icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

blondynka400
1. říj 2020

@marketka_m nevím, zda toto je přímo politický záměr
Ty jsi věřící, že tak řešíš kostel?

marketa11112
1. říj 2020

@marketka_m ja nevim. Tak kdyz se bude moci shromazdovat jen 10 lidi,tak to asi bude vsude, i v tom kostele. U nas v praci upravili i skoleni, 9 lidi + lektor.

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 taky si myslím, že je tato teorie scestná.... Ale to, že se začali všechny země chovat takto mimo kvůli obyčejnému virovému onemocnění je taky zvláštní....

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 já jsem třeba v práci všechny školení zrušila 😀 Zrovna toto si myslím, že počká....

marketa11112
1. říj 2020

@blondynka400 dle me jde fakt jen o to, aby nezkolaboval cely system.

hojda
1. říj 2020

@pratensis Super článek. Souhlasím, že dobrý plán je výhra. V práci každý rok aktualizujeme Business Continuity Plan a už se nám hodil několikrát (povodně, výpadek proudu, teď covid, případně požár). Prostě existují předem nějaké scénáře podle kterých se jede. Ví se, které činnosti jsou prioritní a co je potřeba řešit jako první. Kde získáme informace o dalším postupu atd. Asi bych pochopila, že nebyl žádný přesný plán na jaře, ale jako být bez plánu i teď???? Fakt nechápu. Hlavně, když ukazovali, kam pojedou politici o prázdninách na dovolenou, tak jsem si říkala, ty jo oni si berou volno, to už mají všechno potřebné vyřešené.....☹

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 to jsou podle mne jenom výmluvy..... Ono ani v té IT to nebylo tak tragické, jak nám podávali..... A třeba teď v ČR je to komické, když 42% kapacit zabírají lidé, co v podstatě nemají žádné příznaky, jsou úplně v pohodě, ale nemají je kam dát....

marketka_m
1. říj 2020

@blondynka400 hodně mě ten kostel překvapil

blondynka400
1. říj 2020

@marketka_m a v čem tě překvapil?

marketka_m
1. říj 2020

@blondynka400 že nezasáhli na divala, kina, shromáždění ale přmo kostel..nepříjde ti to divné?

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 teorii je dost. to máš pravdu... budto si nějakou přivlastníš nebo vymyslíš svoji.... já si myslím že za tím je více.. hele.. pokud to bylo 10 lidí, nebo 20 nebo 30... já si prostě myslím že to není jen tak sebou.. sama si odpověž na otázku.. když byly povodně.. co se dělalo? zachranovalo se lidi.. organiizace bydlení, dotace.. nedělaly se kroky mimo ... a o tom to je.. s coronou se dělají kroky mimo..

marketa11112
1. říj 2020

@blondynka400 kdyby bylo treba 2 miliony lidi nakazenych naraz, kdo by pracoval? Umis si predstavit ty nemocnice? Nebyli by tam ani lekari, sestry, dokonce asi ani dostatek posteli pro nemocne. Jasne, v nemocnici by bylo jen malicke procento lidi. Ale celkove vice ,nez ted. Lide by brali utokem obchody, rabovali, kradli,prepadavali jine...ptoste strach a hysterie by udelali sve. Tomu se snazi vsichni zabranit. Zeme by se asi davali dlouho dohrpmady, bylo by vse znicene. Defakto by slo o novy zacatek spolecnosti, asi jako po valce. Tohle nikdo normalni nechce. Nerikam, ze je jiste,ze by se to stalo. Ale mohlo by. Nikdo nevi, jake skody by mohl covid ve spolecnosti napachat, pokud by ta opratreni nebyla. Treba zadny a treba veliky. Rozhodovani o tom, co dal, musi byt silene.

blondynka400
1. říj 2020

@marketka_m nepřijde 😀 Tak třeba hokej extraliga je taky bez diváků, ač za mne je to mnohem bezpečnější, než nějaké pitomé divadlo. Dá se tam dát malá kapacita, rozestupy, což v divadle ne. Kostel negeneruje žádnou ekonomickou věc, není pro život potřeba, tak proč ho nezaříznout. Herci a divadla jsou dlouhodobě v krizi a jsou slyšet, proto ta výjimka. Ač je úplně mimo....

hojda
1. říj 2020

@marketka_m
@marketa11112 Účast na bohoslužbách je omezená tak, že se jí účastní nejvýše tolik osob, kolik je míst k sezení, nejvýše však 100 osob. V průběhu bohoslužby se nezpívá.

