icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
28. zář 2020

@blondynka400 zodpovednost za vlastni dite a za cizi dite, se velmi lisi. Pred rokem 89 si ucitele mohli dovolit kde co. Ale dnes? Kde to zijes? Ucitelu mi je casto spis lito.

marketa11112
28. zář 2020

@blondynka400 zodpovednost za vlastni dite a za cizi dite, se velmi lisi. Pred rokem 89 si ucitele mohli dovolit kde co. Ale dnes? Kde to zijes? Ucitelu mi je casto spis lito.

hojda
28. zář 2020

@llluckaaa Já tomu věřím, že je to zátěž to mít to x hodin, ono i ta studie ukazuje, že by tu roušku vlastně nemusela nosit celá populace, šlo by z toho udělat výjimky (děti ve škole, nemocní, náročné provozy), ale musí to opravdu dodržovat ten zbytek lidí a ne se na to vyfláknout a hledat cesty, jak to obejít. Nám bohužel utekl ten začátek, kdy se to dá ještě dobře regulovat. Myslím, že nás teď bude čekat střídání utahování a uvolňování, podle toho jak se bude vyvíjet situace. Když utáhneme a při uvolnění se na to zase vykašleme, tak bude zase to utažení velké. Většina dětí nosí ty roušky bavlněné. Ty bych dávala jen dětem na první stupeň, které je nosí po chvilkách. Pokud v tom sedí delší dobru, tak fakt tu papírovou. Ptala jsem se syna jestli jim ve třídě nějak více větrají a prý ne☹. Proč se ve třídě neudělá i služba na větrání, ať to někdo na starost. O přestávce prostě okna dokořán ať tam ten vzduch jde a dětem dát do třídy teplejší oblečení ať se na to větrání mohou obléci. Chodit na co nejvíc předmětů ven, když to jde.

llluckaaa
28. zář 2020

@meesha Píšu, že záleží na materiálu. Já mám několik typů roušek a opravdu se v nich dýchá různě, o některých ani nevím a u jiných mám problém, vycházím ze svých zkušeností. Jednorázová zdravotnická ústenka z toho třeba vychází hodně dobře, nanorouška hůř. Záleží, jak těsně přiléhá a nebo je tam otvor, kudy se může vzduch ven a dovnitř. Ano, věřím, že když někdo chce propagovat roušky, podpoří to studiemi, které vychází v její prospěch. Nechci být za kacíře, ale výsledek studie je dost často ovlivněný tím, kdo tuto studii financuje a co je jejím cílem ☹ Tím neříkám, že výsledek není pravda, jen že bych to neviděla tak černobíle. Ale budu doufat, že jsou objektivní a pravdivé 😉
O neurochirurzích, kardiochirurzích, plastických chirurzích a dalších lékařích, kteří vydrží operovat i 12 hodin bez jídla, čůrání, pití a v ochranných oblecích si už dlouho myslím, že jsou nadlidi 😉 Se mnou by to seklo už po 2 hodinách.
Zajímají mě zkušenosti učitelek, jak reagují děti. Zatím jsem slyšela, že tam vliv je a jsem zvědavá, jestli to tu někdo vyvrátí nebo potvrdí. Snad to sem holky učitelky napíšou.

marulu
28. zář 2020

@llluckaaa s tím větrání je to ale o uciteli, třeba naše malá říká, že větraji pořád, resp. o přestávce ventilacky, o hodině okna dokořán.

hojda
28. zář 2020

@marulu To jsem si taky myslela, že to bude učitel hlídat a více větrat, ale bohužel ne, tak když na to nechce myslet, ať na to udělá službu, jako na mazání tabule.

