icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
20. zář 2020

@jelenice_zavodnice reportuju?ano, parkrat jsem k tomu neco napsala a to se nesmi,z toho vyvozujes zavery?nemoc v unoru a rok predtim rijen ted zari,zda se ti to moc,sama pises,ze i tve deti ve skolce trpely nez si vybudovaly imunitu,je jasne,ze kdyz ji ztrati,budou trpet zas,navic ve skole pujde vzdy o velky kolektiv,takze dat dite do mensiho je nakonec mozna reseni horsi.

@ilonne ale ti s rakovinou se snad leci na nemocenske s nechodi do prace,tedy se muzou izolovat.Ano,mne onme dite jde,nejsem sobec,abych se chovala stylem po nas potopa,jaj to predvadi vlada a vsechny hlasy co chteji vyhlasit dalsi stav nouze a zavirat

hojda
20. zář 2020

@werumka na to jsem v poledne koukala a ta veta o pristim tydnu mi prisla hrozna😔

werumka
20. zář 2020

@marcicek84 Lidé s rakovinou se právě často na nemocenské neléčí. Protože potřebují sociální kontakt a to poslední, co by jim pomohlo, je domácí izolace... potřebují chodit do práce a vídat se s rodinou.

kaja2016
20. zář 2020

@marcicek84 Promin, ale ty jsi lekar, ze me tu s fleku napises, ze placam blbosti?😅 Stav bunecne imunity je vrozena vec. Proto, kdyz by bylo tvoje dite casto nemocne, tak prvni co se udela, ze se mu odebe krev, jestli nema defekt bunecne imunity. Existuje totiz nejaky idealni pocet ruznych druhu bilych krvinek (stejne tak jako cervenym a dalsich komponentu, ale to preci vis sama). Pokud dite splnuje standard, tak se nemluvi o defektu imunity, ale hleda se jiny duvod - napriklad casteji nemocne mohou byt deti s autoimunitnimi onemocnenimi, jako je napriklad astma - chronicky zanet plic.

To co pises ty je proces, kterym si prochazi kazde dite a je to naprosto normalni proces otuzovani a pokud je dite zdrave, tak si s nim projde v pohode. Pokud vim, tak neni prokazano, ze pokud by dospeli clovek nebo i skolou povinne dite se na nejaky cas uzavrel v prostoru a nebyl ve styku s beznymi nakazami, tak by to bylo skodlive. Naopak, je to jeden z duvodu, proc se jezdi na ozdravne pobyty.

marcicek84
20. zář 2020

@hojda nic,jezdime s ni na vylety autem a do skoly to bude mit pesky 5 minut,takze se ptat jen tak nebude a pak uz snad bude po korone
@werumka jak co delat,uz jsem tady psla na toto nekolikrat state co bych delala,tak asi to,co jsem psala,za tim si stojim

ilonne
20. zář 2020

@marcicek84 Tak to není pravda, léčba je dlouhodobá a nemusí být každý na nemocenské.

ilonne
20. zář 2020

@marcicek84 A můžeš své dceři začít šetřit na důchod sama, pokud stavíš její důchod nad zdraví lidí. Sobec naopak jsi...

pratensis
20. zář 2020

@werumka Já nedokážu posoudit, kdy je/bude ten bod nebo období, kdy by se mělo vše zaříznout. Ona k tomu teď celková nálada ve společnosti vůbec není nakloněna. Takže se obávám, že to přijde na řadu - pokud vůbec - až když bude očividný průšvih, a tedy pozdě. Jsem zvědavá na přírůstky příští týden, nevidím to vůbec dobře. V podstatě jsem svou reakci vložila hlavně proto, že jedni a titíž lidé se na jedné straně zuby nehty brání přijmout ta jednoduchá a levná opatření a na druhé straně "překvapivě" nechtějí dluhy a pošramocenou ekonomiku pro naše děti. Této logice nerozumím.

