icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ilonne
17. říj 2020

@pratensis zbytečne, stejně se s tebou bude přít.

ilonne
17. říj 2020

@marcicek84 Proč máš pořád potřebu vítězit? A neumíš říct - aha, tady jsem se spletla. Jinak batolata by mohla nakazit třeba další batolata (pokud by byla otevřena dětská hraci centra) a ta další nakazena batolata pak rodinné příslušníky.

mourovatakocka
17. říj 2020

@ilonne https://www.flowee.cz/clovek/4386-devet-znaku-p...
Jen takový nápad 😀 Několik bodů by myslím docela sedělo. Školy nemám, ale už dávno si myslím, že by se tu nějaký psycholog vyřádil 😂

ilonne
17. říj 2020

@mourovatakocka 👍🙈😀

meesha
17. říj 2020

@marcicek84 Ty opisujes i tu zaneprazdnenost 😂😂😂 to nedas 😂

Mimina jsou jen zlomek, jina vec je u deti, ktere chodi do skolky, detskych skupin apod. Tam to jiste smysl dava. (Mimina vnimam jako kontroverzni - ne kvuli odberum, ale protoze bych nechtela mimino s horeckou tahat na testy, treba. Muze se nakazit od bezpriznakoveho sourozence apod., ale o efektivite takoveho testu uz musi spis rozhodovat pediatr podle individualni situace)

No jo, co s tebou, data nemas, zdroje nemas, skoda...mohlas poucit, takhle nikdy nikoho o sve pravde nepresvedcis 💃

mourovatakocka
17. říj 2020

https://www.mix24.cz/rousky-se-zrejme-vrati-i-v...
Chjo, už mě to taky napadlo, že to tak dopadne. Nicméně dopoledne na procházkách potkáváme hodně lidí s rouškami i venku, odpoledne muž také ale v menší míře. Velmi mě nicméně zaujalo těch deset procent nedisciplinovaných. Je pravda, že se pohybuju výhradně na sídlišti, v obchodech, žádné MHD, ale velmi zřídka vidím lidi bez roušek, vlastně si nevybavuju nikoho 🤷

marketa11112
17. říj 2020

@mourovatakocka ty blaho 🙂)

marketa11112
17. říj 2020

@mourovatakocka nedivim se. Tady chodi bez r. hlavne duchodci. Kdyz naridi rousku vsude, verim, ze jim to dojde a nosit ji budou. Ted mam spis pocit, ze nesleduji zpravy a vubec nevi,ze by ji ve vnitrnich prostorech ( tedy treba v panelaku) meli mit.

mourovatakocka
17. říj 2020

@marketa11112 Tak já na ulicích vídám zrovna hodně důchodců s rouškami, ale máš pravdu s těmi vnitřními prostory domů, u nás programově nosíme snad jen s jedněmi stejně starými lidmi, jinak jen ti, co jí mívají i venku. Přitom ty paneláky - u nás není větrání, žádný průvan, nic, takže si říkám, jak dlouho by to tady lítalo 🙈

marketa11112
17. říj 2020

@mourovatakocka v obchodech ci v autobuse ji maji asi vsichni. Slysela jsem jen o jednom incidentu s nasimi neprizpusobivymi spoluobcany. Ale ty vnitrky panelaku asi nezaregistroval nikdo. Mam tu cest 3 x tydne a vzdy potkam lidi bez r.

marcicek84
17. říj 2020

https://www.mix24.cz/koronavirus-pravdepodobne-... Prymula a potvrdil unik viru z labiny...

marcicek84
17. říj 2020

@meesha ja ti to nebudu hledat,kdyz uz jsem to tu vlozila,na to fakt cas nemam

marcicek84
17. říj 2020

@mourovatakocka No tak az budete mit i ty nahubky venku,tak to bude fakt vopruz pro lidi z bytu,uz ted vas vsechny lituju...to se pak psycholog opravdu vyradi...
Ale uprimne koho bude chranit v tom vlhkem podzimnim pocasi vlhka rouska a po prechodu do MHD se to bude sirit jeste vice (uz ted to staci mit venku na zastavce 2-3 min a navlhava to docela dost,muzes vyzkouset a udelat si vlastni test),je to opravdu napad nejvic z mimo ze vsech mimo napadu...

