Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@blondynka400
@kuttu no a spousta se nevylecila. Nejsou to anonymni cisla, jsou to lidske zivoty. Zhmotnena tragedie - italske noviny z Bergama, kde mel kazdy fotku a kratky “zivotopis”, listy s listy s obetmi , ktere se povetsinou udusili v nemocnici sami, bez svych blizkych. Jooo, je to terno. I kdybyjich byli dvacet, zaslouzi si uctu, ne kecy”stejne by umreli” nebo”umreli, ale byli nemocni”
Tady ty ujety teorie o tom, jak si nemocni muzou za nemoc sami mi prijdou obzvlaste nechutny.
A na jare mozna spousta lidi nepracovala, ale SELEKTIVNE. Zakladni infrastruktura byla zachovana. V pripade explozivniho narustu bys byla bez hasicu i bez obsluhy jaderne elektrarny.
Sobestacnost fakt nespociva v tom, ze si vypestuju brambory a v cechach si je sezeru.
To je ta kratkozrakost.
A pripodotek k tem kostelum...krestan se jiste v krizi obejde i bez navstevy kostela 😉 on to da (i kdyz, jak bylo receno “se muze”, i kdyz v omezenem mnozstvi a bez zpevu)
@blondynka400 k te samostatnosti a bananum. banany k zivotu sice nepotrebujeme, ale mame je radi. Uz bez nich nechci byt. A stejne tak bez mnoha jinych veci. Ano,jsme zhyckani, prezrani, rozmazleni. Ale nechci zit zase jako za krale klacka. A to rikam z pohledu cloveka,ktery vyuziva svou zahradu ve velkem a jsem schopna si vypestovat kde co. Ale presto samostatna v tomto nebudu. To proste nelze. Tridim samozrejme odpad, snazim se nekupovat zbytecnosti, snazim se byt ohleduplna celkove k nasi zemi. Ale je to proste malo.
@ilonne tvoje maminka si za to urcite muze sama. Bud ma nevyreseny vztahy z minulosti nebo byla v minulem zivote ....ted me nic nenapada, nebo si nekde prislapla cakru, ale biorezonance by ji urcite poladila, protoze ma urcite parazity. A navic ji ty osklive veci plne jedu z obchodu a urcite na ten tlak ma prasky a vydelavaji na ni farma firmy. Pripadne ji v tom stavu samy udrzuji, aby na ni mohly vydelavat. Takhle “oni” premysleji, vis. Ja se toho naposlouchala za cely zivot. 🤣
Zvládneme to říká nakažený Trump. To se asi chystá použít to savo do žily🙂. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavi...
@marketa11112 no jak čtu tady ty tvé příspěvky, ty se tady naváříš do kde koho s jiným názorem, než máš ty sama, opravdu nevím, co je toho příčinou, ale tu bych asi hledala ve tvém soukromí a ne tady nasazovala na ostatní...
@marcicek84 uz zas 🙉
@meesha pořád, neboj, až to dočtu, tak i něco napíšu 😀
@blondynka400 ty jsi vážně drsná, to že nepřežije pár "starých a nemocných" je strašný relativizovani. Vždyť i ti staří a nemocní jsou někoho matky, otcové, sestry, bratři, babičky, kamarádi, známí, stryckove...i ty budeš jednou nejspíš stará a nemocná, dokonce můžeš být i mladá a nemocná....možná si to způsobís špatným životním stylem a možná taky ne. A to nemluvím o tom, že se u korony občas "zadaří" a sáhne i do řad mladých a zdravých. Vím, takto se "zadari" i u jiných nemoci, autonehod, úrazu.....ale musím říct, že se mnou vždycky taková zpráva otřese. To je morální hledisko, které by mělo ale vždycky převažovat. Pak jsme u ekonomického hlediska, které nás ale asi stejně doběhne. Když nezavre ekonomiku stát, tak jí lidé zavřou sami ve chvíli, kdy jim začnou umírat blízcí lidé, protože pak teprve vypukne panika. Dokud je to jedna paní povídala, je to ok, když už je to blízký člověk, je to něco jiného. Ze se s tím setkáme všichni, nebo teda většina, je pravda, ale je zcela jistě lepší, to rozložit do delšího časového úseku a při využívání opatření. Ono schytat opakovaně menší