Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@meesha podivej se,ja myslim,ze jsou na tom lide hur,znam rodinu,ktera uz prisla o vse,ty dluhy nesplati,takze podnikani zarizli a sli do najmu a do prace,jestli se te dotklo to,ze jsem ti napsala,jasne,zrovna vy jste na tom nejhur,chteka jsem tim rict jen to,ze zdaleka ne a ze vy aspon mate k tomu motivaci (strach z covid 2 cleny domacnost v rizikovce) a uprimne 1/3 prijmu je dost nevypovidajici,napr. spocteno ze 150 tis. mes. prijmu se s tim vyzit da.Jestli chces verit svemu bludu,tak si mu ver,ale znovu opakuji,ze sis to proti sobe vztahla az moc.
A ano ty me castujes porad necim a nebylo to jen 2x ale uz tak minimalne 10 x,co se tyce psuti,tak ohledne me osoby tady probiha na pravidelne bazi,tak myslim,ze zrovna ty mi nemas moc co vycitat,jedine tu pravdu,kterou jsem o tobe odhalila,ta totiz prijemna moc neni - rousky vsem,bez ohledu na vase zdravi.Timto preji dobrou noc a rada bych verila,ze nad svym postojem trochu zamyslis.I kdyz to bych od tebe asi chtela moc,vid? 🤷🏻♀️🤔
@hojda já ti řešení napsala. U starší to byl problém minulý rok. Vyřešila to jak to vyřešila. Taky předtím byly různé maily a pod. Ale to prostě nepomůže. To co jsem popisovala tak pomohlo. Ač byla mírnější, než bych byla třeba já. Já bych je vyhnala v tom tričku a kraťasech. Ale to chápu, že není úplně průchozí.
@meesha tak pak má dcera asi děsně nezodpovědnou učitelku 😀 😀 A žádný z rodičů neřekl ani čárku. Za mne to bylo taky běžné a kupodivu jsme to všichni tenkrát přežili.... Jak divné 🙂
@blondynka400 Jako že díte z druhé třídy nechá běhat ráno v 12 stupních v tričku a kraťasech?
@blondynka400 a nebo kliku 😀
@hojda já bych to klidně udělala, žíly by se jim nezkrátily.... Jak jsem ale napsala, učitelka byla mírnější, jak jsem napsala, chápu, že tohle by asi úplně průchozí už v dnešní době nebylo. Bohužel.
@marcicek84 jak ty muzes vedet jak tom jsme ? 150 000 mesicne 🤣🤣🤣 wow. Ne, ty ses me nedotkla, mne proste pije krev jak si myslis, ze s kazdym zametes, to jo. Tady vubec nejde o me.
A uz se mi zase snazis podsunout vec, kterou jsem nikdy nerekla a kterou jsem povazovala za vyrizenou. A nedas si pokoj a nedas. Tststs
@blondynka400 no prave, ty bys to udelala, kdyz ti o nic nejde, ale z pozice te ucitelky by sis to mozna rozmyslela. Byt by dite dostalo rymicku, i kdyby s tim nesouvisela, slo by to za tebou. A myslim, ze spravne. Ja bych to teda neriskla (a pst, jak se Marci dozvi, ze jsem uca, tak to mam spocitany 🤣)
@blondynka400 Na tohle dneska učitelé ani nepomyslí, tím si můžeš být jistá.
Tady nový článek o účinnosti roušek a respirátorů s 50% účinností. Jde si tam krásně pohrát s čísly, když roušku nosí určité % populace. https://www.idnes.cz/technet/veda/rousky-respir...
@hojda @blondynka400 ještě k té nakazlivosti, on se ten vir chová fakt divne. Znám že svého okolí příklady, že to např. máma na MD chytla na kafi s kamarádkou, ale doma děti a manžela nenakazila. Pak zase jiná rodina, manžel se nakazil na pracovní schůzce, ale děti a manželku už nenakazil a to spolu dokonce pili z jedné flašky na výletě, ale jiného kolegu pri další pracovní schůzce nakazil...A pak ještě příklad, kdy se dítě nakazilo ve škole od spolužačky z lavice a doma rodiče a sourozence taky nenakazilo....fakt zvláštní chování.