marcicek84
28. zář 2020

@meesha tak potreti,ted to nenarizuje zamestnavatel ale stat,myslis,ze za stejnou dobu,co to je narizeno se ti lide se zdravotnimi problemy neobjevi? Byli i na jare,zavirat pred tim oci je opravdu neobjektivni.Nebavime se o jizdne v MHD ale o celodennim noseni rousky uvnitr,coz muze byt denne 8-12 h.Toto ted narizuje stat,narizuje to detem,narizuje to do vsech vnitrnich prostor.Shaun je prvni ktera,kdyz to nosila nejskou dobu demonstruje poskozeni zdravi.Takze nekterym ostatnim to tak udela za 2-3 mesice tez.Navic ti lide nenosi chirurgicke rousky ale doma site,tezko srovnavat a kdyz by si to lide meli kupovat a menit po 2 h tak je to opravdu vyjde balik,to jsem uz pocitala.
Proto nesouhlasim s rouskama ve tridach a tam,kde se ti lidi v tom dusi a zasahuje to do jejich zdravi,ti maji mit pravo rousku odmitnout a dale nenosit

marcicek84
28. zář 2020

@hojda neblazni,ucitel,ktery by pro deti udelal neco navic,kde?,ten je rad,ze ze tridy od deti,ktere covid prenaseji, zdrhne.Mne fascinuje,proc nektere hodiny nemaji deti za prizniveho pocasi venku,treba prirodopis(biola),kdybych byla uca,prvni co jdu rict o prestavce deckam a je hezky,zda chteji ven a co si maji nachystat a jdu je provetrat,ulevit jim,slo by to i v zemaku mozna i v tom cizim jazyce,dejaku,kdy dostanou latku za ukol si nalepit do sesitu a vykladat o tom muzu venku,ale deje se to?Nedeje.

llluckaaa
28. zář 2020

@meesha Doktor pobavil 😉 Škoda, že se nenatáčel 8 hodin a víc se u toho nehýbal. To by mě přesvědčil víc 😀

meesha
28. zář 2020

@marcicek84 nesouhlas si s cim chces, mne je to putna

marcicek84
28. zář 2020

@meesha ja vim,ty proste jedes na sebe za kazdou cenu i za cenu zdravi druhych...

meesha
28. zář 2020

@llluckaaa taky jsem si rikala :D ze tam mel dat jeste po 8 mi hodinach :D . Ja myslim, ze to vidime stejne 🙂 komfortni to mnohde neni, opruz velikej, nastesti dneska uz se da i z tech materialu vybrat, Nicmene je to dan za tu apokalypsu, ktera by nastala, kdybych nedelali vubec nic, no. Kdyz tech moznosti moc neni. (A ted nabehne marci s tim, ze "rousky nespasi", neobtezuj se, my to vime)

meesha
28. zář 2020

@marcicek84 nepodsouvej mi nic, co jsem nerekla

ilonne
28. zář 2020

@marcicek84 Mě zase fascinuje, jak víš, co kde učitele dělají a nedělají. Víš co, tak jdi učit a můžeš to všem předvést.
A teď otevřene napíšu, že jsem asi neviděla "zapsklejsiho" člověka než jsi ty. Umis kolem sebe šířit akorát negativní emoce, všechny urážet, nadávat jim a předvádět, ze mas patent na všechnu moudrost světa. Pokud v tomto duchu vychovávas své dítě, jednou se nediv, že to nebude mít v životě zrovna jednoduché. Měla bys zapracovat na tom, jak svůj život zlepšit a ne hledat pořád důvody proč to či ono nejde a "ničí" ti to život, zdraví, svobodu, cokoliv.....

ilonne
28. zář 2020

@blondynka400 S tím chozením ven mimo skolu je i jiný problém. Maximální počet dětí, kdy s ní u muže jen jeden pedagog je 25. A teď je ve třídách částo více dětí. Já jich mám letos 26.

marcicek84
28. zář 2020

@ilonne bla bla bla bla vsichni,kteri na neco maji pro tebe nepopularni nazor jsou zapskli a dalsi tvuj komentar je ad hominem,ktery tezko muzes posoudit,protoze me znas jen z nejake diskuze a mas na me predpojaty nazor...A pokud mi neco nici zdravi,svobodu ci cokoli,tak se k tomu ozvu,nevim proc bych nela mlcet,nebudu...🙂

hojda
28. zář 2020

@ilonne Aha, to je právě to, že do těch předpisů člověk nevidí. U nás třeba na přírodák chodí ven už roky. A co třeba velké přestávky? Já si pamatuju, že za nás se chodila při dobrém počasí vždy ven na ZŠ.

