Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@ilonne Jo, to je přesné, jasně, že je snažší dát dítě do školky. Nejlepší je ale ohánět se potřebou sociálních vazeb v době, kdy se mají sociální kontakty co nejvíc omezit. Bohužel spousta lidí nechápe, že teď máme 3 týdny na to, zkusit svým chováním nepříznivý vývoj pandemie trochu zvrátit a doufat, že se to povede. Jedině tak máme šanci začít aspoň bazálně fungovat, jinak nás tvrdý lockdown nemine 😔😷.
@marulu sice doma rve,ale ma smulu?A i presto si neochvejne myslis,ze delas dobre,to je opravdu pro otrle...Povinnost distancniho vzdelavani nastave v pripade,ze chybi ve tride vice nez 50 procent deti nebo se zavre skolka...
@ilonne dite je ve skolce z duvodu povinne dochazky predskolnich deti,zadne vyzvy nechte si deti doma nase skolka nevydala,takte resit nejakou domnelou pohodlnost je proste mimo.
@jelenice_zavodnice vytocit? 🤣ale kde ze...🤦🏻♀️akorat delat ze sebe bajkare a snazit se tady nekomu namluvit,ze pri povinnosti predskolniho vzdelavani to povinne neni a i kdyz u nas nemame vyzvy o tom si nechat dite doma a i kdyz ho posilam do skolky je dle tebe moje pohodlnost i kdyz to je de facto moje povinnost,kterou po me vyzaduje stat, je opravdu usmevne...Nejak nejde pochopit tvuj myslenkovy pochod,my nejsme Praha,vsude ta situace stejna neni,skolky u nas nezaviraji,nevyzyvaji rodice nechte si dite doma takze domnele sobectvi se nema konat jak,ale je to marny,je to marny,je to marny ...
@marcicek84 Zastav se, zamysli se a konečně si uvědom, že přiznat si, že nemám vždy pravdu a chovám se nesmyslné, je normální.
@marulu má pravdu, odborníci teď vyzývají k omezení sociálních kontaktu. Kdo může posílá zaměstnance na HO a ty tady budeš tvrdohlave trvat na tom, že tvoje dcera utrpí trauma, když nepůjde do školky. A mám pro tebe novinku, ano děti řvou, když si chtějí něco prosadit, ale vazne není nutné jim všechno splnit. Ty jsi rodič, ty rozhoduje a dítě musí vědět, že nedostane vše, co chce. Pak to totiž vypadá přesně takto - i v dospělosti budu ječet já, já, já a dupat nozickou. To k tomu blábolu pro @marulu.
@ilonne Ja mam konspiracni teorii 😉. Ona si mozna dela pripravu na karierni drahu spisovatelky a proto neustale vnasi do pribehu napeti, zapletku, dejove zvraty, vymyslene pribehy k zmateni ctenaru a hlave udrzuje bdele uzivatelky...
@ilonne pasovat se do role mluvčího by ti šlo, ale teď fakta, stát školky nezavřel, tudíž nemá zájem na tom, aby rodiče ty děti do školek neposílali...tedy hrát to na sobectví je hooodně mimo a hodně za hranou....a o tom řevu to nepřekrucuj, tady se bavíme o školce a soc. kontaktech, což je logické, že je zdravé dítě vyžaduje tady se nebavíme o zákazu na sladké a vydupavání si jeho porušení...ono totiž když doma dítě ječí, že chce do školky, zřejmě se tomu dítěti doma nikdo oproti školce nevěnuje, protože by pak nemělo důvod toho jekotu, tedy pokud by chtěl člověk dítě ze školky stáhnout, měl by být připraven na to, že ho nenechá jen sedět u TV a že se mu dokáže i věnovat, což s prací na HO určitě nebude adekvátní, že jo.
aha, tak už to chápu, jelenice se rozhodla, že bude psát bajky a teď si to tady na nás zkouší, tak to vše vysvětluje...
Holky, co říkáte na mazání fejkovych videí o očkování z YouTube? Nemůžu se rozhodnout, jestli je to pro naše dobro, protože tam fakt blábolí kraviny, nebo jestli se s tím současné nesvezla i "pouze kontroverzní" názory, které se někomu nehodí do krámu. Osobně jsem žádné neviděla, takže se mi těžko posuzuje. Co si myslíte vy se snahou o kritické myšlení?
@mourovatakocka Já s tím souhlasím, aby to smazali. Zrovna tak různé hoaxy, které jen podněcují k nedodržování opatření proti koronaviru. Jako kam až to musí zajít aby to někteří lidé začali brát vážně?
@anina32 jenže tím že je smažeš, tak tomu moc nepomůžeš. Naopak tím podpoříš paranoidní myšlení konspirátorů a z těch autorů těch videí , resp. z jejich účastníků, uděláš "mučedníky" 😒 nevim. Možná by spíš chtělo od začátku komunikovat srozumitelně podložený informace, pak by nebylo potřeba mazat.
