icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

ilonne
19. říj 2020

@marcicek84 Mne tedy vůbec přijde divné plánovat si odlet na dovolenou v nejbližší době.
@babanci a jsi si jistá, že zrovna Tunisanum můžeš věřit? Na jejich pravdomluvnost bych moc nesazela.

ivana354
19. říj 2020

v Německu je Tunisko deklarována podle Rki jako riziková oblast, takže po návratu musíš do karantény. Takže mi neříkej, ze tam nic není. A mimochodem bych tam asi nechtěla skončit někde v nemocnici. To mi v téhle době za tu dovcu u moře nestojí.
A s těmi repatriacni lety bych byla opatrná. V Německu myslím řekli, ze už se žádná taková akce opakovat nebude, člověk si nese riziko, ze proste někde zůstane viset a domu se bude muset dostat sám. A ani tento let nebyl zadarmo, lidé ho zpětné museli zaplatit, přibližně cenu letenky.

puhelin
19. říj 2020

U Prymulu byla v sobotu svatba, ze? No to maji stesti, ze to omezeni prislo az po ni, co?
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/svatby-pohrb...

odula
19. říj 2020

@puhelin jak víš že měli svatbu? 🤯

anina32
19. říj 2020

@puhelin Žádná svadba nebyla, to je jen další hoax či konspiračka. Sám Prymula prohlásil, že žádná jeho dcera se dřív než za rok vdávat nebude.

jelenice_zavodnice
19. říj 2020

@puhelin Zadna svatba nebyla, dalsi vymysleny hoax na ktery skocilo hodne ludi, svatby chteli omezit uz zacatkem rijna ale nechali to kvuli datumu 10.10.2020, pry jakozto magicke datum, bylo nasmlouvanych hodne svateb i agentury to potvrdily.

marketka_m
Autor odpověď smazal
anina32
19. říj 2020

A hoax se šíří dál...

mourovatakocka
19. říj 2020

https://search.seznam.cz/amp/s/www.seznamzpravy...
Chybělo mi, že není možné vidět v těch číslech lidi. Takhle je to statistika, nějaký den padesát, pak třicet. Ale to není aritmetika, jsou to lidi. A jako u všech nemocí, je to prostě loterie, kterou můžeme ovlivnit jen částečně.

marketa11112
19. říj 2020

Kdo jede na dovolenou musi pocitat s tim,ze tam zustane. A ne pak brecet a volat state pomoc. Doufam,ze se na ty blazny, tentokrat stat vykasle.
Ac nasi vladu fakt nemusim, tak si myslim,ze to jsou ted fakt chudaci. Z jedbe strany vse zavrete, z druhe otevrete, z jedne rousky vsude,z druhe nikde. A vsichni: state naval penize. Vsichni vse svadeji na stat , nikdo na covid. Stat uz nevi,co delat, aby vyhovel vsem. Zjistuje,ze to fakt nejde a proste se musi na nekoho vykaslat. Cely svet se snazi zachranovat zivoty, cr musi jit stejnym smerem. Nekdo snad uvazoval o jine moznosti? Z nekterych reci tady , je mi zle. Zivot / dovolena, zivot/ vysoka zivotni uroven, zivot/ penize, zivot/ doplnte co chcete. Fakt nekomu nestoji na vaze zivot oproti docasnemu uskromneni? Hlady v cr nikdo nezemre.

puhelin
19. říj 2020

@jelenice_zavodnice Dnes je uz 19., na co 9 dni cekali? Az se tu promorime?

puhelin
19. říj 2020

@anina32 Zrovna Prymulovi fakt neverim.

puhelin
19. říj 2020

@odula Asi JPP. Nicmene je s podivem, ze vse se zrusilo uz pred tydnem a tohle melo cas.

puhelin
19. říj 2020

@marketa11112 Neni mi sice jasne, kdo vse je pod pojmem stat. Ale kdyz se mohl na konci prazdnin vykaslat na odmitace rousek, bylo PR prednejsi. Nebo na odmitace omezeni, byly volebni vysledky prednejsi, aby nahodou vladni strana neztratila kredit.

marcicek84
19. říj 2020

a to se tedy hezky povedlo 😀 pravda, od politiku, konečně přišla!!! https://www.novinky.cz/domaci/clanek/malacova-r...

marcicek84
19. říj 2020

@ilonne myslím, že to je každého věc, jestli někam jede nebo ne, i to jaké riziko je ochoten nést...
@puhelin nebo když to prasklo, tak to rychle zrušili aby to označili hoaxem a jeho dcera se milostivě bude vzdávat nejdříve za rok....stejně jako lockdown až od listopadu, aby na Hradě mohli udělat tu slávu kolem 28.10. a pak asi svátky neoslavíme v klidu...komedianti...

