Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Ano dúchod po onko.je na dva roky.
@shaun40 A spadáte do toho, že na ně máte nárok?
Speciálním druhem pauz jsou bezpečností přestávky. Ty náleží těm zaměstnancům, kteří pracují za ztížených podmínek, vykonávají monotónní práce, stojí za linkou, obsluhují stroje anebo jsou řidiči z povolání a pracovní tempo si nemohou sami určit anebo upravit.
Bezpečnostní přestávky se stejně jako ty klasické neposkytují na začátku ani na konci pracovní doby. Pokud jste při práci někým střídání, nárok na pauzu mít nemusíte. Stejně tak tomu je v případě, pokud budete na nějakou dobu převedeni na méně náročnou práci.
Osoby, které vykonávají monotónní práci, mají každé dvě hodiny nárok na bezpečnostní přestávku o délce 5 – 10 minut, a to i kdyby se mělo jednat o práci na počítači.
@shaun40 mela jsi si ho nechat pridelit, pracovni omezeni odmitnout a a mohla jsi pracovat kdekoli. ted uz je pozde to resit. ale chapu i tvuj strach z omezeni nebo prijeti zamestnavatelem.
@shaun40 Vyzkoušej tuto mastičku na zvlhčení sliznice https://www.pilulka.cz/nisita-nosni-mast-10g. Zkusila bych i konvičku a používala vícekrát za den. https://www.rhinohorn.cz/video/ Domů bych si pořídila zvlhčovač vzduchu, pokud ho nemáte. Často pít. Pokud má v práci více lidí problémy, tak bych zkusila domluvit se zaměstnavatelem přestávky, kdy byste mohli na chvilku vyjít ven a prodýchat se. Prostě to navrhnout jako řešení, jak zlepšit tu situace s omdléváním aj.
@shaun40 jo, právě ta nanospace.cz je seriózní a opravdu mají jen roušky z nanovlaken. Taky jsem v tom tapala, pak jsem na to přišla díky tomuhle rozhovoru https://video.aktualne.cz/dvtv/podvody-s-rouska...
@hojda to navrhujes samozivitelce? 🤔 A cetla jsi jeji predchozi prispevek? Ona sama si tezko udela ve vyrobe pauzu,pokud cinnosti na sebe navazuji a neplnili by pak normy a mela by citelne mensi vyplatu...
Ja nevim,mi to tu vsechno prijdou jako hrabeci rady...de facto shaun musi mit rousku a nici ji to zdravi,ma si kupovat dalsi medikamenty,ktere mozna trochu pomuzou a mozna ne a ma investovat do nanorousek,ktere nevi zda pro ni budou lepsi,asi potrebuje dychat vice,nez mene,nano rouska je jako respirator FFP2...telo ten vzduch potrebuje,telo nepotrebuje mit na sobe hadr,kdo tohle muze proboha propagovat,ano je covid,ale uz jsem o tom psala,chranime chroniky,kteri by meli vyuzivat individualni ochranu a misto toho se stavaji chronici z nas.Nezlobte se na me,ale mne takova ochrana na ukor vlastniho zdravi prijde zvracena,to nema nic spolecneho s ohleduplnosti,mozna jen tak,ze se po nas chce ohleduplne si nicit sve vlastni zdravi a mit z toho radoby dobry pocit...Ale mne se ten dobry pocit pri predstave zniceni vlastniho zdravi nedostavuje,spis prevazi ten pocit marnosti...🤔
@marcicek84 blablabla, blablabla..,..
@meesha tak to je sila,tobe nezalezi na zdravi druhych,jde ti jen o sebe samou a takove mame chranit rouskama,no dobre ses tady odkopala...🤷🏻♀️
@marcicek84 ja ti to shrnu: tohle nedokazuje, ze rousky poskozuji zdravi, to dokazuje, ze zamestnavatel je debil
Prastim te po hlave vsleckem na nudle. Vyplyva z toho, ze nemame pouzivat valecky na nudle protoze poskozuji zdravi? 🙈
@marcicek84 jasneee

@marcicek84 jdi si o tom popovídat se zamestnavatelem shaun. Třeba ho presvedcis a zavede nějaké lepší řešení, jak si na pracoviště nezavlect koronu 😀
@marcicek84 čímž se zaměstnavatele nezastavam, eidentně tam byly strašně podmínky už před koronou, teď je to jen ještě horší
@meesha pockej ted tomu nerozumim, stat snad naridil,ze se mame mlatit valecky na nudle???🙏🤔
Ja myslela, ze stat naridil mit ty rousky ve vsech vnitrnich prostorach tedy i v praci pokud nespadas do nejake vyjimky...
