icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
8. říj 2020

Prymula k rouskam:
Je pravdou, že může mít negativní vliv, že se roušky zavedly později. Efekt je ale poměrně malý,“ reagoval ministr na dotazy novinářů. Podle něj vinu na zhoršující se situaci nese i řada dalších věcí.
Ano, rybarska sit opravdu nechrani nikoho ani nic...

marcicek84
8. říj 2020

@anina32 tak vzhledem k tomu,ze posledni 2 mesicem omylem v kazde diskuzi lajknes nekolik mych prispevku a pak to odlajknes,tak jsem mela spise opacny dojem,bohuzel jsi nevedela,ze se mi to v upozorneni i tak objevi...Tak se neboj se osmelit,kdyz se to stejne provalilo,nebo to mam nazvat pravym jmenem,a to slidenim?

mourovatakocka
8. říj 2020

@anina32 Budu asi jediná, ale já ti fandím, že do očkování půjdeš. Osobně jsem dost antivax, ale nejsem magor, abych někoho přesvědčovala o své pravdě. Hlavně zdraví 🍀 , nikdo nevíme, jak se bude situace vyvíjet.

anina32
8. říj 2020
meesha
8. říj 2020

@marcicek84 prosim te, tomu snad nikdo nemuze verit. A co je to blbost s tim ockovanim chripky.🙈 Rada se necham pripovzdelat.

SDÍLEJTE RYCHLE NEŽ TO SMAŽOU!!!

marcicek84
8. říj 2020

@meesha prosim cti.... to jeste nesmazali,jak vidis... 🙉🙈🙊https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/do-ceska-se-...

meesha
8. říj 2020

@marcicek84 no, ctu. Ctu, ze se to stalo pri testovani na fretkach, a ze je dobre. ze kontrolni mechanismy funguji a zareagovali sice lehce po 12, ale prislo se na to. 🤷🏾‍♂️
Slo o nehodu pri vyzkumu.

marcicek84
8. říj 2020

@meesha tak aby vcas prisli i na to co bude v te covid vakcine,ze jo...🙊🙈🙉

meesha
8. říj 2020

@marcicek84 tak to pak nic nejez, nepij, neuzivej. Protoze takove veci se stavaji. V jogurtu muzes mit strepy, v piti dezinfekcni prostredek a v prascich jine prasky, nez tam maji byt. Je to blby, muze to byt tragicky, ale nejsou za tim zadne konspirace.

meesha
8. říj 2020

@marcicek84 u te covid vakciny ver, ze si sakra daji bacha. A proto je take stale otazkou jaka bude ucinnost, protoze nizsi ucinnost je dan za bezpecnost. Je to takove balancovani

marcicek84
8. říj 2020

@meesha zapomnela jsi na posypovou sul v bramburkach 🤣🤣🤣 no jinak pikud to nekdo bere jako normu a standard,tak mi asi nebude vadin zadny sajrajt,ktery se v te covid vakcine objevi a pokud se po 5 letech projevi NU,tak si to uz clovek ani nespoji...

marketka_m
8. říj 2020

@meesha jsi odvážná žena že ti je jedno co jíte a pijete, když říkáš že se takové věci stávají 😀 my třeba řešíme co jíme a pijeme... ouuuu...

meesha
8. říj 2020

@marcicek84 no vidis, to je pekny priklad. Nevim, kdo to bere jako standard (mne to teda prijde dost nestandardni), ale smir se s tim, ze krome smrti holt nic neni 100%

jelenice_zavodnice
8. říj 2020

Holky, nechci vám brát iluze ale pokud tady nějaké očkování proti covid-19 bude, tak o tom, jestli se očkovat necháte nebo nenecháte, bohužel nebudete rozhodovat vy.
Je to celosvětová epidemie, její vliv je globální, stejně jako propojení ekonomik a světové společnosti. Tato epidemie do dnešního dne způsobila nejvíc problémů v ekonomickém, pracovním a společenském životě, je to smutné ale bohužel i tato diskuze je důkazem toho, že "zdravotní následky" jsou stavěné až na další příčky. A pokud WHO ve spolupráci např. s nejdůležitějšími hospodářskými organizacemi se rozhodnou zařadit tuto vakcínu na seznam povinného očkování, tak do toho půjde celý svět. A nikoho ve světe nebude zajímat, jestli v nějaké ČR někde ve východní Evropě (z politického i ekonomického hlediska nás svět bohužel pořád vnímá jako východní Evropu, to jen tak mmch kdyby někdo chtěl moje nepřesnosti opravovat 😉) brojí proti tomuto očkování a očkovat se nebudou. A to, že se pro nás např. zavřou nejenom cestovatelské hranice ale i ekonomické a finanční, bude bolet mnohem víc, než odpor k očkování.

