icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
8. říj 2020

@ninive211 no.. aby se ty vánoční dárky stihlo doručit 😂😂😂 já začala pořizovat letos dárky už docela brzy 😂😂😂

ninive211
8. říj 2020

Anonymní, právě proto to chce zacit porizovat driv. Ja teda i normálně mam vetsi u darku nakoupenou do konce listopadu a pak uz leda jen drobnosti (ty holt byt ani nemusí)

vineta
8. říj 2020

@ninive211 Ono nejde ani tak o zákaz, pro mě byl na jaře nejhorší ten pocit, že můžu našim domů z Prahy něco dotáhnout, zákaz nezákaz 😕. Já budu od konce října doma na mateřské, manžel má
HO, a už před nějakou dobou jsme omezili mimorodinné kontakty na minimum, právě proto, abychom se mohli bez větších výčitek stýkat právě s rodinou, to je pro mě důležitější než jiný sociální život. Také s nachlazením raději návštěvy odkládám.

No, snad to bude zase dobré ❤️, držme si palce.

hojda
8. říj 2020

@ninive211 Tak my měli karanténní Vánoce už 2019 (celá rodina v horečkách), rodinu jsem jeli navštívit až v lednu, takže pro nás vlastně nic nového.☹

autor
8. říj 2020

@ninive211 já to taky tak mám, ale manzel vždy vše chce řešit na poslední chvíli. Změnilo se to, když jsem byla na rizikovém těhu a hrozilo, že skončím v nemocnici a on bude muset balit dárky sám 😅 tak už i on šel do toho, že budeme kupovat dřív 😂

hojda
8. říj 2020

Takže kulturní lockdown a zavření druhých stupňů https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-mini...

jelenice_zavodnice
8. říj 2020

Anonymní autorka.
Já myslela názor na situaci kolem Pekové. Když si nečetla starší informace a nezajímá tě to, pak je moje otázka bezpředmětná 🙂
Názor na dohadování mně nezajímá, bylo to tady a bude to tady bez ohledu na to, jestli tady budu já, nebo jakákoliv jiná autorka z "druhého břehu". Prostě je to diskuze a zapojit se může kdokoliv. A pokud by se měla ubírat jenom jedním názorovým směrem, pak to nebude diskuze, nýbrž názorové uskupení stejně smýšlející skupiny.

ninive211
8. říj 2020

@hojda Kulturní lockdown by teoreticky mel byt pro ty kulturni zarizeni i vyhodnejsi, kdyz budou zavreni centralne, meli by mit narok na nejake narady od statu. Kdyzbudou otevreni, ale do divadel a, kin bude chodit minimum lidí (kdo za kazdou cenu MUSÍ v současné době na koncert, do divadla, nepochopim, na jednu stranu tech umelcu je mi lito, na druhou toto je prvni logické omezeni, ktere lidé zváží pri rizicích - omezit pobyt uvnitř nejakych prostor se stejnou skupinou lidí na minimum-v kseftu jste treba 20 minut a ne furt na stejnem miste, v divadle sedite na zadku 2 hodiny v kuse na 1 místě), mohou na tom byt paradoxne hur... Prekvapilo me docela ohnisko v divadle v Liberci, je videt, ze uz ani ta divadla nejsou bezpecna, jak se tvrdilo

marulu
8. říj 2020

@ninive211 taky si myslím, že Vánoce zdaleka v normě nebudou, kolik to do teď mohlo mít lidi? Půl miliónu? To je můj odhad a potřebujeme aspoň 6 mil.😀 A to je otázka, zda bude stačit jedno prodelani k slušné ochraně, spíš asi ne. Pomůže snad vakcína,pak se začne situace klidnit, ale myslím, že na 1-2 roky ještě máme o "zábavu" postaráno, dým už snad ne 😀.
@odula jsou lidé, kteří svůj omyl nikdy nepriznaji a myslím, že zrovna Peková k nim patří, bohužel si neuvědomuje (nebo ji je to jedno, možná to dělá i schválně?), že svými názory dost lidí ovlivní a tím přispívá k tý celkove blbý situaci. Když vidím kolem sebe fakt chytrý a vzdělaný lidi, který ale ohledně covidu věří takovým nesmyslům, tak ani nechci domýšlet, jak to vypadá v nižších sociálních skupinách.....

ninive211
8. říj 2020

@marulu Nizsi socialni skupiny hltaji Blesk, Aha, tn.cz a podobne ptakoviny a vse, co se tam pise, berou za "fakt". Pak nemají nekteri lidi silet.

