icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
10. bře 2020

Nezazila jsem zavrene skoly, zakazy konani akci a pod. Kdyz uz vlada pristoupila k takovemu kroku, neni to dobre. Nekde jsem cetla,ze je predpoklad,ze nemoc bude mit az 70% populace. Manzelovo znamej,epidemiolog, tvrdi,ze zastavit takovou nemoc neni jednoduche a dava tomu 2 roky.

natysnovec
10. bře 2020

Zacinam mit opet strach...

autor
10. bře 2020

@natysnovec to jsme dvě 😔

natysnovec
10. bře 2020

A to sem se toho ,,bojim"vzdala...diky tady tem chytrackam abych nebyla za blba...a ted??Bylo to opravnene....

autor
10. bře 2020

@natysnovec tak tak 😉🙄 já jsem si taky říkala, že to možná fakt nebude až tak a teď mám o to větší strach

(pokud tady někdo je, kdo je se situaci v pohodě, tak to je fajn, ale prosím, neryjte do nás, že máme strach, my si potřebujeme tuto informaci předat ať víme, že v tom strachu nejsme samy/i)

natysnovec
10. bře 2020

Uz je jich 61.

mataharyy
10. bře 2020

Na místě není strach, ale rozum a dodržování určitých pravidel, bohužel se opět potvrzuje, že lidi jsou sobci, takže je to v háji...
Nemoc je nepříjemná, což je i rýma, ale většina lidí jí zvládá relativně dobře. V zájmu obecného blaha je ovšem nutné myslet na to, že na zemi nejsme sami a ne každý má to štěstí že je zdráv a plný energie, na to aby nemoc zvládl s prstem v nose. Z tohoto důvodu se zavádí "drastická" opatření.
Opravdu není nutné dělat zásoby potravin jak na apokalypsu (ta nepřijde a ani na nedostatek potravin v dnešní době uprostřed Evropy nevymřeme, to je prostý fakt), naopak místo hromady těstovin atp. doporučuji rozmanitou kvalitní stravu bohatou na přírodní vitamíny, což je výborná prevence nejen proti tomuto viru... Velmi důležitá je hygiena a neznamená to skoupit hromadu desinfekčních mýdel za miliony, teplá voda a mýdlo plně dostačují, je li stav vyděšení vyšší a desinfekce vyprodána, nejlépe desinfikuje alkohol... Také je zbytečné plakat nad vyprodanými rouškami, stejně postačí šála/šátek, přes ústa a nos, dlužno podotknout že obojí má stejný efekt ochrany a ten se rovná nule...
A když prostě vše ostatní selže a panika vás přemůže tak jedna rada závěrem, vypněte televizi, přestaňte se v tom nimrat, napusťte si vanu, otevřete si lahev vína a kašlete na to, protože víc udělat nemůžete ;)

matire
10. bře 2020

AUTOR

Dnes v 19:00
@matire máme málo případů, protože to je jen začátek 😔 koukni jinde, nových případů je jako hub po dešti 😔
Vždyť jo, v příspěvku píšu zatím a ale, myslela jsem, že to je jasné 🙂

matire
10. bře 2020

@mataharyy Jj, sestra měla dobrou připomínku - k zásobám nakoupit i alkohol 🙂

autor
10. bře 2020

@matire asi jsem to blbě pochopila

autor
10. bře 2020

@mataharyy Stach se nerovná jdu vykoupit obchody 😉

marcicek84
10. bře 2020

@natysnovec myslim si,ze se boji de facto vsichni,protoze nikdo nevi co bude,zase si nekteri hraji na hrdiny,ze se to ma brat s nadhledem,ale to pujde jen do doby,nez to zacne devastovat nase starsi pribuzne a zacne se umirat,tak si lide uvedomi,ze to legrace neni,pak staci kdyz se do vazneho stavu dostanou i nasi vrstevnici a smat se uz nebude nikdo...Jako by ta situace v Italii nestacila pro predstavu...

mataharyy
10. bře 2020

Pro autorku, bohužel vše co vidím kolem jde strach ruku v ruce, nebo spíše se opravdu rovná, vykupování obchodů, na jedu stranu to má logiku (ne vykupování obchodů, ale ta přímá návaznost), protože nakoupit si zásoby je to jediné co lidé mohou ovlivnit a udělat, i když někde v koutku duše pozůstatek racionality křičí že to je blbost... ;)
@marcicek84 nejde o hraní na hrdiny, ale proč se stresovat a sama sebe děsit věcí kterou nemohu ovlivnit, to je jako kdybych nechtěla chodit po přechodu protože spoustu chodců zemře na přechodech... Jistě na místě je solidarita, opatrnost a rozum a ohleduplnost vůči okolí, ale klepat se strach, to neprospěje vůbec nikomu...

