icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
14. říj 2020

@ilonne no ale ty ten důvod máš, ale jako důvod nějaká prosba učitelů asi není dostatečná pro to dítě, že jo...

puhelin
14. říj 2020

@marcicek84 Vzdyt pise, ze by se to tykalo tech, kterym doma zustal starsi sourozenec. S tim naprosto souhlasim.
Ja mam taky doma skolkovou, protoze jsem doma s batoletem. Abychom nezabirali misto nekomu, kdo do prace jit musi.

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@marcicek84 Ty si to nepochopila nebo co? Prosím tě přečti si to co jsem napsala ještě jednou. Já se přikláním na stranu předškoláků na úkor ostatních, solidarita, takový pro některé neznámý pojem.
Předškolní dítě omlouváš ty jako rodič a školka nemá právo chtít po tobě omluvenku od lékaře ani při dlouhodobé absenci.
Ale jinak je zajímavé sledovat, celou dobu brojíš proti státu i systému protože zavádějí povinnosti, které ty plnit nehodláš protože jsou to spiklenci největší ale když jde o tvé dítě, resp. o tebe, tak už má povinnosti stát i systém a ty nehodláš ustoupit, resp. ulevit systému?

marcicek84
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice no tak moment, za prvé jsi to nepsala mě, ale puhelin a jelikož čtu diskuzi chronologicky, tak než jsem jsem k tomu dostala že jo...
no a za druhé, čemu že mám ulevit?? mně je uložena státem povinnost tam předškolní dítě poslat, jaksi tuto povinnost mi určil stát resp. systém, takže moc nechápu o jaké úlevě se tady teď bavíme...🙈🙉🙊

ninive211
14. říj 2020

Já mám taky dceru předškolačku a teď tento týden jsem ji stáhla (krom pondělí, kdy byla), původně teda jen na 2 dny, mělo lít jak z konve, zítra měla jít, ale včera začala pokašlávat, tak jsem ji omluvila do konce týdne. Omlouváme na speciální omluvenkový email a ani v případě nemoci, pokud nebude dlouhodobá, není třeba potvrzení od lékaře (kor v dnesni dobe, doporuceni je dite s naznakem nemoci nechat ihned doma, doktori by nedelali nic jineho)

ninive211
14. říj 2020

Jinak nevim, jake "ukoly" by vam skolka posilala @marcicek84, nam teda by rozhodne nic neposilali, mozna v pripade, kdyby se fakt skolka zavrela uplne a na delsi dobu...

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@marcicek84 Třeba o takové úlevě pro systém, že ten hadr přes pusu si bez keců dám, nebudu tady dělat krajkového partyzána se záclonou a nebudu šířit světem moudra o tom, že hadr je symbolem nového totalitního režimu.
V konečném důsledku na jaře si žádného předškoláka neměla a hlásila si diskuzí pořád dokola, že tebe nic nezajímá a tvoje dítě musí do školky stůj co stůj, protože vzdělávání a sociální kontakty.
Nejsi z těch solidárních, akorát teď se můžeš ohánět i předškolačkou, no.

marcicek84
14. říj 2020

@ninive211 nam minule posilali dost ukolu,meli jsme normalne online vyuku,ona uz totiz chodila do predskolaku a ukolu bylo teda dost,takze si to dovedu predstavit..tak aby ses nedivila,ted uz je distancka pro predskolaky taktez povinna...

marketa11112
14. říj 2020

U nas ve skolce opatreni jsou. Nikdo nesmi do skolkovych budov. Deti se predavaji u dveri. Rodice nepomahaji v satnach a pod., vse zarizuji ucitelky. Do arealu smi vzdy jen jeden dospely clovek a samozrejme vzdy s rouskou. Pri zakaslani ci potrebe smrkat, musi rodic dite okamzite vyzvednout.

marketa11112
14. říj 2020

Posledni rok ve skolce sice povinny je, ale dite omlouva rodic. U nas se online vyuce vysmali. Nase skolka jela v kuse i v dobe covidu - pro zdravotniky a pod. A jednoduse nemela cas na vyuku deti v domaci peci . ucitelky by zrejme museli makat i doma/:(

ninive211
14. říj 2020

@marcicek84 Byla LONI v predskolacich, jo? Tak to nevim, vzhledem k tomu, ze E. jeste stara jako tvoje A.,obě říjnovky 2014 a E. je v predskolacich az letos. Protoze az ted v patek měla 6. A jestli nam naaahodou poslou jednou za tyden jednu A4 ukolů, tak E. se jich zhostí ještě ráda, chce si furt teď hrat na skolu, furt mele o aktovce a tak 😁Takze v tomto problem nevidim, spis fakt nepredpokladam, ze by nás skolka nejak "zahlcovala" úkoly. Segra mela loni taky doma predskolacku (ted prvnacku) a o tom, ze by do skolky neco museli delat, teda opravdu nevim, vedela bych, kdyby jo. Takze to je dost individualni, skolka od skolky.

marcicek84
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice jejdanane neco nervy by sis nechtela nechat napsat? Coze ohanet se predskolackou? ty uz fakt nevis co vymyslet za slinty 🤣🙊🙉🙈 To asi mluvi zavist nebo ja uz nevim co...

marcicek84
14. říj 2020

@ninive211 a to neco vylucuje,ze by v nich byt nemohla?Pani reditelka ji tam dala po konzultaci s nami,ze to pro ni takto bude nejlepsi,tak k tomu musela mit duvod,jinak by to nenavrhla,ne? 😉 A prave kdyz jela s nimi predskolni vzdelavani,tak nam chodily i online ukoly,na jare to povinne nebylo,ty ukoly delat,ale ted uz to povinne je...ukoly byly kazdy den min. na 1h. Mmch ted je v predskolacich druhy rok a jsem za to rada,co vsechno uz umi a jak si to pekne piluje...