hojda
8. říj 2020

@ninive211 To je přesně ono, stát vlastně nic zavírat nemusí, protože se to zavře samo, přesně jak říkali ti, že když nebudeme dělat opatření, tak lockdown stejně přijde a ještě tu budeme mít plné nemocnici díky absolutně neřízené epidemii☹.

ninive211
8. říj 2020

Jinak ze by Vanoce byly uplne"normalni", jak je známe, si pri soucasnem vyvoji situace snad uz mysli jen malokdo. Spis jde o to, aby aspon o tech Vanocich zrovna nebyla nejaka striktni karantena, omezeni pohybu osob a tak. A kdo bude zdravý, ze tu moznost setkat se s rodinou bude mít...

marulu
8. říj 2020

@ninive211 v nasem divadle byla většina představení vyprodána, je hrozně těžký na některa představení sehnat lístky, takže lidi chodí i teď. I my chodili a to jsme jinak hodně opatrní, ale ta podpora umělců mi přijde hrozně důležitá. Jediný co mi překvapilo, že respiratory a nanorousky měli spíš mladší lidi, stari dost často obyčejné rousky a někteří nosy venku 😀.

ninive211
8. říj 2020

@marulu Bohuzel, celkove mi prijde (az na vyjimky, ktere to naopak prehaneji a zaviraji se doma pred svetem), ze i ty mladsi rocniky (ne vsichni samozrejme) jsou takovy odpovednejsi, nemysli ani tak na sebe, ale ze by treba mohli ohrozit ty v okolí. Ti staří jsou kolikrat takoveho nazoru, ze jejim to snad jedno, babky se scuknou pred barakem, 20 cm od sebe a pul hodiny plkají...

ninive211
8. říj 2020

Ja byla v divadle naposledy mesic pred prvnim porodem(pred 6 lety), strasne rada bych sla nekdy zase, ale tak holt v soucasne situaci me to ani nelaka a s klidem si "kultůru" ještě nejaky cas odpustim. Neni to neco, bez ceho bych nedokazala zit.

vineta
8. říj 2020

Nevím, zda už to tu nebylo, kdyžtak se omlouvám, nestíhám to tu moc sledovat 😁, ale tohle mi přijde jako vcelku výstižná odpověď všem těm Šmuclerům, Pirkům apod.
https://reportermagazin.cz/a/pnhw9/bagatelizace...

marcicek84
8. říj 2020

@hojda stejně ty opatření, o kterých se uvažuje, to určitě nevyřeší...a pokud je covid takový problém, tak je lepší zavřít na 14 dní teď, než čekat a pak to zavřít zase na měsíce, na druhou stranu pokud má většina nakažených jen pozitivní test, tak řídit se jen počtem pozitivních je blbost, co se týče nemocnic, asi by bylo namístě převést ty neumístitelné pacienty co tam jen zabírají místo do těch hotelů a problém nebude...

@ninive211 co se týče Vánoc, to se všechno ještě uvidí co a jak bude (pro dceru dárek máme a drobnosti se dají sehnat vždycky), Co se týče těch návštěv rodin, tak to může být pro některé opravdu problém, ale tak my jsme chodili hlavně k tchýni a tchánovi, asi mi nepřijde problém se tam ukázat až v lednu...ovšem problém by asi byly pro některé třeba zavřené kostely...HO povoluje každá normální firma, protože ví, že je lepší nechat nemocné lidi doma, než si tam něco zavléct...Ono je vidět jedna věc, lidi otupěli a opravdu už covid nevnímají jako takový problém, protože bojovat proti nějakému viru, no fajn, ale jak vidíš výsledkem bude lockdown, roušky nepomáhají, nepomáhá de facto nic...Tak to vidím, že řeknu dnes kadeřnici,ať mi o vezme více, přece jen, před Vánoci jestli bude něco otevřeno, je ještě otázka...

hojda
8. říj 2020

@marcicek84 Myslím, že problém v nemocnicích nebude jen v těch neumístitelných pacientech, ty zabírají většinou už jen normální pokoje a ne ty lůžka, která jsou pro vážné stavy.

hojda
8. říj 2020

@marcicek84 Btw. jak ten nárůst nemocných v nemocnicích vysvětluje Icke?

ninive211
8. říj 2020

@hojda Pred par tydny rozhovor s MUDr Balikem na Reflexu- co se tyce ARO a JIP luzek pro nejzavaznejsi pacienty, tak tech je pry dostatek a snad jeste dlouho bude, problemem muze byt spis postupne nedostatek standardnich luzek pro mene zavazne pripady, co potrebuji treba jen kyslik anebo jen maji hodne vysoke horecky a jsou v rizikovem veku na to, aby byli v "domacim" leceni, hodne je tam pry pripady, kteri jsou v nenocnicich jen kvuli socialni izolaci (typicky seniori z domovu duchodcu s mene zavaznym prubehem). Prave v tehle pripadech by mozna mohly pomoct ty planovane izolacni pokoje v hotelech...