marcicek84
28. zář 2020

@ilonne aha,takze ani nemusim pokladat dotaz,zda ty konkretne s detmi chodis ven,nerikej mi,ze tam jsou vsichni kazdy den v plnem poctu,v dobe podzimnich viroz,vtipne,neni ochota,nac se starat a o tom presne pisu 🙊🙈🙉

marcicek84
28. zář 2020

@meesha vyjadrila jsi souhlas s nosenim rousek uvnit,ac vis,ze to nekomu konkretnimu poskodilo zdravi...to na muj zaver zcela staci...

ilonne
28. zář 2020

@hojda Na velké přestávky chodíme ven a zajišťujeme dozor minimálně ve dvou.

hojda
28. zář 2020

@marcicek84 Jasně roušky nefungují, učitelé kníkají a nechtějí učit, proto v pátek mělo ředitelské volno jen 15% škol, takže ne oni vlastně učí, ale určitě celou dobu přemýšlejí jak to udělat, aby neučili. Je to ten největší póvl na světě. Ohrožené skupiny se mají chránit a pro jistotu si i koupit i rakev, kdyby to nevyšlo a co tam máš dál? Zapomněla jsem na něco? Já myslím, že je to vše, takže pro dnešek už máš tady volno😘.

marcicek84
28. zář 2020

@hojda jsi teatralni a pises o vecech,ktere jsem takto nerekla 🙏🤦🏻‍♀️

hojda
28. zář 2020

@marcicek84 Asi čekáš, že se tě budu ptát, co jsi tedy řekla, ale ne, nebudu. 🙂 Dneska už máš volno, papa.

llluckaaa
28. zář 2020

@meesha Jj, vidím to stejně, taky jsem vyhodnotila, že přínosy výrazně převažují nad negativy a jiných možností moc není 😉

marcicek84
28. zář 2020

@hojda jestli odchazis,tak ti preji pekny den 🐵

meesha
28. zář 2020

@marcicek84 vim, ze je dobre se v aute poutat a znam jednoho, komu zachranilo zivot, ze se nepripoutal.. Jsem tedy hrozna osoba, ktera trva na pripoutani v aute, prestoze znam nekoho, komu to poskodilo zdravi? Tve myslenkove pochody jsou chybne.

nic z toho co tvrdis jsem nenapsala.

marcicek84
28. zář 2020

@meesha tady se po me chtelo,at ukazu jeden pripad,kteremu to poskodilo zdravi,ze to neni jedna pani povidala,tech pripadu je nespocet,ale nikdo jejich hlas neslysi,v jakemsi zvracenem smyslu ochrany chronicky nemocnych delame ze zdravych chroniky...a to uz je dost hrozne,pro me spolecensky neprijatelne...
I kdyz neco nenapises primo ale lavirujes,vyznam z tvych myslenek je zrejmy.
Nebo myslis ze clovek,kteremu rouska skodi s odmitne ji nosit,ze by mel dostat pokutu?ze nema pravo chranit sve zdravi?

hojda
28. zář 2020

Proč bloku informace o obsazenosti nemocnic? https://www.hlidacstatu.cz/kapacitanemocnic

marcicek84
28. zář 2020

@hojda ano to ovlivnovani a tajeni cisel neni dobre,v tom s tebou souhlasim,stejne jako souhlasim s tim clankem,ze to blokuji do voleb a pak prijdou restrikce,ale o tom uz vi kazdy svepravny obcan tohoto statu minimalne tyden...ale co chces delat,delaji si s nami co chteji 🤷🏻‍♀️ novodoba demokracie...🤦🏻‍♀️

Strana