icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

kamino
5. říj 2020

@anina32 To chápu, i se zmiňuju v příspěvku, že ne všichni mají na to zařízení, ale je škoda, že ti, co mohou se nezapojují.

meesha
5. říj 2020

@anina32 to je jasny, to mas dispenz 😀

marcicek84
5. říj 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/dvoum...
Haha,takze se to nejvic mozna siri vzduchem,tak to proto ty rousky nepomahaji,asi bychom doma nemeli ani vetrat...no zadne prekvapeni,byl by to prvni virus,ktery by se vzduch nesiril,takze ted nam naridi ty rousky i venku??? 🙈🙉🙊

marketa11112
5. říj 2020

@marcicek84 neprovokuj. Opet se to snazis rozvirit.

meesha
5. říj 2020

@marcicek84 o tom uz psala who, ze se potvrdil prenos aerosoly. Neznamena to rousky venku, ale zejmena uvnitr, pokud neni mistnost vetrana, virus se rozptyli ve vzduchu. Rousko se protlaci mensi mnozstvi viru tam i zpet. Snizi to, ale nevylouci.
Uz v cine o tom spekulovali, kdyz zjistili, ze se nakazili spolucestujjci nakazeneho sedici v autobuse na ruznych mistech, nejen vedle sedici + se nakazili ti, co nastoupili po vystoupeni nakazeneho, a to az v case kolem 15min. Bylo to v zacatcich, kdyz se nevedelo skoro nic.

marketka_m
5. říj 2020

vkladal to tad nekdo? nevsimla jsrm si
co rikate?
https://science.sciencemag.org/content/early/20...

hojda
5. říj 2020

@marcicek84 K tomu Flegrovi a dezinformacím, nemám teď čas to projít všechno, ale jako první mě praštilo do očí toto: Fakta: Nemocniční kapacity představují celkově desetitisíce lůžek, vyčerpány nejsou. Motolská nemocnice hlásí volné covid kapacity z 87 %. Motol aktuálně omezuje plánované operace a třeba v Uherském Hradišti se děje to samé.

Nebo toto:
Dezinformace: "Jsem si jistý, že přes tisíc nakažených za den bude dříve než v pátek 5. 9.". Předpověděl Flegr 3. 9.
Fakta: Přes tisíc nakažených bylo 8. 9.
5.9. a 6.9. byl víkend a to se testuje vždy méně.

marcicek84
5. říj 2020

@hojda u malych cisel nejsou videt ty rozdily,jako u tech velkych,proste toho pana nelze brat vazne...

meesha
5. říj 2020

@hojda cetla jsi dalsi prispevky radoby dezinfo webu? (Web stranka teda presmerovaba na nejakou kravinu). 99% o koronaci a vsechny jednostranne. Divny profil :/ nepusobi seriozne.

marcicek84
5. říj 2020

@meesha ale ten Flegr je opravdu s temi odhady uz davno dost mimo...to nemusis brat jen z toho webu,to si dohledas i sama,ze mu to o nevychazi,asi chce jen desit lidi...

meesha
5. říj 2020

@marcicek84 o tom jsme se uz bavily, problem je v tom, ze on rikal “pokud neprijmeme opatreni”. Z toho srpna mu hodne veci klaplo, bohuzel. Dokonce sem nekdo daval i screeny z te doby, mozna bys to dohledala. V dobe, kdy predpovidal 4000/den, tu bylo 3500/den, treba. Nebyl uplne mimo. Jina vec je, ze se asi mylil v tech mutacich, tak rychle tenhle virus nemutuje a ten kmen co tu mame je prakticky totozny s tim jarni

meesha
5. říj 2020

@marcicek84 desit lidi nechce, on si to psal “pro sebe “ na fb, novinari ho parkrat nekam pozvali, ja o nem neco naposledy slysela tak na zacatku zari, tak nevim proc by mel byt “davno” vedle, nevim, ze bylo neco aktualnejsiho

Mimochodem, co si treba
, pamatuju, tak predikoval zavreni skol od rijna, no, tak to mame od 5. 10. Atd...
Na tom neni nic k vydeseni, ale musime si proste uvedomit, ze neco se delat musi, bouzel

marcicek84
5. říj 2020

@meesha on ma predpovedi mnoho a od zari jsou jaksi vsechny vedle...takze treba si najit asi jineho odbornika,kterym postrasit lidi...

meesha
5. říj 2020

@marcicek84 sem nejaky novejsi hod, pls, ja nic v posledni dobe nepotkala, rada si poctu a porovnam

hojda
5. říj 2020

@meesha Ano, koukala jsem na to, dezinformační weby nám tu rostou jako houby po dešti.....

marketka_m
6. říj 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/kdyz-se-ne...

takze ono vlastnw pujdeme mozna cestou "nepovinneho ockovani" typu..stale je malo ockovanych lidi..opatteni zustavaji...a tak dloujo dokud se nenaplni minimalni pocet?nebo co tim chtel basnik rici..

meesha
6. říj 2020

@marketka_m mas nejakou jinou rychlou cestu? Je to pochopitelny (jasne kazdy to bude hazet na to, ze je to jeho byznys).
Ja si myslim, ze bych nebyla takovy optimista, ze se to vakcinoi vyresi, tak, jak se oˇto prezentuje, protoze spousta lidi nema duveru k tak rychle vakcine a naockovat se neda. Ja jsem hodne provax, ale tady to chapu.
Mas asi tri moznosti: vakcinu, testy rychle levne a pro kazdeho nebo lek (a s tim to vypada blede, rozhodne bledeji nez s vakcinoi)

Tipuju, ze to bude kombinace hlavne prvnich dvou.

