icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
10. říj 2020

@bigbig to si nemyslim,ze si tohle lide naivne mysli,vetsina pocita s tim,ze to bude trvat do konce roku,pokud ten lockdown prijde,i proto od cervence do konce zari rychle chodili vsude mozne uplna procesi,dokud jeste muzou,je jasne,ze dalsi prilezitost budou mit az za dlouho...

werumka
10. říj 2020

@marcicek84 Pokud chodila procesí lidí z důvodu, který píšeš, napovídá to spíš naprostému nepochopení celého problému. A pak se - opět- nemůžeme ničemu divit a za tuhle situaci nemůžeme nadávat vládě, ale pouze nám samotným..

marcicek84
10. říj 2020

@werumka zase to zvelicujes,u nas v kraji to bylo podporeno tim,ze plno atrakci bylo zdarma,takze tam byly davy,to vis,kdyz se neco dava zadarmo,tak se ns to lidi sletnou jako vosy na bonbon...A pokud ti lide se chovali v souladu s narizenimi,tak opravdu nevim proc nadavat...Ne,my sami si za nejaky vir ooravdu nemuzeme,at je laboratorni Cinsky ci Americky ci prirodni (puvod je marginalni) zadny z nas za to nemuze a proto davat vinu lidem za to,ze ziji svuj zivot jak nejlip dokazi,je silene,to bych se za chvili mohla omlouvat vlade,za to,ze jsem byla pocata nebo se narodila🙉🙈🙊

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/online-drtiv... Hami nezklamal,vsechny hned zavrit,jako v Izraleli...

werumka
10. říj 2020

@bigbig Řekla bych, že se evropské země dělí na dvě skupiny: ty které průser zažily a ty, které ne. A ty, které ho nezažily se pak dělí na dvě podskupiny. Na ty, které ten průser potřebuji zažít a na ty, které nepotřebují. My jsme ti první...
Díky za vhled k vám...

werumka
10. říj 2020

@marcicek84 zase zvelicuju? Co jsem zvelicovala před tím?
Já jsem v tomhle asi jiná a přemýšlím pět minut dopředu. Takže narizeni k dodrzení osobní odpovědnosti nepotřebuju. Pokud většina lidí v CR potřebuje narizeni, aby mohla praktikovat osobní odpovědnost, tak je to zase a pouze problém nás jako lidí a ne vlády.

marcicek84
10. říj 2020

@werumka ale tak prece ne kazdy kdo byl v nejakem procesi neco hned porusoval...treba v MSK byl uplne bily region do 2.pol zari,tak bych teda jako zase to nepsala tak,ze by ti lide byli nezodpovedni...

hojda
10. říj 2020

@marcicek84 A ty si ještě pořád myslíš, že tu "chřipečku" naše zdravotnictví zvládne?

hojda
10. říj 2020

Česká republika má 295 nakažených na sto tisíc obyvatel. Izrael 326 a třeba Německo aktuálně 27 a Slovensko něco málo pod 100.

hojda
10. říj 2020

Začínám vážně přemýšlet na tím, jestli poslat děti v pondělí do školy. Mám takový pocit, že ten druhý stupeň už se vystřídat ani nestihne☹.

hojda
10. říj 2020

@marcicek84 Tohle tvrzení je právě ta největší chyba. Každý z nás právě má podíl na tom, jak se ta situace vyvíjí a jestli jsi to do teď nepochopila, tak nám může vládnout nejmoudřejší člověk na světě, ale stejně to nepomůže!

ivana354
10. říj 2020

@hojda Čechy mají podle Süddeutsche Zeitung průměr za posledních 14 dni 374,6 nakažených na 100000 obyvatel.

hojda
10. říj 2020

@ivana354 To klidně může být a možná i více, když ani nevíme kolik jich nezachytíme☹.

marcicek84
10. říj 2020

@hojda myslim,ze jsi spise nepochopila ty ten semafor,ktery tady byl,bilo znamena zadne riziko a podle toho se lide chovali,do oranzove jsme spadli v MSK zacatkem rijna a lide tomu prizpusobili sve chovani,tedy opravdu nevim o co se tady snazis, lide se ridili tim co jim bylo predstaveno,nemyslim si,ze to bylo spatne...Lide nejak reaguji na aktualni situace a ruznych regionech byla i je ruzna...
A jestli to nase zdravotnictvi zvladne,ano zvladne...neni duvod si myslet opak...

marcicek84
10. říj 2020

@hojda proc bys deti neposlala do skoly,maji snad povinnou skolni dochazku,to fakt neni normalni takove uvazovani,do skoly se nechodi jen kdyz je nekdo nemocny 🙉🙈🙊 No ale uz spekuluji zase na OCR pro rodice po dohu karanteny,tak se mozna na to uplne zavreni skol pomalu pripravujeme...

bombat
10. říj 2020

@hojda Pokud máš ukázněné děti a možnost mít je doma, tak už je neposílej. Důležité v tomto případě je, že učitelům tím prakticky nevznikne práce navíc, když budou mít skupinu distančně vzdělávaných žáků tak jako tak. To je podle mě důležité. Já mám děti standardně v domácím vzdělávání, ale kdybych neměla, přesně tohle je ten nejzazší moment, kdy bych děti z denní docházky stáhla.