marcicek84
17. říj 2020

Ze tomu s temi procenty nenosicu rousek verite,jak by to asi spocitali?A jediny duvod zavedeni rousek venku je aby to PCR videla a mohla pokutovat, pac uvnitr to videt neni.A zase to hazet na lidi,ze to nenosi je opravdu hnus,vsude kde to zavedli maji stejne nepomohlo,jedine co pomohlo zavrit lidi na cas doma,coz tak stejne v listopadu asi dopadne...takze my uz nakupujeme vanocni darky,pak budou e-shopy pretizeny...🙊🙉🙈

bombat
17. říj 2020

@odula Domnívám se, že ten mechanismus je u normálního nachlazení jiný, přirovnala bych to třeba k mechanickému působení zatímco covidovou ztrátu čichu bych přirovnala k chemickému působení. Ale ber to ode mě prosím s rezervou.

marcicek84
17. říj 2020

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/covid-hygi... tak na co se trapit s detmi na PCR testech,kdyz je videt jak to ty hygieny maji v pazi...at nebuzeruji normalni lidi,at si radeji stat posviti na sve zamestnance

meesha
17. říj 2020

@marcicek84 jasne, hygiena nestiha, tak tomu pomuzeme tim, ze to budeme bojkotovat. 🙈 Pochopis, ze tady "bojujeme" ne pro nebo proti statu, ale o nase zivoty? (A je uplne jedno jestli doslova nebo ekonomicky nebo socialne nebo cokoliv...)
Anicka mi nepucila minule pastelku, tak ja ji ty vodovky taky nedam 🙈
Oni na to kaslou, tak ja se taky nenecham testovat, dup dup

marcicek84
17. říj 2020

@meesha a co to testovani teda zmeni? Je mi blbe jsem doma...jakymoli nahlaseny kontakt stejne nevytrasuji,tedy jo,ale az po 14 ti dnech,proc mam teda na ty testy brat dite? Chapes tu absurditu?V momentalni situaci bohuzel Anicka mi sice nepucjila pastelku,ale ja ji ty vodovky dam,jen ona je necha netecne lezet na stole...🙈🙉🙊 A dupej si u toho jak chces,ale to jaksi musis pred dvermi hygieny...

marketa11112
17. říj 2020

@marcicek84 a proc ne. Corona klidne muze pochazet puvodne z prirody a mohli ji v laboratori testovat ci upravovat. Take nazor.

meesha
17. říj 2020

@marcicek84 ale to jsme ti tu vysvetlovaly uz tolikrat, to neni mozny, ze se na to znova ptas 🙈
A obrazne si tu prave dupes ty, pokud jsi to prirovnani zase nepochopila. Porad. Nerad.

werumka
17. říj 2020

@marcicek84 Můžeš mi ho prosím najít? Já fakt nevím, co si zadat do googlu pod tvým označením "autor pcr testu". A fakt mě to zajímá. Lidi, kteří vyvíjeli nějaký typ pcr testu je habakuk... diky!

meesha
17. říj 2020

@marcicek84 ale tu tvoji frustraci z hygieny chapu, to bezesporu

marcicek84
17. říj 2020

@werumka dej si do google autor PCR testu a pak tam prvni nebo druhy odkaz najedes na wikipedii a tam se o nem doctes,neprijde mi to slozite,verim,ze to zvladnes ☺️

marcicek84
17. říj 2020

@meesha no spise nevim proc bych mela delat veci,ktere jsou zbytecne,kdyz to v tom hlavnim retezci zjevne dale nefuguje...netrasujeme,lidi se to stejne nedovidaji,v karantenach nekonci a z logiky veci stejne behaj po svete a asi jich bude uz dost velke mnozstvi...to musi slabsi povahy dost desit,vid...🙊🙉🙈 mmch presne proto pocitam s tim,ze lock down bude,ale mlzna uz od posledni tydne v rijnu,aby lide meli deti doma a musela sedet s nimi na zadku...to asi do listopadu nevydrzi a jo a preventivne naridi i ty rousky,aby to fest lidem znechutili nejake trajdani...nebo cekas snad neco jineho?

