icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
28. zář 2020

@anehap bohuzel samozrejmost to neni...

ilonne
28. zář 2020

@anehap Ono je lepší plácat tady kraviny, i když o tom nemám žádné relevantní informace...

puhelin
28. zář 2020

@marcicek84 Nevim, nejsem hygienik.

puhelin
28. zář 2020

@marcicek84 Jestli vedle v hospode sedi bez rousek, tak by mely i deti ve tride.

meesha
28. zář 2020

lehka odbocka, zajimavy rozhovor, kdyby nekoho zajimalo, jak funguje stat atd... https://www.mall.tv/prostor-x/simecek-z-covid19...

hojda
28. zář 2020

Prymula chce v pondělí po volbách navrhnout nouzový stav.

hojda
28. zář 2020

Rychlotesty: Pro test je nutné použít testovací set za 312 korun a dále samotné zařízení, tzv. čtečku, která zjistí výsledek. Běžný test přitom stojí 1700 korun. Pořízení stroje vyjde na 20 tisíc korun. Pokud se tato technologie osvědčí, bylo by ji podle některých úvah možné využít ve školách.

marcicek84
28. zář 2020

No jestli chce omezit Prymula shromazdovani,asi mu nic jineho nez nouzovy stav nezbyva,maji rozsudek ustavniho soudu,ale me to neprekvapuje,ceka se jen na volby...

marcicek84
28. zář 2020

A ajhle,uz se konecne ozval nejaky pravnik https://www.respekt.cz/agenda/prymula-mozna-nav... jinak by asi pan plukovnik delal co chce...No nemuze... a pak zase bude panoramaticka politicka podivana ohledne hadek ve snemovne o pripadnem prodluzovani stavu nouze... 🙉🙈🙊

hojda
28. zář 2020

Tak houby v pondělí, chtějí se sejít už ve středu, ani do těch voleb to nevydrží. V Anglii už zákazy návštěv cizích domácností. Slovensko také utahuje.

marcicek84
28. zář 2020

Jestli ve stredu nebo v pondeli to se jeste uvidi,ale kdyz bude stav nouze,budou volby,tim je prece muze odlozit az o pul roku?Ze by spatne volebni preference 🤔 Ne,nedostal by tam duchodce,ale o tom jsem uz psala,ze by to pouzil...

pajula123
28. zář 2020

@llluckaaa četla jsem dnes toto:
"V minulém týdnu 3 žákyně zkolabovaly, dnes jednu žákyni v bezvědomí odvezla RZS do nemocnice, druhou po poskytnutí první pomoci ošetřila přivolaná lékařka,"
https://www.denik.cz/regiony/studenti-kolabuji-...

marcicek84
28. zář 2020

@pajula123 to je opravdu hrozne,detem nicime zdravi,kdo se porad odvalava na to,ze ty rousky nedkod,lze...mmch jsem videla zaznam z nedelni demonstrace v Praze,to nebylo par stovek lidi,jak psali novinari,bylo to par tisicovek,byly tam i nektere zname osobnosti,proc se vlastne o tom lze? a stav nouze znamena tez nemoznost demonstrovat...

jelenice_zavodnice
28. zář 2020

@hojda Jj, SR take zvazuje nouzovy stav a urcite ho zavedou, protoze museli zavest i kontroly na hranicich Schengenu a upravit narizeni, protoze z Cech je sice vstup podmineny karantenou nebo testem ale lide si to “vysvetlili” tak, ze z Rakouska prece mohou vysmati i kdyz jedou z CR, jen si udelaji malou zajizdku. Rakousko neni pro Slovaky rizikova zeme. No, ocurat system jak se da... A v UK mel Boris znova proslov k lidu a uz par tydnu se kazdy musi pohybovat pouze ve sve “kontaktni bubline” 5 nebo 6 lidi. Zadne rodinne ani sousedske mecheche a sedet doma, ani do parku nechodit. Co lze, uci se distacne a i ty rousky tam zacali nosit povinne. A jeste jim vycetl, ze si za to mohou vlastni neukaznenosti a cestovanim. Kdyby tohle rekl narodu Babis, tak se docka atentatu a tato zeme anarchie. Nebo totalita, tak tomu rikaji vsichni, co neprekrocili hranice Ase. A trochu nechapu, proc se vsichni ohaneji volbami, ze po nich to vsechno bude jine. Jake jine? Nemyslim si, ze v te 1/3 senatu a v krajich bude mit nejakou vahu to, jestli zitra pribude jedno nebo dve nova opatreni. Tyto volby nejsou o korone. Na pozici Prymuly to nebude mit zadny vliv.

autor
28. zář 2020

Delší dobu jsem tady nebyla, nevím, co jste tady probíraly... Ale začíná to být hodně špatné, za dnešek 13 mrtvých 😔

autor
28. zář 2020
shaun40
28. zář 2020

@pajula123 To samé mi řekl pán profesor v Motole.Nedostatečný přívod kyslíku dlouhodobé vede k vleklim zdravotnim potížim.U me se spustili migrény .

shaun40
28. zář 2020

Když jsem před 2,5 lety ležela na onkologii tak v tom mesíci umřelo na rakovinu za 30 dnú 2163 lidi a o tom nikdo nepsal.Za rok umře na nádorové onemocneni zhruba 30000lidi z toho 8000deti ve veku do 15 let.Tak covid je nic.