Jinak paápá zivote bez opatreni, bude to jako ted

Mimochodem, zase ta cina, tam v cervenci naockovali v tichosti 350 000 lidi nevyzkousenou (!)vakcinou. Prioritne statnich zamestnancu. Tomu rikam jizda, br

marketka_m
6. říj 2020

@meesha lide se daji naockovat..staci jim pohrozit rouskama dozivotne🙂 a to jestli to vakcinace "vyresi" poznas jak?vsak si statistiku pisou na hore..podle potreb..vsak ty kauzy kolika lide. prisla sms ze jsou pozitivni a na testech nebyli...kolrm znam minimalne 5..

meesha
6. říj 2020

@marketka_m a tak to je trochu paranoidni 😉 jako ze stat se proti nam spiknul a jedna pani povidala. Kazda statistika pocita s odchylkou a dost vypovidajici je pocet umrti a hospitalizaci, kdyz na to prijde.

Nemyslim si, ze by se jim melo hrozit, ale jasne vysvetlit i fungovani te vakciny (myslim ted treba: je to na principu ockovani na to a to, pouziva se to leta, jen je tam jiny protein) a vysvetlovat by meli odbornici a ne zubari. Ja jsem prave slysela cosi o genovych vakcinach, nove principy a toho bych se asi ja osobne bala. Ale tech informaci je zatim fakt malo. Aktivne je nevyhledavam

odula
6. říj 2020

@marketka_m to je tak strašně směšný... I kdyby to myslel 100x dobře, i kdyby to měl výborně odůvodněný, stejně si vždycky vzpomenu na tu firmu jeho dcery, která distribuuje vakcíny 😝 jinak pro srovnání - Tegnell : https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xP1evQ/teg.... "vakcína není totální řešeni" ( pandemie)

meesha
6. říj 2020

@odula ty jo, tim nevladnu 😀 kde najdu v telefonu prekladac 😱 si to pozdeji prectu na pc
Nemuzes tak shrnout do jedne vety co tam je ? 🙈

Kdyz tech moznosti moc neni 🤷🏾‍♂️ A Prymula je epidemiolog a vakcinolog, to je tezke (A to mam proti nemu milion vyhrad, ale jinych nez stret zajmu). A ona muze distribuovat ledacos, ale tady na tom se moc nenapakujes. Vakcina za babku, pulku hradi EU, to nebude vetsi balik nez bezna zakazka na stavbu par km dalnice. 😀

babanci
6. říj 2020

@odula Jsem na ostrově Djerba. Hotel nádherný,hodně Francouzů,hrstka Poláků /věčně opilí,v noci hulákali a skákali do bazénu/, včera dorazili Rusové a tři Češky,včetně mě. Relaxuju,válím se v moři. Jen slunce nesvítí. To mě tu překvapuje.

marcicek84
6. říj 2020

@meesha tak naockovat by se meli predevsim vsichni rizikovi,kriticka infrastruktura,ucitele a pak ti,kterych se tato situace dotyka ekonomicky,na nikoho jineho spolehat nejde...ale jestli je clovek ekojokicky postizeny a ceka na tech 60 procent ostatnich,je blazen,ani omezeni cestovani lidi k dobrovolne vakcinaci nedonuti (a to taky nebude vecne),takze na to jim **** bily tesak...

marcicek84
6. říj 2020

@marketka_m ani rousky dozivotne neni takova hrozba,proste je lide prestanou nosit,oni sr tim unavi a kazda dalsi vlna,nad tim vic a vic mavnou rukou,rizikobych je kolem 3 mil.k tomu nejaka kroticka infrastruktura,ucitele a hold museji se pridat ti,kterych se to dotyka ekonomicky,ostatni nemaji motivaci a ani duvod tak cinit...

meesha
6. říj 2020

@odula mam to, byla jsem zvedava, preklad uz netreba. Chapu, ze varuje pred prehnanym optimismem. Tak jednoduche to fakt neni, no. Nechame se prekvapit.

hojda
6. říj 2020

@odula Rozumím každé páté slovo díky němčině, to je fajn🙂.

meesha
6. říj 2020

Pavel plevka na ct24

marcicek84
6. říj 2020

https://www.petice.com/oteveny_dopis_leka_vlad_... tak už to má 48 tis. podpisů, 12 tis. podpisů za 24 h... to jede...

odula
6. říj 2020

@meesha mě šlo o to porovnat ty dva pohledy. Jseš dobrá s překladačem. 👍 já zas teď nemám moc čas (přednáška).

Strana