icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
11. říj 2020

@meesha nepovidej,ja se v tom prispevku o soucasnosti nezminila ani naznakem...🙈🙊🙉

pratensis
11. říj 2020

@marcicek84 A dalších šest odborníků - virologové, imunolog, molekulární biolog a demografka.

jelenice_zavodnice
11. říj 2020

@marcicek84 Ve Spanelsku se rusi nektera lokalni opatreni jenom proto, ze se zavadi celostatni a celoplosne tvrdsi opatreni, nezavadej zase tendencne, kdyz reknes jedno, rekni i to druhe, i kdyz se ti bohuzel nehodi do kramu.
Spanelsko je na tom velice spatne, takze zadna manana, manana. Rozhovor s lekarem v prvni linii, predevcirem.
https://www.tagesschau.de/ausland/spanien-coron...
Madrid je na tom co se propoctu nakazy v evropskych mestech tyka, na prvnim miste. Ne, Praha to fakt neni, chce to sledovat komplexnejsi cisla. V rozhovoru se uvadi, proc je Spanelsko na tom tak spatne, kdyz treba v Italii je to zatim mnohem mirnejsi, co delaji Italove jinak nez Spanele, nad tim polemizuji. Maji tam dva tabory, konec koncu asi jako vsude jinde, jeden tvrdi, ze se pres leto uvolnilo rychle a nejvetsi chybou bylo nechat kompetence v jednotlivych regionech, at si to lokalne osefuji sami. Lide se utrhli z retezu a nikdo se moc nepripravoval. Stejne tak uvadeji, ze maji problem s trasovanim, ze se to uz nestiha. Pres leto experti apelovali na vladu ale nebyli vyslyseni, k situaci se vyjadrovalo moc lidi, kteri nebyli kompetentni (hm, co mi to tak pripomina) a ted uz jsou v tom az po usi. Projednavaji lockdown nebo minimalne lokalni kompletni uzavirky mist. Tolik v kratkosti k tomu clanku.

bombat
11. říj 2020

@meesha Ohledně individuálního vzdělání, kdyby sis chtěla povídat nebo se na něco zeptat, aby ses lépe rozhodla, tak mi určitě můžeš napsat SZ. Já už jsem otrlá, dvě děti jsem úspěšně odučila do devítky a to mi zvedlo sebevědomí ☺️. Teď mám doma další dvě.

meesha
11. říj 2020

@bombat Diky moc, ja se asi i ozvu 🙂

puhelin
11. říj 2020

@bombat Ja se taky ozvu. Jsem tomu naklonena hodne, ale nevychazeli bychom financne, coz je jedine negativum.

odula
11. říj 2020

@hojda opravdu pěkný video 👍

hojda
11. říj 2020

@odula JJ přesně, nehraje si na mistra světa, ale říká, že některé věci prostě ještě určitě nevíme.

hojda
11. říj 2020

@bombat Do školy jít učit nechceš? 🙂

hojda
11. říj 2020

@meesha Začínám chápat, proč je v Indii nechávali kopat ty hroby. Dokud to neuvidí na vlastní oči, tak neuvěří, takže šup šup nahlásit jako dobrovolníky do nemocnic.

hojda
11. říj 2020

Hoaxy kolem koronaviru, sakra to už jsem do někoho slyšela....😉 https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-...

hojda
11. říj 2020

@ilonne Jak je to teď ve škole, pokud se objeví pozitivní dítě ve třídě? Je rozdíl mezi prvním a druhým stupněm, nebo se postupuje stejně?

marcicek84
11. říj 2020

@hojda jj,hoaxy a proc se v jedne skupince ti lide houfne ozyvaji a davaji screenshoty SMS,ze jsou pozitivni,asi si to vsichni vymysleli,ze jo...Vis co je systemu nejhorsi,ze veci,ktere chce zakryt snadno oznaci za hoax...Mmch tyto informace od lidi sbira pravni kancelar...Hoaxum zdar.

marcicek84
11. říj 2020

@jelenice_zavodnice ale prosim te,je jasne,ze se tam zase delo to,co nemelo,to pravo jaksi pokulhava vsude a o tom to je...

hojda
11. říj 2020

@marcicek84 V jaké skupince?

marcicek84
11. říj 2020

@hojda na facebooku,ale tam nema pristup kazdy,ale siri se to i do jinych verejnejsich skupin co jsem si tak vsimla...

hojda
11. říj 2020

@marcicek84 Stačí název skupiny😉

hojda
11. říj 2020

@marcicek84 Aha už to vidím, zase tvoje oblíbená občanská neposlušnost.

hojda
11. říj 2020

@marcicek84 Tak hlavně rychle sdílej než to smažou🙂 https://eurozpravy.cz/domaci/zivot/jak-funguje-...

marcicek84
11. říj 2020

@hojda ze je vyzva i tam jsem nevedela,evidentne te tato skupina hodne zajima,kdyz mas jeji odber 🙊🙉🙈

hojda
11. říj 2020

@marcicek84 Ne nemám její odběr, ale napadlo mě to, protože jsi tu s ní v minulosti operovala, tak jsem nakoukla je to pořád stejný.

hojda
11. říj 2020
marketa11112
11. říj 2020

@hojda to je fakt sila. Nechapu,kde se bere tolik silencu.

ilonne
11. říj 2020

@hojda Pokud se objeví pozitivní dítě, jde třída včetně pedagogu do karantény na 10 dní od posledního styku s pozitivním dítětem a musí absolvovat test nebo na 14 dní bez testu. Prakticky to znamená, že pokud bylo dítě naposledy ve škole např. v pátek, o víkendu ulehlo, v pondělí šlo na test a výsledek se dozvíme ve středu s tím, že je pozitivní, jdeme od čtvrtka do karantény, přičemž 5 dni karantény již uběhlo. Hygiena rozhodně, zda půjdeme na test a budeme doma jen dalsich 5 dni nebo na test nepůjdeme a budeme doma 9 dní.
Jak je to na druhém stupni, nevím. Každopádně na velkých školách ještě maji možnost tzv. "izolace třídy", dokud se nedozví výsledek testu. Tzn. třída s jedince v karantene, ale dosud bez výsledku má jinak přestávky a izolované chodí na obědy. U nás to bohužel vzhledem k personálnímu obsazení nejde. A i jedna třída s pedagogy v karantene udělá problém. Já např. učím ve dvou třídách, stejně tak kolegyně.

ilonne
11. říj 2020

Každopádně já znám dost pozitivních osob.

hojda
11. říj 2020

@ilonne Díky, já právě slyšela od kamarádky, která má dceru na víceletém gymnáziu, že do karantény šle jen spolužáci sedící v okoli pozitivní, tak mě zajímalo, jestli na ZŠ se to dělá stejně.

ilonne
12. říj 2020

@hojda záleží na hygieně. Každopádně jen spolužáci sedící okolo ztrácí vyznam. Během dne spolu děti tráví čas i o přestávku, tělocvik, VV a PV, kdy nesedí jen na svých místech.

marketa11112
12. říj 2020

Ma nekdo info,jak to vypada v africe?

jelenice_zavodnice
12. říj 2020

@hojda Chybi tam dalsi zasadni hoax, a to, ze nemocnice uz nabizeji rodinnym prislusnikum pozustalych penize aby podepsali, ze dotycny clovek zemrel s koronavirusem nebo na koronavirus. 😩

Strana