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@marcicek84 Jakože ti závidím tu zapšklost, hořkost, úzkostlivost a prázdnotu ve tvém životě? Ne, nezávidím.
A ještě ti dám nevyžádanou radu, počti si komentáře z jara a léta, cos tady s velkou grácií sdělovala, ať v těch budoucích prohlášeních udržuješ alespoň nějakou konzistenci. Např. o dceřiné učitelce a jejich přístupu k dětem v průběhu "první vlny", o přístupu vaší školky, o učitelích, o zdravotnících atd.

marcicek84
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice tys neco pila?Jsi uz radeji spat,uz zacinas blabolit...🙈🙉🙊 Tak dobrou ...

ilonne
14. říj 2020

@marcicek84 Prosím tě, nikdo po tobě nemůže chtít omluvenku od lékaře. To už by ses vážně musela chovat jako "asocial", aby někdo pojal podezření a chtěl řešit nedostatečnou docházku předškolního dítěte. Co se týká distančního vzdělávání předškolních děti, je poněkud úsměvné, že toto tolik řešíš. Není nic, co bys nezvládla sama i bez úkolů z MS. Btw pokud by ses náhodou chtěla dozadovat přímo online výuky, tak ta ani není pro malé děti doporučena.
Navíc mám pocit, že DV u předškolních děti nejvíce resi ty, které brojily proti povinné předškolní dochazce.

meesha
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice No a ted jsi to teda dostala 🤣 Ts ts ts

ilonne
14. říj 2020

@marcicek84 Každopádně pokud se dítěti dostatečně věnujes doma, určitě odklad nedostane a jeho sociální rozvoj vážně netrpí. To je fakt blbost, co jsi napsala 🙈.

marcicek84
14. říj 2020

@ilonne tak ty bys mela byt rada,ze k tomu nekdo pristupuje zodpovedne,aspon pak s takovym ditetem budes mit jako ucitelka I.stupne min prace,prijde mi,ze vy ucitele fakt nevite co chcete, to je knikani o nepripravenych detech do skoly a ted zas kartac za to,ze si to dite nekdo zodpovedne pripravit chce...
My meli vyuku online stylem vykopirovanymi pracovnimi listy a ukoly...takze klid
Nesouhlasim, ja jako matka mu nevynahradim plne vrstevniky - deti a ani to nejde...A blbost to neni,mam dceru jedinacka a ona ma kamaradku taky jedinacek a byl videt propastny rozdil mezi ni a dcerou v zari,kdyz moje dcera od konce kvetna denne chodila a ta jeji kamaradka ne,takze tak...

marcicek84
14. říj 2020

@meesha pockej ona dostala menzes,jo? 😳Aha,tak to pak chapu...🙊🙉🙈

meesha
14. říj 2020

@marcicek84 a vis co ja ocenuji? Ze at je tema jakekoliv, vzdycky to od tech rousek ke knikani dotlacis. At je to kompletni 😀 tomu se rika bit se za svuj nazor, i kdyby se spat nemelo 😀

ilonne
14. říj 2020

@marcicek84 Ano, čekala jsem min. 300 důvodu, kterými se mi to budeš snažit vyvrátit 😀😀😀😀.
Každopádně já důvod úplně nemám, karanténa se týká pouze mě, nikoli mé rodiny. Mým důvodem je čistě ohleduplnost vůči ostatním. A vážně nemám pocit, že se z mého syna stane během absence asocial neschopný nastoupit základní vzdělávání. A pokud ano, chyba nebude v tom, že chybí ve školce, ale v nás coby rodičích.....

meesha
14. říj 2020

@marcicek84 no tak to jsme se nasmaly 👋 i ty vtipalku

ilonne
14. říj 2020

@marcicek84 Btw, pokud ho tam po ukončení me karantény dám, tak hlavně proto, že moje DV pak bude výrazně jednodušší, ale fakt to nebudu schovávat za nutnost předškolního vzdělávání 🙈🙈🙈.

marcicek84
14. říj 2020

@ilonne kniiiiik,proc mas potrebu se obhajovat,je to tvoje dite a tvoje zodpovednost,moje dite je moje zodpovednost a predpokladam,ze obe delame pro sve deti to nejlepsi...tak dobrou

marcicek84
14. říj 2020

@meesha jsem rada,ze jsem ti udelala radost,to se stane malokdy 🙈🙉🙊

marulu
14. říj 2020

@marcicek84 ono v době pandemie se to v MŠ nehroti a kdo si může nechat dítě doma, tak je rozumné, že to udělá. Mám taky predskolačku, ale od dneška je doma, protože jsem stejně doma se starší. Sice doma řve, ze chce do školky, ale má smůlu, teď tam prostě nepůjde. Distanční vzdělávání sice je, ale neni povinné, jen kdo chce. Vždyť se jedná o týden a půl, to ty děti o nic nepřijdou, takže hrotit to, že je to povinné a že by kvůli tomu hrozil dítěti odklad, je blbost😀.

ilonne
14. říj 2020

@marulu Jak vidíš, tak jak kde. Ono se těžko přiznává, že je dítě ve školce kvůli osobní pohodlnosti. Potřeba sociálních vazeb a nutnost předškolního vzdělávání zní lépe 😉.

jelenice_zavodnice
14. říj 2020

@meesha Jak ja to delam, ze ji dokazu vytocit do nepricetnosti...😉

meesha
14. říj 2020

@jelenice_zavodnice 🤣 Nesnaz se ty myslenkovy pochody pochopit, myslim, ze nemas/nemame samci

Strana