dávku a zůstat doma s mírnou (nebo i těžší, ale doma) virozou nebo to dokonce prodělat bezpriznakove, je totiž mnohem výhodnější než dostat jednou plnou palbu viru a skončit na JIP, kde stojí léčba desetitisice denně. O potenciálu viru preplnovat zdravotnický systém a o zahlcení nemocnic tu psát nebudu, to by bylo na další traktat, ale je to nejdůležitější aspekt celého tohodle boje. Fakt nechápu, že jsou mezi námi lidé, kteří tohle neumí domyslet a kteří ještě k tomu začnou podléhat pocitu a fakenews, že s námi chce někdo manipulovat a omezovat nám naši svobodu nasazením rousky a dalšími opatrenimi. Taky nejsem z omezení nadšená a některým třeba úplně nerozumím, ale zase chápu, že je těžké to vybalancovat. Jo, kritizovat a vysmívat se na sociálních sítích doma z gauče, to je strašně jednoduché. Fakt občas nevím, jestli se smát nebo brecet, když sleduju jak se k tomu někteří staví. Ale zase mi to dává obrázek o společnosti i o konkrétních lidech. A u většiny lidí, ať už ve veřejném nebo i soukromém prostoru, mi postoj k tomuto koreluje s tím, co jsem si o nich dosud myslela 😀.
No zpěv a kostely, tak myslím, že se to přežít bez toho dá, motlitbu lze vést i bez zpěvu, na druhou stranu mi ty některé zákazy a příkazy přijdou celkem úsměvné, nevím zda se tím něco vyřeší, bude zajímavé sledovat jak po volbách začnou vařit žábu...tak snad ještě stihnu kadeřnici...
Holky, když jsme u těch kostelů, tak myslím,že @meesha to napsala krásně, že zpěv by pro kvalitu spiritualniho života neměl být rozhodující. Přece křesťana nemůže rozhodit to, jestli může nebo nemůže v kostele zpívat. Naopak, právě pro ty babicky, jak psala @puhelin, pro které je návštěva kostela jeden z mála sociálních kontaktů za týden, by se tam mělo vytvořit bezpecne prostředí (samozřejmě je otázka, jestli tam mají v této době vůbec chodit, ale chápu je,ze chtějí). A to píšu z pohledu člověka, pro kterého je dobrá hudba v každém prostředí povznášející a životně důležitá 😀.
@puhelin
@hojda btw ja jsem teda mela pocit, ze to prineslo i hodne dobreho. (Pominu-li spolecensky vyznam setkavani babicek spojenych ne zakusky a kafem, ale spolecnou modlitbou, tam neni o cem, to je jasne). Vsichni streamovali jako o zivot, papež každý den v tv v primem prenosu, hledani alternativ k automatickemu "jiti do kostela", myslim, ze mnohdy to mohlo byt i prinosem. Clovek na tom muze najit i pozitiva 🙂
I v te hudbe k tomu muzeme prisoupit tak, ze se neceho krasneho vzdame, jako v postnim obdobi.
@marulu možné je dobré si začít uvědomovat, že i smrt je součástí života. Nemyslím si, že roušky jsou dlouhodobě udržitelné, pokud se lidé nebudou chtít očkovat...Pokud však někdo bude tvrdit, že i po půl roce kdy bude o po očkovacích vlnách je třeba nosit roušky a zavírat školy, omezovat služby atd., tak to už normální nepřijde...A ono všechno k tomu pomalu ale jistě směřuje, to moc se svobodou nemá společného. Teď když vyhlásí stav nouze můžou dělat opatření, ale na omezenou dobu, teď je to teprve právně v pořádku...
@meesha Přesně tohle vidím i ve školství, že se trošku pohneme jiným směrem, konečně se třeba lépe strukturuje, co se má učit a co už ne a do jaké hloubky. Vždycky se tvrdilo,že učitel nemůže mít HO a najednou to šlo🙂. Některé věci už budou prostě jinak a k něčemu se třeba už nikdy nevrátíme, prostě se společnost vyvíjí a neustále mění. Covid některé ty změny urychlí, některé budou negativní a některé budou pozitivní.

@kuttu vsak ano. Nekteri preziji, nekteri zemrou. Ale nechci, aby zrovna v me rodine byli pokusni kralici. Prijde mi to zbytecne.