Ted to neni o zamestnavateli,takze mi ted chces rict,ze stat je debil a ze s tim nesouhlasis??? Zacinas zajimave lavirovat... 🤔
@marcicek84 Tak znovu, bavím se s tebou? Už poněkolikáté mi tu dnes píšeš a já nevím proč?
@marcicek84 ale prd lavirovat.
Zamestnavatel je debil, protoze nevytvari schudne podminky pro zmestance, oni v tom mesice chodili, aniz by z narizeni statu museli.
Jiste ma mnoho moznosti jak to resit. Od klimatizace, slevit na normach,co ja vim, co je to zta provoz. ALe podle toho , jak to Shaun lici to neni zrovna vstricne prostredi.
Ten priklad s valeckem na nude: chtela jsem ti tim vysvetlit, ze rousky nejsou primarne nebezpecne, ale pokud je nekdo spatne pouzije, tak verim, ze se to stat muze.
Žádný zaměstnavatel nemyslí na své zaměstnance, ale cílem je makat a vydělat peníze. A pokud to může narušit nějaká korona, tak zavede raději interně roušky. Logické.. tohle udělá každý šéf. Neznám žádnou firmu, která by slevila na normách... spíše naopak.. buzerují více.. a lidé trpí.. Nezavidím situaci kterou zde SHAUN popisuje... a věřím že to musí být hrůza takto pracovat :(
@marulu ted uz neni mluvit o cem,ted uz to narizuje stat,zamestnavatel je z obliga...🤷🏻♀️ On by to asi ten zamestnavatel nenaridil,nebyt statu,ktery porada na koronaky hon.
@meesha ty si porad meles svou,ale bohuzel,rousky lidem to zdravi umi poradne znicit.Je treba se zamyslet nad tim,co se po lidech chce a nebyt sobecka a nesledovat jen vlastni zajmy,jen proto,ze mas strach...
@hojda hele ja mela pocit,ze nerozumis psanemu textu,tak jsem se ti snazila pomoci...🤷🏻♀️ znovu ti pripominam,ze prispivas do verejne diskuze,kde se muze vyjadrit k cemukoli kazdy,pokud ti to vadi tak bud neprispivej nebo na me nereaguj 🤷🏻♀️ muzes vyuzit i SZ.Momentalne se chovas velmi detinsky.
@marcicek84 ale "di ty" :D
@meesha zlehcovani problemu jej ale nevyresi,rekni to @shaun40,ze kasles na jeji zdravi a tu rousku bys ji i tak naridila,je to konkretni clovek,ma jmeno a ma nejaky problem,ten samy problem ma jeji kolegyne,ktera skoncila na dlouhodobe nemocenske.Tak co,souhlasis s tim,aby se nosily ve vsech vnitrnich prostorach rousky?Ja rikam,ze nesouhlasim a co ty?
@marcicek84 Proč mi píšeš, když se bavím s někým jiným? Kterému z těchto slov nerozumíš? https://www.nechybujte.cz/slovnik-soucasne-cest...
@marcicek84 nic takoveho jsem nerekla. Jeste necemu nerozumis?
@marcicek84 tak to se dost pletes, tohle si nařizují firmy samy, proto to tam měli celé léto. Ke všemu to jsou většinou zahraniční firmy, takže mají své interní nařízení z centrály např. v Německu, Japonsku.....
@hojda Protože má neustálou potřebu pozornosti. A když ji není věnována, najde si jinou cestu.
@hojda az mi zde predlozis narizeni,podle ktereho zakona ci pravidla takto cinit nemohu,rada se priucim a budu jej respektovat,v opacnem pripade ti sdeluji,ze jsme na verejnem foru a ja se snazim s tebou slusne rozvijet diskuzi na dane tema,pokud o ni nemas zajem,staci na mne neragovat.Dekuji 🙂

@marcicek84 o shaun jsem mluvila s shaun. s tebou jsem muvila ve vseobecne rovine.