@marketka_m ono to riziko přenosu ovlivnis svým chováním, prostě když tam u stolu bude skupina 10 lidí popíjet, uz budou mít nějakou hladinu, budou se smát, hlučne mluvit, objímat se, tak je riziko přenosu stejně velké v poledne i o půlnoci. Jenže se tak nějak předpokládá, že rizikové chování se zvyšuje s pokrocilou noční hodinou. Jinak to je ale přece na každém, aby si vyhodnotil rizika. Já bych třeba do hospody, kde posedavaji tyhle skupinky a i personál nedodržuje nařízení nešla ani v poledne, zatímco na večeři napr. S manzelem do restaurace, kde je vidět, že se snaží to nějak hlídat, bych klidně šla. I když mám-li být upřímná, lepší pocit bych měla, kdybych mohla sedět venku.😀
@blondynka400 S těma restauracema je problém hlavně v tom, že nedokážou legislativně rozlišit “restaurace” a nálevny, jakmile se v nich vaří, respektive hospody, tak to stáhli plošně.
To, že to měli řešit spíš maximálním počtem lidí u stolu a rozestupama stolů, než hodinou, je věc druhá. V putykách se vesele ve skupinách chlastá a prská samozřejmě i před desátou.
By mě zajímalo, co by se strhlo za revoluci, kdyby to nechali otevřené, ale s prohibicí 😁- protože to by dávalo též smysl. Ale to by nastal puč.
@hojda to je zase blabol,paneboze za co,vzdyt to za prve dle cisla R absutne nesedi,to bys bud musela pripustit,ze to nosi kolem 20 procent lidi (a teda to i mne prijde malo) a za druhe model,ktery pocita dle predpokladu,ze lide dodrzuji hygienu a cas vymen rousek a to tu tez neni,za treti latkovky byste mely vyhodit do kose a koupit jednorazovky.No nic cisla pekna,ale velmi teoreticka a v realnem zivote to takto nefunguje...
@meesha hele, je to tvoje vec,o podsouvani tady nemuze byt rec,jedine,ze bys to smazla 🙂
@marcicek84 a jeje, tak ses nam probudila. Ok, dame dalsi kolo. Ne, nic z toho co mi cpes jsem nerekla.
I pro ostatni, prispevky, ktere jsem smazala obsahovaly informace prilis soukrome na to, aby tu visely naveky. Stacilo, ze si to precetla, pak jsem to mazla.
@meesha Dobre tak jinak psala jsi,ze souhlasis s plosnym nosenim rousek vsude uvnitr.Co podle tebe maji delat lide,kterym toto narizeni soustavneho noseni rousek nici zdravi,proc by meli byt na nemocenske a mit mensi vyplatu?A uvedomujes si,ze kdyz tech nemoci z rousek bude pribyvat - deti ve skolach,lide ve firmach,to budou vsichni na dlouhodobych nemocenskych nebo opakovat rocniky,to tu ekonomiku nepolozi? Mame pred sebou pul rok az trictvrte rok noseni.Lide maji dano ustavou pravo chranit sve zdravi,lze jim toto pravo nejakym narizenim odebrat? Co bys tedy temto lidem doporucila?
@hojda ano, to je presne to, co jsem tu pred par dny postovala. 👏 odpoved byla "ale stejne to nepomuze". Nebo tak neco. A ted... :D tomu se říká konfirmační bias. Opravdu. Prostě filtruješ ty informace, který nezapadaj do tvý hypotézy a cíleně přijímáš jenom ty, který jí podporujou. S tím neudělá nic ani elementární matimatika a prostá procenta . protoze procenta proste v normalni zivote nefungujou, ze jo. 😎
@odula ale vzdyt dobre vis,ze kazdy matematicky model pracuje s nejakymi predpoklady a pokud to nesedi u cisla R,tak tomu verit v praxi nelze,je to jen teorie a ucinek kdyby se dodrzelo vse co se kolem rousek dodrzovat ma.Ja si z toho vzala jedine,s tim,jak to lide ted dodrzuji a nosi je to jako by jich to nosilo jen 20 procent,nikdo nedesinfikuje,pytliky nic,starsi damy to nosi slozene kolem zapesti jako modni soucast,vsude tim chechlaji a pak si to vrazi v MHD na usta,desinfekce pred manipulaci a po manipulaci s rouskou tez nula nula nic.🤷🏻♀️
@marcicek84 takze po 150x . Rousky v 99% neposkozuji zdravi, fakt tu nebudou davy invalidizovanych spoluobcanu. Pokud se pouzivaji v nevhodnych podminkach - resit se zamestnavatelem. Ale to jsou naprosto individualni pripady. Na to nenajdes univerzalni recept.