meesha
8. říj 2020

@marketka_m ale tak resit to muzes horem dolem, ale zrejme ti to bude houby platny, kdyz si lokneS piva a zjistis, ze je v nem louh, treba. A nerikej mi, ze pivo nepijes, to je priklad 🙈 ji? Nebo tu technickou sul bys hned pri prvnim pouziti poznala? Ja teda asi ne,

marketka_m
8. říj 2020

@meesha tak já to taky nepoznám, ale když pak se to zjistí u nějakého výrobku tak ho nejdu koupit.. nebo snad jdu koupit a řeknu si však to je život to nevadí?? asi ne.

marketka_m
8. říj 2020

@jelenice_zavodnice souhlasím, o tom my nebudeme rozhodovat.. a určitě to příjde, dřív nebo později.. je v tom daleko více ukryto než si myslíme..

meesha
8. říj 2020

@jelenice_zavodnice jsem zvedava. Fakt je, ze treba v Australii je udajne o povinnem ockovani rozhodnuto. Ja mam obavy, ze by to tady -a ted myslim treba evropske zeme - vedlo k tak problematickym jevum ve spolecnosti, ze to asi spis neocekavam. Ale fakt uvidime, to je muj naprosto subjektivni dojem. S ja jsem hodne provax, ale asi bych se hodne bala. Mozna, ze by to spravila tricha osvety a vysvetlovani

meesha
8. říj 2020

@marketka_m ale to prece nikdo nerekl 🤣
Jenom, ze se to stava, to je proste fakt.

marcicek84
8. říj 2020

@jelenice_zavodnice a kdyz jsem psala,ze to bude smerovat k povinne vakcinaci ja,tak me tady malem ukamenovali,tak si dej pozor...
Jedine stesti zatim je,ze te ockovani letky nebude hned dost pro vsechny,takze povinne by to mohly mit zatim jen rizikove skupiny pokud bude malo zajemcu.

meesha
8. říj 2020

@marcicek84 Nevsimla jsem si, ze by ti kvuli tomu nekdo ublizoval. Proste mame jiny nazor

marketka_m
8. říj 2020

@marcicek84 otázka zda to Lže je málo vakcin" není jenom informace pro nás...

marcicek84
8. říj 2020

@marketka_m to muze byt a ted uz budou testovat na tom testovani naroda na covid ,jak rychle praktici odebreou krev a otestuji a kolik lidi se necha a budou vedet i jak rychle tim padem lidi naockuji...kdo ma figle a zasterku...

meesha
8. říj 2020

Jeee, a ze to tu nekdo zminoval - ze by s Erousce mely dat slevy nebo tak neco 🙂
https://domaci.ihned.cz/c1-66827670-aplikace-li...

jelenice_zavodnice
8. říj 2020

@meesha Evropa bude mít ekonomické problémy a z toho samozřejmě plynou ty celospolečenské. Nevím, ale zatím se mi to jeví tak, že prostě ekonomika za každou cenu a zdraví až někde tam dál, minimálně doteď v ČR. Musím se podívat jak to vnímají v jiných zemích EU, netuším, už dávno jsem nečetla něco aspoň trochu nezavádějícího, co se vnímání corony v Evropě v současné době týče. Nevím, jestli je to srozumitelné, co tím chci říct, nějako to neumím zformulovat pořádně 🙂
Ale využila bych tématu očkování a zeptala bych se @odula, jak je u vás vnímáno téma případné očkování proti covid-19? Už se o tom vůbec mluvilo ve společnosti? Díky

meesha
8. říj 2020

@jelenice_zavodnice je to srozumitelne. A verim, ze to muze byt jedna z cest.
Taky o zahranici neslysim jine zpravy nez “tam nikdo nesili a nemaji rousky” nebo “tam maji rousky”. Nejak se to scvrklo na kus hadru. Odula urcite neco doda, davala sem nedavno Tegnella a ockovani.

jelenice_zavodnice
8. říj 2020

@meesha Jj, to jsem četla, že si drží pořád názorově identitu k situaci ve Švédsku a nelítá ode zdi ke zdi.

meesha
8. říj 2020

@jelenice_zavodnice jj, a ze varuje pred prehnanym optimismem, ze vakcina vse vyresi. Ale byl to hodne strucny clanek. Treba se ted dozvime vic 🙂

werumka
8. říj 2020

Info k eRousce. Přišlo mi upozornění na setkání s nakazenym a datum, kdy k němu došlo 😉 v Praze funguje 😉

marcicek84
8. říj 2020

@werumka a jak s tou informaci ted nalozis?

Strana