icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

meesha
14. říj 2020

Nevim jestli jsem to zahledla spravne - bylo v okamziku, kdy jsem u toho pobihala a pak jsem se zapomnela podivat poradne. Psal tam v tech komentarich na boku nekdo z FN Plzen, ze u nich vit D davaji i u akutnich stavu, protoze se ty zasoby hrozne rychle vycerpavaji.

A jeste poznamka k tem vakcinam. Tech 50% je cena za bezpecnost. Ono je to jako s temi soucasnymi vakcinami - treba ucinnost vuci cernemu kasli byla drive vyssi, ale ted je zase ta vakcina setrnejsi. Maji co balancovat, nikdo nestoji o prusvih, ale zase aby to melo tu razanci. Zodpovednost prevelika.

meesha
14. říj 2020

Zdroj - rozhovor s nekterym s imunologu, ale fakt uz nevim s kterym :D

marcicek84
14. říj 2020

@hojda zatím nevidím důvod ho čerpat...

marcicek84
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice to je vtip dne, ale ty jsi mimo už dlouho...nějaké opatření se dotklo školek?že o tom nic nevím, u nás se nic nezavírá, takže ti opravdu nerozumím, tak asi možná jen v Praze...

mourovatakocka
14. říj 2020

@meesha Ách, cena za bezpečnost a šetrnost. Dostuduju, děkuju, to by mě nenapadlo. Fakt jsem nepolíbená, prostě na odbornou práci mají být odborníci 😁

meesha
14. říj 2020

@mourovatakocka ja taky byt amater :D

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@marcicek84 Jeste se u vas neomezuji skolky? Pardon, tak to pockam par dnu, predbehla jsem asi dobu, ale davam tomu par dni a neco o knikajicich ucitelkach nam urcite sdelis 😀

marcicek84
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice ne vůbec se nic neomezuje. Proběhla akce štíty a roušky, nakonec se rodiče vzbouřili a tak zatím zjišťují zájem a až by byla nadpoloviční většina, tak až pak by to chtěli zavést...a to ještě psali, že teda nikoho k tomu nemůžou nutit, takže to spíše vyšumí, uvidíme...no a naopak se zjišťoval zájem dávat děti do školky ve dnech 26. a 27.10. protože budou pak navazovat podzimní prázdniny a ty by měly být letos i ve školce, takže myslím, že se zavírání ani neplánuje...

mourovatakocka
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice Sdělí. Já když si vezmu, kolik je u nás ve školce mladých ženských, nejen učitelek, ale i různého pomocného personálu, tak jsem zvědavá, jak to budou vykrývat s OCR a případnými nemocemi. Ještě nás čekají napínavé zážitky.

odula
14. říj 2020

@mourovatakocka výborný 👍 díky za shrnutí

marcicek84
14. říj 2020

@mourovatakocka tobě je to jedno, jsi doma a čekáš druhé, tak si to de facto pouštíš jako biják...

mourovatakocka
14. říj 2020

@odula Prosimtě moc to neber vážně, fakt tomu moc nerozumím, tohle jsou jen takové postřehy a teď mě čeká trochu dovzdělávání.

marcicek84
14. říj 2020

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/tajna-sklep... no jo a pry v Praze se nic neporusuje...tak asi je to vsude stejny...

meesha
14. říj 2020

@mourovatakocka nahodou, shrnula jsi to vyborne, to sis snad musela delat vypisky ne? Ja bych to teda takhle dohromady nedala. Klobouk dolu (jestli teda muzu 😀 kdyz jsem z toho nepochopila vubec nic, jak pravila marci 🤣 )

werumka
14. říj 2020

@marcicek84 Ve Vodičkově ulici najdeš vecer různý klenoty, tam bych se spíš divila, kdyby se nic nenašlo 🤣

pratensis
14. říj 2020

@hojda Název mi zní podvědomě, ale netuším, jestli z včerejší debaty, nebo jsem o něm četla jinde. Až budu mít chvilku, zkusím proskákat ten záznam, měla bych být schopná to najít.

mourovatakocka
14. říj 2020

@meesha Abych pravdu řekla, poznámky jsem si dělala, kvůli dohledání dalších informací. Teď ještě najít dostatečně jednoduché zdroje na dohledání 🙈

meesha
14. říj 2020

@hojda mam pocit, ze isoprinosin zminovali v nasledne diskuzi, protoze se na nej lidi ptali 🙂