@mourovatakocka Vzhledem k tomu, ze nikdo nevi, jak to vlastne s tou vakcinou je, je podle me zatim predcasne hodnotit, co je a neni pravda.
@puhelin no tak pokud nekdo napise, natoci video, ze nas chce vakcinou ovladnout bill gates, tak tam je to bez debat, ne?
Ale efektu posileni pocitu ublizenosti bych se mozna taky bala. Tady je reseni jedine, vzdelani, vzdelani, vzdelani, ale to neni reseni na lusknuti prstu
A dokazu si predstavit, ze kdyby se neco takoveho delo na “moji platforme”, tak bych asi nakonec taky “zasahla”, ve finale o chlup lepsi reseni, nez to vlastne pasivne podporovat
@jelenice_zavodnice to sedi 👍
@meesha ja vim no. Ale furt mám naději, že když se vysvětlí, tak pak ta skupina bude menší. Možná, snad. Ale prostě - mazání kontroverzních videí podle mě nic neřeší. Ty opravdický freakové se kontroverzní informace stejně najdou a budou je šířit. Mazání příspěvků ("oficiálním establišmentem") vede k prohloubení paranoie.
@meesha asi na to fakt neexistuje jednoznačná odpověď. Asi bych mazala příspěvky, který vyslovně vyjadřujou nenávist a nesnášenlivost. Jinak - svoboda slova s sebou nese i riziko, že se najdou blbci, který budou šířit blbosti. Zdravou společnost, kde existuje otevřenej dialog, by to nemělo ohrozit. Otázka je, jestli jsme taková společnosti.Já furt doufám, že jo.
@mourovatakocka Nervová soustava opravdu není cílem, nicméně je napadána opravdu často. Dá se očekávat, že bude v tomto směru i hodně dlouhodobých nebo trvalých následků, teď se řeší z pochopitelných důvodů jenom akutní stavy. Nevím, jestli to v té přednášce bylo (poslala bys odkaz? nestíhám číst všechno), ale ten mechanismus, který zřejmě stojí za tím, že se to dostane z dýchacích cest do jiných orgánů a soustav, se nazývá bradykininová bouře.
@bombat Ale no fuj, další podivný termín k nastudování 🤔
Omlouvám se původní vkladatelce odkazu, už si nepamatuju, kdo to byl. Je to dlouhé, ale dá se třeba přeskočit něčí přednáška a na konci jsou dotazy od diváků. O té CNS tam mluví jeden z těch lékařů, myslim, že pan máchala, ale fakt už nevím.
Ohledně mazání fejkovych videí. Ještě jsem nad tím během dopoledne uvažovala. Dospěla jsem k názoru, že je mazání víc nebezpečné, než ponechání k úsudku. Kdo pak ohlídá, zda se jedná o očividné nesmysly hraničící se zdravím ohrožujícími patenty (z mého pohledu například mazání fialkovým olejem) a kdy se jedná jen o nepopulární leč třeba nepodložený názor. Hlídač by se následně stal malinko Bohem na svém cenzorskem písečku. A jak na to kápla Odula, nakonec se najde skupina lidí, která si řekne, aha tady mučedník nám dal ty jediné pravdivé informace a zlý goverment to smazal. Asi je lepší osvěta q správná komunikace, než cenzura, byťby to byla cenzura fakt nesmyslů.
Njn, tak každopádně děkuju zúčastněným za zajímavé myšlenky 🙂
@marcicek84 https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/on-li...
To k té nezbytné nutnosti posílat děti do školky.....
@ilonne a ta výzva má jako nějaký právní charakter? Prosím tě, pouč mě. Ta výzva je tak akorát pokrytecká, nic nezavřou, lidé mají své povinnosti, musí se řídit nařízeními, nevím o ničem, že by Prymula svou výzvou tyto povinnosti rušil...dokonce ani ty školky nezavřel, takže si pojďme otevřeně říct, že pokud vyzývá zůstaňte doma, se to netýká práce či školek, ale volnočasových aktivit, protože už bylo řečeno, že i kdyby byl lockdown do práce a z práce nás pustí...
Víš co mě přijde, že i ty jsi pokrytecká, protože na jednu stranu ukazuješ tady prstem na lidi, co nedodržují nařízení viz roušky apod., ale na druhou stranu, když chce člověk dodržovat povinnou předškolní docházku, tak je lynčován, že je sobec, přitom to je úplně stejně nařízeno v nějakých právních předpisech jako roušky...jenom se tady některým hodí do krámu, že tam ty děti nepošlete, ale je úplně stejné porušování nějakých předpisů, jenom jste to bohulibě opředly o nějaké rádo by vyšší cíle, takže ne, to si zkoušej na někoho jiného...