hojda
20. zář 2020

@pratensis Presne to nechapu ani ja. Zajimali by me, jestli uz treba nekdo mysli na to, jak budou treba zdravotnici zvladat situace extremni pracovni vytizenosti v kombinaci se staranim se o rodinu. Treba v beznem rezimu, ale treba v rezimu, ze zrovna jejich trida pujde do karanteny, aby polovina sester vlastne nezustala doma, protoze nastane situace, ze se o deti nebude mit, kdo postarat. Mysli stat i na toto, nebo to proste necha na nich, at se postaraji jak chteji a nejak si to zaridi....???

hojda
20. zář 2020

@marcicek84 ja mluvim o tom, az se zepta za par let😉

marcicek84
20. zář 2020

@hojda prosim te neprehanej to,tady zadne omeheni vychazeni nikdy nebylo a navic je tady jen oar obkadti,kde to opravdu spatne,takove ty Radvanice,Bartovice,Ostrava Privoz,ale to tady lide vedi,kazdopadne v jinych castech ne v techto extremne zatizenych je stiace totozna jako ovzdusi v hlavnim meste Praha...ale vic co je perlicka jeda pani z Radvani zazalovala star,ze dostals rakobmvinu a je povinnnosti staru zajisit lidem urcitou uroven emisi a aby s emise neprekracovaly,tak jsme zvedava jak to dopadne a mozna konecne ten stat zacne delat co ma,ne zase kaslat na Ostravsko...

mourovatakocka
20. zář 2020

@hojda Ten problém s případně chybějícím personálem v nemocnici dneska v hlodavcovi ten profesor navrhoval vyřešit například doškolováním mediků. To si nějak neumím představit, že by se u nás dalo zorganizovat 🤔

marcicek84
20. zář 2020

@hojda tak jestli myslis,ze za cca 5 let budou porad rousky,tak bych ti radila se probudit,tohle lidi chtit nebudou
@werumka @ilonne tak by na tu nemocenskou v dobe covidu asi jit meli...je to jejich volba...
@ilonne sobec je kazdy kdo tem detem necha jako
budoucnost zadluzenou zemi a znicene zdravi,kdo jim nedopreje vzdelani a radeji ty skoly chce zavrit,kdo jim nuti rousky ve skolach,byt to neni treba a pak takovi lide,kteri se k nim pridavaji a neuvazuji nad nasledky toho,ze s timto souhlasi
@kaja2016 neplacam, ty se bavis o jedne casti teto imunity a ja o druhe,kterou si poskozujeme,co se tyce ozdravnych pobytu tak tam te nikdo od niceho neizoluje,tam je kolektiv a bacily z ruznych koutu republiky a to je prave utuzuje,k tomu horsky vduch ,cviceni v jeskyni a inhalace aby plice posilily,mame uz za sebou jelikoz z MSK toto hradi vsem detem pojistovna,takze tva predstava izolacni samotky je uplne zcestna a jen mi to potvrzuje,ze nevis o cem mluvis.

werumka
20. zář 2020

@marcicek84 Promiň, píšeš tu toho tolik, že jsem z těch elaborátů nebyla schopná jednoduše vyčíst, co tedy doporučuješ. Mohla bys to, prosím, shrnout do několika bodů? 🙂

marcicek84
20. zář 2020

@werumka promin,ale uz jsem to psala asi 10 x a uz posledne jsem psala pro nekoho,ze uz neposledy a ze se opakovat nebudu a tak te musim odkazat na vyhledani v historii teto diskuze

ilonne
20. zář 2020

@werumka nenavrhuje nic. Řeší jen vlastní pohodlí.

alcar
20. zář 2020

@hojda dekuji, o me zdravi nemusis mit obavy. Nechapu, co to tady zase placas. 😳

marcicek84
20. zář 2020

@ilonne ty asi nerozumis psanemu textu,na to,ze jsi ucitelka,to je dost prekvapujici

marcicek84
20. zář 2020

@babanci Tak kdy ze ma byt ta stavka studentu? 21.9.?

ilonne
20. zář 2020

@marcicek84 Tvému textu ve valné vetsimr nerozumí nikdo. Pro mě je překvapující, že jako vysokoškolák neumíš napsat srozumitelný text 😁😁😁.