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 Pockej, sama v teto diskuzi si koncem kvetna psala, ze lidi u vas na vsechno kaslou, ze vidis v supermarketu jak se vsichni tlaci, hlava na hlave, dale v cervnu tady uvadis, jak u vas nikdo rousky nenosi a ze je to vsem ukradeno a ze ty sama max od 1.7. prestavas respektovat jakoukoliv rouskovou povinnost, bez ohledu na to, co bude narizovat vlada. A ted zase, ze u vas se vsechno dodrzovalo? Houby, za tohle muzou jenom lidi, ne vlada. Pak se vsichni divi, ze tady potrebujeme vudce. No, bohuzel asi potrebujeme, jelikoz pokud neco nemame narizene vcetne represe, tak jako kdyby to neexistovalo. A tohle neni sebemrskacstvi, bohuzel, i cizinci co navstivili CR koukali s otevrenou pusou, jak se tady lidi chovaji nezavazne, nezodpovedne a spolecensky, jakoby zadny virus nikdy nebyl.

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice tak moment,moment,ja to psala od doby,kdy to prepalili v kvetnu a pak jak to trvalo cely cerven,od 1.7. to nakonec povinne nebylo nikde,takze de facto co jsem rekla jsem mohla dodrzovat i s posvecenim vlady...nas tady znovu zahalili od 17.7. na mesic a pokud si vzpominas tak jsem prevaznou cast byla v zahranici nebo mela dovolenou,takze asi tak a opet jsem tu rouskovou saradu nemusela hrat...a uprimne obe vime jaka byla v cervnu a v cervenci cisla,ze to ti lidi uz fakt meli pod nosem a nic se nedelo...od pulky srpna uz nam zase rouskovou povinnost snali, od zari dal a to tady bylo snehobilo,situace ze zacala zhorsovat tam u vas v maticce Praze od pulky srpna a jaksi se cekalo na pocasi az dovoli aby vam nasadili rousky,ale jak jste se tam v lete chovali,ze jste tam kde jste,zeptej se tedy sama sebe cos udelala navic pro to,aby se u vas situace nezhorsovala mimo narizeni...tusim,ze mnoho ne,ale kritizovat snehobily MSK a lidi v nem ze nedodrzoval opatreni a snad ze bychom mohli za to,ze u vas oranzovo a cerveno,tak jako my muzeme za lidi v Praze nebo co?Opravdu velmi zvlastni pohled a metr.Je to tam na vas a vase vec,u nas to je zase nase vec,u nas oranzovo teprve cca posledni 2 tydny a to jsme zpozorovala,ze se lide prizpusobili chovani situaci i u nas,takze proc mas zapotrebi plest hrusky s jablkama,na jare to bylo nejak ale ted je ted...

marcicek84
10. říj 2020

@bombat ale tady je povinna skolni dochazka,takze pokud neni dite nemocne,ma chodit do skoly,nebo pak mit distancku,kdyz to ted udelali na stridacku...ale kdyz ma jit do skoly tak ho tam ma rodic povinnost poslat...zadna dobrovolna dochazka neni a uz ani nebude!!!

ilonne
10. říj 2020

@bombat Tohle vážně jen tak nejde. Domácí vzdělání = individuální vzdělávání, to ti musí škola povolit. Musíš požádat školu a navštívit PPP. Školní docházka je povinna ze zákona.

puhelin
10. říj 2020

@ilonne PPP nestihaji, proto se domaci skola muze povolit i s prislibem posudku PPP do urcite doby.

puhelin
10. říj 2020

@ilonne Navic si myslim, ze ted nebude problem ziskat omluvenku pro deti i od lekare. Myslim pro ty deti, ktere v domaci skole nejsou.

marcicek84
10. říj 2020

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?i... to by si kazdy mel precist povinne

hojda
10. říj 2020

@marcicek84 Asi tě zklamu OČR jsem NIKDY nečerpala. Před covidem, v covidu ani po něm 😉

marcicek84
10. říj 2020

@hojda prosim te a kde jsem psala,zes ho cerpala,ja psala cituji: No ale uz spekuluji zase na OCR pro rodice po dobu karanteny,tak se mozna na to uplne zavreni skol pomalu pripravujeme.
Tve reakce je zcela mimo kontext.