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@marcicek84 Nutit nemůžou ale když nebude personál ve školce, tak zřizovatel ji bude muset zavřít bez ohledu na vzpouru, štíty nebo petice. A to nejsou jen učitelky, vypadnou kuchařky, uklízečky a je to v háji. Snad každý příspěvek ze dneška na zdi o školce je o tom, že školkám chybí personál a prosí rodiče, aby si nechali děti doma, teda ti, co tu možnost mají. Ale není to nařízení, pouze prosba. Pak už bude jenom nařízení... k uzavření. Úplně stejný scénář jako na jaře.
A to víš, že se porušuje i v Praze, nebudeme si lhát, stejně tak odhaduji, že v jiných koutech republiky to nebude jiné, tajné restaurace a hospody, sklepy mají spoustu vína, takže příležitosti pro sešlosti, velké rodinné oslavy, tajné sportovní kluby nebo posilovny a za chvíli dušičky. A je to tak jak si psala, lidé toho mají plné zuby a najdou se jak vidíš takoví, co porušují všechno a je jim všechno jedno. Někdo to o sobě veřejně prohlašuje a někdo to rovnou praktikuje. Někdo toho má plné zuby ale dodržuje nařízení i když mu to není příjemné. Bohužel je to téměř všude stejné, no až na ty školy. Uvidíme, kolik státu vydrží omezovat školy jenom lokálně a nebo sáhnou k celostátním opatřením. Tímto ukončuji tohle téma, protože nemá smysl se o tom dál bavit, nic světoborného nevymyslíme.

marcicek84
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice no k tem skolkam to ale teky neni jed oduxhe nechat di dite doma,kdyz mas predskolaka ma povinne predskolni vzdelavani,ten doma zustat nemuze,min dopoledne by mel do te skolky chodit....

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@marcicek84 Zákon (vyhláška) nic takového neukládá, neexistuje stanovená doba, kterou musí za ten rok odchodit.

puhelin
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice Cetla jsem neco o 4 hodinach denne.

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@puhelin No, předškolák by sice měl chodit alespoň na ty 4 hodiny denně ale na druhou stranu neexistuje celková stanovená doba, kterou za ten rok musí odchodit. Jediná podmínka je, že absence musí být omluvena. Samozřejmě, pokud je situace jaká je, tak alespoň ti předškoláci by chodit měli.
Ale to jsme zpátky u té solidarity ve společnosti, kolik lidí si asi tak řekne, "dobře tedy, já nechám to svoje mladší dítě doma ať "nezabírá" místo předškolákům a ty zbývající učitelky ať se věnují jim".

puhelin
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice Myslite ted pri "pandemii"?

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@puhelin Tu dobu myslíš? Pokud ano, tak ta celková doba není stanovená ani za běžného provozu.

puhelin
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice Ne, myslim to nechani predskolaka doma ze solidarity. Protoze ma doma mladsiho sourozence. Jestli tim je mysleno ted pri pandemii.

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@puhelin Ano, teď při "pandemii".

ilonne
14. říj 2020

@marcicek84 Měl, ale omlouvá ho rodič. Syn je teď doma, protože já jsem v karantene kvůli kontaktu a opravdu mi přijde hloupé ho dát do školky, když nemám hotový test a po karantene.

marcicek84
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice jako asi takhle, moje dcera je předškolák, za prvé má předškolní vzdělávání povinné a i při uzavření školy ho má mít online nebo distančně a musela bych s ní plnit úkoly. Dále min. rozsah je právě ty 4 h denně a pak delší absence delší než 3 dny musí být omluvena, pokud chybí dítě hodně, můžou chtít i potvrzení od lékaře. Takže ne, určitě si dobrovolně nenechám předškolní dítě na distančce doma, je to holý nesmysl a pokud přijdou nějaké prosby směrem k rodičům, měly by být vedeny mimo předškolní děti a to už jen z logiky věci, nakonec by ještě člověk své dítě spíše poškodil, protože tam rozvíjí i soc. kontakty a čím dýl by to trvalo, tak by taky pak do té školy nemuselo být dítě připraveno vůbec a ještě by mohlo být navrženo pro odklad...takže ne-e tohle nebaštím...

Strana