marcicek84
20. zář 2020

@ilonne to se pletes,to,ze mi je jedno jak to tu na mobilu natukam abych s tim neztracela cas,nebo u toho delam dalsi veci,to opravdu dle toho vypada,ale vic tu tomu fakt venovat nehodlam,kdo chce pochopit pochopi,kde ne,ne.A ty zvladas myslenkove pochod, decek na I.stupni,tak chapu,ze to je nad tve sily...😁😁😁

werumka
20. zář 2020

@marcicek84 No já když právě hledám v historii této diskuze, tak si ve velké míře protiřečíš, tak proto jsem z toho zmatená jak lesní včela 😀 Ale možná jsem jen méně chápavá. Kdykoli jsem dala dotaz, tak mi na něj bylo odpovězeno velmi neurčitě, nebo způsobem, že "už jsi to psala". Například, když jsem se Tě psala, co se změnilo od doby, kdy jsi varovala před tím, že nikdo nezná dlouhodobé důsledky prodělání covidu.

marcicek84
20. zář 2020

@werumka neprotirecim si vubec,ta epidemie se vyvyji v case, dle toho zraji i me nazory,stejne tak jak sve nazory prehodnocuji odbornici,clovek to videl jinak v breznu a dubnu,pak nedostaval kyzene odpovedi na otazky,tak mu zahy doslo,ze tady neco hodne smrdi a diky tomu jsem ted ukotvena v nejakem stabilnim nazoru cca od kvetna do ted (cca nejakych 5 mesicu).Dlouhodobe dusledky nikdo nezna,ale asi bude jine u zdravych jedincu nez u chroniku,i na chripku mas dlouhodobe nasledky a nekdy dosti vazne...v ulici se kamaradka stars o mamku,ktera chytla s chripky chronicky zanet svalu s vse ji boli a uz to lepsi nebude,ma na to i duchod a predstav si,nebyl to covid ale chripka.

hojda
20. zář 2020

@marcicek84 to si myslis ty, ze budou 5 let, ja si to nemyslim. Nejake reseni se najde!

ilonne
20. zář 2020

@marcicek84 Typické, když už nevíš kudy kam, použijes urazky. Hlavně, aby jsi nemusela přiznat, že náhodou nemáš pravdu 😁😁😁😁.

marcicek84
20. zář 2020

@hojda pak tve dalsi dotazovani na tu situaci nemelo jaksi smysl

marcicek84
20. zář 2020

@ilonne spis jak se do lesa vola,tak se z nej ozyva
😁😁😁🙏🙏🙏

meesha
20. zář 2020

@marcicek84 taky hlasuji za shrnuti, abysme te treba nepodcenily zbytecne 💃

Páč (pozor, hovorovy vyraz! ) se v tom opravdu nejde vyznat

marketa11112
20. zář 2020

sileny text bez ukonceni vety , me u vysokoskolaka docela prekvapuje. no nic.

dlouhodobe vlekle problemy se zdravim po prodelani corony, se uz resi. je jich mnoho - od ztrat pameti, poskozeni mozku ve smyslu zapominani, dlouhodobe zanety krve a cev, poskozeni plic - jizvy na plicich, dusnost a mnoho dalsich. to uz se vi ted. jde zatim o jedince, kteri prodelali nemoc na zacatku roku - tedy pred par mesici. nikdo nevi, zda s e jejich stav zlepsi ci ne. nikdo nevi, kolik lidi takove nasledky muze mit - nekde jsem cetla, ze az 50 %. to mi prislo jako strasne cislo. ale tohle se asi ukaze, az za par dalsich mesicu, mozna let.
kazdopadne za par tydnu se ukaze, zda jsme v pr...... ci ne. 🙂) puvode jsem si myslela, ze jsme tam uz po zvoleni strany ANO. kdo mohl cekat, ze bude jeste hur.

marulu
20. zář 2020

@alcar ne, právě naopak, chovám se přesně tak, jak tady píšu, dodrzovat opatření a přitom žít normální život. Všude kam chodím chodí naštěstí rozumní lidé, kteří opatření dodržují. Zároveň tím podporuju kulturu a tím pomáhám udržet ekonomiku v chodu, což je jediná možná cesta. Když to zavřou, nepomuze to nikomu, chápeš?

Strana