marcicek84
8. říj 2020

@hojda viz příspěvek ninive211, ten rozhovor s panem Balíkem jsem sdílela. Každopádně jestli tě zajímá pan Icke, asi by sis to měla vyhledat, protože momentálně netuším, jedno video s ním sdílela marketka_m, tak můžeš zkusit, ale mělo to 1:20h, úplně celé jsem to neviděla...

ninive211
8. říj 2020

@marcicek84 V tomto mozna za soucasne situace souhlasim, ze by nebylo od veci TED tak na 14 dni zavrit vse, omezit vse nezbytne...nez vahat, vahat a pak to resit za mesic, kdy uz bude pozde (jestli není pozde ted). Nicmene je dost velke riziko, ze ze 14 denniho lockdownu bude následně lockdown mesicni, dvoumesicni...jak jsme zazili na jare. Kdy bohuzel byl az zbytecne prilis tvrdy, vlada se diky nemu brutalne zadluzila a ted, kdyz by ten lockdown BYL opravdu namístě, tak se váhá, protoze ekonomika si další 500mld sekeru prosté nemuze dovolit. A spousta firem druhy lockdown proste uz ekonomicky neprezije...

marcicek84
8. říj 2020

@ninive211 já tedy s tím uzavíráním moc nesouhlasím, ale kdybych si měla vybrat, tak raději posledních 14 dní říjnu, kdy jsou i podzimní prázdniny a státní svátek, než pak několik měsíců...ale myslím, že k tomu stejně směřujeme mílovými kroky a ve stavu nouze je vše možné a možná to tak nakonec i dopadne...bohužel se bojím, že oni když jednou zavřou, tak otevřou zase až za dlouho a bude to zbytečně tvrdé, tak jak tak...

hojda
8. říj 2020

@ninive211 Já to pochopila tak, že do těch hotelů by šli buď lidé, kteří se doma nemohou izolovat a druhou skupinou by byli ti na doléčení. Někde jsem četla info od lékaře, že je lepší ty horší stavy (ne nejhorší) mít pod dohledem, protože se často zhoršují velmi rychle☹.

marcicek84
8. říj 2020

@hojda a upřímně a kdo se může doma izolovat? Máš třeba děti, ty musí někdo vodit do školky, jeden rodič třeba dělá na směny, druhý má covida a jak se izoluje samoživitelka, chtěla bych názornou ukázku...vymýšlejí se totiž ptákoviny, možná nám udělají karanténu jako domácí vězení, však karanténní hotely měli na Slovensku, když někdo přicestoval, tak tam musel, taky to stálo za to..

ninive211
8. říj 2020

@hojda Urcite, zejmena ty starsi pacienty, tam nic nic a najednou je rozjety zapal plic, ktery muze skoncit fatalne
@marcicek84 Taky nejsem fanda zavirani ekonomiky. Ale ted koncem toho rijna by to teoreticky reseni byli, presne jak pises, radsi to prezit ted 14 dni, nez se v tompak placat měsíce. Jeste tu neni ani chripkova sezona, to spolu s covidem stejne tu ekonomiku trochu utlumi tak nejak prirozene, spousta lidí bude v covid karantene nebo na neschopence, OCR s necim jinym...a letos myslim si jen tak nekdo nelajzne neco přecházet a chodit s horeckama do prace jak nekteri v druvejsich letech. Jeste ze se zavcas zrusila ta tridenni karencni doba, kdy clovek byl doma zadarmo, kvuli tomu opravdu spousta lidí nemoci prechazela, pokud jim fakt nebylo ouvej

hojda
8. říj 2020

@marcicek84 Tak pokud jsi v domácnosti třeba s někým z ohrožené skupiny (senioři, chemoterapie atd.). Moji rodiče třeba bydlí s babičkou, všichni jsou důchodci. Nejsou jen rodiny s dětmi.

hojda
8. říj 2020

@marcicek84 Názorový posun?

marcicek84
8. říj 2020

@hojda cože?

marcicek84
8. říj 2020

@hojda to už budeme jako v té číně, ještě chybí do těch covid hotelů násilně lidi odvážet a zavírat, všechny s teplotou šup tam nimi 🙈🙉🙊

Strana