálně od 1.9. kdy se výrazně změnilo setkávání lidí. Ty si pleteš roušku s kouzelnou hůlkou, ne? Opravdu se všichni nevyléčí ve chvíli, kdy si nasadí roušku. A už po několikáté ti tu opakuji (já i ostatní), že rouška snižuje riziko.

hojda
18. zář 2020

@marccicek84 Asi si budeš muset v kraji udělat trošku pořádek, tady se píše, že sklízíte ovoce přísnějších opatření.😲 https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/karvinsko-c... a Ostrava zelenala z těchto důvodů: Jednoznačně nejvíce nových případů aktuálně hlásí Ostravsko, je tak jediným regionem v kraji, který na covidovém semaforu zezelenal. „Je to dáno velkou koncentrací lidí, konáním řady společenských akcí a také hustou sítí škol,“ podotkl mluvčí hygieny.

marcicek84
18. zář 2020

@hojda o těch některých důvodech proč jsme zelení jsem tady už psala, dále o tom, že jsme v létě měli protiepidemiologická opatření jsem už psala několikrát, ani ty akce se nekonaly, omezená otvírací doby barů a hospod apod. , že teď o tom vyjde nějaký článek je dost úsměvné...trochu jsem nechopila co nového svým příspěvkem jsi chtěla říct...

marcicek84
18. zář 2020

@werumka však kdo chce se může vyjádřit, kdo mlčí, ten obvykle souhlasí...

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 No když rozklineš ta přísnější opatření, tak je tam článek o rouškách https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/rousky-rozs...

marcicek84
18. zář 2020

@hojda ty myslíš, že to bylo rouškama 😂 spíš těmi zrušenými akcemi, omezenou otvíračkou hospod, do nemocnic na návštěvy a do důchoďáku s respirátory, to byly seznamy i na 5 stran A4 v těch nařízeních... a tvůj odkaz nějak nefuguje...

marcicek84
18. zář 2020

@hojda tady je to opatření ze 17.7. kdy jsi nám dávala odkaz na ten tvůj článek k rouškám, počti si, je to 8 stran, tak abys tady neplácala hlouposti, že jen roušky nás spasí... http://www.khsova.cz/docs/01_uredni_deska/mimor...

ruzova_pastelka
18. zář 2020

@bombat Četla jsi tu studii? Dítě se sice nakazilo, ale po 18 dnech šlo domů zcela (!) zdravé, žádné dlouhodobé následky nepřetrvávají, všechny výsledky v normě. To je celkem slušný výsledek na dítě narozené 35+2. To je spíš optimistické než znepokojivé, ne? 🙂
@mourovatakocka

werumka
18. zář 2020

@marcicek84 Nebo se nechce hádat 🙂

marcicek84
18. zář 2020

@werumka taky taková dedukce, na kterou se nemůžeš zeptat, viď 🙂

mourovatakocka
18. zář 2020

@ruzova_pastelka šlo zdravé, ale cosi tam psali ohledně neurologických problémů, jestli se nepletu? přelouskala jsem část, ale přiznám se, že nějak momentálně nemám kapacity se tím do hloubky zabývat 😔

werumka
18. zář 2020

@marcicek84 Můžu 🙂 Kdo sem nepíše, protože se nechce hádat? Můžete dát lajk?

werumka
18. zář 2020

@mourovatakocka Myslím, že těch případů je strašně málo, aby se to dalo dedukovat. Tím, že dítě ještě nebylo ani donošené, tak pravděpodobnost neurologických potíží se zvyšuje z principu. Ale nikdo nestojí o to, aby bylo "dost případů" ke zkoumaní... ☹

pajula123
18. zář 2020

Nevím, jestli to sem někdo už nedával. Sice delší video, ale moc se mi líbí, jak vše krásně vysvětluje, navíc se fakt jedná o člověka, který tomu rozumí a má informace a zkušenosti z první ruky:
https://video.aktualne.cz/dvtv/balik-pacienti-v...

marcicek84
18. zář 2020

@werumka to bude pořád ta stará garda...

hojda
18. zář 2020

@marcicek84 Ne, nespasí, rouška je prevence, požár už neuhasí, to už musí být ta drastičejší opatření, jak se ti snažím stále vysvětlit, tak laskavě nepřekrucuj.

ruzova_pastelka
18. zář 2020

@mourovatakocka No, neurologické problémy měli definované jako změny na MR, iritabilitu (chlapeček plakal), hypertonie (což u předčasně narozeného dítěte nepřekvapí) a zhoršený příjem potravy. Vše se objevilo asi 3 dny po porodu a vše zase zmizelo. Dva měsíce po porodu je chlapec víceméně zdráv, upravila se i ta hypertonie. Na dítě narozené před termínem je to velmi slušné.

werumka
18. zář 2020

@marcicek84 Dedukce?

marcicek84
18. zář 2020

@hojda tak jsi na ty roušky ani nemusela upozorňovat, ale když jsi s tím zase vylezla, přišlo mi fér tady ukázat všechna ostatní opatření, která byla zavedena, aby bylo zřejmé, jak malé procento ty roušky znamenaly a že to jen otravovalo v létě lidi...

alcar
18. zář 2020

@hojda no ze zrovna ty pouzijes ve stejne vete spojeni rouska - neni kouzelna hulka... copak se to s tebou deje?!😅 Uz otacis, kdyz sama jasne vidis, ze to je opravdu k nicemu a bylo uplne jedno, jestli jsme je nosili v lete nebo ne? 😃

marcicek84
18. zář 2020

@werumka když vidím ty jména, tak skoro jistota, tedy pokud si nedovede ta skupinka další naklikávače, ony jsou schopné, protože jsou mnohé uražené paní učitelky...

mourovatakocka
18. zář 2020

@ruzova_pastelka A tak dobrá, ráda se nechám přesvědčit ❤

marcicek84
18. zář 2020

@alcar možná si četla i ten článek WHO, kde o tom bylo taktéž psáno, je to spíše psychologické, jakože bojujeme s pandemií...ale že to museli nařídit už i těm dětem to fakt nemuseli...

werumka
18. zář 2020

@marcicek84 Nevím. Já mám s učiteli svých dětí výborné zkušenosti, takže si tohle vůbec netroufám hodnotit. Naše učitelky dokážou velmi dobře řešit strach, úzkosti dětí. Často musejí už na první stupni řešit šikanu, problémy v rodinách. Takže bych jim vůbec nezazlívala, kdyby v tomhle měly všeho někdy plný kecky. Je mi líto, že máš takovou blbou zkušenost s učiteli ve svém okolí. Takže se asi nevyplatí neustále šít a zevšeobecňovat 🙂

alcar
18. zář 2020

@marcicek84 no je to asi tyden, co WHO sama jasne napsala, ze do 10 let rousky fakt nee. To bylo po dlouhe dobe neco rozumneho s cim se vytasili.

Strana