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 takto by to v reálu nebylo, to je scifi. 2 mil nakažených je nesmysl.... Navíc na jaře stejně víc jak 2 mil lidí nepracovalo a nic se nestalo. Kdyby e nedávali zbytečně lidi do karantén a nezavírali by se do nemocnic, bylo by to ok. Další věc je ta, že lidi u náš mají špatný zdravotní stav, obezita, vysoký tlak, akohol , cigára a ti řvou ze všeho nejvíc, že se bojí..... Já bych je v tom nechala vymáchat, každá je zodpovědný za svůj životní styl....
Za mne bude takto mnohem víc zničené, než kdyby to nepřežilo pár "starých a nemocných lidí a těch, kteří se k životu staví jak se staví), na tom zbytku by to žádné velké škody neudělalo. Vím, že je to hnusné, ale je to tak....

marketa11112
1. říj 2020

@marketka_m dobre, ale clovek,kteremu voda splachne dum, nikoho nenakazi,pripadne nezabije. Jasne,ze v tom celem si nekdo i ,,nahrabe,, a vyuzije situace- nemam valne mineni o nasi vlade. Ale zase nedelat nic? To take nejde. Byly bychom odrizli od zbytku sveta a nechani na pospas. Vem si,co vse se sem dovazi. Nejsme samostatni. A kdyz by nam okolni staty zavrely hranice a neprivezlo by se sem vubec nic?

hojda
1. říj 2020

@blondynka400 No a pak tě někdo nabourá v autě a všude v nemocnici budou ty "starý, nemocný a ti co se k životu staví, jak se staví" a tebe mladou, zdravou a životně zodpovědnou" dají kam?

marketa11112
1. říj 2020

@hojda ju, dekuji. Necetla jsem jeste presna pravidla od pondeli.

marketa11112
1. říj 2020

@blondynka400 no jo, ale nech v tom vymachat vetsinu naroda. 🙂

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 potvrzujes to,ze stat ma byt sobestacny..a s tin souhlasim

marketa11112
1. říj 2020

@marketka_m no, take by se mi to libilo. Ale dnes asi neni zcela sobestacny zadny stat. Kazdy neco dovazi.

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 ano. ale driv nebo pozdeji se to muselo projeit ze nemuzeme spolehat na jine

o

blondynka400
1. říj 2020

@hojda mám pořádné auto a myslím za ostatní, takže tam to riziko moc není 😀 😀 Ale ok, vím jak to myslíš. A uznávám, že je to problém..... Když to vezmu do detailu, je to jiné oddělení, po autonehodě jdeš většinou na jiné oddělení než s covidem.. V konečném důsledku to řešení nemá, pak už jen to, že někomu se dá přednost a někomu ne, což se mi ale osobně příčí. Zase na druhou stranu to, že si naše západní společnost sebou táhne lidi, co jsou neproduktivní, systém stojí akorát šílené peníze a kdyby nebylo naší "divné" společnosti, už by zde dávno nebyli či se nemnožili.... Sklízíme jenom to, co jsme zaseli a každá podobná nemoc to akorát prohloubí a místo toho, aby jsme se k tomu postavili čelem, tak s tím bojujeme a zatracujeme ty, kdo by měli "přežít"

marketa11112
1. říj 2020

@marketka_m tohle nevidim tak jednoduse. Banany tu asi nevypestujeme. Uvadim nejjednodussi priklad.

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 já klidně 😀 Třeba by se konečně chytli za nos..... Je to děs, když se kolem sebe podíváš

blondynka400
1. říj 2020

@marketa11112 ale banány k životu nepotřebujeme. To není o soběstačnosti

marketa11112
1. říj 2020

@blondynka400 preziji jen silni a zdravi. No, uz nehazime slabe a nemocne ze skaly. Spolecnost se v tomto zmenila. Tedy pokud mluvime o evrope.

hojda
1. říj 2020

@blondynka400 2 miliony nepracovalo? To slyším prvně? To je nějaké potvrzené číslo, nebo tvůj odhad? Ve věkové skupině 20-64 je v ČR 6,4 mil obyvatel (v tom budou ještě nějací studenti VŠ a invalidé a nezaměstnaní, kteří nepracují) Tak těch pracujících bude cca 6 milónů a nepřijde mi, že by 1,3 z nich na jaře nepracovala...

marketka_m
1. říj 2020

@marketa11112 dobre
.banany uvidis na dovolene..a bude to super.ale u nas mit banany neni podminka k zivotu..je.neco bez.ceho nelze zit?

blondynka400
1. říj 2020

@hojda kolik lidí bylo na očr?.... dále v podstatě všechny výrobní firmy stáli (alespoň nějakou dobu), spoustu firem si na HO jenom hrály, absolutně na to nebyly připravené , to co předstírali učitelé za práci fakt též neberu. Za mne min třetina nevyvíjela žádnou činnost, z které by skutečně šel zisk (neříkám celé jaro, ale na začátku určitě)

Strana