autor
10. bře 2020

Je někde nějaké info u nás, kde je shrnuto, kde jsou u nás nemocní?

odula
10. bře 2020

@marketa11112 ty jsi mladá viď? Já zažila několik chřipkových prázdnin ;)(tím -pro některé- NEsrovnavam covid a chřipku jo? )

eviicka
10. bře 2020

@marcicek84 já si vždycky představím kolik lidí (a bohužel i malých dětí) pokosí ročně rakovina... Koronavirus není jediná nemoc, a na rovinu říkám, i když celková společenská situace je zneklidňující, strach z nemoci jako takové zatím nemám-z té rakoviny třeba ano (z dalších následků společenských a ekonomických, případně možných mutací trochu jo).

A souhlasím s @mataharyy rozhodně je ale na místě cituji "solidarita, opatrnost a rozum a ohleduplnost vůči okolí".

re_barbora
10. bře 2020

Anonym - ano, pardon. Uz jsem psala, ze jsem cetla starej clanek.

llluckaaa
10. bře 2020

@odula Já zažila i sračkové prázdniny, heč 🙂

marketa11112
10. bře 2020

@odula je mi 36 . chripkove prazdniny jsem zazila jednou, tyden. Nemoc se v mem okoli nikoho nedotkla. opravdu se nejednalo o takto plosny problem.

odula
10. bře 2020

@natysnovec strach je pochopitelny, ale je potřeba se mu nepoddat. Respektive ho zpracovat racionálně -aby vedl k ostražitosti a opatrnost a zodpovědnosti. Ne ho živit a propadat panice. Nejde o to, ze to nemůže být průser, ale o to ze je potřeba zachovat klid a nesirit paniku. Nekupovat 500 kg potravin, nevybrakovat pro sebe toaletaky a respiratory, nesirit poplašný zprávy... atd.Panika ve společnosti totiž dopad viru ještě zhorší - jak sociální a ekonomický. Jo, uz zítra to může být průser pro jednoho každýho z nás. Můžeme se dostat do rizikový skupiny, tj. onemocnět něčím jiným. Nebo i chytnout virus ze jo Ale pruserto může být i cesta autem zejtra do práce. Stačí ze ten virus je svinstvo samo o sobě. Pokud to situace dovolí tak já nedovolím, aby mi ještě otrávil dny strachem z toho co by mohlo nastat (a třeba nenastane). Toz tak.

odula
10. bře 2020

@llluckaaa cool💩😆

odula
10. bře 2020

@mataharyy ,👏

llluckaaa
10. bře 2020

@eviicka Přesně na to myslím, děsím se rakoviny, protože ta to kosí hlava nehlava, děti, dospělí i staří, umírání bývá dlouhé a bolestivé, člověk chátrá, musí se vyrovnávat s padáním vlasů, obočí, léčba je velmi nepříjemná, psychicky to je náročné... ☹ Rodiče pohřbívají své děti, malé děti přichází o maminku nebo tatínka, v okolí takových lidí mám dost ☹

natysnovec
10. bře 2020

@odula jezis to ne...mam takovej ,,zdravej"strach

magdalenax
10. bře 2020

Ať si každý myslí co chce, ale můj názor je takový, že kdyby to byla - jak čtu často na internetu, - jen zákeřnější chřipka, tak by se nekonala opatření, jaká jsou.
A bohužel, to že jsou lidé tací, jací jsou svědčí už jenom to, že jsem se dnes viděla cca osm lidí, co si kupovali nebalené pečivo, ve kterém se hrabali holýma rukama, postarší pán si dokonce předtím hezky odkašlal do dlaně. To se člověku dělá zle i bez koronaviru

ajja87
10. bře 2020

@natysnovec ,autor: to jsme tři

myleii
10. bře 2020

@marcicek84 pripominas mi Sheldona, kdyz Penny prijela od rodiny, ktera byla nemocna - vsichni tady to maji spocitany, SPOCITANYYY!!😉😀

marketka_m
10. bře 2020

@magdalenax souhlasím s pečivem, to by mělo být dalším opatřením: JENOM BALENÉ..

odula
10. bře 2020

@magdalenax fujky🤢

Strana