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 A podle čeho soudíš, že to v květnu bylo přepálené? V květnu začali pomalu otevírat ekonomiku (obchody, restaurace, divadla, školy, volnočasové aktivity, atd.), v červnu už ekonomika částečně fungovala, byť byly zavřené hranice a vliv to mělo po jiné stránce ale byly zavřené celosvětově, takže za to česká vláda nemůže. A že ponechali roušky v určitých aspektech, to bylo přepálené? No asi nebylo, když to fungovalo.
Ano, ty si odešla na dovolenou na Slovensko, soudím asi na týden a tam si tu šarádu s rouškami hrála ještě víc než v ČR, resp. ve vašem kraji, protože tam je měli povinné i v létě. A odpusť si znova ty řeči, že to tam nikdo nenosil.
A jak že jsme se v Praze chovali v létě když si tady nebyla?
Já sama jsem psala, jak jsem překvapená, že v Praze se nosí roušky i po zrušení jejich povinnosti a několik dalších to tady potvrdilo. Ty celou dobu tvrdíš, že u vás na opatření lidi pečou a teď to tak není? Tak lžeš teď, nebo si lhala na těch cca 100 stranách diskuze?
A k tomu, co jsem udělala navíc já, mám svědomí průzračně čisté. Udělala jsem mnohem víc, než jsem musela.

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice myslim si to celou dobu,ty rousky nejsou az tak ucinne,psala jsem o tom postupne v teto diskuzi.Slovensko a rousky jsme si uz snad vysvetlily,kdyz jsem tam byla a byly povinne cele leto v obchodech a pri vstupu do restaurace...a po obchodech jsme teda neplazili,kdyz jsme byli na horach...toz asi tak a co se tyce restaurace tak za nas bylo venku 24 a vice stupnu,tak jsme sedeli na zahradkach takte zase nula nula nic 😅
Hele co jsem byla v Praze koncem srpna a to jsem tady uz byla zoet po dovcach zadne rousky nebyly,v metru byly povinne,ale nosily se na pul zerdi,no jak jste si to tam udelali,tak to tam ted mate 🙈🙊🙉
Hele uz to moc prekucujes...
U nas se na to peklo kdyz bylo bilo,zeleno a horko a presto jsme skoncili tak,ze u nas bylo bilo,jelikoz to neni o rouskach ale o jinych protiepidemiologickych opatrenich,zeptej se hojdy jake jsme je tu meli,vkladala jsem ji tady odkaz na pdf z krajske hygieny a teda moc nechapu,kdyz jsme od podzimu zacali jako bily region,kteremu trvalo nejdyl z celeho ceska se zbarvit na oranzovo,jak tedy muzeme za soucasnou situaci u vas v praze ci v celem cesku,porad tomu nerozumim,placte si si v Praze na vlastnich hrobech a nas tu nechte zit,jake jste si to tam udelali,takove to tam ted mate.🐵

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 Nejsou až tak účinné? Ale nějaký účinek mají, to snad bylo tady popsáno stokrát, pořád lepší a levnější než nechat kolabovat systém. Nevím v jaké Praze si byla, možná v té na Slovensku (tam mají jednu vesničku s názvem Praha) ale v této české Praze se v metru ty roušky nosily tak jak měly, to tady bylo také napsáno stokrát, obvykle od lidí, co v Praze žijí, pracují a jezdí sem víc než 1x za rok z dalekého Ostravska.
My vás žít necháváme, copak ti pražský primátor kecá do toho, co máš uvařit doma k večeři? Nekecá, máte to tam stejné jako v Praze 😉

ninive211
10. říj 2020

@marcicek84 Ted uz to neni problem "jen Prahy", uz vam to dost roste i v MSK i pres to, ze donedavna jste byli "bílí" Za vcerejsek v MSK 923 pozitivne testovanych, ctvrte nejvyssi cislo ze 14 krajů. Logicky po Praze a StČK a pak JMK

marcicek84
10. říj 2020

@jelenice_zavodnice ale nekecej,tady ne videt jake to kde je... A ostatni blaboly ani nema smysl komentovat
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/komun...

jelenice_zavodnice
10. říj 2020

@marcicek84 A vám se to jakože vyhne nebo co tím chceš říct?
Na bláboly si tady expert ty, přenechám ti tu specializaci 🙂

Strana