@marcicek84 Na tebe už netřeba slov.... I kdyby tu bylo 100tis nakažených denně, pořád si bude plácat ty blbosti a neustoupis ani o milimetr. Respektive nikdy neuznas, že by ses třeba mohla mýlit. Jak se ti s tím žije?
@ilonne jak se mi žije, mně dobře děkuji za optání a jak tobě? Hele já mám na svůj názor právo a ty s ním nemusíš přímo souhlasit ale měla bys schopna jej respektovat. Možná by ses měla zamyslet ty nad sebou, co tě na tom vlastně stále tak pobuřuje...Já myslím, že školy se vůbec zavírat neměly a že to byla velká chyba a taky si myslím, že pokud je nějaká školní docházka povinná, tak se dodržovat má, samozřejmě s tím, že nemocné děti do školky nepatří...
@marcicek84 Můj názor je takový, že se školy zavírat nemusely, pokud by se tady přes léto a v září nedělo, co se tu dělo. Hurá, všichni do zahraničí, roušky nejsou potřeba a škodí zdraví (mmch tvoje slova), rozestupy nejsou potřeba, vlastně žádná opatření nejsou potřeba. Pak se nediv, že to takto dopadlo, sama jsi tu k nezodpovednosti vyzyvala, byť třeba neprimo. A ne, důkazy ti hledat nebudu, nemám na to čas. Ale jistě si to pamatuji ostatni, ty si to pamatovat nebudeš, jako ostatně vždy. Slovy "kdo chce kam, pomozme mu tam". Tak "tam" tedy jsme, přesně jak jsme chtěli. A ne, učitele za to vážně nemůžou....
@marcicek84 V rámci předškolního vzdělávání je naprosto regulérní alternativou individuální vzdělávání- tj., že dítě nechodí do školky vůbec. Pokud by školka byla v rámci předškolního vzdělávání nezbytná, tahle alternativa by se vůbec nenabízela. Povinný predskolni rok se udělal kvůli sociálně slabším skupinám, cílem bylo, aby děti z těchto skupin měly co nejmenší problémy při vstupu na zš. Potíží se ukázalo, že sociálně slabší skupiny se na to stejně vykaslaly. Takze třeba lidé, kteří do té doby řešili predskolni rok kombinovaně - skolka/lesní skolka z toho měli akorát potíž. Naše dítě také nechodí každý den, protože některé dny my vyhrazené na práci se specifickou poruchou a trénujeme doma. Je to hlavne o domluvě. Navic jsem v této situaci spíš pro to, aby se držela prevence, pokud to nekde ještě situace umožňuje.
@ilonne já myslím, že to příliš hrotíš, měla by ses naučit respektovat odlišný názor, až budou chtít zavřít školky, tak je zavřou, ale ty nezavřeli ani na jaře...jinak jaksi pro mě důležité, aby předškolák do té školky chodil, kdybych chtěla pro dceru individuál, vyřídím si jej dávno. Takže je předškolák a pokud nebude nemocná, tak do školky chodit bude...Do naší školky chodí všechny děti, mimo těch aktuálně nemocných, ředitelka nevyzývá k tomu si nechávat děti domu, nemají personální problémy, takže si myslím, že zatím není co řešit...A dokonce se rodiče ve velké míře postavili proti rouškám a štítům a proto se od jejich zavedení úplně upustilo, u nás běží běžný režim, můžeme zatím taktéž vstupovat do budov školky, možná to bude i tím, že v různých krajích je situace odlišná, takže u nás takto a pranýř sis mohla odpustit, fakt se to už nehodilo.
@werumka to nebyl jediný cíl, dále se to udělalo proto, protože se řešilo, proč chodí děti do 1. třídy nepřipravené na školu a tehdy se všichni shodli, že ten problém začíná už ve školách, takže i proto je zavedeno předškolní vzdělávání. Ať si každý dělá co chce a jak chce, ale zase nutit svůj postoj všem mi přijde přes čáru
Mluvila jsem dneska s kolegyní z práce, která má kamarádku na JIP a prý jim tam mají i mladé kluky, kteří prý nemívali před covidem nějaké zdravotní potíže, že je otázka jestli se u nich pak na něco nepřijde, ale že situace je tam prý špatná☹.
@ilonne hele... To je taky taková podivná statistika. Prvně je tam spoustu "nezjištěno" a druhne by bylo potřeba porovnat se zastoupením těch skupin v populaci. Tahle to moc neřekne ( a plus to proflakly spojování "žáků" a "studentů" . To je tak obrovsky členitá skupina která se chová velmi rozdílně a tedy velmi rozdílné ovlivňuje tu situaci na rozdíl od homogenní skupiny důchodců 🤔)

@meesha Nemame. My uz jsme ztracene pripady. Uz jen aplikovat cip a vzhuru k svetlym zitrkum.