@meesha bohuzel ta procenta jsi dost prestrelila,nektere vlivy a negativni rousek poznsmi az v case po jejich sundani a zvysene nemocnosti a nachylnosti lidi...
Se zamestnavstel to resit nemuze,je to vladni narizeni
@marcicek84 hele, a ze jsi neprijela do Prahy se promorovat na demonstraci? 🤔
@marcicek84 tak tohle potreti. Jeji zamestnavatel jim to nacpal stat nestat. Jeji zamestnavatel ma moznost jim vytvorit schudnejsi podminky.
Ano, vsichni ti, co to nosi den co den v praci ve zdravotnictvi nebo potravinarskem prumyslu konci v invalidnim duchodu 🙈 akorat nam to vsichni taji 🙈
Já bych byla s tím poškozováním zdraví rouškami opatrná, podle mě některé roušky zabraňují přístupu kyslíku, naopak člověk vdechuje více CO2, to může mít vliv na bolesti hlavy, výkonnost, mdloby, nevolnost... Samozřejmě záleží na tom, z jakého je materiálu, jak dlouho ji člověk má, jestli se jedná o odolného nebo vnímavějšího jedince.
Zajímaly by mě třeba zkušenosti učitelek a ostatní pracovníků ze školství, jak na to reagují děti. Slyšela jsem, že jim tam děcka odpadávají, pozornost i výkonnost dost klesla. Naše děti si tedy nestěžovaly... Holky, učitelky, jak to vypadá ve vašich třídách?
@meesha Jj, souhlas, na chování jednotlivých zaměstnavatelů už jsou zase jiné páky. Plus bych dodala, že minimálně v době, kdy nošení roušek povinné nebylo a vyžadoval to jen zaměstnavatel, měl ochranné pomůcky v potřebném množství zaměstnancům sám poskytnout, a to nejpravděpodobněji jednorázové chirurgické ústenky v potřebném množství, tohleto nemělo vůbec jít za zaměstnancem. Ty jednorázové jsou co se týká komfortu použití úplně jinde, než ty bavlněné.
Jak je to teď, nevím, už jsem se v těch výkladech ztratila, ani nevím, zda už to teď nějací specializovaní právníci řešili.
@llluckaaa ale s tim CO2 to neni pravda, ty veci jsou dostatecne prodysne, aby to nas organismus zvladnul. V USA se kolem toho vedla velka kampan, existuje milion studii a doporuceni CDC, ze to je proste poplasna ztprava. Selskym rozumem musim zase pouzit ten priklad s lekari. Fakt si myslis, ze neurichirurg je po 12ti hodinove operaci priduseny a trpi zvysenym prisunem CO2? Jinak situace je u respiratoru, bavime se ciste o rouskach.
ja vim, ze to neni vedecky zdroj, ale pobavil https://www.ctvnews.ca/health/coronavirus/docto...
s temi skolami me to taky docela zajima, znam to jako "tamta rikala, ze jeji manzel rikal"
@odula Přijde mi, že už použila snad opravdu všechny argumentační fauly: https://bezfaulu.net/nejcastejsi-argumentacni-f...

@blondynka400 Já bych chtěla, aby chodili ven, nemůžu za to, že polovina rodičů nedá dětem do školy oblečení na tv a nemůže za to ani učitel. Co mají tedy dělat, když jsi tak chytrá?