hojda
28. zář 2020

@shaun40 Ale to není o tom, že by někdo zlehčoval rakovinu, když zdravotnictví zahltí covid, tak na tu rakovinu už kapacity nebudou, budou se řešit jen akutní věci.

marketka_m
28. zář 2020

@hojda už se řeší TED jenom akutní věci..a to ještě musíte asi umírat přímo před nimi aby se něco dělo... již jsem zde psala jak vypadají nemocnice, jak dlouho se čeká na vyšetření, ba dokonce můžete skákat radostí že vám vyšetření chtějí udělat... protože většinou /snad to nebude v celé čr/ vás pošlou do háje, že mají kvuli covidu omezený režim...

shaun40
28. zář 2020

@hojda Nevim médiim neveřim vše nafukují.Taky o tom herci psali jak mu je blbe a málem ho pohřbili a pak jeho kamarád zveřejnil sms kde prosí novináře aby nekecali a nezveličovali.Lucie Bíla říkala že je to jenom obyč. nemoc.Dnes si múj syn volal ze spolužákem on i máma mají covid už 10dnú maminka pracuje na katastru nemovitosti tak to asi chytla tam a vúbec im nic není.Akurát neví co jedí stratili chuť.Mama mela 2 dni horečky.Novinářum neveřim.Jde im o senzace aby vydelávali a pohádky o lidskem neštesti se vždy dobře prodávali.Je to jenom biznis a prachy nic víc.Sledovanost TN lidi přitahuji katastrofy.Známa delá v pečovateláku a i 96 lete stařenky jsou fit.

shaun40
28. zář 2020

Znám lidi kteři v živote nesledovali správy a teť každý den koukají nejdřiv na Prime a pak přepínají na Novu jsou nedočkavý lidi proste baví senzace a katastrofy.

marketka_m
28. zář 2020

@shaun40 a největší je podle mně strach.. ani ne tak senzace..

hojda
28. zář 2020

@shaun40 Jenže ono vůbec nejde o ty lehké průběhu o kterých píšeš. Ano, většina lidí s tím problém mít nebude a těch příběhů, že to nic není bude hodně (a to je dobře) , ale ta "malá" skupina lidí, kteří ten problém mít mohou, může naše zdravotnictví zahltit. Dost mi tedy vadí, že se nedostaneme k datům o obsazenosti nemocnic. Teď už vlastně nemá cenu sledovat kolik je nakažených, protože díky nedostatečnému testování a trasování je to číslo nevypovídající.

marketka_m
28. zář 2020

@hojda a proč myslíš že se nedostaneme k datům o obsazenosti nemocnic???

autor
28. zář 2020

@shaun40 jenže právě lidé, co mají rakovinu, jsou rovněž v ohrožené skupině a pokud se to bude šířit takovým tempem, jak se to šíří teď, tak budou ve velkém ohrožení i tito lidé... A myslíš, že těm rodinám, kde Covid zauraduje bude stačit, když jim vezme to svinstvo dítě, nebo rodiče, anebo prarodiče, že měli rakovinu, tak vlastně nezemřeli na covid, ale jen s Covidem a ve skutečnosti, nebýt Covidu, tak tu mohli ještě dlouho být? A to není jen o rakovině, ale o všem možném. Navíc hodně lidí zemřel bez Covidu, ale kvůli Covidu, protože na ně nebude kapacita, protože se je zanedbá. Mám obavy, že všichni teď byli v létě chytří jak opice, což je docela pochopitelné, protože po bitvě je každý generál, ale teď se někteří budou divit. Pevně doufám, že s Boží pomocí se to moji rodině a mým blízkým se vyhne a pokud nevyhne, doufám v mírný průběh. Nikdo z nás totiž neví, zda nebude výjimka, co potvrzuje pravidlo...

@marcicek84 mimo téma Covid, už se snažíte o mimčo? Anebo opět raději odkládáte?

shaun40
28. zář 2020

@hojda Zahlcené je už nyní.Minulý týden kámošce pipina doktorka ošetřila díte přes telefón prej ji řekla vúbec ke me nechoďte!.Poslala ji e recept z úplne neadekvátni medikací.No nic tak ji to dala a v noci 40 horečky zimnice jako blázen tak jeli na pohotovost do Motola tam ju vyšetřili a má hnisavú angínu.Dostala úplne jiné léky.Tak si kámoška stežovala a bylo ji řečeno že pani doktorka musí vedet odhadnout vážnost situace a když mela podezření dle popisu v telefonu že je to covid tak se zachovala správne.Je to normální?Kde to proboha žijeme.

autor
28. zář 2020

@shaun40 no a to je přesně to... Hodně lidí nebude ošetřeno, bo Covid

hojda
28. zář 2020

@marketka_m Volné kapacity intenzivní péče v nemocnicích
aktualizováno 22.09.2020 07:00
Data ÚZIS, která Ministerstvo zdravotnictví tají nejen před veřejností, ale pouze omezeně k nim mají přístup i dispečinky záchranných služeb, nemocnice a lékaři.Od 22.9. 9:00 opět ÚZIS data blokuje.

shaun40
28. zář 2020

Onkologicky nemocni pacienti jsou v tak dobrých rukách skvelých odborniku že o nich nemám obavy.Jsou proškolení od kvalitnich lékařu do takové míry že se budou chránit a nebudou se zbytečne vystavovat nebezpeči.A to samé rodinny příslušnici nemocnych lékaři poučí i je o nich mám nejmenší obavy.Dnes se dá nakoupit online a nemusí rizikové skupiny behat po krámech a po místech z velkým počtem osob.

Strana