puhelin
19. říj 2020

@marcicek84 Takovy dovolenkar si pak ale nezaslouzi repatriacni let domu.
Bylo ho ted na verejnosti mnohem min videt. Do sveta posilal predtocene vzkazy odnekud z kancelare. Vlastne mel jen ten projev.

marketka_m
19. říj 2020

sousedka mi rikala ze videla nejakej graf kde byly pocty covid zemrelych..a pocty dalsich zemrelych na jine nemoci.covid rostl ale zbytek klesal..nevidel nekdo a muze dat odkaz? to by dost vysvetlovalo ten napor na nemocnice s umrtnimi listy

jelenice_zavodnice
19. říj 2020

@puhelin Je rijen, svateb uz je poskromnu kdyz nebereme toho 10.10. takze dle meho nazoru resit svatby asi nebyla priorita kdyz se rozhodovalo o zavirani skol. A pokud nejaka svatba byla, novinari by to zjistili, urcite meli nasmlouvanych spoustu veci a nekdo by “mluvil”, Prymula neni zrovna oblibenec. Jednoduse neni potreba verit kazdemu vyplodu z FB a ze jich je.

odula
19. říj 2020

@puhelin no - obecne (prymula neprymula), ono je docela jednoduchy neco oznacit jako hoax. Pak lidi, který se občas snaží o kritický myšlení a furt buzerujou že je potřeba zkoumat prameny (třeba já), se toho uplne leknou, protože "hoax" už je skoro sprostý slovo. Jak jě něco hoax, tak to ten (třeba muj) specifickej kognitivní bias vyřadí jako pitomost, protože by bylo skoro neslušný o tom přemýšlet. Je to přeci "hoax" o kterým si jenom internetový trollové a konspirátoři můžou myslet, že na něm něco je. :D je to takový obrácený podmiňování. No bitch is safe 😀 👽

marulu
19. říj 2020

@marketka_m jakej nápor na nemocnice s umrtnimi listy?

marketka_m
19. říj 2020

@marulu to se tady řešilo už dávno, že je hoax že nemocnice musí uvést důvod covid pokud ten člověk je pozitivní a zemřel na něco jiného. pak zde byly videa (nevím už odkud) že za každého nemocného připojeného na ventilátor nemocnice obdrží několik tisíc dolarů...

bigbig
19. říj 2020

@marketka_m Tomu už teď ale doufám snad nikdo nevěří. Nebo jo?

marketka_m
19. říj 2020

@bigbig čemu nevěřím? že nemocnice dostávají peníze? to si mylsím že je pravda. ta druhá stránka - nevím. Dneska na seznamu byl článek o počtu zemřelých na covid.. v souvislosti s sousedkou se mi hned připomnělo že bych ten graf chtěla vidět.. protože pokud to je pravda, že zbytek klesá.. tak .. ehm no co říct 😀

marcicek84
19. říj 2020

@marketka_m nesmazal to už you tube, ta videa???

bigbig
19. říj 2020

@marketka_m Nemocnice obdrží tisíce dolarů od koho? Od státu? Od pojišťovny? Od Billa Gatese?
U grafů je důležité dívat se na osy, tzn pokud počet případů kovidu výrazně vyrostl, samozřejmě sloupec jiných úmrtí se zmenší (opticky) aniž by se snížil počet. Graf jsem neviděla a velmi ráda bych ho viděla. I s patřičnými zdroji. Zdroj JPP je k ničemu.

jelenice_zavodnice
19. říj 2020

@marketka_m A od koho dostavaji nemocnice ty penize? Jenom se ptam, protoze mne to vazne zajima.

marulu
19. říj 2020

@marketka_m jako do statistik člověk spadne pokud je covid +, je to nakažlivá nemoc, tak se to musí hlásit. A že za každého na ventilatoru dostane nemocnice tisíc dolarů? Od koho jako? Jasně, že nemocnice dostane peníze, od zdravotni pojišťovny podle kódů co vykáže. Ale ty kódy jsou přísně kontrolovány, vše musí přesně sedět.

odula
19. říj 2020

@marulu já si myslím, že možná, možná je za touhle kospirací (myslím, že je z USA, že jo?překvapivě) totální frustrace ze systému. Když je člověk bez dobrýho pojištění, platí astronomický částky. Třeba jsem viděla fotky účtenky s datumem, adresou nemocnice, k porovnání, který dal na net jeden člověk z USA - jedna tam byla asi na 4000 dolarů bez jasných položek - když dotyčný požádal aby položky vypsali, tak účet spadl na 1800. vypadalo to legit. ale co já vím, že jo. (stejně strašný btw i za těch 1800). tak jako... asi to nesouvisí přímo s tímto hoaxem, ale člověk se zas nemůže divit že vznikaj takovýhle blbosti když to někde může být takhle netransparentní.

Strana