marcicek84
17. říj 2020

Dneska maj u Prymulu tu svatbu,ze?

meesha
17. říj 2020

@marcicek84 necekam a meli to uz udelat davno, takhle se s tim budeme crcat dvakrat tak dlouho. Ale pokud si vsichni reknou, ze na to kaslou, protoze...., tak uznej, to neni reseni. Musime vsichni delat co se da, i kdyby to bylo hazeni perel sv.... :D A ne porad hledat hnidy proc to nejde. I kdyz, jak rikam, frustraci z hygieny chapu. ALe tobe vadi typ testu, tvrdis, ze to k nicemu neni, ze to je umele zvysovani cisel....urcite jsem jeste na neco zapomnela, a to s ttou frustraci zas tak primo nesouvisi. Pak ti vadi, ze musis nosit rousky, ze jsou deti ve skole, ze deti nejsou ve skole, atd atd....To myslim tim "dupanim"

A jo, testovane nektere deti mam a nikdo z toho trauma nemel. (To u nas odber krve je jiny level, ale kdys se musi, tak se musi, zadny drama)

marcicek84
17. říj 2020

@meesha ale jakyoak dupani,to zas vykreslujes melodramaticky...proste kdyz mi neco aktualne vadi tak o tom napisu,mne tyhle principielni veci vetsinou sejri,protoze zbytecne nic delat nebudu,u deti po PCR testu to jako s tim mam problem od zacatku,ja jak ja,i kdyz bych tez radsi s mirnym prubehem byla v karantene...ten test neni zrovna nejvhodnejsi pro diagnostiku,rekneme si to otevrene,ano rousky mi vadi a budou vadit stale,na to si zvykni,jelikoz v tom vidim spis vetsi riziko pro nositele nez ochranu proti viru,ze jsou deti ve skole mi nikdy nevadilo,vadi mi,ze ve skole nejsou,jelikoz je to hloupost,aby se neucily,to se uz nemuseji ucit nekolik let...toz tak...

hojda
17. říj 2020

KOGNITIVNÍ DISONANCE:
Není divu, že dnes část veřejnosti nechce věřit, že je skutečnost úplně jiná. Existuje psychologický jev, kterému se říká kognitivní disonance. Ta spočívá v tom, že když člověk něčemu uvěří, není možné ho přesvědčit o opaku, ani když na vlastní oči vidí, že je skutečnost zcela jiná. Takže řada lidí bude dál tvrdit, že covid je chřipčička, i když bude v televizi vidět pacienty umírající na chodbách nemocnice, a kupodivu ještě více tomu budou věřit, když jim na covid umře kamarád. Tito lidé už nejsou schopní připustit, že se mohli tak strašlivě mýlit. Raději se budou dále utvrzovat v tom, že všechno, co se kolem děje, je pouze klam a že jim kamarád umřel beztak spíše proto, že si omylem nasadil roušku.

mourovatakocka
17. říj 2020

@werumka https://www.otevrisvoumysl.cz/kary-mullis-vynal...
Nešla jsem na google, ale na stránky, které zde jsou některým zcela neznámé a nikdy z nich nečerpaly. Ty slinty jsem nečetla, jen jsem zadala do místního vyhledávání heslo PCR testy a tohle vylezlo. Třeba je to to, co hledáš, jestli ne, pardon, čtu jen sporadicky některé příspěvky.

hojda
17. říj 2020

@marcicek84 Nesmíš číst jen nadpisy, říkáme ti to tu pořád. Prymula tam říká toto: Konspiračních teorií je celá řada, ale myslím si, že virus se skutečně vyskytl přirozeně a pouze se s ním v laboratoři pracovalo,” řekl epidemiolog.

Strana